Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 26 mar 2008, 0:42
boskigonzo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 mar 2008, 0:53
Ja to rozumiem i tak jest realniej ale jak to ktoś powiedział że można stosować taki trick a dzięki temu dokonać większych zakupów bo mniej wydajesz na piłkarzy (reszta idzie na raty a jest brana chyba z miesięcznych rozliczeń ale co najważniejsze nie z budżetu transferowego) . Bo jak ma odejmować całą kwotę (gotówka płacona od razu + raty) to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.Gra nie jest głupia, tylko uczciwa, odejmuje Ci tyle pieniędzy, ile wydałeś. Bo ta kasa, którą wydałeś na tych grajków w ratach, też przez Ciebie tak jakby została wydana już - tylko z budżetu w rzeczywistości zniknie później, ale zniknie tak czy owak.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bianco » 26 mar 2008, 1:16
Bianco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 26 mar 2008, 1:49
MaWiK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 26 mar 2008, 9:56
No ale odsącza ci cała kase z budzetu transferowego, ale ze stanu konta odciąga ratowoYukasz pisze:Bo jak ma odejmować całą kwotę (gotówka płacona od razu + raty) to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.
rdz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 26 mar 2008, 10:19
peepe
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bianco » 26 mar 2008, 11:48
Dobry mykSwoją drogą, tak czytałem o tym HC trybie, i ktoś myka napisał niezłego (nie wiem czy go znacie - pewnie tak, ale warto powtorzyc dla nowicjuszy). O ile płacenie w ratach od razu odwala cały szmal z transrerowego budzetu, o tyle jeśli damy, że płacimy po powiedzmy 50 bramkach w lidze, albo po 50 wystepach, to tak sie nie dzieje, tylko czeka w końcu do tych 50 bramek. A więc, kupujemy jakiegoś wyczesanego napastnika, dajemy oferte na astronomiczną sume, która zapłacimy kiedy ten ustrzeli 50 bramek w lidze i ? I sprzedajemy go po 49 bramce
. Wiem wiem, odkryłem Ameryke
![]()
![]()
Bianco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 11:50
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 12:28
Jak wejdziesz głębiej w finanse, to zobaczysz - możesz nie chcieć np. spaść poniżej 0 w stanie klubowego konta, co spowodowałoby gwałtowne zmniejszenie możliwej płacy, itp. Raty to rozsądna rzecz, ale ja jej rzadko używam, bo nie kupuję graczy za wielkie pieniądze.Yukasz pisze:to nie widzę sensu tych rat gdyż przez to że ich od razu nie oddam na piłkarza nie urośnie mi żaden procent ani nic innego.
Dlatego lepiej grać bez takich tricków, gra realniejsza, przyjemniejsza, a dobrego napastnika można kupić za grosze, tylko trzeba umieć szukać i modyfikować taktykę pod grajków, jakich możemy mieć.jeśli tak kupisz bramkarza, albo obrońce to fajny z napastnikiem i ofensywnym pomocnikiem już nie tak bardzo bo tracic zawodnika np.w połowie sezonu tylko dlatego że dużo strzelał już jest beznadziejnym posunięciem...
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 26 mar 2008, 15:38
rdz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2008, 15:41
wejdź w "posady" i dodaj ogłoszenie. Na pewno wtedy kogoś znajdziesz.DominoWalcz pisze:Mam kolejne pytanie do wyjadaczy FM'owych. Macie jakies dobre typy na stanowisko scouta i trenerow? Zaczalem grac zespolem z drugiej ligi hiszpanskiej (Castellon) i przydalby mi sie lepszy sztab szkoleniowy. Z gory dzieki.
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 18:50
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 26 mar 2008, 19:03
peepe
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 mar 2008, 19:17
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 mar 2008, 19:21
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin