Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 44

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 21:13

Czlowiek albo jestes gupi albo nie doinformowany, a najwyrazniej mylisz pojecia. Juz Ci wyjaszniam, czy wiesz ze predkosc i przyszpieszenie to inna rzecz ? chyba nie dlatego Ci to mowie. Nie pisalem predkosci bo nie mam pojecia kto z nich jest szybszy, jednka wiem ze Torres na pewno ma lepsze przyszpieszenie, wystarczy ze obejrzysz jakiekolwiek mecz Atletico w tym sezonie i zobaczyc jakim przyszpieszeniem dyspouje ten zawodnik.

Jezeli chodzi o skutecznosc nie do konca sie wyrazilem. Chodzi mi o sytacje wykorzystane do sytuacji ktore obaj zawodnicy maja, a najprosciej chodzi mi tu o setki.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 gru 2006, 21:18

Liczby to nei wszystko, Barcelona jakby nie bylo ma lepszych zawodnikow i Eto moze miec wiecej asyst niz Torres, bo Barca wiecej strzela. Co powiessz na sytacje gdzie koles w sezonie dogra do partnerow 100 swietnyc pilek ale jego koledzy wykorzytsaja tylko 10 z nich, a inny zawondik zagra 30 w sezonie a jego koledzy wykorzystaj 15 ??? Pogadmy jutro :D

Pozdrawiam

Nie pisz posta pod postem w tak krótkim czasie. Użyj opcji 'zmień' //maestro

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 gru 2006, 21:23

Asteniu pisze:Czlowiek albo jestes gupi albo nie doinformowany, a najwyrazniej mylisz pojecia
Jestem gupi, niedoinformowany i myle pojecia :( Pilkarz to nie Polonez. W pewnym sensie, przyspieszenie sie wiaze z szybkoscia. Poza tym Eto'o ma lepsze od Torresa. Nie raz to pokazal, ale jaki to ma znaczenie. Torres jest lepszy.
Asteniu pisze:Jezeli chodzi o skutecznosc nie do konca sie wyrazilem. Chodzi mi o sytacje wykorzystane do sytuacji ktore obaj zawodnicy maja, a najprosciej chodzi mi tu o setki.
Wow... :? Eto'o ma 3000 sytuacji na strzelenie bramki w meczu i wykorzystuje tylko 1 a czasem wogole ['] Za to Torres ja juz dojdzie do jakies 100% sytuacji wykorzystuje ja za kazdym razem :spoko:
RóżA pisze:To w końcu 'raczej' czy 'bardzo prawdopodobne'?

:badziewie:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2006, 21:37

Asteniu pisze:Co ma lepsze Torres od Eto, juz mowie :

- dribling
- przyszpieszenie ( z roku na rok chlopak coraz szybciej zbiera sie do pilki )
- Wyskok
- gra w powietrzu
- podania
- kreatywnosc
- skuteczosc
:zgon: :lol2:

Nie mam siły nawet dyskutować. Mamy tutaj doczynienia z totalnie zaślepionym fanem. Nic z tego nie będzie. Wystarczy, że każdy kto śledzi w miarę regularnie rozgrywki La Liga wie, który napastnik jest obecnie zdecydowanie lepszy.

Tak w ogóle to według tego co nam zapodał Asteniu wygląda na to, że Torres jest napastnikiem idealnym niemalże :lol2: Szkoda, że na boisku tego nie widać :think:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 gru 2006, 22:11

guru, zupełnie nie rozumiem co niby miała oznaczać emota " :badziewie: " w odpowiedzi na mój post. Wystarczy nauczyć się odpowiednio ubierać w słowa swoje myśli a nie będzie takich kwiatków :wink:

Co ja w ogóle gadam, źle ze mną, źle...

EOT

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 gru 2006, 23:26

Asteniu - Są dwie opcje.

:arrow: Mówimy o innym Eto'o
:arrow: Mówimy o innym Torresie

Wskaż mi tą prawdziwą bo już się powoli gubię w pewnych sprawach.

O dryblingu swoją opinię już napisałem. Nie będę się powtarzał.

Przyspieszenie obaj mają dobre, ale czy Eto'o ustępuje w tym elemencie :?: Można polemizować. Wiesz, Ronaldo też zawsze miał świetny start do piłki, a jednak nikt nie przestał na niego wołać El Gordo :P Ten element obaj mają opanowany dość dobrze, tylko o dziwo to Kameruńczyk zwykle robi z niego więcej pożytku.

Jak to jest z tą grą w powietrzu u Torresa :?: Niby jest w tym taki dobry, a jednak niewiele bramek zdobywa głową :roll:

Podania i kreatywność to jak najbardziej atuty Fernando. Zwróć jednak uwagę, że Eto'o to nie jest człowiek przyklejony do piątego metra od bramki i czekający na dostawienie nogi. On też bierze aktywny udział w akcjach Barcelony, asystuje, często rozgrywa akcje dwójkowe np. z Ronaldinho, którymi rozmontowuje obronę przeciwnika.

Skuteczność nie wymaga komentarza. Liczby nie kłamią :P Atletico nie jest słabą drużyną żeby mówić, iż Torres ma mało okazji. Popatrz na klasyfikację Pichichi i sam wyciągnij wnioski na ten temat.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 17 gru 2006, 0:02

myślę, że na tej samej zasadzie możnaby udowadniać, że Rysio z Klanu jest lepszym bramkarzem od Valdesa. na niektóre przypadłości nie ma lekarstwa, jak już Niggaz powiedział, każdy kto orientuje się w La Liga, wie jaka jest prawda =)

i cóż, teraz będzie trzeba żyć ze świadomością, że Eto'o jest mniej skuteczny, mniej kreatywny, ma gorsze przyśpieszenie i Bóg wie co jeszcze od Torresa. zaczynam pisać do zarządu Barcy, żeby coś z tym zrobiła, bo to się nie godzi, żeby grali u nas tacy słabi piłkarze.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 gru 2006, 3:30

No panowie i kto tu jest zapotrzony w zawodnika. To wedlug was Torres jest gorszy we wszytskim od Eto'o :rotfl2: Bo wszystkie wymienione umiejetnosci Torresa negujecie, mowiac ze Eto;o jest lepszy, to jednak wskazuje ze to wy jestescie zapatrzni w Eto'o.

Tak tak juz zrozumialem, takiego kopacza jak Torres jest wstyd poruwnywac do alfy i omegi pilkarskiego Eto'o. Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?

Tak a tu kolega nadal sie broni ze przyszpieszenie ma duzo wspulnego z predkoscia, no tak ma, ale jednak to zupelnie inne rzecz.

Regularne ogladanie PD, czyli co kolejke mecz Barcelony ???

Nadal podtrzymuje swoja wersje ze Torres ma lepszy dribling, przyszpieszenie, lepiej gra w powietrzu i ma lepsza skutecznosc niz Eto'o.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 gru 2006, 11:00

Asteniu - Źle wnioskujesz, że we wszystkim:

Drybling - lepszy Eto'o
Przyspieszenie na remis
Gra w powietrzu - Hmm...w zasadzie to u Samuela trochę słabsza cecha, ale Torres się specjalnie w tym nie wyróżnia. Niech będzie po twojemu, że jest lepszy.
Podania i kreatywność na remis
Skuteczność - Już bez przesady lepszy Eto'o

--------------------------------------------------------------------------

Eto'o lepszy w dwóch cechach
Torres lepszy w jednej
Dwie cechy na remis

Wniosek :arrow: Eto'o jest trochę lepszy :P

I pamiętaj, że ja na pewno nie jestem zapatrzony w Kameruńczyka bo niby dlaczego :P Zawsze utrudniał życie Realowi :evil: czy to w barwach Mallorci czy też Barcelony.
Asteniu pisze:Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?
Może dlatego, że grał w przeciętniaku ligowym jakim jest Mallorca :> Nie porównuj Atletico - Mallorca i Atletico - Barcelona bo Rojiblancos to czołowa drużyna ligi, a wyspiarze chyba nie :>

Pozdro :!:

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 17 gru 2006, 12:16

Widzę, że dużo się działo...

Rzeczywiście Torres w tym sezonie dostał chyba tylko jedną prostopadłą piłke w meczu z Betisem i był sam na sam z Contrerasem. Niestety Contreras wtedy wygrał ten pojedynek.

Na pewno Torres pod względem kreatywności jest dużo lepszy od Eto'o.

Jeżeli chodzi o drybling też uważam, że el nino jest lepszy chociaż tu chyba nie ma aż takiej przewagi jak w przypadku kreatywności.

W pozostałych sprawach trzeba przyznać, że Eto'o lepszy.

Zapomniałem jeszcze o tym, że Torres jest lepszy w grze głową, ale do tego nikogo raczej nei trzeba przekonywać.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 17 gru 2006, 12:35

RealFan pisze:Przyspieszenie na remis
Czy ja wiem? Mam wrażenie( zresztą pewnie nie tylko ja) że Sami jest jednym z najszybszych napastników świata ( jeśli nie najszybszym) i Torres raczej jest troche słabszy od Kameruńczyka w tym elemencie... :)

RealFan pisze:Gra w powietrzu - Hmm...w zasadzie to u Samuela trochę słabsza cecha, ale Torres się specjalnie w tym nie wyróżnia. Niech będzie po twojemu, że jest lepszy.
Powodem jego słabej gry w powietrzu sa przede wszystkim jego przecietne warunki fizyczne :wink: Torres jest dużo wyższy od Eto'o i to daje mu rzeczywiście przewage. Co nie zmienia faktu, że jeżeli Samuel dojdzie w powietrzu do sytuacji strzeleckiej, to spokojnie powinien takową wykorzystać :wink:

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 17 gru 2006, 13:05

Czy ja wiem? Mam wrażenie( zresztą pewnie nie tylko ja) że Sami jest jednym z najszybszych napastników świata ( jeśli nie najszybszym) i Torres raczej jest troche słabszy od Kameruńczyka w tym elemencie...
hehe, myśle, że jeżeli Asteniu'owi chodziłoby o szybkość, to napisałby szybkość, a nie przyśpieszenie :P

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 17 gru 2006, 13:19

Don Juan pisze:hehe, myśle, że jeżeli Asteniu'owi chodziłoby o szybkość, to napisałby szybkość, a nie przyśpieszenie
Czy o przyspieszeniu nie decyduje także naturalna szybkość zawodnika? :roll: Eto'o potrafi wyskoczyć zza obrońcyz szybkością, która jest nieosiągalna dla wielu, wielu graczy( w tym Torresa), co do tego nie mam wątpliwości...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 gru 2006, 13:19

Tak czytam te Wasze wypowiedzi i zastanawiam sie komu bardzie wali ? Porównanie obu piłkarz miało by sensy gdyby obaj grali na równym poziomie, a w moim odczucie Nino sie zatrzymał, i to w dużej mierze "dzięki" Atletico. Bo to już nie jest "złoty chłopie" tylko w pełni ukształtowny piłkarz od którego coś sie wymaga, coś wiecej niż skuteczne egzekfowanie karnych. Sytuacje jest troche podobne co z Francesco Tottim, tylko Totti nie dośc ze wybrał klub na zawsze to i jest już w pewnym stopniu spełniony. Ale ile to trwała dyskusja, na temat ile by mógł osiągną gdyby odszedł z Romy. Nie tylko pod katem sukcesów. Temat umarł już na zawsze bo teraz decyzji Francesco nie zmieni, spełnił sie tylko w ilość % ale na zawsze bedzie szanowany i kojażony z Rzymskim klubem. I podobnie jest z Torresem, umiejetnosci jakie ma nie trzeba pisać, potencjał itd. Ale on już tego nie pokazuje jako "nadzieja Hiszpańskiej piłki" bo teraz sie od niego wymaga. A z tym już sobie tak nie radzi jak z oczekiwaniem dobrej gry o chłopca z Vincente Calderon.

Same porównanie jest nie na miejscu bo Eto'o gra w innym wymiarze. Czy to sie podoba fana Atletico czy nie, obecnie Nino "sie dusi" na Calderon. Bo to nie Polska że to 27 roku gracz bedzie "nadzieją" A narazie Nino tylko w pojedyńczych przypadkach to potwierdza. Bo ile to juz takich "zbineło w przyrodzie" ? Jak on nie marzy o mistrzostwie czy LM a o grze w LM to wybacz chyba cos jest nie tak.

Sadziłem że ten sezon może byc dla niego kluczowy, ale urazy dwóch tak świetnych skrzydłowych popsuł plany całemu klubowi. El Kun jest umiejetnie wprowadzany w gre przez trenera, ale teraz on przeją zadanie "złotego chłopca" - Mista przygasł na Calderon. I teraz tylko trzeba wymagać wiecej o El Nino. Bo na nim spadł cieżar "ciągnięcie" gra Atletico. A jego "obowiązki" przeją Kun.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 gru 2006, 13:33

Nie wiem czy ktos tu pisal, ze we wszystkich wymienonych elementach Eto'o jest lepszy. jesli tak to jest zapatrzony, bo wiadomo juz same warunki fizyczne mowia same za siebie, choc i tak nie jest to przewaga ogromna w w walce o gorne pilki.
Powtarzam, ze argument, ze ma lepszych pilkarzy Barcelona jet niczym. Mowisz, ze kazdy przy takich plecach by tyle strzelał... no popatrz jakos tego obecnie nie widac...
Asteniu pisze:Tak tak juz zrozumialem, takiego kopacza jak Torres jest wstyd poruwnywac do alfy i omegi pilkarskiego Eto'o. Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?
Cos mi nie pasuje, chyba, ze mam złe wiadomosci
2001/02
Torres 36/6
Eto'o 30/6
2002/03
Torres 29/13
Eto'o 30/14
2003/04
Torres 35/19
Eto'o 32/17

Mowisz we wszystkich wczesniejszych
no to moze jeszcze w 2000/01
28/11 Eto'o
4/1 Torres
Mozliwe, ze sie pomyliłem. Jednak w Mallorce takich plecow chyba nie miał. Przeciez liczba meczy i bramek przemawia za Samuelem :wink:
Popatrz statystyki przemawiaja, asysty takze wiec jak tu moze byc ktos lepszy w kreowaniu gry. Chyba, ze znowu nei ma do kogo podac. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”