Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 19:52
Nie kłamię, po prostu opisuję co widziałem.Wilmore pisze:Kłamiesz. Tak po prostu, ordynarnie, kłamiesz.
Wilmore pisze:Na TVN24 puścili informację (wypuszczoną z urzędu miasta zresztą), że marsz jest zdelegalizowany.
Czyli był legalny cały czas? No tak wychodzi. Marsz wyruszył legalnie, cały czas był legalny, legalnie się zakończył i jakiekolwiek informacje, że jest zdelegalizowany jeśli nawet nie są kłamstwem, to nieprawdziwym uproszczeniem.Wilmore pisze:Ta zaprzeczyła tym informacjom, więc TVP Info zaczęło drążyć temat i okazało się, że marsz jest legalny, a zakazano tylko zgromadzeń na tym placu, na którym były rozróby.
Rozmowa w uproszczeniu wyglądała tak:Wilmore pisze:Jak ktoś z organizatorów mówił, że nie (po marszu okazało się, że organizatorzy byli w kontakcie z urzędem miasta, więc jak widać kłamie nie tylko Boromir, ale i gość, z którym rozmawiała dziennikarka TVP Info), że nic mu o tym nie wiadomo, to zaczęła się normalnie, bez sugestii, dopytywać, jak wygląda sytuacja. On uspokajał mówiąc, że wszystko gra, że maszerują (w tle "raz sierpem, raz młotem..."), więc się rozłączyła
Ale ja nigdzie nie napisałem o Kolorowej Niepodległej. Pisałem o Porozumieniu 11 listopada, którzy nazywając narodowy marsz marszem faszystów ściągnęli (świadomie, nieświadomie, oceńcie sobie sami) bojówki niemieckie. Nie łączyłbym tego jednak z Kolorową Niepodległą, bo tam, podobnie jak na Marsz Niepodległości, nikt nie przyszedł się bić.Wilmore pisze:Antifa z Nowego Wspaniałego Światu też na pewno z Kolorową Niepodległością nie miała nic do czynienia.
Twoi za to będą potrzebowali większych posiłków z NiemiecWilmore pisze:Zamknięcie marszu za rok to będzie ciężkie draństwo, także nie bój się - Twoi koledzy będą mieli okazję do bicia policji również i za rok.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 20:14
To źle opisujesz. Dość tendencyjnie dodatkowo.Nie kłamię, po prostu opisuję co widziałem.
Widać, jak uważnie słuchałeś. Tak uważnie, że aż stworzyłeś alternatywny zapis rozmowy.Czyli był legalny cały czas? No tak wychodzi. Marsz wyruszył legalnie, cały czas był legalny, legalnie się zakończył i jakiekolwiek informacje, że jest zdelegalizowany jeśli nawet nie są kłamstwem, to nieprawdziwym uproszczeniem.
No przykro mi, pamięć dobra, ale krótka.No przykro mi, idealna robota dziennikarska.
Już wiemy, że o tym, co mówiono w tv nie masz pojęcia.Nie byłoby Niemców, burdy byłyby dużo mniejsze. Nie byłoby Kolorowej Niepodległej na trasie Marszu - burd nie byłoby wcale. Tu bym szukał przyczyny.
Moi nie potrzebowali żadnych Niemców, Serbów czy Słowaków - ja się utożsamiam z tymi, którzy siedzieli w domu, mieli święto w nosie i śmiali się z widoku tego stada, które tłukło się z policją.Twoi za to będą potrzebowali większych posiłków z Niemiec
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lis 2011, 21:11
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 22:22
Widzisz, nie wiesz, ale pieprzysz bzdury. Cały Ty. Głównym celem ataku mieli być Niemcy i to jest fakt, że większość chuliganów się na szwabów zjeżdżała. Wyczytałem to na stronach które faszystowskie nie są. Chociaż czekaj, jeśli patriotyzm = faszyzm, jeśli Bóg, Honor, Ojczyzna = nawoływanie do agresji, to faktycznie, mogły to być strony faszystowskieWilmore pisze:No i chuliganie zjeżdżali się, by bić lewicę, nie Niemców. Ci byli podawani jako dodatek, smaczek, a nie trzon sił wroga. Choć nie wiem, nie mam dostępu do niektórych faszystowskich kanałów.
Narodowcy z jednej strony i Antifa z drugiej, przedzieleni kordonem policji. Kto zostanie zaatakowany pierwszy? Policja. Nie ma jednej ze stron i problem jest rozwiązany, ba, nawet policji nie potrzeba. Tylko czemu ja o tym wiedziałem od kilku miesięcy, a tu nagle dzisiaj w mediach płacz, kto wydał decyzję o pozwoleniu na manifestację dwóch wrogo do siebie nastawionych środowisk w tym samym miejscu?Wilmore pisze:Smutne wnioski? To bydło z placu i tak by się biło z policją, choćby w stolicy nie było ani jednego Niemca, czarnego, żółtego, indianina czy lewaka.
