FMy - Strona 461

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 kwie 2008, 0:51

TYLKO Football Manager 2006

Próbowałem zagrać w 2007 ale tak jak 2008 jest zwyczajnie GORSZY od 2006. To co mnie odpycha od tych managerów to szata graficzna, herby klubów (których nie ma oprócz ligi hiszpańskiej, holenderskiej, włoskiej...)

Dla mnie najlepszy jest 2006... grałem w nim Lechem Poznań, gdzie dograłem podajże do sezonu 2014/2015 :lol:

Polecam takich zawodników jak (oczywiscie dostępnych od początku)
:arrow: Dejan Rusic - strzelił ponad 200 ligowych bramek :D
:arrow: Imsirovic - solidny pomocnik
:arrow: Disljenkovic - bramkarz
:arrow: Bartosz Ława - naprawdę genialny na początkowego Lecha pomocnik lewy
:arrow: K. Kulig
:arrow: Marcin Bęben - takze bramkarz
:arrow: Łobodziński
:arrow: Konrad Gołoś - genialne udzerzenie zza pola karnego
:arrow: Paweł Strąk - co za pomocnik!
:arrow: Rebosio - Peruwiańczyk :lol: dobry obrońca środek-prawy

Jak ktoś chce jeszcze dobrych na pierwsze 2-3 sezony (Rusic, Imsirovic i wiele innych na całe lata jak się jeszcze jak u mnie rozwina) to nie ma sprawy zerknę na archiwum i pomogę :P

Powiem jeszcze tyle, ze za pierwszym sezonem byłem mistrzm Polski choc... przez 29 kolejek nie byłem na 1 miejscu! Dopiero w 30 kolejce zagrałem z Wisłą u siebie i wygrałem 1:0 (33' Reiss po podaniu Strąka) i Wisła spadła na wicelidera!

Potem straciłem tytuł ale w 3 sezonie znowu go wywalczyłem i juz do końca kariery managerskiej go nie oddałem...

Piersze sukcesy w Uefa to - ćwierćfinał z Werderem a potem regularne występy w LM (od sezonu 2009/2010) i 3 razy w finale ale tylko raz go wygrałem :o

Od podajże 2012/2013 w moim zespole zagrał... Javier Mascherano!!! To jedyny piłkarz tak znany u mnie w Lechu (generalnie miałem wiele talentów, których ściągałem jak mieli po 17-20 lat)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 24 kwie 2008, 18:55

No i West Brom jedzie jak walec po kolejnych rywalach... mowa tu o UEFA, i wszystkim co w Premiership z wyjatkiem : Manchesteru, Liverpoolu i Arsenalu. Brakuje Chelsea ? wcale nie zapomnialem o nich :wink: Wlasnie rozegralem 31kolejke PL. Chelsea przyjechalo na the Hawthorns. Spodziewalem sie jak zwykle, dobrej gry z mojej stronie i goli Essiena z 40metrów. Stało sie jednak nieco inaczej... moi pilkarze rozegrali fantastyczne spotkanie. Juz w 6 minucie wyszlismy na prowadzenie. W 38 bylo juz 2-0. Zaczalem sie wiec niepokoić.... spodziewalem sie za chwile 2 czerwonych kartek... Jednak ich nie dostalem.... a Essien mnie nie zawiódł :wink: http://img365.imageshack.us/my.php?image=xxxih9.jpg

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 25 kwie 2008, 8:00

Ja rozpoczałem czwarty sezon Getafe jestem po pierwszym meczu który wygrałem na wyjezdzie z Atletico Madryt 1-0 a moje najwieksze osiagniecia to w 3 sezonie wygranie Pucharu Uefa oraz Pucharu Hiszpani natomiast najwyzjsze miejce jakie zajałem to 6 pozycja w 1 sezonie. Gram systemem 4-2-2-1-1 Czwórka obronców ,dwóch defensywnych pomocników,dwóch skrzydłowych ,jeden ofensywny pomocnik za napastnikiem no i wywołany przezemnie napastnik :)

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 03 maja 2008, 12:46

A ja gram już 7 sezon Realem Madryt ...
Mam takich zawodników Jak Cecares,Garay,C.Ronaldo,Villa,Quaresma,Diego,De La Red,Lulinha,Fernando Torres

Osiągnięcia to 6 razy Liga Mistrzów,7 razy Puchar Hiszpanii,7x Wygranie Ligi,oraz te SuperPuchary Hiszpanii i Europy

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 03 maja 2008, 16:25

Ja właśnie zacząłem drugi sezon arsenalkiem. Ostatnio ściągnąłem Konia Aguero, ale nie jestem nim za bardzo zachwycony. Skład mam prawie standardowy. Fabiański- Marcelo, Toure, Gallas, Sagna- Menez, Hleb, Fabregas, Koń Aguero- Adeba, Vela

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 03 maja 2008, 20:57

Dziś zaczęłem grę Lechem Poznań.Jestem już na połowie sezonu.Narazie kupiłem tylko Łobodzińskiego za 450 tys.Zaskakująco dobrze gra Cueto oraz w pucharze młodziutki Bartek Kosman ( w rzeczywistości gra na wypożyczeniu w Słubicach,tam gdzie mieszkam ) ...
Na półmetku jestem 3 do lidera Wisły trace tylko punkt,u nich miałem remis,na Łazienkowskiej ograłem Legie 4;1 po bramkarz Quinterosa(2),Reginfo i Murawskiego

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 04 maja 2008, 1:12

Wypada napisać małe podsumowanie sezonu 2010/2011 mojego West Brom :wink: Sezonu, który był dla mnie niezwykle owocny. W Premirship po wspomnianej już w poprzednim poście wygranej z Chelsea, drużyna lekko osiadła... z każdego piłkarza bez wyjątku, zeszło powietrze :| Efektem tego była przerwana passa 8 zwycięstw z rzędu - nadeszły porażki... najpierw z Manchesterem City na wyjeździe, co uznałem za wypadek przy pracy, a później z Aston Villa. Najadłem sie nieco strachu, bo plasujący sie na 3 pozycji Arsenal, odrobił w te 2 kolejki 4 pkt, a ja pogodziłem sie w tym czasie z faktem, ze mistrzostwa niestety już nie zdobędę...Manchester mi sie zbytnio oddalił... pozostała mi walka o wicemajstra. Całe szczęscie ze mialem jeszcze puchar UEFA, gdzie mogłem poprawić morale mojej drużyny.... nie obeszło sie oczywiście bez problemów. W 1/4 trafiłem na HSV. Pierwsze spotkanie u mnie 1-1, mimo porażającej przewagi West Bromu. Pomyślałem - nie ma co się martwić, odrobimy w Hamburgu... no i odrobiliśmy, do 92 minuty utrzymywało sie 0-0 :lol: dające awans Niemcom, jednak wtedy rajdem po prawym skrzydle popisał sie Henri Saivet(mega talent jak wiekszość pewnie wie) i zdobył dającą awans bramkę. Nastepne było Atletico, tu już mniej emocji, choć posypało sie sporo bramek na Calderon. U mnie 2-0, w Hiszpani - Atletico 2-4 WB. Nadszedł finał, przed którym gazety pisały już o wielkim sukcesie jakim jest samo dotarcie do niego. Rywalem był Ajax, więc do przełknięcia, i jak się okazało spotkanie gładko wygrałem 3-1. Wracając do ligi - Ostatnie kolejki były już nieco lepsze, ale Arsenal nie zwalniał tempa. Losy wicemistrzostwa rozstrzygnąć sie miały w ostatniej 38rundzie, przed którą miałem 1pkt przewagi :lol: . Grałem z Liverpoolem więc nie liczyłem na łatwy mecz, ale ostatecznie skończylo sie o dziwo na 2-0 dla mnie i West Brom w przyszłym sezonie zacznie od grupy w LM 8)

Jeśli chodzi o wakacyjne wzmocnienia to nie szalałem za bardzo... 2 piłkarzy zostało przezemnie kupionych, poszedłem w jakość :P Do klubu przyszedl Hugo Lloris(nareszcie mam klasowego bramkarza) i Salomon Kalou. Jeszcze pomyśle nad prawym obrońcą, bo nie mam zastępcy dla Vanden Borre'a...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 04 maja 2008, 13:15

Hhehehe, kumajcie jaka akcje ziom miał :D :

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... de40c88964

Od 5 jest walkower ? Czy jak :>

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 05 maja 2008, 19:16

Obrazek

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 maja 2008, 21:21

A to ci niespodzianka :o Przecież Wietnam to jedna z potęg piłkarskiego świata :o

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 05 maja 2008, 23:37

Chyba o Mohamedów chodziło ;) W sensie, że aż trzech różnych strzeliło.

