Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 03 kwie 2010, 20:42
smurano
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 kwie 2010, 21:10
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 03 kwie 2010, 22:30
Carrick miał być naszym liderem w pomocy ale nim niestety nie jest, można nawet powiedzieć, że nie jest tym Carrickiem ze Spurs. Mówisz o sukcesach i roli jakiej w nich odegrał MC. Owszem miał nań duży wpływ w 2007 roku jako pomocnik Rudego. W podwójną korone (2008) najwiekszy wpływ mieli Ronaldo, Defensywa, Roo/Tevez oraz Hargreaves, którego wywalasz. Dla mnie Keryk co mógł dać drużynie już dał (w przeciwieństwie do Andersona i Hargo), na więcej go nie stać dlatego potrzebujemy solidnego wzmocnienia do środka pomocy. Jeszcze odnośnie Scholesa i Nevilla, owszem grają ale niestety coraz słabiej. Tacy zawodnicy zawsze sie przydają jako uzupełnienie składu i jeżeli jeszcze nie zdecydują sie zawiesić korków to właśnie w takiej roli ich widze, ot tak odciążyć zawodników pierwszego składu.red85 pisze:Jesli natomiast kogos mielibysmy odstrzelic to nieobecnych - Andersona i Hargreavesa. Scholes? W tym sezonie jest co najmniej dobry. Neville ? Tylko troche gorszy. Carrick ? Oj pamiec szwankuje. W tym sezonie jest przecietny, ale bezsensownie jest rezygnowac z takiego zawodnika, ktory odegral calkiem niemala role w ostatnich sukcesach druzyny. To byly mordercze lata, slabszy sezon moze sie zdarzyc.
smurano
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 kwie 2010, 0:15
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 04 kwie 2010, 1:57
smurano
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 04 kwie 2010, 9:49
Juz nie bede pisal ze jest to wogole nieoplacalne z pktu finansowego , ale w ogole kto by sie po nich zglosil ?Jesli natomiast kogos mielibysmy odstrzelic to nieobecnych - Andersona i Hargreavesa
SexyBitch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2010, 10:51
To raczej ty zobaczysz, że prędzej Liverpool wygra Mistrzostwo, niż Ferguson "odstrzeli" Carricka. Facet miał walny udział przy trzech tytułach i po jednym średnim sezonie go odstrzelać?Zresztą sami zobaczycie, że Ferguson kogoś sprowadzi.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 04 kwie 2010, 13:39
Tutaj nalezy sie tez zastanowic czy tak naprawde potrzebujemy kogos kupowac na ww pozycje . Wszak z wypozyczen powroca James i Cleverley ,na ktorego bardzo licze . W napadzie w dalszym ciagu mamy Danego + Kiko , no i Dioufa. A jezeli chodzi o skrzydla to jest Obertan, ktory bardzo dobrze radzi sobie poki co w rezerwach. Tosicia nie licze , bo jakos nie wierze ze z tej maki bedzie jeszcze chleb , mimo ze ostatnio z w meczu z Hannowerem dal ladny popisDo środka pola trzeba kupić zastępce Scholesa jednego kreatywnego gracza to wg. mnie wystarczy. Bardziej wzmocnienia są potrzebne na skrzydłach i w ataku. Ale na dokładne podsumowanie przyjdzie jeszcze czas.
SexyBitch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 04 kwie 2010, 13:55
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 kwie 2010, 19:09
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 04 kwie 2010, 20:10
Jezeli rozpatrywac kandydature defensywnego to tylko 1 nazwisko - RodwellNie mamy na 100% zastepcy dla Fletchera i pokazuje to drugi sezon z rzedu. Nie mozemy liczyc na Hargo, wiec koniecznie sprowadzilbym DMa
Nie za wczesnie na wystawianie metki "złomu" tym zawodnikom ? O ile Tosicia od dluzszego czasu obserwuje i tym co robi mnie nie przekonuje o tyle warto jeszcze troszke poczekac jesli chodzi o Mame i Obertana. Toz przypomina sie casus Evry , ktory z poczatkow rowniez ssal pale , a teraz jeden z najlepszych lewych obroncow na swiecie.Tak samo Ferguson powinien zaprzestac eksperymentow z wyszukiwaniem talentow typu Tosic, Diouf, czy Obertan. Po stokroc lepiej kupic jednego bardzo zacnego zawodnika i zrobic miejsce mlodzikom niz skupowac zlom.
Kupilbym natomiast skrzydlowego
SexyBitch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 kwie 2010, 0:21
Jak dla mnie niekoniecznie. Rodwell to docelowo DC wg zapewnien chociazby Moyesa i wiekszosc tam widzi jego wielka przyszlosc. To raz. Dwa - chcialbym tam zawodnika, ktøry niekoniecznie kosztuje 30 mln funtow. Ot zeby po ewentualnej stracie Fletcha nie lezec i nie kwiczec. Cos jak Mikel w CFC.Jezeli rozpatrywac kandydature defensywnego to tylko 1 nazwisko - Rodwell
Analogii wiele nie dostrzegam. Evra to byla marka - sprawdzony w Europie gracz. A Obertan czy Diouf to zawodnicy, ktørzy albo zupelnie sie nie sprawdzili w powaznej pilce(obertan), albo jeszcze nie mieli okazji sie w niej sprawdzic (Diouf). Nie rozumiem tej polityki - nie lepiej postawic na swoich? Ot taki Campbell. Wybitnego zawodnika z niego nie bedzie(na to duzo wieksze szanse maja Macheda, Welbeck czy King), ale nie rozumiem w czym jest on gorszy od napastnika z ligi norweskiej.Nie za wczesnie na wystawianie metki "złomu" tym zawodnikom ? O ile Tosicia od dluzszego czasu obserwuje i tym co robi mnie nie przekonuje o tyle warto jeszcze troszke poczekac jesli chodzi o Mame i Obertana. Toz przypomina sie casus Evry , ktory z poczatkow rowniez ssal pale , a teraz jeden z najlepszych lewych obroncow na swiecie.
Giggs to juz nie skrzydlowy. Park to raczej zawodnik od miesji specjalnych. Jak dla mnie jest w skladzie miejsce dla kolejnego skrzydlowego, a w obwodzie to nie trzymac Obertana a Cleverleya.Tu mam troszke mieszane uczucia . Z jednej strony chetnie widzialbym u nas Di Marie , z drugiej mamy N17 , Valencie , Parka , Giggsa , w obwodzie Obertana i gdzie tu jeszcze upchnac Argentynczyka ?
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 05 kwie 2010, 1:01
Wiekszosc spotkan grywa jednak w 2 linii , nawet w reprezentacjiRodwell to docelowo DC wg zapewnien chociazby Moyesa i wiekszosc tam widzi jego wielka przyszlosc.
Widzisz kogos takiego na rynku ?Dwa - chcialbym tam zawodnika, ktøry niekoniecznie kosztuje 30 mln funtow. Ot zeby po ewentualnej stracie Fletcha nie lezec i nie kwiczec. Cos jak Mikel w CFC
Co nie oznaczalo ze mial to samo pokazywac na OT co w Monaco. Poczatki mial slabe glownie ze wzgledu na brak przygotowania fizycznego + bariery mentalne . To samo zauwazam teraz u Obertana . Poza tym jak mozna powiedziec o 21latku ze nie sprawdzil sie w powaznej pilce ? On nawet jej nie powachal . Ja widze w nim potencjal , tylko koles musi nabrac pewnosci siebie i troszke masy.Evra to byla marka - sprawdzony w Europie gracz. A Obertan czy Diouf to zawodnicy, ktørzy albo zupelnie sie nie sprawdzili w powaznej pilce(obertan), albo jeszcze nie mieli okazji sie w niej sprawdzic (Diouf)
A mimo to czesto gesto jest tam obecny.Giggs to juz nie skrzydlowy.
Jw. Troszke glupio byloby sprowadzac kogos praktycznie nie dajac mu czasu i szansy do wykazania sie . Tak btw . Cleverley to nie przypadkiem srodkowy pomocnik ofensywny ? Bo z tego co pamietam w rezerwach pogrywal na skrzydle i w meczach przedsezonowych, ale teraz w Watfordzie raczej operuje chyba w srodku.Jak dla mnie jest w skladzie miejsce dla kolejnego skrzydlowego, a w obwodzie to nie trzymac Obertana a Cleverleya.
SexyBitch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 kwie 2010, 9:38
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 kwie 2010, 11:15
Proces nauki. Tak samo jak z Welbeckiem, czy Walcotem na skrzydle. Wydaje mi sie, ze mozna wierzyc trenerowi, kto ma go na codzien, a ten twierdzi, ze wielka przyszlosc tego zawodnika czeka na srodku defensywy.Wiekszosc spotkan grywa jednak w 2 linii , nawet w reprezentacji Poza tym zastanawia mnie , ktora to wieszkosc tak sadzi
To ze takiego czlowieka nie widze mysle, ze niewiele znaczy, bo nie wierze, zeby takiego pilkarza nie bylo. Niebawem MS, jestem pewien, ze jakis DM wystrzeli.Widzisz kogos takiego na rynku ?
Gra¬ w lidze francuskiej, ale z nie najlepszym skutkiem. Zapewne gdybysmy wypozyczyli takiego Cleverley'a do Francji i gralby tam jak Obertan to by OT juz nie zobaczyl. Nie przekreslam defeinitywnie jego szans, ale nie lubie takiej polityki. Zdecydowanie bardziej wole - kupuj mniej, ale lepszej jakosci. Reszte uzupelnij swoja mlodzieza.Poza tym jak mozna powiedziec o 21latku ze nie sprawdzil sie w powaznej pilce ? On nawet jej nie powachal . Ja widze w nim potencjal , tylko koles musi nabrac pewnosci siebie i troszke masy.
A Diouf to jakis wybitny talent? W Norwegii nie robil zadnej oszalamiajacej kariery. Campbell zrobil w powaznej pilce duzo wiecej, a podziekowalismy mu a rzecz zawodnika, ktory zapewne skonczy jak Manucho.To samo z Dioufem . Po co trzymac jak to ujales "niewybitnego" Fraizera , skoro mozna za niewielkie pieniadze nabyc kogos z potencjalem . Uda sie to bardzo fajnie i mamy zawodnika na lata , jesli nie to placzu nie ma . Jedyne czego nie potrafie zrozumiec jezeli chodzi o tegoroczne transfery to zalatanie dziury w ataku Owenem.
Tak samo jak O'Shea kiedys na Dm. Nie oznacza to jednak, ze tego nie powinnismy zmienic.A mimo to czesto gesto jest tam obecny.
A jeszcze glupiej sprowadzac jest Manuchow, Tosicow, Dioufow i Obertaow i po kolei rezygnowac z wychowankow, ktorzy wcale gorzej nie wygladaja. A Cleverley zdecydowanie czesciej grywa w Watford na skrzydle. Szanse w tym, ze przynajmniej on zostanie na OT dostrzegam w tym, ze Tom jest zawodnikiem bardzo uniwersalnym, a takich Fergie lubi.Jw. Troszke glupio byloby sprowadzac kogos praktycznie nie dajac mu czasu i szansy do wykazania sie . Tak btw . Cleverley to nie przypadkiem srodkowy pomocnik ofensywny ? Bo z tego co pamietam w rezerwach pogrywal na skrzydle i w meczach przedsezonowych, ale teraz w Watfordzie raczej operuje chyba w srodku.
red85
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio