Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 414

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 03 maja 2008, 13:47

To pewnie plotka, ale i tak warta napisania...
Barcelona ponoć oferuje nam za Fabregasa 15 mln funtów i ...Henry'ego. W pierwszej chwili pomyślałem że to żart roku, jednak po krótkim przemyśleniu...
Pomijając fakt że jest to kompletnie nie opłacalne dla Arsenalu to:
- Henry ma ciągle status legendy u nas.
- Fabregas jest wychowankiem Barcy i pewnie kiedyś będzie chciał jeszcze zagrać w Katalonii.
- Ostatnio zarówno Henry zaczął przebąkiwać że jeśli miałby zagrać w Anglii to tylko w Arsenalu, a także część naszych graczy zaczęła mówić jak to chętnie znowu zobaczyliby Henryka w koszulce Kanonierów.

Tak więc mimo że brzmi to jak jakaś fantastyka to taki transfer wcale nie jest
niemożliwy. Pewnie to i tak plotka, ale myślę że warta uwagi :wink:

EDIT: I jeszcze jedno. Arsenal ponoć złożył ofertę za Krajncara w wysokości 15mln funtów. Czyżby to oznaczało że żegnamy się z Hlebem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2008, 13:57

Fabian - Gallas, Clichy, Kolo, Song - Eboue, Gilberto, Denilson, Theo - Ade, Nicklas.

Zgodnie z przewidywaniami Cesc dziś nie zagra. Niech odpoczywa chłopak.
Ciekawe jak sobie poradzimy bez Tomasa, Cesca, Hleba i Flaminiego :]

Czy Eboue znów będzie kaleczył na skrzydle ?
Czy Gilberto znów będzie sobie truchtał, jak przez cały sezon ?
Czy Theo da rade na lewym ?
No i Denilson .. czy godnie zastąpi Cesca ?

We will see :lol:

a najlepsza nasza ławka:

Jens, Senderos, Djourou, Traore, Gibbs
czyli bramkarz, 3 obrońców i jeden skrzydłowy.

Go Go Gunners :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 maja 2008, 14:04

fieldy pisze:a najlepsza nasza ławka:

Jens, Senderos, Djourou, Traore, Gibbs

:shock:

Wenger widze nastawia sie defensywnie , pewnie bedziecie bronic 3 miejsca :haha:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 04 maja 2008, 14:29

Ciekawe przed czym odpoczywa Cesc :lol: Może przed przyszłoroczną LM?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2008, 14:32

Wenger zapowiadał, że graczom, którzy zagrają na Euro da odpocząć po cięzkim sezonie.
Cesc grał w kilkudziesięciu meczach po 90 minut. Przyda mu się odpoczynek.

Taki mu prezent Wenger dał na 21 urodziny :]
Ostatnio zmieniony 04 maja 2008, 15:00 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 04 maja 2008, 14:35

Szkoda, że to nie działa w drugą stronę. Na mecze z ogórkami, selekcjonerzy powinni wystawiać słabsze jedenastki, a nie męczyc kluczowych zawodników :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2008, 15:30

0:0 do przerwy. Nawet nie gramy tak źle jak sądziłem, że będziemy.
Brakuje strzałów i klarownych sytuacji, ale nie ma się co dziwić - przy takich osłabieniach.

Fabian raz ładnie wybronił strzał Johnsona chyba, choć mógł do piłki wychodzić wcześniej, został w bramce i obronił, wiec nie ma co narzekać.
Innym razem Denilson wybijał piłkę z linii.

Eboue lepiej niż nas do tego przyzwyczaił w tym sezonie. Co prawda kilka strat miał, ale posłał dziś 2 ładne piłki do Ade, zwłaszcza ta pierwsza, po której Ade wyszedł sam na sam z Howardem była kapitalna, jak nie Eboue :smile2:

Gilberto 2 razy próbował głową, oba niecelne. Powinien chociaż w światło bramki trafić. Nicklas dobre piłki dogrywa, ale to jego przyjęcie piłki :?

Theo na początku meczu ładnie, później jakby troche mniej widoczny.

Lehmann wchodzi w 2 połowie. Ostatni mecz przed własna publicznością, pewnie Wenger chce mu dać okazje się pożegnać.

Traore świetna zmiana.

Obrazek

edit:
Cesc jednak jest kontuzjowany, nie zagra przez 3 tygodnie, wiec do konca sezonu :lol: Na Euro ma być gotowy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2008, 14:14

Nikt meczu nie oglądał ?

W czasie spotkania pokazywali kilka razu Cesca, Hleba i Flamsa - siedzili razem, Hleb i Flamini żartowali i się śmiali, a Cesc żył meczem :lol:
To chyba troche mówi ...

Flamini podobno rano przeszedl testy medyczne w Mediolanie. Niech mu SerieA lekką będzie :]

Na jego miejsce ma przyjść ponoć Jean Makoun. Sam go za dobrze nie znam. Nie wiem, czy byłby to idealny wybór. Bo podczas PNA i on i Song by wyjeżdzali. Jak już brać kogoś, kto wyjeżdza na PNA, to wolałbym kogoś sprawdzonego na wyspach, np Essiena :lol: marzenie ściętej głowy, ale na niego bym nie żałował nawet Ł30 mln.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 05 maja 2008, 15:28

fieldy pisze: Flamini podobno rano przeszedl testy medyczne w Mediolanie. Niech mu SerieA lekką będzie Krzywy
Pojechał ponoć wczoraj wieczorem żeby już kontrakt podpisać. Życzę mu jak najlepiej bo darzę go sympatią, ale uważam że robi błąd. W Milanie żeby wywalczyć miejsce w pierwszym składzie będzie musiał od początku grać to co w Arsenalu ostatnio a zanim dostosuje się do wymogów SerieA to ta jego fantastyczna forma może pójść w niepamięć.

