Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 444

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 08 kwie 2007, 23:19

Osasuna była tak bardzo osłabiona po meczu z Bayerem, że oddali Realowi pkt za friko. Osasuna grała bez kilku kluczowych zawodników, a ci co grali słaniali się po boisku.
Sztuką było tego meczu nie wygrać.
a tak btw Diarra i Emerson na ofensywnych pomocników xD :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2007, 23:39

To w sumie bez znaczenia jak grała Osasuna. Faktem jest, że Real, który w tym sezonie gra bardzo słabo ma tylko dwa punkty straty do lidera i to jest dopiero niepokojące. Niepokojące nie dlatego, że może powalczyć o tytuł bo o mistrzostwo jestem spokojny, ale dlatego, że rozgrywki ligowe są jakieś dziwne w tym sezonie.

Można narzekać na styl gry Realu pod wodzą Capello, ale na wyniki już nie koniecznie bo miejsce w ligowej stawce zajmują wysokie. Jak tak dalej pójdzie to Fabio zostanie i dopiero będzie jazda :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2007, 23:44

Mentor pisze:Jak tak dalej pójdzie to Fabio zostanie i dopiero będzie jazda
Łooo...do tego to musiałby zdobyć mistrzostwo, a sam piszesz:
Mentor pisze:(...) o mistrzostwo jestem spokojny (...)
więc jak to będzie...Fabio zostanie czy nie :> Chyba że miałeś na myśli mistrzostwo dla Realu :p

O meczu nic nie piszę bo jedyne co widziałem to bramki :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2007, 23:47

Jeżeli tylko zdobycie mistrzostwa może uratować Capello to Włoch może już się pakować :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 kwie 2007, 23:48

Mentor pisze:rozgrywki ligowe są jakieś dziwne w tym sezonie.
Czy ja wiem, w sumie ostatnie 2 lata to liga pod dyktando Blaugrana, a Real mimo katastrofalnej gry był 2. To samo jest i w tm sezonie. Choć moim zdaniem ten sezon w La Liga jest ciężki, bo wiele drużyn gra ciekawą piłkę.

Mentor pisze:Jak tak dalej pójdzie to Fabio zostanie i dopiero będzie jazda Laughing
:lol: Oby nie :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2007, 23:50

Mentor pisze:Jeżeli tylko zdobycie mistrzostwa może uratować Capello to Włoch może już się pakować
No wiesz, ja nie Calderon, ale wszystko na to wskazuje, że tak właśnie jest. Albo tytuł albo mówimy sobie papa...no a przy tytule to się jeszcze zastanowimy, nie ma hop siup :P

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 08 kwie 2007, 23:54

Z kalendarzem gier jaki ma Real - wyjazdy do: Santander,Bilbao,Saragossy, Huelvy i meczy u siebie z Valencią, Sevillą, Espanyolem i Deportivo może sobie conajwyżej pomarzyć o mistrzostwie...
Przy dobrych lotach Real może skończyć ten sezon na Pucharze UEFA, bo niewidze go jako zwycięzcy w większośći wyżej wymienionych spotkań...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2007, 23:56

SiKor pisze:Przy dobrych lotach Real może skończyć ten sezon na Pucharze UEFA, bo niewidze go jako zwycięzcy w większośći wyżej wymienionych spotkań...
Bo Ty jesteś zaciemniony subiektywną chmurką :P

O tytuł będzie trudno, ale miejsce w pierwszej czwórce powinno być bez większych problemów :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2007, 23:59

SiKor pisze:Przy dobrych lotach Real może skończyć ten sezon na Pucharze UEFA, bo niewidze go jako zwycięzcy w większośći wyżej wymienionych spotkań...
Tia a może jeszcze niżej? :roll: Nie zapominaj, że na wyjazdach Real gra najlepiej w lidze w tym sezonie. U siebie spisuje się słabiej, ale z wielkimi też za bardzo po tyłku nie dostaje więc mimo wszystko uważam, że jakieś punkty w meczach z Sevillą czy Valencią może przy pomyślnych wiatrach ugrać. Zresztą z punktu widzenia Barcelony najlepszy byłyby tam remisy :]
Wyjazdy do Bilbao i Zaragozy również zapowiadają się obiecująco :P

O mistrzostwie dla Realu nie ma mowy, ale w pierwszej czwórce będzie.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 kwie 2007, 0:01

Sikor :lol:
Gra taka jak dzisiaj z Osą, bez problemu starczu ma Racing, Athletic, Recre, Espanyol i Depor. z Sevillą, Valencia i Saragossą może być trochę trudniej, ale przy dobrej pracy, można wywieźć korzystne rezultaty
Mistrzostwo jest możliwe, a miejsce w 4 (myślę, że nawet w 2) jest pewne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2007, 0:06

Ty z kolei przesadziłeś w drugą stronę :roll:
Bonso pisze:Gra taka jak dzisiaj z Osą, bez problemu starczu ma Racing, Athletic, Recre, Espanyol i Depor.
:spoko: :lol:

Problem w tym, że Huelva czy Racing grają lepiej od Osasuny. Poza tym Osasuna o nic nie walczy (w porównaniu do tamtych ekip, które mają szanse na Puchar UEFA) i jedyne co im pozostało to jak najlepszy wynik w Pucharze UEFA tak więc trudno traktować ten mecz jako jakikolwiek wyznacznik :]

Fragment dotyczący Sevilli, Valencii i Saragossy przemilczę :roll:

Nie mniej jednak podziwiam Twój optymizm. Zastanawia mnie tylko skąd się on bierze :think: Oszukujesz samego siebie albo tylko forumowiczów.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 kwie 2007, 0:13

Mentor, myslę że problem tkwi w tym, że to Ty jestes juz tak pewny tytułu dla Barcelony, że żadne argumenty przeciw temu Cie nie przekonają. A zauważ, że przewaga w tabeli nad Real wynosi 2 pkt, a nad Sevillą 1. Każda z tych drużyn odniosła w 29 meczach po 16 zwycięstw i naprawdę w ostatecznym rozrachunku nie będzie nikogo obchodziło w jakim stylu te zwycięstwa były odniesione. Real mimo krytyki od początku sezonu jest w czołowce, Real z tego co pamiętam w pewnym momenie miał już 8 pkt straty do Barcelony.
Dzisiejsza gra była po prostu dobra, a jak sam już wspomniałeś
Mentor pisze:To w sumie bez znaczenia jak grała Osasuna.
i tak samo bez znaczenia jest o co się gra. Nie możesz zapominać, że tamte drużyny grają "tylko" o PU, a Real aż o mistrza, a zawodnicy widzą, że 2 pkt to już niewiele.
Możesz się zawieść, kiedy na koniec sezonu, na Cibeles będzie wielkie święto :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2007, 0:31

Ska moze brac sie optymizm wystarczy spojrzec na terminarz. Sevilla, Valencia i Real musza walczyc jeszcze miedzy soba, po drodze beda mieli takze nieciekawe wyjazdy czy pojedynki z zespolami walczacymi jeszcze o puchary a Barca kogo ma jeszcze na rozpisce Atletico i bagatela Villarreal. :P
W spotkaniach Sevilla- Real, Real- Valencia, Sevilla- Valencia wszyscy nie zainkasuja kompletu :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2007, 0:33

Hmm to widzę, że Ty nie dopuszczasz do siebie pewnych spraw. I nie wiem dlaczego piszesz, że żadne argumenty mnie nie przekonają skoro nikt ich nie podaje? Ja chętnie przeczytam i odpiszę :]

Widzę, że przewaga jest minimalna. Widzę, że terminarz Barcelona ma najprostszy. Widzę, że Barcelona nie traci punktów ze słabymi ekipami. Rzeczywiście słabo wypadamy w szlagierach, ale dla nas szlagiery się skończyły. Atletico w tym sezonie gra jak zwykle przeciętnie, ale i tak zakładam, że przegramy z nimi. Poważnie. Nie obchodzi mnie styl tylko realna (źle mi się kojarzy to słowo :lol: ) siła drużyn. Trzeba być na naprawdę dużym optymistą, aby liczyć na to, że Real rozprawi się z Valencią, Zaragozą i Sevillą. Dzisiaj może zagraliście dobrze (nie wiem - nie oglądałem), ale kluczowe pytanie jest takie czy taka gra wystarczy na zespoły z czołówki albo czy w ogóle zespoły z czołówki pozwolą Wam na taką grę? IMO nie pozwolą.

Oczywiście teoretycznie czy tam matematycznie (na jedno wychodzi) Real ma niewiele mniejsze szanse na mistrza niż Barcelona, ale gdyby zawsze kierowano się liczbami to w tej chwili powinniśmy się obawiać chociażby Racingu Santander, których chyba wciąż nie stracił szans na mistrzostwo.

I nie jest bez znaczenia o co się gra. Pojedynek z Bilbao również nie będzie łatwy. Athletic jeszcze nigdy nie spadł do drugiej ligi. Jeżeli ich ligowy byt będzie zależał od pojedynku z Realem (między innymi) to co najmniej głupie z Waszej strony byłoby zakładanie z góry trzech punktów przed meczem. Dzisiaj w bardzo podobnej sytuacji był Ajax.

A mój spokój o mistrzostwo bierze się stąd, że Valencia, Real i Sevilla 'wyniszczą' się nawzajem w meczach ze sobą.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2007, 0:52

Mentor najpierw popatrzmy na siebie a potem na przeciwnikow. Fakt jest taki ze to my dalej rokladamy karty i w naszych rekach jest los tytulu. teoretycznie mamy punkt przewagi nad Realem ktory musimy utrzymac do konca bo jakos nie wierze aby Sevilla nas wyprzedzila.
Co do Realu to znow pewnie kibice wlali nadzieje w swoje serca....tylko czy to nie zludne? Weryfikacja przyjdzie szybko i mam nadzieje ze bolesna:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”