Piłka w TV - Strona 44

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 15 lis 2007, 21:14

Bardzo sie ciesze, ze bede mogla obejrzec w tv publicznej mecz z udzialem 'polskich' druzyn. Z gustami podobno nie ma co dyskutowac i trzeba szanowac to, ze inni sie ciesza na te okolicznosc mniej lub wcale, ale ...
komentarze w stylu:
I to pewnie tylko gruby Boruc wystąpi z Polaków i zawali jakąś bramke
sa z lekka irytujace, dosc plaskie i moim zdaniem nie na miejscu.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 lis 2007, 21:16

Marta M. pisze:Cytat:
I to pewnie tylko gruby Boruc wystąpi z Polaków i zawali jakąś bramke

sa z lekka irytujace, dosc plaskie i moim zdaniem nie na miejscu.

Spokojnie Marta ;) Ten kolega już nie raz błyskał na tym forum więc to nie nowość :)

A mecz w TV Publicznej mało mnie obchodzi, bo wszystko oglądam na sopcascie :P ... no chyba że Real puszczają :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lis 2007, 0:34

cloner pisze:Wybacz, ale nie mam. Dlatego licze, ze TVP pokaze jakis mecz z udzialem Polaków Smile
Mam nadzieję że dobrze oglądało ci się mecz polskiego Realu z polskim Olympiakosem bo właśnie przez Polaków tam grających go puścili :roll:
PS Taa wiem Boruc...
I właśnie przez takie uszczęśliwianie mnie przez TVP kibicuję przeciwnikom Celtów bo liczę że szybko odpadną :P Mam też nadzieję że w LM grać będą najlepsze zespoły a nie mistrzowie kraju :twisted:

Jeśli o mnie chodzi to TVP mogłaby zniknąć z powierzchni Ziemi a pomysł PO o zlikwidowaniu abonamentu popieram w 200% :twisted: Kiedyś były dwa mecze LM i w czwartek PUEFA a teraz mamy mecz Polaków, S jak Seriale oraz jakieś cuda typu Gwiazdy uczą się jeździć na lodzie lub śpiewy Józefowicza i jego dupy :spoko:

Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 16 lis 2007, 1:54

Taa wiem Boruc...
Tak Boruc :*
I właśnie przez takie uszczęśliwianie mnie przez TVP kibicuję przeciwnikom Celtów bo liczę że szybko odpadną
Na złosc mamie odmroze sobie uszy i narobie w gacie.
Mam też nadzieję że w LM grać będą najlepsze zespoły a nie mistrzowie kraju
Hej hej Liga Mistrzow to nie bedzie NBA.
Jeśli o mnie chodzi to TVP mogłaby zniknąć z powierzchni Ziemi
W takim razie dlaczego sie tak przejmujesz tym co w niej nadaja?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lis 2007, 3:18

Marta M. pisze:W takim razie dlaczego sie tak przejmujesz tym co w niej nadaja?
Bo TVP istnieje i wolałbym aby serio traktowali odbiorcę na czym wszyscy by zyskali.
Marta M. pisze:Na złosc mamie odmroze sobie uszy i narobie w gacie.
Wybacz mamie, bo złość urodzie szkodzi :P
A zresztą twoja odpowiedź jest mało trafna bo jak Celtic odpadnie to będą pokazywali mecze kolejki a nie mecze Polaków z których większość grzeje ławę a w zapowiedzi i tak mówią o nich jako hiciorach :roll:
Marta M. pisze:Hej hej Liga Mistrzow to nie bedzie NBA
Hej hej ojej

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2007, 7:16

Mam nadzieję że dobrze oglądało ci się mecz polskiego Realu z polskim Olympiakosem bo właśnie przez Polaków tam grających go puścil
Musze przyznac, ze mecz byl ciekawy :P
Kiedyś były dwa mecze LM i w czwartek PUEFA a teraz mamy mecz Polaków, S jak Seriale oraz jakieś cuda typu Gwiazdy uczą się jeździć na lodzie lub śpiewy Józefowicza i jego dupy
LM jest za droga dla panstwowych stacji. Jak taki mądrala jestes to wymien zagraniczne stacje panstwowe, ktore pokazują LM.

Ja moge dodac od siebie, ze kiedys to nawet RTL pokazywal, a teraz ? Po prostu ich nie stac. Nie mowiąc juz nawet o panstwowych ARD i ZDF. :wink:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 7:23

cloner pisze:LM jest za droga dla panstwowych stacji.
No w Polsce chyba żadna stacja nie transmituje LM (może Canal+ ale nie mam). Polsat Sport rzuca się na tanią szkocka :P , z LM puszcza jeden mecz i to ten sam co TVP. Później oferuje nam mnóstwo powtórek z tego meczu, albo zmienia dyscypline.
Jedyna okazja, kiedy mozna spędzić cały dzień ogladając mecze to przy El do jakichkolwiek mistrzostw. Wkoncu dużo dużo taniej. :roll:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 16 lis 2007, 9:45

baziu pisze:No w Polsce chyba żadna stacja nie transmituje LM
Que :?: Kampanię reklamową "N" przegapiłeś czy po prostu tam gdzie mieszkasz sygnał dochodzi z półtorarocznym opóźnieniem :?: :P
baziu pisze:Polsat Sport rzuca się na tanią szkocka
Szefów Polsatu Sport to się powinno wybatożyć za tę szopkę co odstawili w ciągu ostatniego roku :bicz2: Ale to tylko taka moja dygresja.
baziu pisze:z LM puszcza jeden mecz i to ten sam co TVP
Polsat pokazywał jakieś mecze LM w tym sezonie na żywo :?:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 12:45

iceald pisze:Que Kampanię reklamową "N" przegapiłeś czy po prostu tam gdzie mieszkasz sygnał dochodzi z półtorarocznym opóźnieniem

a N jest państwowa? :roll:

iceald pisze:Polsat pokazywał jakieś mecze LM w tym sezonie na żywo

Chyba raz o ile dobrze pamiętam, ale nie jestem pewien. Napewno powtórek jest mnóstwo :twisted:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 lis 2007, 13:01

A Canal+ i Polsat Sport są państwowe?

Piszesz, że chyba żadna polska stacja nie transmituje LM po czym zastanawiasz się jeszcze nad C+ i wspominasz coś o Polsacie Sport, a kiedy ktoś informuje że N transmituje (dodam że wszystkie mecze danej kolejki na różnych kanałach) ciskasz się, że to nie stacja państwowa :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2007, 13:03

a N jest państwowa?
A canal+ jest panstowy ? Pomysl baziu czasem, pozniej dopiero napisz :wink:

A tak wracajac do tematu, to w weekend mozna sporo fajnych spotkan obejrzec :

Piatek [dzis] :

13:45 - Persepolis - Saipa / liga iranska / IRIB 2 TV / Hot Bird
18:00 - Austria U21 - Belgia U21 / el. me 2009 / TW1 / Astra
18:00 - Far Rabat - Mat Tetouan / liga marokanska / Al-Riyadiya / Hot Bird
19:00 - Niemcy U21 - Islandia U21 / el. me 2009 / DSF / Astra
20:45 - Nacional Madeira - Benfica / towarzyski / RTP International / Astra & Hot Bird
21:00 - Austia - Anglia / towarzyski / ORF 2 Europe / Astra
21:00 - Francja - Maroko / towarzyski / Al-Riyadiya 3 & RTM1 Maroc / Hot Bird

Sobota :

15:00 - Finlandia - Azerbejdzan / el. me 2008 / AZ TV / Hot Bird
15:30 - OCK Khourigba - IZK Khemisset / liga marokanska / Al-Riyadiya 3 / Hot Bird
17:00 - Bulgaria - Rumunia / el. me 2008 / TV Bulgaria & TVR International / Hot Bird
17:00 - Tunezja - Namibia / towarzyski / TV7 Tunisia / Astra & Hot Bird
18:00 - Szkocja - Wlochy / el. me 2008 / ZDF / Astra
20:00 - Niemcy - Cypr / el. me 2008 / ZDF / Astra
20:30 - Holandia - Luksemburg / el. me 2008 / RTL Tele Letzemburg / Astra
20:30 - POLSKA - BELGIA / el. me 2008 / TVP 2
22:00 - Portugalia - Armenia / el. me 2008 / TV Armenia & RTP International / Hot Bird

Niedziela :

11:00 - FC Brasov - Petrolui Ploiesti / 2 liga rumunska / TVR International / Hot Bird
16:00 - FUS Rabat - DHJ El Jadidi / liga marokanska / 2M Monde & 2M National / Hot Bird
17:00 - Girona - Terassa / Segunda Division 2B / TVC International / Astra
17:00 - SS Reyes - Celta Vigo B / Segunda Division 2B / Tele Madrid Sat / Astra
18:00 - Benidorm - Vilajoyosa / Segunda Division 2B / TVV International / Astra
19:00 - HUSA Agadir - KACM Marrakech / liga marokanska / Al-Riyadiya 3 / Hot Bird

8)

Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 16 lis 2007, 13:13

Bo TVP istnieje i wolałbym aby serio traktowali odbiorcę na czym wszyscy by zyskali.
TVP to telewizja dla wszystkich, a nie jakis kanal tematyczny dla znawcow futbolu. To telewizja POLSKA wiec sila rzeczy jesli juz transmituje jakies wydarzenie sportowe powinna byc nastawiona na pokazywanie wystepow polskich sportowcow i w tym konkretnym przypadku tego meczu swoje zadanie realizuje. Oczywiscie, mam mnostwo innych zastrzezen do TVP, ale to temat na osobna dyskusje.
Jeszcze jedna kwestia dotyczaca LM w TVP. Otoz TVP nie ma zadnego obowiazku pokazywania jakichkolwiek meczow LM i nalezy sie cieszyc, ze jednak dala nam taka mozliwosc. Dla porownania w Niemczech (ARD, ZDF) i Wloszech (RAI) tv publiczne LM nie transmituja.
Wybacz mamie, bo złość urodzie szkodzi
Nie jestem blondynka a nie rozumiem jak to zdanie sie ma do tego co napisalam :/ Mozna jasniej?
A zresztą twoja odpowiedź jest mało trafna bo jak Celtic odpadnie to będą pokazywali mecze kolejki
Napisales, ze przez to, ze TVP pokazuje mecze Celticu - kibicujesz przeciwnikom Celtow. Prawda? Wniosek z tego taki, ze kibicujesz im na zlosc TVP. Prawda? Czyli jak ulal pasuje tu powiedzenie: 'na zlosc mamie odmroze sobie uszy'. Prawda?!
Szefów Polsatu Sport to się powinno wybatożyć za tę szopkę co odstawili w ciągu ostatniego roku Bicz2 Ale to tylko taka moja dygresja.
Jaka szopke? Ta stacja ostatnio ma bardzo dobry okres.

A w ogole nie rozumiem tego calego zamieszania. To ja, dziewczyna raczej malo kumata w sprawach techniki potrafie w internecie uruchomic dowolny mecz z kazdej kolejki LM, wiec pewnie nikt z Was takze nie ma z tym problemow. Proponuje Wam wiec olac TVP i obejrzec mecz Arsenalu czy Realu w necie, a ze nie bedzie przy tym komentarzu Szpakowskiego to chyba nawet lepiej..

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 16 lis 2007, 13:21

Marta M. pisze:Jaka szopke? Ta stacja ostatnio ma bardzo dobry okres.
Może jeśli chodzi o inne dyscypliny sportu, to tak. Ale piłka nożna :?: Liga Mistrzów :arrow: out ; Bundesliga :arrow: out. Czyli tak naprawdę dwa sztandarowe produkty jakie Polsat miał w ofercie stracili na rzecz konkurencji - bo liga szkocka, grecka, rosyjska czy też mecze ogonów Serie A to nawet na nazwę substytutów nie zasługują.
MŚ i ME pomijam - bo jedna impreza co dwa lata to trochę za mało.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 13:21 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lis 2007, 13:21

Marta M. pisze:Proponuje Wam wiec olac TVP i obejrzec mecz Arsenalu
tak zrobie, mozesz mi zaufac. Oby tylko mecz gdzies pokazywali. I nie mam na myśli onetu, gdzie trzeba płacić za ogladanie meczów.

BTW: Arsenal gra we wtorek [z Sevillą - warto obejrzeć] wiec nie trzeba olewać TVP aby go obejrzec, bo we wtorek raczej nic nam nie pokażą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lis 2007, 13:26

bo we wtorki nam nic nie pokazują.
Jak to nic ? W n sport pewnie beda pokazywac. Z tego co wiem to stacja ta dziala na takich samych zasadach jak polsat sport :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”