Skład Reprezentacji - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
MiNoO
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MiNoO » 12 lut 2005, 8:18

Janas to pajac stawia na staruchów i zawodników wisły :shock: nie wiem co w reprezentacji robi ( Kałużny , Rasiak , Franek , Mila , Kłos , Hajto ) moja jedenastka reprezentacji powinna wyglądac tak :
1..Boruc 2. Baszczyński 3.Bąk 4. Głowacki 5. Rząsa 6.Jarzebowski 7. Kosowski 8.Krzynówek 9. Gorawski 10. Saganowski 11. Żurawski

thiller
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: thiller » 13 lut 2005, 19:12

MiNoO pisze:Janas to pajac stawia na staruchów i zawodników wisły :shock: nie wiem co w reprezentacji robi ( Kałużny , Rasiak , Franek , Mila , Kłos , Hajto ) moja jedenastka reprezentacji powinna wyglądac tak :
1..Boruc 2. Baszczyński 3.Bąk 4. Głowacki 5. Rząsa 6.Jarzebowski 7. Kosowski 8.Krzynówek 9. Gorawski 10. Saganowski 11. Żurawski
Moze Mila czy Hajto nie powinni grac?
Smieszny jestes hehehehehe

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 14 lut 2005, 11:35

Moja jedenastka wyglądała by tak:

Majdan - w Wiśle broni nieźle...Dudek wiele "szmat" puszcza w Liverpoolu i moim zdaniem to Majdan powinien grać w pierwszym składzie.

Kłos - Doświadczony piłkarz, podpora polskiej obrony. Razem z Tomkiem Hajto są doświadczeni.

Hajto - Tak jak Kłos, dobry doświadczony i dobrze potrafi grać głową.

Baszczyński - Myśle, że sprawdził by się w kadrze. Również w ostatnim meczu dobrze zagrał Żuraw, jednak postawiłem na Baszcza.

Bąk - Nic dodać nic ująć. Grał już w Lidze Francuskiej i napewno w reprezentacji ze swoimi kolegami tworzył by mocną obronę.

Krzynówek - W tej chwili jest w formie i gra bardzo dobrze. Stałe fragmenty powinien wszystkie on wykonywać. Z Białorusią więcej stałych fragmentów wykonywał Zurawski.

Kałużny - Nie jest już młody, jednak cały czas dobry. Pamiętam jak dwa lata temu wymiatał na środku...

Kosowski - Teraz, akurat nie jest w formie, ale jak złapie forme jest nie do przejscia. Razem z "Krzyniem" Polska miała by dobre skrzydła.

Frankowski - Gra naprawdę dobrze. Nie raz pokazał, że potrafi strzelać bramki i wydaje mi się, że trener powinien dawać cześciej mu szansę, a nie tylko czasami

Żurawski
- Z "Frankiem tworzą dobry duet napastników. W wiśle również grają dobrze. Czego chcieć jeszcze.

Korzym - Może z początku grał by słabo, jednak potem jakby się już dostosował to byłby jedym z lepszych. Janas powinien dawać szansę młodym.

Moje ustawienie 1-4-3-3

Troche się rozpisalem...

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 14 lut 2005, 20:25

MiNoO pisze:Janas to pajac stawia na staruchów i zawodników wisły :shock: nie wiem co w reprezentacji robi ( Kałużny , Rasiak , Franek , Mila , Kłos , Hajto ) moja jedenastka reprezentacji powinna wyglądac tak :
wez sie nie osmieszaj krytykujesz janasa za to ze powoluje z wisly krakow a ty bys powolal z legi warszawy wiec sie zastanow co mówisz

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 14 lut 2005, 20:42

Janas to pajac stawia na staruchów i zawodników wisły :shock: nie wiem co w reprezentacji robi ( Kałużny , Rasiak , Franek , Mila , Kłos , Hajto ) moja jedenastka reprezentacji powinna wyglądac tak :
po1.Najpierw piszesz ze Janas to pajac bo powołuje zawodników Wisły,a później sam ich wstawiasz do składu :roll:
po2.Franek jest lepszy w tej chwili od Sagana :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lut 2005, 16:48

herdek pisze:Moja jedenastka wyglądała by tak:

Majdan - w Wiśle broni nieźle...Dudek wiele "szmat" puszcza w Liverpoolu i moim zdaniem to Majdan powinien grać w pierwszym składzie.

Kłos - Doświadczony piłkarz, podpora polskiej obrony. Razem z Tomkiem Hajto są doświadczeni.

Hajto - Tak jak Kłos, dobry doświadczony i dobrze potrafi grać głową.

Baszczyński - Myśle, że sprawdził by się w kadrze. Również w ostatnim meczu dobrze zagrał Żuraw, jednak postawiłem na Baszcza.

Bąk - Nic dodać nic ująć. Grał już w Lidze Francuskiej i napewno w reprezentacji ze swoimi kolegami tworzył by mocną obronę.

Krzynówek - W tej chwili jest w formie i gra bardzo dobrze. Stałe fragmenty powinien wszystkie on wykonywać. Z Białorusią więcej stałych fragmentów wykonywał Zurawski.

Kałużny - Nie jest już młody, jednak cały czas dobry. Pamiętam jak dwa lata temu wymiatał na środku...

Kosowski - Teraz, akurat nie jest w formie, ale jak złapie forme jest nie do przejscia. Razem z "Krzyniem" Polska miała by dobre skrzydła.

Frankowski - Gra naprawdę dobrze. Nie raz pokazał, że potrafi strzelać bramki i wydaje mi się, że trener powinien dawać cześciej mu szansę, a nie tylko czasami

Żurawski
- Z "Frankiem tworzą dobry duet napastników. W wiśle również grają dobrze. Czego chcieć jeszcze.

Korzym - Może z początku grał by słabo, jednak potem jakby się już dostosował to byłby jedym z lepszych. Janas powinien dawać szansę młodym.

Moje ustawienie 1-4-3-3

Troche się rozpisalem...
Więc: Korzym - cienizna. Ledwo łapie się do pierwszego składu w klubie, a co dopiero w kadrze. Nie widzę powodów, ażeby go powołać.
Majdan - porządny rzemieślnik. Obok Boruca i Dudka powinien grać w kadrze. Ale jako pierwszy bramkarz? Oj, nie bardzo.
Kłos i Hajto? - Ci Panowie powinni już chyba powiesić koszulki kadrowe na wieszaku. Kłos puszcza ostatnio same ,,babole" i przez niego tracimi głupie bramki. Kurizoum - piłka lecąca w kierunku bramki dotknięta przez obrońcę Wisły zawsze wpadnie do bramki. Hajto - wolny, stracił już gibkość i elastyczność. W duecie z Wałdochem tworzyli zaporę, ale jako singiel jest ... mało estetyczny :D
Kałużny w ostatnim meczu podkreslił swoją obecną formę. Panu już podziękujemy.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 15 lut 2005, 18:17

Korzym?A jakim prawem on powinien grać?Bo dziennikarze obwołali go największym talentem w Polsce? :roll: Zamiast Majdana dałbym Boruca, bo jak sam mówisz Janas powininen dawać szanse młodym(młodszym od Dudka :P ), ale Jurek to number one w polskiej bramce i tak.Co do reszty to się zgadzam, ale spróbowałbym Gorawskiego na prawej stronie i jego wymienność pozycji z Krzynkiem i Anglicy leżą i kwiczą :P 8) :lol:

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 15 lut 2005, 19:02

Ja proponuje za Kałużnego Radomskiego. Kałużny ostatnio ogranicza się do wybijania piłki, a i to nie zawsze mu wychodzi. Radomski po wejściu w meczu z Białorusią potrafił przytrzymac piłkę, kiwnąć i dokładnie podać. Mila (alternatywą dla niego jest Szymkowiak) mógł się skupić na ofensywie i to zaowocowało dwoma-trzema ciekawymi akcjami (m.in. strzał Gorawskiego). Co do skrzydeł, to słabiej zagrał Kosowski (ale wierze że było to spowodowane niedawną kontuzją), szczególnie w I połowie i dobrze że jest opcja z Gorawskim (<-- nie źle sobie radził po wejściu). W obwodzie jest jescze Smolarek. Pozycja Krzynówka jest niepodważalna. Kłopot jest w obronie. Mamy kilku niezłych stoperów (Bąk, Kłos, Hajto, Głowacki, Żuraw), ale każdy z nich po jednym dobrym meczu (albo połówce) w reprezentacji ma dwa słabsze. Oczywiście to zależy od aktualnej formy ale chyba postawiłbym na parę Bąk - Kłos. Na bokach jest trójka Żewłakow, Rząsa i Baszczyński, przydałby się jescze przynajmniej jeden (szczególnie lewy) obrońca. Bramka - 1. Jurek, 2. Boruc. Został atak. Póki co para Żurawski - Frankowski, w rezerwie Rasiak i ... duża grupa ewentualnych napadziorów (Niedzielan, Żewłakow, Saganowski, Włodarczyk, Brożek? - musi grać w Wiśle, nie zapominałbym również o Olisadebe). Ale się rozpisałem :wink:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 15 lut 2005, 19:06

mrc pisze:Ja proponuje za Kałużnego Radomskiego. Kałużny ostatnio ogranicza się do wybijania piłki, a i to nie zawsze mu wychodzi. Radomski po wejściu w meczu z Białorusią potrafił przytrzymac piłkę, kiwnąć i dokładnie podać. Mila (alternatywą dla niego jest Szymkowiak) mógł się skupić na ofensywie i to zaowocowało dwoma-trzema ciekawymi akcjami (m.in. strzał Gorawskiego). Co do skrzydeł, to słabiej zagrał Kosowski (ale wierze że było to spowodowane niedawną kontuzją), szczególnie w I połowie i dobrze że jest opcja z Gorawskim (<-- nie źle sobie radził po wejściu). W obwodzie jest jescze Smolarek. Pozycja Krzynówka jest niepodważalna. Kłopot jest w obronie. Mamy kilku niezłych stoperów (Bąk, Kłos, Hajto, Głowacki, Żuraw), ale każdy z nich po jednym dobrym meczu (albo połówce) w reprezentacji ma dwa słabsze. Oczywiście to zależy od aktualnej formy ale chyba postawiłbym na parę Bąk - Kłos. Na bokach jest trójka Żewłakow, Rząsa i Baszczyński, przydałby się jescze przynajmniej jeden (szczególnie lewy) obrońca. Bramka - 1. Jurek, 2. Boruc. Został atak. Póki co para Żurawski - Frankowski, w rezerwie Rasiak i ... duża grupa ewentualnych napadziorów (Niedzielan, Żewłakow, Saganowski, Włodarczyk, Brożek? - musi grać w Wiśle, nie zapominałbym również o Olisadebe). Ale się rozpisałem :wink:

z tego co wymieniles do gry nadaja sie krzynowek, kosowski, smolarek, gorawski, zurawski, frankowski, brozek, glowacki, baszczynski, dudek, boruc

Awatar użytkownika
Matiz117
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matiz117 » 19 lut 2005, 22:03

--------------------Dudek--------------------
----Kłos----Hajto----Baszczyński----Bąk---
--Krzynówek--Kałużny--Kosowski--Mila---
-----------Żurawski--Frankowski------------

Ławka:
Boruc
Olisadebe
Dudka
Kuźba <-- Jemu dałbym szansę wykazać się
Niedzielan

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 19 lut 2005, 22:14

============Żurawski==========Frankowski============
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
==Kosowski========Mila========Szymkowiak===Krzynówek===
===Żewłakow==========================Baszczyński====
=============Bąk=============Głowacki=============
====================Dudek=======================

Ława:
Banaszyński
Rząsa
Kłos
Madej
Zieńczuk
Niedzielan
Olisadebe

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 25 lut 2005, 10:56

---------------------------- Boruc ----------------------------

Zewlakow ----- Bosacki --------- Bak ---------Baszczynski

Krzynowek------- Mila ----------Szymkowiak--- Smolarek

--------------------Rasiak -------- Zurawski----------------

Rezerwa:
:arrow: Dudek
:arrow: Glowacki
:arrow: Rzasa
:arrow: Kosowski
:arrow: Kaluzny
:arrow: Zewlakow
:arrow: Frankowski

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 25 lut 2005, 11:37

Moja propozycja na sklad jest taka:
------------------------------DUDEK---------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
Baszczynski------------Bak------Glowacki--------------Zewlakow
Smolarek-----------------Szymkowiak------------------Krzynowek
------------------------------------------------------------------------
-----------------------------Mila--------------------------------------
---------------------Zurawski-----Frankowski----------------------

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lut 2005, 13:02

Powoloanie powinien dostac Pawel Brozek!

BR:Dudek
OP:Baszczynski
OL:Zewlakow
PP:Kosowski
PL:Krzynowek
PS:Mila
PS:Szymkowiak
NA:Zurawski
NA:Niedzielan

:arrow: Boruc
:arrow: Klos
:arrow: Bosacki
:arrow: Kaluzny
:arrow: Gorawski (Smolarek)
:arrow: Frankowski
:arrow: P.Brozek

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Wg. mnie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 26 lut 2005, 15:38

Poświęciłem chwilę i zająłem się tym na spokojnie. Tak wyglądałaby nasza reprezentacja wg. mnie:

System 4-3-3

GK - Artur Boruc (Legia) / Jerzy Dudek (LFC)
OŚ - Michał Żewłakow*1 (Anderlecht) / Dariusz Żuraw (Hannover 96)
OŚ - Jacek Bąk (RC Lens) / Tomasz Kłos (Wisła)
PO - Marcin Baszczyński (Wisła) / Arkadiusz Głowacki (Wisła)
LO - Mariusz Lewandowski*2 (Szachtar) / Tomasz Rząsa (Heerenven)
PŚ - Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor) / Sebastian Mila (Austria W.)
PP - Ebi Smolarek (BVB) / Damian Gorawski*3 (FK Moskwa)
LP - Jacek Krzynówek (Bayer) / Kamil Kosowski (Kaiserslautern)
N - Paweł Brożek*4 (Wisła) / Tomasz Frankowski (Wisła)
N - Marcin Żewłakow*5 (Excelsior Mouscron) / Marek Saganowski*5 (Legia)
N - Maciej Żurawski (Wisła)

*1 Michał Żewłakow - U mnie byłby kluczowym obrońcą - może miał kilka wpadek i w Anderlechcie i w reprezentacji, ale nikt nie pamieta jego udanych akcji, a było ich sporo - poza tym wypracował sobie miejsce w klubie który jest mistrzem Belgii - a to juz sporo.

*2 - Co do Lewandowskiego to jest tak - nie wyszło chłopakowi 2 czy 3 razy i teraz go wszyscy pamietaja tylko z tych akcji, a tak naprawde świetnie sobie radzi w klubie dobrze grającym w lidze mistrzów i pucharze UEFA - skoro tam jest pewniakiem to znaczy ze potrzebuje ogrania w reprezentacji bo ma duży potencjał.

*3 - Gorawski - przetestowałbym go na prawej pomocy i uważam, że lepiej by tam sobie poradził niż Kosowski, który jak sam powiedział gra swoje 100% tylko na lewej. Poza tym Gorawski jest obunożny czyli bez problemu włada zarówno prawą jak i lewą nogą.

*4 - Paweł Brożek - Młody talent - może i nie zrobiłby furory jak Rooney, ale uważam , że nieźle by sobie poradził w ataku reprezentacji. Chciałbym zobaczyć jak sobie by tam poradził i dlatego wystawiłbym go w podstawowej 11 w jakims sparingu.

*5 - Marcin Żewłakow i Saganowski - nie byliby u mnie pewniakami - podobnie jak Brożka chciałbym ich obu przetestować - myślę że Żewłakow poradziłby sobie znacznie lepiej niż "Sagan" bo przecież sypie bramkami w beniaminku ligi belgijskiej (nawet teraz jest najlepszym strzelcem) - wartoby go przetestować z bardziej utalentowanymi graczami niż w Mouscron. A co do Sagana to wiem, że zagrałby o niebo lepiej niż Rasiak, ale itak widziałbym go jedynie w roli zmiennika.

Jeżeli pomyliłem się przy jakimś klubie to wybaczcie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”