Święto obchodziłeś tydzień wcześniej, cichutko i bez rozgłosu, bo JESZCZE nie wypada, prawda?Wilmore pisze:Moi nie potrzebowali żadnych Niemców, Serbów czy Słowaków - ja się utożsamiam z tymi, którzy siedzieli w domu, mieli święto w nosie i śmiali się z widoku tego stada, które tłukło się z policją.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lis 2011, 22:28
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 22:33
Co pokazała walka z policją, gdy Niemcy byli w areszcie. Coś tu się nie trzyma kupy, prawda?Głównym celem ataku mieli być Niemcy i to jest fakt, że większość chuliganów się na szwabów zjeżdżała.
A widzisz, ja mam odwrotne zdanie - gdyby nie Niemcy, to burdy byłyby takie same. To, że burdy powstały, gdy Niemcy byli w areszcie, a bili się Polacy z Polakami, poddaje Twoją tezę w wątpliwość. Możemy co najwyżej gdybać, o ile mocniejsze byłyby te burdy, gdyby Niemcy tam faktycznie byli.Stąd moja opinia, że gdyby nie Niemcy burd byłoby mniej,
Tylko widzisz, takie samo masz prawo mówić, że gdyby nie antifa, to byłby spokój, jak ja, że gdyby nie chuligani z narodowców, to byłby spokój. Tak samo jest prawdziwa ta teza:Nie ma jednej ze stron i problem jest rozwiązany, ba, nawet policji nie potrzeba.
jak i taka:Nie byłoby Kolorowej Niepodległej na trasie Marszu - burd nie byłoby wcale.
Święta nie obchodziłem wcale. Ot, kolejny dzień wolny od pracy.Święto obchodziłeś tydzień wcześniej
Ciekawe, ilu polskich chuliganów wyszło z aresztu bez jakichkolwiek zarzutów.No i właśnie czytam, że większość Niemców wyszła już z aresztu BEZ jakichkolwiek zarzutów.
Różne manifestacje widziałem w PRL, nie widziałem ani jednej osoby pokrzywdzonej na moich oczach przez SB. Gdybym myślał tak, jak Ty, to uznałbym, że to pewnie czarna propaganda Solidarności, po czym spalił im jeden z drugim samochód.Byłem na Marszu, pokojowo przeszedłem ze znajomymi pod pomnik Dmowskiego i nie widziałem ani jednego chuligańskiego aktu.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lis 2011, 22:40
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 22:50
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lis 2011, 22:53
Chuliganie się zjechali, bo przyjechali Niemcy. Gdyby nie przyjazd Deutschów, to większość z nich szła by w Marszu Niepodległości. Całe szczęście, że Niemców wyłapano wcześniej, bo gdyby ich dorwano to mielibyśmy hałas na całą Europę i Tusk już dzisiaj całowałby i przepraszał Merkel po rękach. Chuligani jednak jak już przyjechali uznali, że coś sobie popsują. Atak na Niemców, przyjeżdżających na burdy do Polski jeszcze rozumiem, niszczenie czegoś w imieniu niszczenia czegokolwiek nie. Tu się zgadzamy. Ja nie usprawiedliwiam zamieszek, dostaję jednak drgawek jeśli grupę idiotów po obu stronach barykady przypisuje się do Narodowców, z którymi tamci nie mieli nic wspólnego. Irytuje mnie niemiłosiernie, jak każdy akt przemocy z wczoraj przypisuje się Marszowi, tak jak gazeta jeszcze kilka miechów temu każdą bzdurę przypisywała kibolom. Ten sam schemat działania, a prawdy w tym niewiele.Wilmore pisze:Co pokazała walka z policją, gdy Niemcy byli w areszcie. Coś tu się nie trzyma kupy, prawda?
Oczywiście, że tak. Kłopotem nie jest tu Kolorowa Niepodległa, bo pedały i inne wynalazki, typu Szczuka są niegroźni sami w sobie. Jest tylko jedno ale: całe to przedstawienie z Kolorową Niepodległą powstało, aby blokować Marsz i nie dopuścić do świętowania, a nie świętowanie samo w sobie. Ich nie interesowała Niepodległość. Dlatego oczywistym i jasnym jest, aby w 11.11 w Warszawie odbywał się pochód ku czci Niepodległości, niż manifestacja, która tego nie chce, a samych świętujących nazywa faszystami.Wilmore pisze:Nie byłoby Marszu Niepodległości - burd nie byłoby wcale.
