DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 15 cze 2026, 1:06
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 cze 2026, 1:13
Nie no, stary, jebać AI w opór. Trochę szacunku dla własnej muzycznej wrażliwości i uszu
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 15 cze 2026, 1:20
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 cze 2026, 1:37
No właśnie tak to działa. To nie jest muzyka. To nie wymaga żadnej pracy. Wrzucasz swój tekst, AI dobiera resztę i tak masz już "swój" numer. Jestem tekściarzem i to tak właśnie wygląda.Samuraj pisze: ↑15 cze 2026, 1:20eee tam, dobrze się wbrew pozorom tego słucha, poza tym zrobienie takiego utworu też wymaga dużo pracy i trzeba przede wszystkim umieć, nie działa to na zasadzie wpisania do chatu gpt "napisz mi tekst do piosenki" a potem wrzuć to w program który dostosuje muzykę do tego teksu
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 cze 2026, 1:45
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 15 cze 2026, 1:59
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 cze 2026, 2:07
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 15 cze 2026, 2:13
No cóż, AI to duże uproszczenie i to nie dotyczy tylko muzyki ale też lubiane przeze mnie gry gdzie coraz częściej AI jest wykorzystywane na ten moment głównie do konceptów lub grafik, ale to będzie się rozwijać, tak samo w muzyce i niestety, na pewno samo AI wejdzie też do rzeczywistej muzyki... Ale czy ludzie narzekają dziś jakoś mocno na autotune? mnie on wkurza strasznie i nie jestem w stanie go słuchać a jednak jest dziś bardzo często wykorzystywany a to nic innego jak korekcja wokalu. Mimo wszystko ludzie tego słuchają i uznają już to jako coś normalnego... Randomowy youtuber dzięki temu może być rasowym wokalistą.Sh00t pisze: ↑15 cze 2026, 2:07AI powinno być zapomniane, a nie brane pod uwagę jako urozmaicenie. Niestety, to się nie stanie. Będzie tylko gorzej pod tym względem. Znam producentów muzycznych, którzy się już nawet nie starają, bo przecież zrobi za nich AI. Najgorszym przykładem ze świata np. rapu jest kpsn, który sprzedawał ludziom gotowe bity robione przez AIfrajer totalny. Ogłosił zakończenie kariery nie tak dawno temu xD
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 cze 2026, 2:24
Sh00t
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 16 cze 2026, 10:56
Samuraj
Samuraj
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 19 cze 2026, 15:09
Tu się nie zgodzę, mam wrażenie właśnie, że pojawiło się więcej kreatywnych ludzi którzy dostali narzędzie do wyrażania siebie.
Samuraj
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio