EURO 2008: GRUPA D - Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje dalej?

Czas głosowania minął 19 cze 2008, 16:16

Grecja
1
3%
Hiszpania
21
70%
Rosja
3
10%
Szwecja
5
17%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 cze 2008, 21:53

Arshavin brawo! Piękny gol dla Rosjan!
To już po Szwecji, Rosjanie tego nie wypuszczą. :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2008, 22:41

Rosjanie zdemolowali dziś Szwedów, ale z taką skutecznością to z Holandią nie wygrają. Bo tam tylu okazji nie będzie. Nie wiem, czy oni tak mają, czy może już sie tak nie przykładali do strzałów, bo prowadzili 2:0, ale ... 23 chyba oddane strzały, kilka 100% sytuacji. Do tego 2 słupki .. i tylko 2 gole.

Ale wygranych się nie sądzi. Zagrali znakomicie [oprócz tej skuteczności] i wygrali zasłużenie. Szwedzi zagrali gorzej niż Polska z Chorwacją :o

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2008, 22:42

fieldy pisze:ale z taką skutecznością to z Holandią nie wygrają
Ale popatrz kogo maja na lawce, co jak co ale Holandia bedzie rozpracowana a po drugie widac ile daje Arshavin, szkoda ze Pogrebniak nie wyzdrowieje ale widac znaczny progres

PS. praiwe 500zl wpadlo 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2008, 22:44

Rosja \o/

Bardzo mnie cieszy ich awans. Jak dla mnie mogą wygrać nawet cały turniej :P Młode chłopaki bardzo fajnie kopią i dzisiaj mocno trzymałem za nich kciuki. Wynik powinien być jeszcze wyższy, ale nie będę wybrzydzał. Pojedynek z Holandią zapowiada się bardzo ciekawie chociaż faworyta wskazać nie trudno. Obrona Rosjan raczej nie sprosta potencjałowi ofensywnemu Oranjes.

Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siber_vfl » 18 cze 2008, 23:47

No ja po tym meczu jestem za Rosjanami, chociaz czeka ich ciezki mecz z Holendrami, ale jesli ich przejda to wygraja caly turniej, tylko uczyc sie od Rosjanów, wszyscy graja w lidze rosyjskiej, jeden saenko z bundeslidze, ciekawe czy dozyjemy takich czasów, kiedy to o sile naszej reprezentacji beda decydowac pilkarze naszej ekstraklasy, chcoaiz ten hiddink to tez jakis cudotwórca, ciekawe czy dalby rade zrobic cos z naszymi chlopakami

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 cze 2008, 23:55

Rosja to bardzo ciekawa drużyna, która gra coraz lepszą piłkę i dziś musieli wszystkim zaimponować co mnie bardzo cieszy bo miałem przed Euro nadzieję że czarnym koniem zostaną lub Szwajcarzy (mieli trochę pecha) lub właśnie Rosjanie.
Teraz w meczu z Holandią owszem nie mają większych szans, ale ja bym ich tak łatwo nie skreślał, głównie dlatego że kto jak kto ale ich trener wie jak z Oranje zagrać. Zresztą jeśli Ruskim się mecz ułoży (odrobine lepsza skuteczność) to mają szanse, choć ich problemem będą 2 sprawy.
1. Organizacja gry w obronie
2. baaaardzo ofensywne skrzydla, które będą atakowane przez Sneijdera, Kuyta czy Robina.
Z drugiej strony Holandia pierwszy raz zagra przeciwko ofensywnie nastawionej drużynie i zobaczymy jak przeciwko takiemu zespołowi się pokażą bo do tej pory rywale byli raczej defensywni i statyczni w potyczce z pomarańczowymi.
Będzie ciekawie i Rosja naprawdę gra ładną kombinacyjną, zespołową i bardzo techniczną piłkę, którą się ogląda z dużą przyjemnością. Awans zasłużony bo Szwecja jest teraz wyraźnie słabsza i ogólnie dla mnie to jeden z 2 zespołów o dużej ronomie, który się na tej imprezie kończy (drugi to Czechy, ale oni mają juniorów jak Fenin, Kalouda, Strestik, Zeman, Suchy i inni a Szwedzi raczej nie)

Siber liga rosyjska to ogromne nakłady finansowe i to jest efekt, w lidze tureckiej też jest więcej gotówki i też grają coraz lepiej u nas kasy nie ma i szybko nie będzie....

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 cze 2008, 0:01

(L)oczkerson Rosja wlasciwie gra tak jak powinna grac Holandia czyli otwarty widowiskowy futbol. Na chwile obecna Oranjes graja z kontry i wszsytko im wychodzi wiec jezeli nie wydarzy sie jakas katastrofa to pewnie wypunktuja Rosjan z kontry.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2008, 0:22

No i dlatego boję się o te skrzydła z Zhirkovem na czele bo Oranje kontują właśnie bokami (odkrywcze :P) a tam Ruscy się zapędzają....

Jedyna szansa dla Ruskich to zdominowanie rywala pracowitością w pomocy, bo jak Holendrzy do tej pory nawet gdy grali na kontre, to byli świetnie ustawienie i mieli i dobrze ustawionych graczy w ofensywie. Inaczej Holandia (co jest prawie pewne) rozjedzie Rosję właśnie dlatego że ci grają ofensywną piłkę i że mieli swobodę w 2 lini

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 cze 2008, 0:47

i w ten sposob dochodzimy do puenty....jak my juz rozpracowalismy wzajemnie przeciwnikow to co dopiero wymysli Guus. Szykuje sie fantastyczny mecz

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 19 cze 2008, 10:16

No na pewno mecz bedzie ciekawy z powodu ofensywnej gry obu zespolow. Oba zespoly maja silne skrzydla, srodek jest atutem Holendrow, wiec moze w tym tkwi recepta na sukces ;D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 cze 2008, 15:32

Powiem tak. Skoro Turcy, Chorwaci sa czarnym koniem to Rosjanie urastaja do rangi faworyta. Na dodatek kolejny smaczek: pojedynek Hiddink - Van Basten. Co jak co, ale Holendrzy przez Guusa beda rozpracowani maksymalnie. Swietny mecz sie szykuje.

Zlatan nie w pełni sił i poza Larssonem nie bardzo ma z kim grac w tej druzynie. Co w sumie mnie cieszy, bo razem z Chivu równie chorowitym moga udac sie na odpoczynek.

Polscy szpiedzy (o ile ich jeszcze mamy) powinni od Guusa pobrac materiał genetyczny i w ciszy przed swiatem go sklonować. To jest pomysł na uzdrowienie polskiej piłki reprezentacyjnej. A jak nie Polscy to jacykolwiek naukowcy musza go sklonowac. Dla dobra piłki nożnej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”