Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 438

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 18 lip 2009, 20:16

Czy ja gdzieś napisałem, że wygramy ? Mamy obecnie równorzędnego rywala w postaci Juventusu, który porządnie się wzmocnił. Po prostu wykluczyłem w oparciu o obserwowalne wskaźniki, że Milanowi daleko do tych drużyn. Co więcej w najbliższym czasie nic się nie zapowiada zmiany tego stanu rzeczy. I dobrze. Nauczycie się pokory.
Dla mnie nie wiem gdzie Milanowi jest dalej sczegolnie gdy z Interu odejdzie Ibra .

Z transferow Juve tylko Diego uwazam za wzmocnienie , Cannavaro w ostatnich latach sie osmiesza a Felipe Melo jest w reprezentacji Brazylii ze wzgledu tylko iwylacznie na Dunge pozatym jest to zwykly rzeznik z ogorkiem zamiast mozgu ktory pauzuje przez pol sezonu za kartki ,wielkie mi wzmocnienie.W trzon zespolu i tak bedize taki sam a w zeszlym sezonie jakos duzo lepsi od Milanu nie byli gdzie nie bylo polowy skladu i Kaka ktory kopal sie w czolo .

To samo Inter bo Thiago Motte wiecznie kontuzjowanego odpadka z Barcelony uznajecie za wzmocnienie , a Militto dobry na srednie zespoly ale nigdy nie isntniał w druzynie z czolowki. Lucio niechciany w Bayernie nie byl odtak czyzbyscie przejmowali taktyke zbierania wypalonych gwaizd od Milanu .Jezeli odpadnie wam Ibra to latwo zauwazyc jak gleboko w dupie siedzielibyscie bez niego w niektorych meczach Serie A.

Nie twierdze ponadto ze Milan jest lepszy ,ale potencjał ludzki mamy niewatpliwe najwiekszy nie moja wina ze Ancelloti tak zjebał tych piłkarzy ze z jedej z najleszych druzyn globu z absolutnymi gwiazdami zeszli do przecietnasci . Wiadomo nowy trener nowe bodzce . Takie myslenie nie wynika tylko z tego ze jestem kibicem Milanu ,ale wiem na co stac tych pilkarzy , ktos kto kiedys gral dobrze nie zapomina jak sie gra.

Zreszta nie chce sie tu rozwodzic bo i tak kazdy punkt widzenia zalezy od pkt siedzenia , dlatego to sezon i pilkarze rozstrzygna kto ma racje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lip 2009, 20:33

Nie twierdze ponadto ze Milan jest lepszy ,ale potencjał ludzki mamy niewatpliwe najwiekszy nie moja wina ze Ancelloti tak zjebał tych piłkarzy ze z jedej z najleszych druzyn globu z absolutnymi gwiazdami zeszli do przecietnasci . Wiadomo nowy trener nowe bodzce . Takie myslenie nie wynika tylko z tego ze jestem kibicem Milanu ,ale wiem na co stac tych pilkarzy , ktos kto kiedys gral dobrze nie zapomina jak sie gra.
Wiem, że to ostatni temat do wypowiadania się o Milanie, ale:
Co do oceny wzmocnień pozostałych klubów zgadzam się absolutnie (nie wiem, jak na Melo można wydawać takie pieniądze i jeszcze uważać to za wielkie wzmocnienie :shock: ), ale Milan się wypalił, piłkarze są przejrzali, coraz starsi, i wolałbym mieć gorszych od (w formie) Gattuso, Seedorfa, Ronaldinho czy Nesty piłkarzy, ale młodszych parę lat i zdolnych do gry przez cały sezon na wysokim (jak na siebie) poziomie. Takie oceny, jak Twoja, można było do Milanu odnosić parę lat temu, a nie teraz. Na ten moment - o zgrozo - zarówno Juventus, jak i Inter, mają od nas zwyczajnie lepszą, szerszą kadrę. I nie zmieni tego transfer jakiegoś Luisa Fabiano.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 lip 2009, 21:22

sissoko tez mial byc tylko rzeznikiem

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 18 lip 2009, 22:25

myhalek_acm pisze:
Czy ja gdzieś napisałem, że wygramy ? Mamy obecnie równorzędnego rywala w postaci Juventusu, który porządnie się wzmocnił. Po prostu wykluczyłem w oparciu o obserwowalne wskaźniki, że Milanowi daleko do tych drużyn. Co więcej w najbliższym czasie nic się nie zapowiada zmiany tego stanu rzeczy. I dobrze. Nauczycie się pokory.
Dla mnie nie wiem gdzie Milanowi jest dalej sczegolnie gdy z Interu odejdzie Ibra .

Z transferow Juve tylko Diego uwazam za wzmocnienie , Cannavaro w ostatnich latach sie osmiesza a Felipe Melo jest w reprezentacji Brazylii ze wzgledu tylko iwylacznie na Dunge pozatym jest to zwykly rzeznik z ogorkiem zamiast mozgu ktory pauzuje przez pol sezonu za kartki ,wielkie mi wzmocnienie.W trzon zespolu i tak bedize taki sam a w zeszlym sezonie jakos duzo lepsi od Milanu nie byli gdzie nie bylo polowy skladu i Kaka ktory kopal sie w czolo .

Sam się ośmieszasz Cannavaro był podstawowym zawodnikiem Realu i nie widze w tym nic do ośmieszenia...
a co do Felipe to powiedz wprost ,że zazdrosny jesteś bo Milan nie przeprowadził dotąd w tym okienku takiego transferu...
nie było połowy składu Milanu? skoro tak to o Juve można powiedzieć ,że nie było prawie całego pierwszego składu...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 18 lip 2009, 22:52

Sam się ośmieszasz Cannavaro był podstawowym zawodnikiem Realu i nie widze w tym nic do ośmieszenia...
Na prawde zastanow sie zanim cos napiszesz , znawco wszelkiej materii ,spojrz ile goli tracil Real z wielkim Cannavaro w skladzie
a co do Felipe to powiedz wprost ,że zazdrosny jesteś bo Milan nie przeprowadził dotąd w tym okienku takiego transferu...
Rzeczywiscie ,normalnie az mnie sciska jakis przecietniak za 25 mln ,kurna co za mega transfer . Super normalnie ,zeby on chociaz jakos szczegolnie blyszczal w tej Fiorentinie albo gdziekolwiek .Ludzie to jest sredni pilkarz !!
nie było połowy składu Milanu? skoro tak to o Juve można powiedzieć ,że nie było prawie całego pierwszego składu...
Trzymajcie mnie no bo normalnie nie wytrzymam . Nesta ,Gattuso, Borriello, Kaka,Pirlo,Bonera ,Kaladze ,Abbiati na nerwowa koncowke sezonu Normalnie same rezerwy.

Czasami naprawde zastanow sie co piszesz a nie gadasz jak bys mial ostro w czubie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 lip 2009, 23:05

myhalek_acm pisze: Rzeczywiscie ,normalnie az mnie sciska jakis przecietniak za 25 mln ,kurna co za mega transfer . Super normalnie ,zeby on chociaz jakos szczegolnie blyszczal w tej Fiorentinie albo gdziekolwiek .Ludzie to jest sredni pilkarz !!
No jednak dawał sobie radę skoro znalazł się w 11 sezonu Serie A. Sam uważam, że te 6-8 milionów przepłaciliśmy, ale jeżeli włączyliśmy w transakcje boskiego Marco to mogę być umiarkowanie zadowolony. Zobaczymy co pokaże w naszych barwach.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 18 lip 2009, 23:08

myhalek_acm pisze:
Na prawde zastanow sie zanim cos napiszesz , znawco wszelkiej materii ,spojrz ile goli tracil Real z wielkim Cannavaro w skladzie
Rzeczywiscie ,normalnie az mnie sciska jakis przecietniak za 25 mln ,kurna co za mega transfer . Super normalnie ,zeby on chociaz jakos szczegolnie blyszczal w tej Fiorentinie albo gdziekolwiek .Ludzie to jest sredni pilkarz !!
Trzymajcie mnie no bo normalnie nie wytrzymam . Nesta ,Gattuso, Borriello, Kaka,Pirlo,Bonera ,Kaladze ,Abbiati na nerwowa koncowke sezonu Normalnie same rezerwy.

Czasami naprawde zastanow sie co piszesz a nie gadasz jak bys mial ostro w czubie.

stracone brami przez Real to tylko i wylącznie wina Cannavaro???

niech najpierw Milan kogoś sensownego kupi ,a potem podyskutujmy co do Melo...

Trezeguet, Del Piero, Buffon, Camoranesi, Tiago, Poulsen, Zebina, Legro, Molinaro itd...
nie będę dalej wymienial bo w sezonie 2008/09 napewno Juve bylo bardziej stratne kontuzjami niż Milan i każdy kto śledzi Serie A o tym wie...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 lip 2009, 23:12

Kaski pisze:
Trezeguet, Del Piero, Buffon, Camoranesi, Tiago, Poulsen, Zebina, Legro, Molinaro itd...
nie będę dalej wymienial bo w sezonie 2008/09 napewno Juve bylo bardziej stratne kontuzjami niż Milan i każdy kto śledzi Serie A o tym wie...
W temacie Milanu była ta kwestia rozpatrywana (polecam genialne wstawki Wilmore'a), więc nie rozpieprzajmy tematu interistom :).

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 18 lip 2009, 23:15

Racja ,bo jeszcze się mogą na nas pogniewać :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 lip 2009, 2:31

myhalek_acm nie badz bardziej smiszny niz jestes, prosze Cie ... piszesz ze Melo ma ogorek zamiast mózgu :roll: w takim razie Ty masz co najwyzej kiełki bambusa ... na jakiej podstawie mozesz go oceniac ? na takiej ze koles ma glowe na karku i jest ustawiony do konca zycia i moze kupić Ciebie razem z Twoimi złotymi myślami :lol: :?: Cienki jestes koles jak naleśnik...

Poza tym ... Melo to i tak większe wzmocnienie dla Juve niz sprzedaz Kaki dla Milanu :lol: (nie czaje jak mozna takiego samoboja walnac :lol: ), a co do Cannavaro ... to jeszcze zobaczymy, odezwij sie w srodku sezonu to pogadamy.

Jedno jest pewne, jak na razie Milan się osłabił i to ostro, i podejrzewam, ze nikogo znaczacego nie kuia, bo golym okiem widac ze postanowili zarobic na Kaka i kase zostawią.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 19 lip 2009, 10:03

Nie bede z wami dyskutowal ,bo patrze ze jestescie slepo zapatrzeni w siebie te wasze super transfery ,wasza bezgraniczna wiedze a takze w to ze wszstko co tyczy sie Juve jest lepsze od czegokolwiek innego .
Koniec Ot bo to juz nuzace sie robi.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 lip 2009, 13:01

MarcinW pisze:Może sprecyzujesz o co idzie ?
O to:
myhalek_acm pisze:Subtelna roznica jest taka ze Milan tylko w XXI w Lm wygral dwa razy Inter odziwo czeka na taki sukces od 40 lat ,wiec mozecie pomarzyc o sukcesach Milanu na araenie miedzynarodowej nawet z ta wasza iscie zajebista kadra . Pozdrawiam
myhalek_acm pisze:Cannavaro w ostatnich latach sie osmiesza
No szkoda, że Juventus nie pozyskał fenomenalnego Onyewu.
myhalek_acm pisze:Nie twierdze ponadto ze Milan jest lepszy ,ale potencjał ludzki mamy niewatpliwe najwiekszy
Który piłkarz ma tak duży potencjał? Pato? Ktoś jeszcze?
myhalek_acm pisze:Nie bede z wami dyskutowal ,bo patrze ze jestescie slepo zapatrzeni w siebie te wasze super transfery
Z tego co zauważyłem to jedynym zapatrzonym w cokolwiek jesteś Ty - w cudowny, magiczny Milan z kadrą godną Coppa Italia.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 lip 2009, 14:05

Wszystko wygląda na to, że jednak wymiana na linii Inter - Barcelona dojdzie do skutku i oddamy Zlatana za Eto'o :roll:
Wszystko zdaje się iść nie po myśli Mourinho. Chciał Deco, Carvalho i pozostania Zlatana, a wygląda na to, że żaden z tych celów nie zostanie osiągniety. Zamiast tego mamy Lucio, najprawdopodobniej Eto'o i żadnego pomysłu na rozgrywającego. Z taką polityką może i znów sięgniemy po Scudetto, ale o sukcesie w LM raczej nie ma co myśleć. Może lepiej będzie zająć trzecie miejsce w grupie i powalczyć o Ligę Europy, chociaż nie wiem czy po tej reformie coś się nie zmieniło w tej kwestii :/
Co do transferu Zlatana to wyciągamy rękę Barcelonie. Kameruńczyk nie dość, że chce odejść to żąda podobno od swojego klubu jakiejś rekompensaty, dodatkowo wyjedzie sobie na PNA i zamiast jednego z najlepszych napastników na świecie będziemy mieli rozhisteryzowaną gwiazdkę grającą sobie w Afryce. Żyć nie umierać.
Mam nadzieję, że ulokujemy chociaż te 40 baniek w jakiegoś sensownego rozgrywającego, ale wydaje mi się, że Inter stać kupić kogokolwiek na tą pozycję bez sprzedawania swojej największej gwiazdy.
Druga strona medalu jest taka, że w ostatnim sezonie (a nawet w ostatnich dwóch) byliśmy uzależnieni od formy Szweda. Historia pokazała, że kluby będące w podobnej sytuacji po sprzedaży swojej największej gwiazdy zaczynały grać inaczej co przynosiło wymierne korzyści.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lip 2009, 14:51

Wychodzi na to, ze w przyszlym sezonie w pierwszym skladzie moze grac az 5 nowych pilkarzy. Prawdziwa rewolucja, ktorej nikt nie oczekiwal.
Czy jest to sluszna na droga? Poniekad tak. Druzyna wygrala w ostatnim czasie bardzo duzo. Na arenie ligowej osiagnelismy prawdziwa hegemonie. Starszym stazem zawodnikom moze zaczac brakowac motywacji przy zdobywaniu kolejnego juz scudetto wiec taka swieza krwe sie przyda, bedzie nowym impulsem. Druga kwesta nie mniej wazna to LM, nie potrafilismy zrobic kroku na przod na tym froncie wiec moze czas na powazne zmiany. Kolejna sprawa to fakt, ze nawet ewentualne niepowodzenie w walce o scudetto da sie przebolec po ostatniej serii. Generalnie jest to dobry czas na zmiany.
Natomiast sprzedaz Zlatan, lidera to juz niekoniecznie dobry ruch :) . No i jeszcze sprawa nieszczesnego rozgrywajacego - dopoki niedoczekamy sie zawodnika na poziomie Verona na ta pozycje to o powazny skok jakosciowy (umozliwiajacy na walke o LM) bedzie bardzo ciezko. Tutaj licze na Mourinho, ze bedzie wstanie przeforsowac odpowiedni transfer. Bo akurat on (w przeciwienstwie do Morattiego) rowniez dostrzega ten problem, co zreszta czesto powtarza w wywiadach.

No i denerwuje mnie opieszalosc w pozbywaniu sie niektorych graczy. Najbardziej niepokoi mnie, ze Vieira gra w sparingach - co moze oznaczac, ze jednak zostanie na przyszly sezon.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lip 2009, 15:14

Maciek (interista) pisze:Najbardziej niepokoi mnie, ze Vieira gra w sparingach - co moze oznaczac, ze jednak zostanie na przyszly sezon.
Ibra tez gra, czyli jednak zostanie? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”