Też chciałbym wiedzieć, bo np taki Staruch jeszcze nie dostał zarzutów, a już siedzi trzeci miesiąc.Wilmore pisze:Ciekawe, ilu polskich chuliganów wyszło z aresztu bez jakichkolwiek zarzutów.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2011, 23:39
Chuliganie się zjechali, bo przyjechali Niemcy.
Gdyby nie przyjazd Deutschów, to większość z nich szła by w Marszu Niepodległości.
Czyli gdyby nie przyjazd Niemców, to chuligani by nie przyjechali, ale by przyjechali i szli w marszu. Gdyby jednak przyjechali, to by szli w marszu, ale skoro już przyjechali, to uznali, że coś popsują.Chuligani jednak jak już przyjechali uznali, że coś sobie popsują.
Pełna zgoda - jakkolwiek to święto rozumiemy inaczej, to pewnie tak samo dalibyśmy po mordzie obywatelowi innego kraju, który by przyjechał do Polski na rozróby.Atak na Niemców, przyjeżdżających na burdy do Polski jeszcze rozumiem, niszczenie czegoś w imieniu niszczenia czegokolwiek nie. Tu się zgadzamy.
Sorry, ale musisz poddać się logice wcześniej wysuwanej w tym temacie:Ja nie usprawiedliwiam zamieszek, dostaję jednak drgawek jeśli grupę idiotów po obu stronach barykady przypisuje się do Narodowców, z którymi tamci nie mieli nic wspólnego.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lis 2011, 0:21

Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 lis 2011, 0:32
Oj Wilmore, trochę chęci:Wilmore pisze:Czyli gdyby nie przyjazd Niemców, to chuligani by nie przyjechali, ale by przyjechali i szli w marszu. Gdyby jednak przyjechali, to by szli w marszu, ale skoro już przyjechali, to uznali, że coś popsują.
Gdyby przyjechali Włosi, Francuzi blokować Marsz Niepodległości jestem pewny, że dostaliby po mordzie. Co innego gdyby przyjechali razem z Narodowcami obchodzić święto Niepodległości - tak jak to zrobili Słowacy czy Węgrzy, którzy widziani byli również na pochodzie. A, że kilku z nich "zaplątało" się w zamieszkach, cóż, nie był to ich oficjalny powód przyjazdu.Wilmore pisze:Pełna zgoda - jakkolwiek to święto rozumiemy inaczej, to pewnie tak samo dalibyśmy po mordzie obywatelowi innego kraju, który by przyjechał do Polski na rozróby.
Ale ja nigdzie nie pisałem, żeby łączyć Niemców z Kolorową Niepodległą, nie graj w takie gierki.Wilmore pisze:Jeśli antifa niemiecka to ekipa Kolorowej Niepodległości, to bydło z placu to członkowie marszu. Nie ma tak, że jednych doklejasz do drugich, a innych odrywasz od ich zgromadzenia.
W zeszłym roku przy okazji Marszu Niepodległości nie zaobserwowano żadnych przejawów wrogości, no poza oczywiście agresją blokujących w stosunku do samego marszu. Poseł Biedroń coś o tym wieWilmore pisze:Z resztą Twojego postu bym dyskutował - jakkolwiek zaraz paru krzykaczy wskoczy i zacznie ujadać coś przeciwnego, to uważam, że gdyby nie wcześniejsze marsze, to nie byłoby żadnej Kolorowej Niepodległości. Większość zachowań marszu byłaby akceptowalna dla osób, które bez straszaka w postaci ONR, placu konstytucji czy wydarzeń z lat ubiegłych zdecydowała się stanąć naprzeciwko nich. Pewnie, ktoś może zacząć coś wypisywać o medialnej bezpodstawnej nagonce, ale takie brednie świadczą tylko o nim, bo powód do obaw ludzie idący w Kolorowej moim zdaniem mieli. Dlatego nie uważam, by jeden z tych marszów był ważniejszy od drugiego.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 13 lis 2011, 0:33
brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2011, 0:45
Obawiam się ty kurwo pierdolona, że normalnych ludzi było więcej. MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI wybrało ok 25 tys. a marz kolorowych pedałów ok 4 tys. Na szczęście patriotów w Polsce więcej od pedałów, i z tego się cieszmy. Kolorowe debile przegrały, dostały delikatnie po ryju, niech się cieszą że policja ich broniła, bo tylko tyle im zostało. Żałosne frajery, muszą wołać o pomoc niemieckich debili, bo sami sobie rady nie dają, żal mi takich skończonych idiotów.Wilmore pisze:Nie byłoby Marszu Niepodległości - burd nie byłoby wcale.
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio