FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 401

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 cze 2007, 22:57

Z innej beczki - przegladalem wlasnie watek FC Barcelona na wikipedii i tam Giuly zostal juz sprzedany :p

Polecam temat - http://pl.wikipedia.org/wiki/FC_Barcelona

Uwaga tylko na pomylki, chociazby opis zeszlorocznego finalu LM nie pokrywa sie z rzeczywistoscia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2007, 22:57

Btw ile macie w tym sezonie na transfery? Podawal prezydent albo Rijkaaard jakies kwoty?
A w Realu ktoś podawał, bo nie zauważyłem :> Mogą sobie wydać i 100 czy więcej baniek i nie będzie to z wielką szkodą dla klubowej kasy. Transfer takiego Henry'ego zwróci się szybciutko.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2007, 23:00

Wikipedia nie jest wiarygodnym źródłem z tego względu, że praktycznie każdy może sobie tam napisać co zechce. Ostatnio z Czuba przeprowadzali relację z transferu Henry'ego do Barcelony ( :lol: ) i jako ciekawostkę podali, że Real Madryt ma nowego bramkarza. Nowym bramkarzem według Wikipedii właśnie miał być Jerzy Dudek :]

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 26 cze 2007, 3:40

Mentor pisze:Ostatnio z Czuba przeprowadzali relację z transferu Henry'ego do Barcelony ( Laughing ) i jako ciekawostkę podali, że Real Madryt ma nowego bramkarza. Nowym bramkarzem według Wikipedii właśnie miał być Jerzy Dudek Krzywy
Tyle tylko, ze byla to Wikipedia brytyjska, pewnie troche mniej zaangazowana w cala sprawe, bo w polskiej nic takiego sie nie znalazlo. Zalezy z ktorego zrodla czerpac - najlepiej sprawdzac i polska, i angielska. Jesli wiadomosci sie nie pokrywaja, cos jest nie tak. Poza tym widzialem niedawno w Przegladzie Sportowym z boku, ze OM kupilo kolejnego pilkarza: wsrod 'juz kupionych' byl m.in. Giuly.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 cze 2007, 5:13

jak mozna traktowac wikipedie jako wiarygodne zrodlo? przeciez tam kazdy moze edytowac dane jak mu sie zywnie podoba

badzmy powaznie

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 cze 2007, 14:46

Mam kolejnego "skazanego". Kto tym razem :?: Motta :!: Txiki potwierdził, że wychowanek Blaugrany nie jest brany pod uwagę przy ustalaniu kady na następny sezon.
The technical secretary of Barcelona, Txiki Begiristain, confirmed today during the presentation of the native from Ivory Coast Yaya Touré who the club does not count on the ítalo-Brazilian Thiago Motta for the next season" With the signing of Touré and the presence of Márquez and Edmílson, once this one recovers of the injury, the position of defensive pivot is reforzada" very well; , Begiristain explained, that also mentioned to Andrés Iniesta like emergencia resource to occupy that demarcation.

Asked for the reasons that had taken to him not to include to Motta in the relation of mediocentros that will dress the azulgrana t-shirt the next season, Begiristain still was more explicit. " I take for four years saying that Motta can be one of the best ones of the world in that position, but what happens is that, a few months ago, we spoke with Thiago (a meeting in that he was also the trainer, Frank Rijkaard) and reached the conclusion that a solution outside the club is perhaps the best one for él" , it sentenced.

On the other hand, Txiki recognized that once made specific the signings of Yaya Touré and Thierry Henry, " now the objective is to reinforce defensa".
Na Dm będą brani pod uwagę Edmilson, Toure oraz Marquez. Jeśli przyjdzie jakiś środkowy pomocnik do Barcelony to na zastępstwo Xaviego, Iniesty i Deco.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2007, 14:54

A więc jednak nieporozumienia (tak to nazwijmy :wink: ) między Thiago a zarządem zadecydowały. Zarówno Motta jak i Edmil są dość podatni na kontuzje, ale jeden musi odejść. Kontuzja Edmilson poważnie utrudnia (żeby nie powiedzieć - uniemożliwia) jego transfer tak więc odejdzie Thiago. Będzie mi go brakowało mimo wszystko, ale na pożegnanie w sumie przyjdzie jeszcze czas :]

Tymczasem Leo Messi najlepszym piłkarzem La Liga sezonu 2006/2007. Drugie miejsce Daniel Alves a trzecie Ruud van Nistelrooy.

Bardzo cieszy również drugie miejsce dla Iniesty w kategorii najlepszego piłkarza pochodzącego z Hiszpanii :] Villa był bezkonkurencyjny.

[EDIT]

Prezentacja Yaya Toure za nami. Zastanawiam się teraz czy pomysł z oddzielnymi prezentacjami dla obu panów (Henry i Toure) to był dobry pomysł. Oczywiste było, że Francuz przyciągnie nieporównywalnie więcej osób no i wyszło tak, że na prezentację Henryka przyszło 30 000 osób a na Toure praktycznie garsta (przy tamtej ilości). Z jednej strony zarząd mógł liczyć na to, że dzięki osobnej prezentacji Yaya nie będzie musiał stać w cieniu Titiego a z drugiej może lepiej było odwalić dwóch za jednym zamachem. Wtedy mielibyśmy pewność, że Toure dostanie więcej oklasków bo przecież te 30 000 osób do niego też by się odezwało. To wszystko co chciałem powiedzieć :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 cze 2007, 16:10 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 cze 2007, 16:08

Zdjęcia z prezentacji Toure:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Toure Yaya :lol:

[EDIT]

Yaya z miejsca stanie się ulubionym graczem Mentora :lol:
"Aby stać się piłkarzem Barcelony, trzeba być dobrze przygotowanym, ja czuję się przygotowany, jestem w stanie stawić czoła wyzwaniom, które na mnie tutaj czekają. Mam wielki szacunek do Kluiverta, dla mnie jest jednym z idoli"
Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 26 cze 2007, 16:45

Motta na wylocie więc trzeba dokupić jeszcze jednego pomocnika - szkoda że De Rossi jest nie do wyjęcia raczej; nie obraziłbym się też w sumie na Albeldę :P

Menti - Gnegneri (nie wiem czy gorsze imię czy ksywka :P) nie ma 5 lat i raczej zdaje sobie sprawę że gracz pokroju Henry'ego przyciąga 10 razy więcej uwagi niż 24-latek z marnym doświadczeniem w grze w poważnych klubach - i raczej nie będzie się frustrował, że nie przyciągnął 30 000 kibiców na prezentację. Nie ma się czym przejmować.

Txiki załatwiaj Chivu!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 16:57

Janio pisze:nie obraziłbym się też w sumie na Albeldę
Przedłuża umowę z Valencią :P Czyli
Janio pisze:jest nie do wyjęcia

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 26 cze 2007, 17:06

Nie do wyjęcia są IMO gracze pokroju Ronaldinho, Kaki, Tottiego, czy Rooneya. Albelda, nieważne - z nowym kontraktem czy bez, jest jak najbardziej do wyjęcia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 17:08

Skoro zawodnik zgadza się na przedłużenie umowy z klubem, to chyba nie po to, aby odejść jeszcze podczas tego samego Mercato, kiedy ten nowy kontrakt podpisał :> Tym bardzie, że nie tak dawno mówiło się o jego transferze do stlicy Katalonii :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2007, 17:11

"Aby stać się piłkarzem Barcelony, trzeba być dobrze przygotowanym, ja czuję się przygotowany, jestem w stanie stawić czoła wyzwaniom, które na mnie tutaj czekają. Mam wielki szacunek do Kluiverta, dla mnie jest jednym z idoli"
:o
Yaya Toure \o/ :mike:
Janio pisze:Gnegneri
:zgon: :lol:
Janio pisze:nie ma 5 lat i raczej zdaje sobie sprawę że gracz pokroju Henry'ego przyciąga 10 razy więcej uwagi niż 24-latek z marnym doświadczeniem w grze w poważnych klubach - i raczej nie będzie się frustrował, że nie przyciągnął 30 000 kibiców na prezentację. Nie ma się czym przejmować.
Hehe ja się tym absolutnie nie przejmuję tylko chciałem się podzielić moimi spostrzeżeniami :wink: Yaya doskonale zdaje sobie sprawę z tego kto jest gwiazdą i przyciąga tłumy a kto rzemieślnikiem, który ma ułatwiać pracę właśnie gwiazdom :wink: Tak sobie tylko pomyślałem, że Yaya też mógłby sobie stanąć przed 30 000 tłumem :wink:

PS: Toure > Henry :lol: :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2007, 17:58

Z badań wynika, że ma siłe i wytrzymałość, iwec wreszcie bedize miał kto zap.. przez całe spotkanie i oddwalac czarną robote. Szkoda tylko, że bedzie musial wyjechać na PNA, to jedyny minus w tym transferze.

Mowiło się o Alonso, Albeldzie czy De Rossim, ale myślę, że Yaya to był także strzał w "10". Coraz wiecej sie o jego osobie mówiło w kontekscie wzmocnien najwiekszych ekip świata. Pokazał się ze świetnej strony i w Fener i Monaco. Teraz czas na Barcelone.
17 kto ostatnio grał z tym numerem....
Zwolni się "3" pewnie dla Chivu badź Abidala, takze "8", mzoe dla GdS i mam nadzieję, że także 7, bo szkoda, ze biega z nią Eidur. Jak zostanie to powinein dostać "22" :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 cze 2007, 18:06

Jarzinho pisze:Pokazał się ze świetnej strony i w Fener
w Fenerbahe? a co on tam robił? chyba we wcześniejszym życiu. On przyszedł do Monaco z Olimpiakosu, a tam przydzedł z Metalurga.
A wzmocnieniem będzie dobrym. Ciężko haruje przez 90 min, prawie jak Sissoko :wink: ale mimo to ma dobrą technikę, ciąg na bramkę, IMO szefostwo Barcy wybrał idealnego kandydata na tą pozycję.
Widać, że klub zobaczył, ze jeszcze wcale takiej niepokonanej ekipy nie mamy i dobrze inwestuje. U nas tak samo. Mam nadzieję, że za rok zagramy w Superpucharze Europy :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”