Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 417

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 gru 2010, 13:14

Zresztą - wczorajszy mecz także pokazał, że taktyka jest dla Smudy zupełną abstrakcją. Z przodu jest taki chaos, że podejrzewam, że ci ludzie nie wiedzą, co mają grać. Ale niech się któryś pierwszy odezwie...

On nie nadaje się na selekcjonera.
Masz rację, ale takie mecze w grudniu i tak są dobrym pomysłem. Smuda miał, mało bo mało, ale jednak trochę czasu na ocenę piłkarzy pod kątem przydatności do konkretnego (!) systemu taktycznego, do jego wizji drużyny. Taktykiem to on nie jest i nigdy nie był, ale taki bezpośredni kontakt z piłkarzem wiele daje, pewnie ma jakąś koncepcję na kadrę, więc dobrze, że miał szansę tak sprawdzić śmietankę ligowców.
Za Leo treningi z kadrą były dla młodych piłkarzy dodatkowym bodźcem do rozwoju, bo uczyli się na nich wiele więcej, niż od dowolnego polskiego trenera, teraz tak nie jest, ale to nie oznacza, że takie zgrupowania są pozbawione sensu. Mnie osobiście bardzo cieszy, że piłkarze mają okazję spotkać się z selekcjonerem i pokopać piłkę parę dni dłużej, w towarzystwie czołówki ligowej, pod okiem selekcjonera.
Najśmieszniejszy w tym wszystkim jest sam Franz, który atakował Leo za takie mecze, bo niby trener mógłby oglądać piłkarzy w lidze, a jak przyszło co do czego, to sam organizuje te sparingi. Ale już się przyzwyczailiśmy wszyscy do tej jego hipokryzji. ;)

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 14:35

Boromir pisze:Co chcieliście wywnioskować z meczu w grudniu, przecież piłkarze już odczuwają trudy sezonu, mają za sobą ciężką rundę. Swoją drogą jaki piłkarski spad zaliczył Misimović, że musi teraz grać w kadrze B z inną kadrą B.

W takim razie po co ten mecz? Żeby ktoś nabawił siękontuzji przed ptwarciem okienka transferowego? Zawiodłem sięna Frazu i to bardzo. Tak jak powiedzieliście piłkarze pod jego wodzą biegają bez sensu bez żadnego zdyscyplinowania taktycznego ciągle tylko do przodu. Najczęsciej długa piłka i biegniemy. Tak się nie gra w piłkę nożna.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 11 gru 2010, 14:57

Boromir pisze:Co chcieliście wywnioskować z meczu w grudniu, przecież piłkarze już odczuwają trudy sezonu, mają za sobą ciężką rundę.
święte słowa :beer:

chyba, że nie zrozumiałem kontekstu.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 15:01

Wiesz polska czy nie polska liga ale biegać trzeba jak wszędzie.Zdaniem trnera Lecha Bakero w polsce piłka jest szybsza niż w Hiszpanii. Trochę śmiać mi się chce z tych słó, no ale usłyszałem to z jego ust w jakims programie publicystycznym. Na meczu Polska Hiszpania nie było tego widać.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 11 gru 2010, 15:04

no może i jest szybsza, bardziej okrągła, lepiej się turla po murawie...

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 15:07

moja_stopa pisze:no może i jest szybsza, bardziej okrągła, lepiej się turla po murawie...
Ale jesteś dowcipny. Albo może zostawię tę twoją wypowiedz bez komentarza.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 11 gru 2010, 15:10

oskarżą mnie o nabijanie, ale, że tak powiem, właśnie skomentowałeś...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 gru 2010, 15:10

Generalnie fajnie jakbyś wszystko co na forum jest napisane zostawił bez komentarza.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 15:12

Wiesz co. Niebardzo rozumiemtę twojąwypowiedz. Weż mi porównaj piłkę polską i hiszpańską jak jestes taki mądry.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 gru 2010, 15:20

Przemo1955 pisze:Bakero w polsce piłka jest szybsza niż w Hiszpanii.
Ciekawe, czy ruletka też jest w Polsce szybsza niż w Hiszpanii? :shock:
Przemo1955 pisze:Wiesz co. Niebardzo rozumiemtę twojąwypowiedz. Weż mi porównaj piłkę polską i hiszpańską jak jestes taki mądry
EnJoy's tak delikatnie zasugerował, że... po prostu pierdolisz trzy po trzy...

Aaaa... zapomniałbym - porównanie polskiej piłki z hiszpańską.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 gru 2010, 16:12

Przemo1955 pisze:W takim razie po co ten mecz?
Żeby złapać ostatnie promyki słońca tej zimy. Ostatnie co chcieli tam robić, to grać w piłkę z kadrą B Bośni i Hercegowiny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 gru 2010, 16:47

Dla niektorych Bakero jest już jakimś odniesieniem. Zaczynam wierzyć, że jak ten chłop wytrzyma do 2012 w Polsce to zostanie nawet trenerem naszej kadry, bo to, że Smuda poleci po sporej kompromitacji na Euro jestem bardzo pewien. Wracając do tematu, z tego meczu widziałem może 20 minut z 90. Za każdym razem jak widziałem Borysiuka z piłką i to co z nią zaraz zrobił przełączałem, podobnie w przypadku Rybusa. Patrzę Kikut w pomocy, czyli Smuda dalej sprzedaje tym razem w reprezentacji swoje wymysły. Wołąkiewicz krąży jak mało kto, w klubie na lewej, na środku, w reprezentacji jako defensywny pomocnik, a wczoraj prawy defensor. Chciałem zobaczyć Kupisza, Pawłowskiego, a tak weszli na boisko kiedy byłem na tyle zdegustowany, że straciłem jakiekolwiek chęci na oglądanie tego meczu. I znowu bez lewego obrońcy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 gru 2010, 16:59

Jarzinho pisze:Dla niektorych Bakero jest już jakimś odniesieniem. Zaczynam wierzyć, że jak ten chłop wytrzyma do 2012 w Polsce to zostanie nawet trenerem naszej kadry, bo to, że Smuda poleci po sporej kompromitacji na Euro jestem bardzo pewien.
U nas to nawet Paul Gascoigne zostałby trenerem z wielkim autorytetem. Bakero ma jakąś wiedzę, ale szczerze mówiąc to od kilku szkoleniowców z Ekstraklasy mógłby się uczyć fachu. Ja naprawdę nie wiem czemu Lech Poznań zatrudnił go, bo z taką pensją to spokojnie mógł poszukać kogoś bardziej kompetentnego. W KSP Bask miał 125 tys zł, więc Kolejorz ile mu dał? Tyle samo, bądź tyci więcej. Ciekawe co powiedzą po zakonczeniu sezonu, jak Lech skończy w środku tabeli. Dla mnie zatrudnienie Bakero to ewidentny strzał w stopę.
Jarzinho pisze:I znowu bez lewego obrońcy.
Ciiii, bo przyjdzie taki jeden i zrobi łubu dubu ;)

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 17:24

Jarzinho pisze:Dla niektorych Bakero jest już jakimś odniesieniem. Zaczynam wierzyć, że jak ten chłop wytrzyma do 2012 w Polsce to zostanie nawet trenerem naszej kadry, bo to, że Smuda poleci po sporej kompromitacji na Euro jestem bardzo pewien. Wracając do tematu, z tego meczu widziałem może 20 minut z 90. Za każdym razem jak widziałem Borysiuka z piłką i to co z nią zaraz zrobił przełączałem, podobnie w przypadku Rybusa. Patrzę Kikut w pomocy, czyli Smuda dalej sprzedaje tym razem w reprezentacji swoje wymysły. Wołąkiewicz krąży jak mało kto, w klubie na lewej, na środku, w reprezentacji jako defensywny pomocnik, a wczoraj prawy defensor. Chciałem zobaczyć Kupisza, Pawłowskiego, a tak weszli na boisko kiedy byłem na tyle zdegustowany, że straciłem jakiekolwiek chęci na oglądanie tego meczu. I znowu bez lewego obrońcy.
Trenerem polskiej reprezentacji zostanie Michał Probież. Oczywiście reprezentacja wtedy gdy ja opusci Smuda będzie złozna z Włchów, Francuzów, Niemców i Anglików no moze jeszcze z jeden Amerykanin na rezerwie

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 gru 2010, 17:26

Przemo1955 pisze:Trenerem polskiej reprezentacji zostanie Michał Probież. Oczywiście reprezentacja wtedy gdy ja opusci Smuda będzie złozna z Włchów, Francuzów, Niemców i Anglików no moze jeszcze z jeden Amerykanin na rezerwie
:cegła: A Ty kto? Wróżka Aida? Jest jednym z kandydatów, ale jak na razie to wymysł mediów. PS Pisze się Probierz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”