A jeśli nie, to nie wiem :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 05 maja 2008, 23:39

no tak, przeciez nie o potege Wietnamu ;) Pubuś dzisiaj nieogarnięty coś...
Musze pomyśleć nad tym trio. Może sciagne wszystkich :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 maja 2008, 14:53

A ja gram pierwszy sezon MU. Idzie mi całkiem nieźle, po 13 kolejkach prowadzę z 10 zwycięstwami, dwoma remisami i jedną porażką. Odpadłem z Carling Cup po meczu z Arsenalem na wyjeździe (3:5) i jestem na drugim miejscu w grupie LM. Nie robiłem transferów, bo stan konta zespołu nie pozwalał na szaleństwa transferowe, a przydałyby się przy moich kłopotach z kontuzjami (kasę wydałem tylko na gruntowną wymianę sztabu szkoleniowego). Był okres, że moja kadra liczyła 16 piłkarzy, na ławce siedziało trzech obrońców. Początek sezonu bez Vidicia, JS Parka, Sahy, Neville'a, Fostera, Hargreavesa, Scholesa, Naniego i Carricka. Później urazy Ferdinanda, Fletchera, Giggsa, Evry i co najgorsze czteromiesięczny uraz Ronaldo (złamana kość śródstopia. Na szczęście nie jednocześnie byli kontuzjowani i nie wszystkie były długie, tylko po jakieś 2 tygodnie (dzięki temu grał np. Eagles) :lol:
Liczę, że wreszcie uda mi się zagrać dłuższą rozgrywkę, najdłużej grałem Juve w FM 2006 do sezonu 2013/2014. Do Interu, MU, Barcy i Widzewa nie mam jakoś szczęścia, ale może tym razem.
Co do newralgicznej pozycji, jaką jest DR, ustawiam tam O'Shea'ę z dobrym skutkiem. Poza tym dobrze radzi sobie Roo. Moim objawianiem jest Pique, z całej defensywy gra najlepiej, strzelił dwa gole, zaliczył jedną asystę. Mam nadzieję, że tym razem zagram dłużej niż półtora sezonu... Zobaczymy...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 maja 2008, 15:53

piotrcies pisze:A ja gram pierwszy sezon MU. Idzie mi całkiem nieźle, po 13 kolejkach prowadzę z 10 zwycięstwami, dwoma remisami i jedną porażką.
Manchesterem gra się strasznie łatwo. Ja szybko zrezygnowałem z prowadzenia tej klasy drużyny, bo nie było sensu. Monotonne było patrzenie, jak bez większych problemów rozbijam wszystkich, którzy staną mi na drodze. Aby utrudnić sobie, wprowadzić taki Hardcore, zacząłem Arsenalkiem, którym gra się znacznie trudniej.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 18 maja 2008, 16:47

Ja znalazłem odrobinę chęci i zacząłem kolejny sezon 2011/2012 8) I West Brom ZACHWYCA ! :twisted: Pierwsze 4 kolejki Premiership zakonczyly sie zwyciestwami, a moj genialny napastnik David Gigliotti zdobyl w nich 8 bramek :P Były to jednak mecze z ogórkami pokroju Blackburn, SUnderland, West Ham... prawdziwy sprawdzian czekał mnie w Super Pucharze Europy gdzie rywalem byl Real Madryt. Meczu oczywiscie bardzo sie obawiałem... niepotrzebnie :P choć emocji nie zabrakło... do 90minuty utrzymywał sie wynik 0-0, zarówno Casillas jak i Hugo Lloris dokonywali cudów. W dogrywce nie działo sie kompletnie nic, zawodnicy wyczerpani po obu stronach zawrotnym tempem spotkania :P Rozstrzygnąć miały więc rzuty karne, przed którymi nie byłem optymistą... ale po cichu liczyłem na przebłysk talentu Llorisa. Pierwsz podszedł do 11soldado i wykonał ją bezbłednie... nastepnie Gigliotti powtorzył jego wyczyn. Później to był juz tylko popis mojego bramkarza, ktory obronił trzy 11stki i superpuchar wpadł w moje ręce.
Zarząd klubu chciał żeby West Brom zaprezentowało sie bez kompleksow z klasowym rywalem, i nie zawiodłem nikogo :P

Wylosowano już grupy LM, i musze przyznać trafiła mi się łatwa grupa z :
Bayernem, Marsylią i Anderlechtem.
Czuje że ten sezon bedzie obfity w sukcesy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”