Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 443

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2010, 10:31

12 bramek strzelił own goal, jest drugim strzelcem zespołu [tyle samo ma Berbatov]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 maja 2010, 11:22

fieldy pisze:12 bramek strzelił own goal, jest drugim strzelcem zespołu
:lol: To już pewnie jest wart z 20 mln funtów, skoro taki z niego strzelec :mrgreen:

Co tam u Rooneya? Bo gdzieś mi się obiło, że znowu ma kontuzję? Czy przypadkiem te gierki Fergusona z rewanżu z Bayernem nie odbijają się teraz negatywnie na zdrowiu Anglika?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 maja 2010, 11:35

Rooney zasygnalizował zmianę więc może mieć jakieś drobne kłopoty ze zdrowiem mam nadzieję że na mistrzostwa będzie w 100% wyleczony :D

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 10 maja 2010, 11:36

Raczej nie. W meczu z Bayernem miał problemy z kostką o ile pamiętam. Teraz natomiast dostał kontuzji pachwiny. Ferguson powiedział że na Mistrzostwa Świata będzie zdrowy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2010, 11:48

czytać pilka.pl i bedziecie wiedzieć :P
Ferguson powiedział, ze to nic poważnego, a Phelan dodał, ze zdjęli go w razie W :P i że bedzie gotowy.
Już kiedyś Roo szedł na króla strzelców chyba Euro 2004 i doznał kontuzji. Jak bedzie teraz ?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2010, 15:13

Foster w Birmingham. Czyli jednak z tej dwójki zostaje Kuszczak co mam nadzieje nie oznacza, że będzie naszym nowym numerem 1. Pewnie pogra sobie sporo następnym sezonie, Edwin nie młodnieje.

Dyskusji o wyższości Fostera nad Kuszczakiem było bez liku, skoro się go pozbywamy to widocznie nie był lepszym bramkarzem od Polaka. Ma predyspozycje żeby być bramkarzem reprezentacji ale na United Ben był zwyczajnie za słaby. Dostał trochę szans w tym sezonie i nie oszukujmy się, dał dupy. To jeszcze nie ten poziom. Z jednej strony szkody bo żegnamy Brytyjczyka, gościa, który ma zadatki na dobrego GK ale z drugiej nie przekonał mnie do siebie podczas pobytu na OT. Zobaczymy może w Birmingham będzie miał taki sezon jak Hart. Wszystkiego dobrego Ben.

Ferguson gada o jednym wzmocnieniu i to nie jest dobra wiadomość. Póki co mamy dwa młode znaki zapytania a ta kadra naprawdę potrzebuje wzmocnień wbrew temu co mówi Szkot. To, że nie kupimy w tym oknie bramkarza wydaje się logiczne. Amos zostanie trzecim bramkarzem a Kuszczak będzie zastępował Edwina. Na nowego GK zapewne przyjdzie czas za rok. Nadal jednak potrzebujemy wzmocnienia siły ognia, Roo w tym sezonie jest wyeksploatowany totalnie + MŚ, nie wiadomo jak będzie prezentował się w przyszłym roku. Nie oczekuję, że kupimy Ville i Fabregasa jak Barca ale jakieś realne wzmocnienia są potrzebne.

Wyskoczyły plotki o Suarezie. Z jednej strony to znak zapytania bo to Holandia a tam worki bramek strzelali Huntelaar, Kezman i Alfonso Alves, z drugiej widzę w tym gościu błysk. W dodatku jest uniwersalny, chyba bym nie płakał jakby do nas trafił. Na rynku mamy trochę skrzydłowych: Di Maria, Ribery, Silva. Ktoś z nich trafi do Realu, Barca tę pozycję już załatwiła. Wszyscy są jednak dla nas za drodzy. Ale takiego J.Cole już bym powitał z otwartymi ramionami. Benzema nie jedzie na mistrzostwa, jego cena nie podskoczy ale jak nie chce u nas grać to niech się buja. Trafi do nas tylko jak siłą go pogonią z Realu tak jak Sneijdera. Jeszcze jest Krasic, to też jest fajna opcja, pytanie tylko czy akurat tego piłkarza potrzebujemy.

