Ja nie stawiam równości. Dla mnie homoseksualizm jest nie normalny np. z socjobiologicznego punktu widzenia. Jak wiadomo socjobiologia (której w jakimś tam stopniu - raczej dużym - jestem zwolennikeim) tłumaczy niemal wszystkie nasze zachowania poprzez pierwiastek zwierzęcy i jako najwyższe dobro stawia przedlużenie gatunku - przekazanie naszego DNA dalej. Jak powszechnie wiadomo w przypadku homoseksualizmu jest to całkowicie nie możliwe. Jednak to nie to jest głównym tematem.Chlopaczek pisze:Ok ale czy to daje prawo stawiania zanku rownosci miedzy homoseksualizmem a pedofilstwem?To moze dobierzmy sie do ksiezy?Tam do dopiero sa patologie.Jednak nie slyszalem zadnego madrego z LPR'u ktory by powiedzial ze pedofile wywodza sie z kleru katolickiego.
Powtarzam nie stawiam równości, jak ktoś stawia to świadczy to o braku rozumienia słów, ich znaczenia.
Co do kleru natomiast. To sam mam wielu uwag co do Kościoła - to zamiatanie pod dywan, czy to homoseksualności czy też współpracy z SB. Jednak nie to sprawiło, że nie chodzę do kościoła - jestem nie wierzący. Tylko moje zwykłe lenistwo i to, że zwyczajnie mi się nie chce. Jednak nie zmienia to mojego przekonania, że Kościół nie jest do końca zły i ma wiele cech wartych uwagi.
Chlopaczek pisze:Oczywiscie ze moge niestety nie podam Ci w tej chwili zrodel poniewaz nie czerpalem takich informacji z internetu ale na przyklad z "Przekroju".
Chodzi o to ze odsetek przestepstw gwaltow morderstw czy na przyklad aborcji (nie tych oficjalnych) jest mniejszy w krajach swieckich niz religijnych.Idealnym przykladem sa tutaj kraje skandynawskie.
Skandynawia ciekawe, z tego co wiem tam prawo co do obcinania rąk złodziejom zniesono 100 lat temu. Mówi się, że norma prawna zmienia mentalność. Myślę, że obcinanie ręki nie było wyjątkiem co do surowości kar, może wcześniej było podobnie z innymi prawami. Więc wytworzyło się w społeczeństwie tak silne przekonanie co do wartości kokretnych, że prawa nie są potrzebne?
Jest też taka teoria (zresztą dość mocno uprawniona), że to chrześcijaństwo zniszczyło Rzym. Doborowe towarzystwo dla Jezusa Chrystusa.Chlopaczek pisze:Homoseksualizm kazirodzstwo zdrady malzenskie i ogolna nimoralnosc.Pewnie dlatego upadli w koncu.
Przypadek aborcji udowadnia nam ze mozna przeprowadzac pewne dzialania nawet wbrew opinii spoleczenstwa danego kraju.Jeszcze lepszy przyklad to ten z dotacja na Swiatynie Opatrznosci Bozej.Cala sztuka to dopchac sie na Wiejska.
Ale Twoja teoria pieknie brzmi.
Dodam tez ze nie zawsze to co popiera spoleczenstwo (niekiedy dosc ciemne) jest sluszne.Jestesmy daleko za Europa ale mozemy sie upierac ze to my mamy racje.
Takie są reguły polityki, że trzeba przekonać najpierw inych do swoich racji. Mógłbym to rozwinąć, na stopnie podmiotowości politycznej, tylko że jest późno już, dwa i tak byście tą cześć mojej wypowiedzi opuścili jako nudną.
Generalnie uważam, że moje argumenty są logiczne i przy takim a nie innym rozumieniu propagandy można mówić o istnieniu propagandy homoseksualnej. Inna sprawa jak rozumieją to politycy mówiący takie słowa. [/img]