Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 42

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 20 sty 2009, 23:07

Ano tego nie zauwazylem , zwracam honor

Co by nie robic oftopa to dodam ze Hoeness ma niezla wyobraznie - patrz wypowiedz o Riberym :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 8:37

boskigonzo pisze:Co by nie robic oftopa to dodam ze Hoeness ma niezla wyobraznie - patrz wypowiedz o Riberym :)
To nie wyobraźnia - to po prostu podkreślenie faktu, że Ribery'ego nie sprzedamy za żadną cenę (bo co by tu nie mowić, 150 mln euro żaden piłkarz nie jest wart) :wink:

Bayern za nic by się nie zgodził na taki transfer, bo doskonale zdają sobie sprawę, że byłoby to już całkowite psucie (i tak już zepsutego przez różne "galaktyczne" i inne transfery) rynku.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 21 sty 2009, 10:37

Az mi sie przypomniala saga z Hargo w roli glownej :) 1 wlasnie Hoeness nie przewiduje - pewnego dnia sam Frank moze zwrocic sie o zmiane pracodawcy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 10:40

boskigonzo pisze:Az mi sie przypomniala saga z Hargo w roli glownej :) 1 wlasnie Hoeness nie przewiduje - pewnego dnia sam Frank moze zwrocic sie o zmiane pracodawcy
No i jak widzisz, z Hargreavesem tak łatwo nie było - dostaliście go, ale rok później. I za niezłą cenę :)

Może się zwróci, może nie. Pożyjemy, zobaczymy. Kontrakt ma do 2011 r. a w końcu "pacta sunt servanda" :D

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lut 2009, 9:26

Weekend obfitował w transfery "last minute" :P Z ciekawszych/ważniejszych warto odnotować:

- wypożyczenie przez Bayern dwóch juniorów: Georga Niedermaiera do Stuttgartu i przede wszystkim Toniego Kroosa do Leverkusen. Nie powiodła się za to próba wypożyczenia Jose Sosy (zainteresowane było Palermo, ale okazało się, że mieliby za dużo obcokrajowców z nie-unijnym paszportem)
- szaleństwo transferowe HSV, które w ostatnich dniach ściągnęło łącznie 6 ( :!: ) nowych graczy. Po odejściu de Jonga do Man City, zespół z Hamburga wzmocnił się 2 nowymi def. pomocnikami - Mikaelem Tavaresem ze Slavii Praga i Tomasem Rinconem z Wenezueli (wypożyczony). Poza tym pozyskali też rezerwowego bramkarza Khalida Sinouha (Waalwijk) i trojkę graczy na zasadzie wypożyczenia (Michael Gravgaard z Nantes, Marcel Ndjeng z Gladbach i w zupełnie ostatniej chwili Albert Streit z Schalke). Hamburg ma za to opuścić jeszcze Thiago Neves.
- rzeczone Schalke oprócz Streita sprzedało (to już w ogóle dla mnie zaskoczenie) Fabiana Ernsta do Besiktasu. Dla mnie to sygnał, że po sezonie w Schalke dojdzie do większej czystki kadrowej (zwłaszcza jak klub z Gelsenkirchen nie wejdzie do pucharów)
- Leverkusen wymieniło sobie greckich napastników - Gekas odszedl do Portsmouth, natomiast z Norymbergi został wypożyczony Angelo Charisteas. Tylko wypozyczony, bo w nowym sezonie aptekarzy ma zasilić Eren Derdiyok z FC Basel
- KSC Karlsruhe wypożyczyło Mahira Saglika z VLF Wolfsburg
- hitem można też nazwać przejście Szabolsca Husztiego z Hannoveru do Zenitu St. Petersburg. Za to Hanover wzmocnił się Leonem Andreasenem z Fulham.

Dodawszy jeszcze wcześniejsze transfery m.in. Kevina Boatenga do Dortmundu czy Tomasza Zdebela do Leverkusen, działo się w tej rundzie transferowej w BL całkiem sporo :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 lut 2009, 9:51

Michał M pisze:hitem można też nazwać przejście Szabolsca Husztiego z Hannoveru do Zenitu St. Petersburg. Za to Hanover wzmocnił się Leonem Andreasenem z Fulham.
Oby to zaowocowało progresem w przypadku tego pierwszego gracza. Bo potencjał tego zawodnika jest naprawdę bardzo duży, ale nieco zatrzymał się w piłkarskim rozwoju. To dobry piłkarz, a może być świetny. Ciekawi tylko mała suma odstępnego, bo 2,5 mln Euro za piłkarza z takim potencjałem to nie jest dużo.

Andreasen wraca? Fajnie - zawsze bardzo lubiłem tego zawodnika. Zobaczymy co z niego będzie, gdy ustabilizuje formę. Duet dm-ów Schulz-Andreasen może być jednym z ciekawszych w lidze.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 lut 2009, 10:36

Ciekawi tylko mała suma odstępnego, bo 2,5 mln Euro za piłkarza z takim potencjałem to nie jest dużo.
a czasem nie kończył mu sie kontrakt ?
HSV zaszalało na koniec :D
Po odejściu De Jonga to chyba nie mają defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia. Mało ryzykuja skoro większość nowych przyszła na zasadzie wypożyczenia no i pieniądze za De Jonga zostaną w kasie 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lut 2009, 11:53

No i mamy polski hicior - kolejny (po Zdebelu) zresztą :shock:

Następcą Husztiego w Hanowerze będzie nie kto inny jak Jacek Krzynówek :wink:
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/503823/

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lut 2009, 13:21

Michał M pisze:Następcą Husztiego
Patrz, przeoczyłem ten transfer.Gdzie zagra Węgier ? Podejrzewam, że w lepszym klubie ponieważ wyróżniał się w H96 i jak ja oglądałem jego grę bardzo mi się podobała.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2009, 13:26

popatrz wyzej....

Zenit

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 9:53

Wg Bildu transfer Artura Wichniarka z Arminii do Herthy jest już przesądzony :wink: Cena odstępnego - 700 tys. euro.

Wichniarek ma zastąpić w Hertcie Pantelicia i/lub Woronina (obaj odeszli po zakończeniu sezonu z uwagi na odpowiednio: zakończony kontrakt/koniec wypożyczenia).

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 10:13

Aż dziwne, że Wichniarek się decyduje na taki transfer. Przecież na berlińskim klubie to już się solidnie sparzył.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2009, 10:14

emdżej pisze:Aż dziwne, że Wichniarek się decyduje na taki transfer. Przecież na berlińskim klubie to już się solidnie sparzył.
To co, sądzisz, że lepiej dla niego byłoby, gdyby dalej ganiał dla Arminii, tyle że teraz w 2 BL? Poza tym, ma już 32 lata, zbyt wiele nie ryzykuje (w reprezentacji już raczej nie zagra), a zawsze sobie zarobi.

No i póki co nie widać jakiejś wielkiej konkurencji w ataku berlińczyków. Moim zdaniem Król Artur będzie tam napastnikiem nr 1.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2009, 10:17

Nie, nie uważam, żeby lepiej dla nie go było zostać w Arminii. Życzę mu, żeby tym razem powiodło mu się w Berlinie, bo poprzednio było naprawdę kiepsko. Ale jeśli oferta jest zadowalająca (nie wiem czy ma inne?) to proszę bardzo - niech próbuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2009, 10:19

Woronin zdaje się jest ciągle piłkarzem Liverpoolu ? Znaczy wraca do Anglii ?

Z tego co czytałem w styczniu, przy okazji okienka, mówił że nie chce wracać i że w Niemczech mu się podoba. Może znów go wypożyczą, albo sprzedadzą tym razem ? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”