Bramkę mamy załatwioną, obronę też. Kreatywny pomocnik + napastnik. Ferguson mówi o jednym wzmocnieniu a dla mnie te dwie pozycje są konieczne do obsadzenia.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 maja 2010, 15:27

odnośnie Suareza, to mogę tylko wtrącić, że przeciwko fatalnej defensywie JUVE nie pokazał niczego szczególnego. Dla mnie Suarez mimo, że bombarduje w Holandii to potencjalna mina.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2010, 16:43

Dyskusji o wyższości Fostera nad Kuszczakiem było bez liku, skoro się go pozbywamy to widocznie nie był lepszym bramkarzem od Polaka. Ma predyspozycje żeby być bramkarzem reprezentacji ale na United Ben był zwyczajnie za słaby. Dostał trochę szans w tym sezonie i nie oszukujmy się, dał dupy. To jeszcze nie ten poziom. Z jednej strony szkody bo żegnamy Brytyjczyka, gościa, który ma zadatki na dobrego GK ale z drugiej nie przekonał mnie do siebie podczas pobytu na OT. Zobaczymy może w Birmingham będzie miał taki sezon jak Hart. Wszystkiego dobrego Ben.
Foster byl, jest i bedzie cienki jak sik weza . Jak to ma byc nadzieja pilki angielskiej to wspolczuje . On zwyczajnie sie nie nadawal . Teraz pytanie czy Kuszczak zostanie ? Przed koncem sezonu cos psioczyl i szczerze nie bylbym zaskoczony gdybysmy zostali bez 2 GK . Tak czy siak ja juz obralem nam cel transferowy na 1 bramkarza po VDS :P

Btw . pozdro red :beer:
Bramkę mamy załatwioną, obronę też. Kreatywny pomocnik + napastnik. Ferguson mówi o jednym wzmocnieniu a dla mnie te dwie pozycje są konieczne do obsadzenia.
:beer:

Napastnika pewno odpuscimy , bo mamy duzo mlodziakow . Oby tylko Fergie nie bal sie korzystac z ich uslug. W tym sezonie czulem niedosyt pewien widzac ciagle na boisku 1 czasem 2 tych samych napastnikow . Za mala rotacja byla jesli chodzi o napad . Aha , Owen wypierdalaj .

Jesli chodzi o kreatywnego pomocnika to pewno odbedzie sie kosztem Keryka . W innym wypadku bardzo watpie w powodzenie akcji pt " nowy pomocnik"

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 maja 2010, 17:34

Foster byl, jest i bedzie cienki jak sik weza . Jak to ma byc nadzieja pilki angielskiej to wspolczuje . On zwyczajnie sie nie nadawal . Teraz pytanie czy Kuszczak zostanie ? Przed koncem sezonu cos psioczyl i szczerze nie bylbym zaskoczony gdybysmy zostali bez 2 GK . Tak czy siak ja juz obralem nam cel transferowy na 1 bramkarza po VDS :P

Btw . pozdro red :beer:
Jeśli ktoś zakłada, że ten co nie poradził sobie w United jest cienki jak dupa węża to nie mamy co dyskutować o futbolu. Możemy o wszystkim innym, ale nie o piłce.

Zakup napastnika uważam za zbędny, ale dwóch zawodników do drugiej linii chętnie bym sprowadził. O tym już jednak mówiłem :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 maja 2010, 18:47

Morrow pisze: Na rynku mamy trochę skrzydłowych: Di Maria, Ribery, Silva.
Silva nie jest skrzydłowym. To ofensywny środkowy pomocnik, ba najlepiej się czuje na tej samej pozycji co Kaka w Milanie grając zaraz za napastnikami bez ingerencji w defensywę. W Hiszpanii gra szerzej, w Valencii gdy kontuzjowani byli wszyscy skrzydłowi też mu się zdarzyło kilka razy, ale to nie robi z niego piłkarza na bok bo on tam gra mimo wszystko słabo.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2010, 18:51

Jeśli ktoś zakłada, że ten co nie poradził sobie w United jest cienki jak dupa węża to nie mamy co dyskutować o futbolu.
Duzo zalezy czy bierzemy rowniez pod uwage rezerwy United. Uppss , sory tam tez odpierdalal czasem maniane .

Nie przypisuj mi slow ktorych nie powiedzialem. Foster jest cinki byl i bedzie bo wynika to z jego braku umiejetnosci . Bynajmniej jezeli chodzi o bronienie na poziomie . Moge go bez ogrodek porownac do Carrola i wiem ze nie bedzie to przesadzone. A jaki prezentowal poziom i co osiagnal w futbolu mowic nie trzeba.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 maja 2010, 18:56

Jeśli ktoś widział go jak bronił regularnie w Watford i pamięta jego kilka meczów z zeszłego sezonu to wie, że jest to dobry bramkarz, którego stać na fantastyczne interwencje. Ten sezon miał fatalny i to jest fakt. Mało kto jednak może powiedzieć, że jest to marny fachowiec. Nie sprawdział się w United - nie on pierwszy i nie on ostatni. Powodzenia w nowym klubie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 19 maja 2010, 19:41

Pamietam gdy 2 lata temu Foster zaraz po kontuzji wybronił nam mecz z outsiderem Derby. Męczyliśmy sie wtedy strasznie ale wygraliśmy 1:0 po bramce CR a Foster wybronił wtedy ze 3 setki po kontrach. Zaś całokształt jego kariery nazwałbym przeplatanką kapitalnych interwncji z kardynalnymi błędami. Moim zdaniem nie jest aż taki słaby i w Birmingham sobie poradzi.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 maja 2010, 10:09

SexyBitch pisze:Tak czy siak ja juz obralem nam cel transferowy na 1 bramkarza po VDS :P
:?:
(L)oczkerson pisze:odnośnie Suareza, to mogę tylko wtrącić, że przeciwko fatalnej defensywie JUVE nie pokazał niczego szczególnego. Dla mnie Suarez mimo, że bombarduje w Holandii to potencjalna mina.
Jak każdy z ligi holenderskiej. Jeśli ma być jeden duży transfer to nie nastawiam się na Urugwajczyka.

Nie zgodzę się z tym, że Foster to beznadziejnie słaby bramkarz. Ma swoje przebłyski i w Watford pokazał, że nie bez przyczyny Anglicy wiązą z nim tak duże nadzieje. Dla MU jest jednak w tej chwili za słaby.W sytuacji kiedy przegrywamy mistrzostwo 1 punktem nie możemy sobie pozwolić na bramkarza, który przeplata dobre występy z tragicznymi błędami wpływającymi na ostateczny wynik. Ben w MU po prostu był zbyt chimeryczny i nieprzewidywalny, takich bramkarzy mieliśmy już wystarczająco. Możliwe, że grając w City znowu błyśnie i będzie miał taki sezon jak Hart. Dostanie szansę regularnych występów i w Birmingham nie będzie takiej presji jak w United - to powinno mu pomóc.

Oferta City - 20 mln funtów za Milnera odrzucona. IMO możemy już o nim zapomnieć.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 20 maja 2010, 17:39

David de Gea . Nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc , nie mam infa od Boga , nie kontaktowalem sie z Alexem , takie mam przeczucie ze go zgarniemy ;) I szczerze nie mialbym nic przeciwko .

Milner nawet tyle nie jest wart. Ja bym go odpuscil . Jesli kogos szukac na rodzimym rynku to Modric , ewentualnie Ireland .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”