MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 cze 2006, 23:11

ha :) przynajmniej jakaś optymistyczna wiadomość- WKS nie jest bez szans. atak Saviola- Crespo jakoś mnie nie przekonuje, wokół Riquelme robi się więcej szumu niż jest wart, Abbondanzieri to już od dawna wiadomo, że świetny nie jest i pierwszym portero Argentyny być nie powinien :} (choć od równie dawna wiadomo, że jest)
mam nadzieję, że Messi zdąży sobie mimo wszystko pograć choć trochę, bo jak tak dalej pójdzie, to chyba nawet szans nie dostanie, aby zostać gwiazdą tych MŚ.

ale jak już mówiłam i tak nie trzymam kciuków za Argentyńczyków, a za Drogbę i spółkę. mam nadzieję, że i oni zrobią niespodziankę- tym razem miłą :)!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 20:16

Oto składy:

WKS:
------------------Tizie-----------------
Eboue---Toure---Domoraud---Boka
--------Yapi Yapo------Zokora-------
Toure---------------------------Akale
--------Aruna--------Drogba---------

ARGENTYNA:

------------Abbondanzieri------------
Burdisso---Ayala---Heinze---Sorin
Rodriguez--Mascherano--Cambiasso
---------------Riquleme---------------
-----Saviola------------Crespo-------

Tragedia. Mam nadzieję na Sorina, Rodrigueza i Riquelme, bo na nikogo innego nie można liczyć. Sorin może coś pociągnie lewą stroną, ale tam trafi an solidengo Eboue.
Nie wiem co dalej napisać. Myślę, że po zmianach w grze albicelestes zmieni się dużo i to na lepsze, a Pekerman wyciągnie wnioski.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 cze 2006, 20:19

To Aruna wkońcu gra? Przecież pisało gdzieś, że jest kontuzjowany :roll:

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 20:21

Powiem tyle, Francja i Argentyna ma swietnych zawodnikow a trenerzy do...nieczego :lol: Szczerze to Janas majac do dyspozycji takich zawodnikow jak Francja czy Argentyna by naprawde duzo mogl zrobic...ja sie tam ciesze, Argentyny nie lubie i mysle ze WKS wygra :lol: oby...
Corinthians, te sklady to sa juz pewne?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 20:26

$canda(L)ous pisze:Corinthians, te sklady to sa juz pewne?
Pekerman składy ogłosił już wczoraj, więc Argentyna jest pewny.
Co do WKS to nie jestem pewien.
Składy spisałem ze strony argentyńskiego dziennika La Nacion, a to nie jest bylejaka gazeta :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2006, 20:26

Wbrew pozorom Argentyna i WKS maja wg mnie takie same szanse na wygrana. Argentyna moim zdaniem zbyt ofensywnie wychodzi na WKS, ten zespol moze ich skarcic. Saviola w pierwszym skladzie [`]. Pozostaje mu zyczyc powodzenia. Afrykanczycy moim zdaniem meczu tego przegrac to nie przegraja, zreszta jesli Trynidad zremisowal ze Szwedami to czemu WKS nie moze wygrac z Argentyna :?: Sklad bialo-niebieskich nie powala na kolana... Co prawda sa nazwiska slawne ale gra juz taka dobra niektorych nie jest. Ja spadam na meczyk ;)

PS: www.worldcup.com Tam sa skaldy podawnae na ponad godzine przed meczem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2006, 20:32

najlepiej sprawdzić na oficjalnej stronie mistrzostw
$canda(L)ous pisze:Do boju WKS!!!!!
no niech walczą, ale ma byc remis.

WKS ma bardzo dobrą obronę, piłkarze przyzwyczajeni sa do upałów, choć teraz już nie jest tak gorąco. Więc moze to nie być czynnik decydujący.
Na Argentynę zawsze trzeba uważać, nawet jak nie graja w optymalnym ustawieniu.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2006, 20:35

fieldy pisze:Na Argentynę zawsze trzeba uważać, nawet jak nie graja w optymalnym ustawieniu.
Ale mogą grać w optymalnym :D Paradoksalnie, Argentyna ma mocniejszą ławkę rezerwowych niż pierwszy skład!!!

Martinho pisze: Argentyna moim zdaniem zbyt ofensywnie wychodzi na WKS,
Ofensywnie? Ofensywnie to oni grali za kadencji Bielsy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 cze 2006, 20:37

W dzisiejszym meczu spore nadzieje pokładam w graczach z Wybrzeża. Mają świetną obronę (w końcu dwóch Kanonierów 8) ), bardzo dobrą pomoc i całkiem dobrych napastników z Drogbą na czele. Swój potencjał pokazali bardzo dobrze grając podczas African Nations Cup. Argentyna za to jest od kilku ładnych lat uznawana jako jedną z najlepszych reprezentacji na świecie, ale wątpie, aby zdołali w bieżącym składzie pokonać zespół z Afryki :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 cze 2006, 21:53

Co za meczyk :brawo: WKS atakuje, Argentyna nie istnieje i... strzela bramkę. Później znów powtórka z rozrywki - WKS naciska jeszcze bardziej, Argentyna szczęśliwie się broni i... strzela bramkę. Doprzerwy 2:0 :!: :D Wynik dużo lepszy niż gra ale przecież to on się tylko liczy :wink: Po przerwie jedna bramka dla Afrykańczyków może wprowadzic nerwowość i może jeszcze być bardzo ciekawie. Jak Argentyna chce coś osiągnąć na tych mistrzostwach to nie może przegrac tego meczu. Jednak mimo wszystko gra Argentyńczyków troche mnie zawodzi no ale najważniejsze że wygrywają :jupi: :mike: :jupi: A po takim eczu to się dopiero można załamać, mam na myśli WKS, nasze orły już dawno by odpłynęły i dostaliby 0:10 :roftl3: , a myślę że tenmecz się jeszcze nie skończył :wink:

ARGENTYNA GOOOLA :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 10 cze 2006, 21:55 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 10 cze 2006, 21:55

Po 1 połowie można rzec ze jak dotąd jest to najlepsza częśc tego mundialu. Argentyna gra skutecznie i ładnie dla oka. WKS gra ładnie dla oka z polotem, lecz niestety stracił 2 bramki. Riquelme, genialne podanie. Ładnie gra lewa obrona WKS oraz Yaya (nie wiem czy tak sie pisze:P) Toure. Drogba silny fizycznie niewiele brakowało do strzelenia bramki...no cóz lecimy na 2 połówkę ;)

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 10 cze 2006, 21:55

Jak narazie po pierwszej połowie WKS przegrywa 0-2. Mecz stoi na najwyższym poziomie dotychczas, ponieważ Niemcy - Kostaryka nie był w tak szybkim tempie. Szkoda, że nie gra Messi, ale da się zyć. Riquelme i Saviola to chyba narazie najlepsi piłkarze Argentyny, chociaż jest jeszcze dobry Ayala czy Crespo. Liczę na drugą połowę emocjonującą, bo w końcu ten mecz grają drużyny z grupy "śmierci".

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 10 cze 2006, 21:57

absolutnie najlepszy do tej pory mecz na tych mistrzostwach..grupa smierci naprawde straszy,pewnie po tej akcji z wypuszczona pilka przez bramkarza Sloni znow odezwa sie glosy technofanow zeby wprowadzać czipy jakieś i inne pizdyryki.. :/
Argentyna jest zabojczo skuteczna,ale specjalnie "poludniowego stylu" faktycznie nie prezentuje...a ta lawka :O to po prostu strach sie bac..Tevez,Messi-ja pierdykam!

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 10 cze 2006, 21:58

Lipa, jak narazie to WKS ma pecha, a raczej nie umia wykonczyc akcji. Przypomina mi to troche mecz Polska-Ekwador, z tym ze WKS mimo ze przegrywalo juz 2-0 to chociaz ambitnie atakowalo a nasi(zreszta juz historia)
Do Boju WKS!!!!! jeszcze 3 strzela Argentynie w drugiej polowie :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 cze 2006, 22:01

Jak na razie najładniejszy mecz tych mistrzostw. Nie brakuje nieczego- bramek, walki, pięknych zagrań i niespodzanek. WKS atakuje praktycznie cały czas, zaś Argentyna zabójczo kontratakuje. W drużynie Ivory Coast na wyróżnienie zasługuje lewy obrońca Boka, praktycznie wszyscy pomocnicy z Zokorą na czele i Drogba na szpicy. Po stronie Argentyny bardzo dobre spotkanie rozgrywa Riquelme. Tym razem sprostał zadaniu. Bardzo dobre interwencje bramkarza. No i nie można pominąć Maradony na trybunach :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”