Co do Makouna nie jestem przekonany. Myślę że są lepsi na rynku w których można by zainwestować. Są jakieś informacje ile miałby kosztować? Widzę że w całym obozie Arsenalu rozpoczęła się akcja pt. "Gilberto zostań":P

Mecz skomentuję jak obejrzę:P

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 05 maja 2008, 15:40

Jest może jakiś filmik, gdy wchodzi Lehamnn i żegna się z kibicami?

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2008, 15:49

Co do Flaminiego... sezonowiec ?? można tak powiedzieć w końcu to jego jedyny dobry sezony, frajer ?? też można tak powiedzieć opuszcza (prawdopodobnie) drużyne, której był kluczowym zawodnikiem, a będzie zmiennikiem Gattuso, chyba że Milan zacznie grać z dwoma defensywnymi pomocnikami, judasz drugi Ashley ?? wybrał Milan bo zarobi pare euro więcej... pod każdym względem poza finansowym wybrał gorszą drużyne...
Sam Wenger też nie jest bez winy... nie stawiał na Mathieu na początku chłopak się zbuntował... może był to rodzaj zemsty za brak wcześniejszego zaufania ?? propozycja przedłużenia kotraktu powinna wypłynąć od Bossa zdecydowania wcześniej...
Kto mógłby być jego ewentualny zmiennikiem ?? nie mam pojęcie w każdym bądź razie mam nadzieji, że nie będzie nim Gilberto... 8)

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 05 maja 2008, 16:03

kyloloko pisze:judasz drugi Ashley ?? wybrał Milan bo zarobi pare euro więcej...
Z tym nie zgodzę się. Ashley jest naszym wychowankiem, a przeszedł do drużyny zza miedzy. W jego przypadku nie można mówić że ktoś na niego nie stawiał. Obraził się bo nie śpiewali o nim piosenek :P
kyloloko pisze:Sam Wenger też nie jest bez winy... nie stawiał na Mathieu na początku chłopak się zbuntował... może był to rodzaj zemsty za brak wcześniejszego zaufania ?
Przecież i tak Wenger wykazywał wobec niego anielską cierpliwość. Dużo ludzi dziwiło się po co on go trzyma. Dzięki Arsene Flamini wybił się i powinien być mu za to wdzięczny. O żadnej zemście nie może tu być mowy.
kyloloko pisze:propozycja przedłużenia kotraktu powinna wypłynąć od Bossa zdecydowania wcześniej...
Racja. Wenger w tym wypadku zawalił. Kontrakt powinien być przedstawiony najpóźniej w listopadzie- grudniu. Już wtedy było wiadomo że Francuz zrobił gigantyczny postęp.
kyloloko pisze:Kto mógłby być jego ewentualny zmiennikiem ?? nie mam pojęcie w każdym bądź razie mam nadzieji, że nie będzie nim Gilberto... Cool
Jeśli Gilberto wróciłby do formy sprzed roku to nie miałbym nic przeciwko. Ale ja na tą pozycję na dzień dzisiejszy widzę... Diaby'ego :wink:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 maja 2008, 16:07

amolinn pisze:
kyloloko pisze:Kto mógłby być jego ewentualny zmiennikiem ?? nie mam pojęcie w każdym bądź razie mam nadzieji, że nie będzie nim Gilberto... Cool
Jeśli Gilberto wróciłby do formy sprzed roku to nie miałbym nic przeciwko. Ale ja na tą pozycję na dzień dzisiejszy widzę... Diaby'ego :wink:
Diaby będzie świetnym piłkarzem i wywalczy niedługo miejsce w pierwszym składzie ale Flaminiego raczej nie zastąpi... po prostu jest zawodnikiem usposobionym bardziej ofensywnie niż Mathieu... oczywiście grał na jego pozycji wielokrotnie i może z powodzeniem na niej grać jednak nigdy raczej nie będzie czyścił środka pola jak robił to w tym sezonie Flamini...

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 05 maja 2008, 16:14

kyloloko pisze: Diaby będzie świetnym piłkarzem i wywalczy niedługo miejsce w pierwszym składzie ale Flaminiego raczej nie zastąpi... po prostu jest zawodnikiem usposobionym bardziej ofensywnie niż Mathieu... oczywiście grał na jego pozycji wielokrotnie i może z powodzeniem na niej grać jednak nigdy raczej nie będzie czyścił środka pola jak robił to w tym sezonie Flamini...
Jasne. Diaby to piłkarz bardzo podobny do Vieiry. Może nie będzie takim dzikiem jak Flamini, ale jego predyspozycje zarówno do gry w destrukcji jak i w ofensywie (jak na defensywnego pomocnika) uprawniają go do aspirowania do pierwszego składu w niedługim czasie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 maja 2008, 18:30

Oficjalnie potwierdzone: Flamini w Milanie. No i stało się. Francuz nas opuścił. Ja tam za nim płakał nie będę. Chciał to odszedł, taka była jego wola. Jak ktoś wcześniej napisał, miał jeden dobry sezon. Gdyby nie Wenger, mógłby grabić dzisiaj liście na San Siro. Ciekawe jak mu pójdzie w Serie A, gdzie dodatkowo będzie musiał się przystosować.

Podobno Mathieu jest bardzo szczęśliwy. Jego tygodniówka wynosić będzie 50 tyś funtów.

Jens także na 100% opuści nas po sezonie. To było do przewidzenia. Ciekawe czy duet Almunia i Fabiański będą kolejno numerem 1 i 2.

Arsene chce, żeby Gilberto został. Pewnie liczy na jego powrót do formy. Kiedyś Brazylijczyk deklarował, że jeżeli będzie miał miejsce w podstawowej 11 to zostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”