Seriale - Strona 430

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1544
Kibicuję: FC Barcelona

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 kwie 2022, 21:26

Hersk pisze:
09 kwie 2022, 12:47
Te wasze dialogi to się na serial nadają xD a właśnie, urwał mi się film przy oglądaniu the office i dopiero wstałem.

Pytanko. Bo lata temu obejrzałem breaking bad, z dwa lata temu poprawiłem i obejrzałem znowu. Czy serial Zadzwoń do Saula jakoś przecina się z losami ludzi z BB? czy np w jakiś odcinku spotkać można Waltera i ćpuna? Czy to jest mimo wszytko odrębny twór, o losach gościa który odegrał znaczącą rolę w BB, ale jednak twór odrębny?
piotrcies pisze:
09 kwie 2022, 13:00
Hersk pisze:
09 kwie 2022, 12:47
Czy serial Zadzwoń do Saula jakoś przecina się z losami ludzi z BB? czy np w jakiś odcinku spotkać można Waltera i ćpuna?
niektóre postacie tak, bo widziałem zwiastuny, ale Cranstona i Paula nie ma na liście aktorów.
Że dopiszę. Z tego co pamiętam i teraz upewniłem się na filmwebie, to do końca piątego sezonu można powiedzieć, że tylko Mike jest. Dla mnie serial jest zajebisty, ma mega klimat, historia jest praktycznie o Jimmy'm, tzn. o Saulu przed poznaniem Walta. Wszystko bardzo dobrze poukładane w całość, akcja się powoli rozkręca, ale serial uwielbiam od pierwszej minuty. Dzięki Tobie zauważyłem, że kolejny sezon wychodzi już za 9 dni. Deliszys.

Co do Biura, to odpaliłem dzisiaj z ciekawości i chyba trafi w moje gusta: krótki, lekki, głupkowaty, taki dobry odmóżdżacz podobny do Brooklyn 9-9. Będzie oglądanko. Z takich lekkich mogę polecić anime Rozczarowani.

Kurde tak dużo mam rzeczy do obejrzenia, a tak mało czasu: od początku Sukcesja, Gambit Królowej, Dark, Mindhunter; kontynuować Brooklyn 9-9, Rodzina Soprano, może odświeżyć Treme, na pewno jeszcze raz Breaking Bad. Obejrzałem troche Mr. Robota, ale przerwałem, bo nie wciągnął mnie wcale.

Swoją drogą odświeżam właśnie moje kochane The Wire, drugi sezon dzisiaj wleciał. Ogromny sentyment mam do niego, na pewno moje TOP 3, nawet ze wskazaniem na TOP1, ale muszę cały obejrzeć sprawdzić czy odbiór całego serialu będzie podobny jak 12 lat temu. Takiej pustki jak po zakończeniu The Wire nie miałem nigdy. :P

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 09 kwie 2022, 21:40

Kurde ten Saul zbiera mega recenzje. Biorę się za to po the office bo breaking bad to mój ulubiony serial.

A to o Saulu ma podobny klimat do BB? też jest taka rozpierducha w roli głównej z policją na karku?

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 123

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 09 kwie 2022, 21:45

Hersk pisze:
09 kwie 2022, 21:40
Kurde ten Saul zbiera mega recenzje. Biorę się za to po the office bo breaking bad to mój ulubiony serial.

A to o Saulu ma podobny klimat do BB? też jest taka rozpierducha w roli głównej z policją na karku?
Dla mnie Saul lepszy niż BB.
Przed premierą nowego sezonu obejrzę chyba poprzednie jeszcze raz.
Bardzo polecam.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1544
Kibicuję: FC Barcelona

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 kwie 2022, 22:03

Hersk pisze:

Ma świetny klimat, troche inny, sam musisz ocenić. Nie chcę Ci spojlerować [choć imo powinno się pisać spoilować :P], więc napiszę ogólnie, że w serialu pokazane są jego relacje z bratem [uznanym prawnikiem], dziewczyną czy początki znajomości z Mike'em oraz inne poboczne wątki.
Obejrzyj, nie zawiedziesz się.
YoOoOgI89 pisze:
09 kwie 2022, 21:45
Przed premierą nowego sezonu obejrzę chyba poprzednie jeszcze raz.
Tak by było najlepiej, ale mnie czasu braknie przed premierą, a nie potrafię czekać, aż wyjdzie cały sezon i dopiero wtedy obejrzę. :P

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 kwie 2022, 0:08

Hersk pisze:
widac, ze robia go ci sami ludzie, ale pierwiastka thrillera/kryminalu tam duzo mniej, niektorych moze nudzic

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 kwie 2022, 4:26

Nie odnieśliscie wrażenia oglądając BB że humor Saula jest dokładnie taki sam jak Hanka? XD oni by się dogadali. Ten sam rodzaj żartów :lol2:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4442
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 kwie 2022, 18:18

HBO oficjalnie podało, że będzie 2 sezon Lakers - :jupi:

zajebiście bo na razie to jest chadowy serial - klimat 80 się wylewa z ekranu. W 2 ma być już Shaq i Kobe więc spodziewam się tyle samo dobrego ;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2888

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 10 kwie 2022, 18:24

Chadowy czyta się chadowy czy czadowy?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 kwie 2022, 18:26

Czadowy. Dziadek od córki podłapał co tam młodzież dzisiaj używa i szpanuje :D

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 kwie 2022, 18:56

sci pisze:
10 kwie 2022, 18:24
Chadowy czyta się chadowy czy czadowy?
Obie wersje są poprawne - czadowy czyli wiadomo i chadowy - czyli jak chad, giga chad :)

@Hersk nie znasz się i zazdrościsz :)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 kwie 2022, 19:01

Ale Chad się czyta jak Czad nie?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 855

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 kwie 2022, 19:16

Ja sobie odświeżyłem Jacka Ryana. Ależ to się fajnie ogląda. Uwielbiam takie klimaty. CIA, szpiedzy, terroryści itp.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 kwie 2022, 19:23

Hersk pisze:
10 kwie 2022, 19:01
Ale Chad się czyta jak Czad nie?
Ja tam znam wersję Chad (czytane tak jak się pisze a nie z angielska) - tak mówią nastolatki - ale z niego chad...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 kwie 2022, 18:29

Folk med ångest (2021) / Niespokojni ludzie

Szwedzki miniserial. 6 odcinków po 30 minut, więc leci błyskawicznie. Bardzo dobry komediodramat. Ode mnie mocne 8/10. Szwedzi to jednak potrafią w seriale ;)

Niewydarzony rabuś bankowy bierze zakładników podczas dnia otwartego, a następnie znika, co wprawia w konsternację służby próbujące zrekonstruować przebieg wydarzeń.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 12 kwie 2022, 2:24

O ironio. A ostatnio pytałem czy ich losy się przecięły :D szybciutko skończę The Office i się biorę za Saula

Sporo trzeba będzie ich charakteryzowac, przecież akcja się musi dziać w trakcie akcji z Breaking Bad. Nie może po bo Walter zginął a poznali się dopiero w BB, więc nie może też przed. A mają już po te kilkanaście lat więcej teraz
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”