Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 46

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 28 lip 2005, 12:44

Nie ojciec sędziuje tylko Wenger ojciec Fergie dziadek :wink:

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 28 lip 2005, 12:52

Najlepszy w Arsenalujest Henry chociaż go nienawidze nie wiem z jakiego powodu ale jakoś tak dziwnie przypadł mi do gustu lecz jego grą można się nacieszyć :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2005, 16:31

Arsenal wygrał kolejne spotkanie sparingowe.
Tym razem z lepszym przeciwnikim - Ajax'em Amsterdam 1:0
bramkę strzelił młode Arturo Lopoli w końcówce spotkania.
Skromne zwycięstwo - ale zawsze :wink:
Tym razem nie grał młody Alex Song

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2005, 9:01

Minął dziń, więc chyba mogę pisać dalej [sorrki , ale nikt tu nie pisze - nie wiem dlaczego :roll: ]

Myślę, że Wenger powinien skupić się na zakupie kilku piłkarzy.
Moim zdaniem potrzebny jest :
:arrow: bramkarz [wieadomo, że Lehman ma karę 2 meczy banicji :lol: , za rzucanie butelką z wodą w sędziego :roll: ]
Poza tym, Lehman jest dobry na Premier League, gorzej już w LM mu idzie - napewno przydałby się konkurent do miejsca w bramce.
:arrow: środkowy pomocnik [DM, a najlepiej M], który będzie umiał uspokoić grę w środku pola [czasami widać chaos w poczynaniach środka pola] Freddie jest często kontuzjowany, Pires troszkę poruszony opcją tylko 1-rocznego kontraktu, Hleb radzi sobie jak narazie świetnie[ale to też przecież pilkarz ofensywny], Cesc Fabregas - świetny, ale ma 18 lat, nie można go za mocno ekspoloatować [bo jak Raul przed 30 przestanie grać cokolwiek :? ]JAk wiadomo po odejściu Patricka, środek pola ucierpiał - Wenger musi kupić dobrego pomocnika [byleby nie ofensywnego], ale Francuz zna się na swojej robocie, więc jestem spokojny.
:arrow: Przydałby się również środkowy obrońca.
Jak narazie mamy 3 graczy na tej pozycji, Sol wraca po kontuzji [nie wiadomo, czy niedługo znowu czegoś nie podłapie], Senderos i Toure świetnie sobie razem dają radę [ale potrzebna jest większa rywalizacja na tej pozycji]. Chociaż narazie myślę, że trafnym posunięciem byłoby sprowadzenie młodego gracza, który uczyłby się od wspomnianej trójki i stopniowo wprowadzał się do druzyny [tak jak jeszcze niedawno Senderos :wink: ]
Napastnika bym nie kupował [jest duża rywalizacja w ataku], każdy z napastników dobrze wypadał w sparingach, jest w czym wybierać.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 31 lip 2005, 13:13

fieldy pisze:Minął dziń, więc chyba mogę pisać dalej [sorrki , ale nikt tu nie pisze - nie wiem dlaczego :roll: ]

Myślę, że Wenger powinien skupić się na zakupie kilku piłkarzy.
Moim zdaniem potrzebny jest :
:arrow: bramkarz [wieadomo, że Lehman ma karę 2 meczy banicji :lol: , za rzucanie butelką z wodą w sędziego :roll: ]
Poza tym, Lehman jest dobry na Premier League, gorzej już w LM mu idzie - napewno przydałby się konkurent do miejsca w bramce.
:arrow: środkowy pomocnik [DM, a najlepiej M], który będzie umiał uspokoić grę w środku pola [czasami widać chaos w poczynaniach środka pola] Freddie jest często kontuzjowany, Pires troszkę poruszony opcją tylko 1-rocznego kontraktu, Hleb radzi sobie jak narazie świetnie[ale to też przecież pilkarz ofensywny], Cesc Fabregas - świetny, ale ma 18 lat, nie można go za mocno ekspoloatować [bo jak Raul przed 30 przestanie grać cokolwiek :? ]JAk wiadomo po odejściu Patricka, środek pola ucierpiał - Wenger musi kupić dobrego pomocnika [byleby nie ofensywnego], ale Francuz zna się na swojej robocie, więc jestem spokojny.
:arrow: Przydałby się również środkowy obrońca.
Jak narazie mamy 3 graczy na tej pozycji, Sol wraca po kontuzji [nie wiadomo, czy niedługo znowu czegoś nie podłapie], Senderos i Toure świetnie sobie razem dają radę [ale potrzebna jest większa rywalizacja na tej pozycji]. Chociaż narazie myślę, że trafnym posunięciem byłoby sprowadzenie młodego gracza, który uczyłby się od wspomnianej trójki i stopniowo wprowadzał się do druzyny [tak jak jeszcze niedawno Senderos :wink: ]
Napastnika bym nie kupował [jest duża rywalizacja w ataku], każdy z napastników dobrze wypadał w sparingach, jest w czym wybierać.

Hmm... Jeżeli chodzi o bramkarza, to Arsenal póki co nie czyni odpowiednich kroków do tego, by sprowadzić jakiegochś dobrego bramkarza. Naturalnie mówi się o rzekomych transferach, ale niestety nic konkretnego. Przypuszczam, iż w bramce 'Kanonierów' za Lehmanna będzie jakiś rezerwowy bramkarz, później Niemiec wróci. Ten sezon będzie dla niego bardzo istotny - od postawy w lidze zależeć będzie jego występ na MŚ.

Co do transferu pomocnika, to trzeba przyznać, iż pozycja Vieiry onegdaj była nie do ruszenia. I to jest właściwie największy problem - Arsenalowi potrzebny jest piłkarz taki jak Xavi - który potrafi grać i na pozycji defensywnego, ale i ofensywnego pomocnika. ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 lip 2005, 13:20

Myśle że Arsenal w tym okienku już nie kupi środkowiego pomocnika a jeżeli juz tak się stanie to będzie to ktoś bardzo młody ( Song, Nasri). W środku jest przecież Hleb, Gilberto , Fabregas, Flamini i Wenger chyba jest zadowolny z tego stanu rzeczy.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 lip 2005, 13:59

Racja jest Wam potrzebny bramkarz "na gwałt" tak jak nam DM. Niedawno była mowa o Ricardo, ale coś ucichło...
Nie sądze, byście sprwoadzili pomocnika. Hleb, Silva, Flamini, Fabregas...Z Baptistą nie wyszło to kto? Napastnik szczerze mówiąc to byłyby na miejscu. Henry, van Persie, Reyes i Dennis - dziadziuś :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 31 lip 2005, 14:07

Manumef pisze:Niedawno była mowa o Ricardo, ale coś ucichło...
Heh, tylko wiesz - o tym pisał 'Fakt'. ;) Więc trudno się dziwić, że ucichła ta sprawa. Choć trzeba przyznać, iż Ricardo jest lepszym bramkarzem od Lehmanna, jednak nie jakimś rewelacyjnym.

Manumef pisze:enry, van Persie, Reyes i Dennis - dziadziuś ;)
Dennis to co prawda jest już piłkarski dziadziuś, ale spójrz na to z innej strony - gra o wiele lepiej od niektórych napastnik MU. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2005, 21:21

Arsenal pokonał dziś FC Porto 2:1 i wygrał cały Amsterdam Tournament.
obie bramki dla kanonierów zdobył Freddie, który ostatnio przedłużył umowę z Arsenalem :)
Arsenal wygrał wszystkie sparingi przedsezonowe.
Przed nami jeszcze mecz z Chelsea [o tarczę społeczności - tak to się teraz nazywa :?: chyba tak]
a potem początek sezonu i niedługo znów mecz z Chelsea - zapowiada się ciekawie :wink:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 sie 2005, 9:11

fieldy pisze:Arsenal pokonał dziś FC Porto 2:1 i wygrał cały Amsterdam Tournament.
obie bramki dla kanonierów zdobył Freddie, który ostatnio przedłużył umowę z Arsenalem :)
Arsenal wygrał wszystkie sparingi przedsezonowe.
Przed nami jeszcze mecz z Chelsea [o tarczę społeczności - tak to się teraz nazywa :?: chyba tak]
a potem początek sezonu i niedługo znów mecz z Chelsea - zapowiada się ciekawie :wink:
Fieldy-o Tarczę Dobroczynności :)

Jedna i druga drużyna będzie chciała wygrac, Arsenal nie ma już swojego świetnego defensywnego zawodnika-Patricka Vieiry, po tym jak sprzedał go do Juventusu :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2005, 9:23

Mikusinski pisze:Fieldy-o Tarczę Dobroczynności
Dobroczynności była chyba przed 2 laty poraz ostatni.
Potem zmieniono - tylko nie wiem czy na : społeczności, czy inaczej
wie ktoś?

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 01 sie 2005, 12:01

Jestem bardzo ciekawy jak po odejściu Vieiry poradzą sobie wielce utalentowani Flamini i Fabregas. Fabregas przebłyski geniuszu już pokazywał więc miejmy nadziję, że rozwinie się w piłkarza kompletnego. Ciekawe z kim będzie tworzyć duet Thierry Henry. :P Będzie jedynym napastnikiem?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 01 sie 2005, 13:56

Dosmen pisze:Jestem bardzo ciekawy jak po odejściu Vieiry poradzą sobie wielce utalentowani Flamini i Fabregas. Fabregas przebłyski geniuszu już pokazywał więc miejmy nadziję, że rozwinie się w piłkarza kompletnego. Ciekawe z kim będzie tworzyć duet Thierry Henry. :P Będzie jedynym napastnikiem?
A Van Persie i Reyes ?? :>

POZDRO

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 01 sie 2005, 14:01

A Van Persie i Reyes ??

Dokladnie przeciez dlaczego ma niby grac sam skoro ma dwoch b. dobrych kumpli w zespole, a do tego niewykluczony jest rowniez transfer Owena dla krorego w Realu robi sie troszke ciasno :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2005, 14:04

nie zapominajmy o Dennisie, który w prawie każdym sparingu strzelał gola - a we wszystkich grał bardzo dobrze [ma jeszcze siły aby biegać po angielskich boiskach]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”