Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 468

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2008, 16:56

Porażka. W ogóle jakieś dziwaczne ustawienie. Eboue zaczął w środku, Kolo na prawej, później Song się cofnął ...

Kolo ma coś z ramieniem, po każdym kontakcie z rywalem chyba coraz gorzej, wiec nie zdziwię się jak zejdzie. Wenger i jego zagrywki. Theo musi wejść, bo ani Eboue, ani Song, ani Kolo z prawej strony nawet dośrodkować nie potrafią.

Fatalne 2 pudła Robina, Ade z główki w kosmos, Cesc 2 razy obok słupka, Samir z kilku metrów w piłkę nie trafia.

Kilka tygodni temu któryś mówił, że muszą na wyjazdach zacząć grać tak jak u siebie, bo im tam gorzej się gra. Widać coś pokręcili, bo teraz grają u siebie tak, jak na wyjazdach.

Coś tam próbują, ale dziwnie to wygląda. Clichy najlepszy w naszych szeregach, ale to mało. Samir trochę niewidoczny, Ade słabo, Silvestre był bliski zablokowania strzału Osmana, ale zabrakło kilkunastu cm. Nie wiem po co w ogóle wszyscy ruszyli w kierunku bramki, a tyły zostawili puste.

Chelsea ucieka ... generalnie szkoda gadać.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 18 paź 2008, 17:16

Samir Nasri ładna brameczka:)
Do boju Kanonierzy. Druga połowa bardzo dobrze rozpoczęta. Teraz pójdą za ciosem :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 paź 2008, 17:21

PubuśBubuś pisze:Twoje Chelsea bez romka nie prezentowałoby nawet takiej formy, więc się nie wypowiadaj.
O czym ty w ogóle do mnie ? Nie napisałem tamtego żeby szukać jakichś zaczepek słownych internetowy napinaczu, wyłącz kabel od Neo załóż dres idź na dwór się dotlenić. Nie wyskakuj mi tu z Romkiem chłopcze , masz jakiś z nim problem napisz do niego list albo zadzwoń. Pisałem tylko że Arsenal ma spadek formy bo remis z Sunderlandem porażka z Hull City to chyba nie w stylu Arsenalu. Ale jak na razie Nasri doprowadził do remisu.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 paź 2008, 17:55

Już prowadzimy. Ogólnie, to powinni sprzedać Ade. Przecież on z instynktem strzeleckim ma tyle wspólnego co ja. Mamy lepszych napastników, a Wenger konsekwentnie stawia na Ade.
KajoFC pisze:Hahaha już po 16min gry przegrywa 1-0 z Evertonem gola w 9' zdobył Osman. Czyżby forma Arsenalu diametralnie spadła w dół ??
Brzmiało to jak kpina. Jeśli to nie była twoja intencja, to wybacz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 paź 2008, 18:01

NIestety pierwszej połowy nie oglądałem bo zaspałem więc wypowiem się o drugiej...
Piękna druga połowa moim zdaniem, rzuciliśmy się do ataku i już w 48. minucie Nasri z ładną bramką :D
Od tamtej pory graliśmy jakbyśmy przegrywali przynajmniej 2 bramkami, co cieszy. Potem sędzia nas skrzywdził i nie dał karnego po faulu na Robinie.. no ale nie miało to większego znaczenia na wyniku.
Potem dwa piękne gole no i ogólnie świetna połowa w wykonaniu kanonierów.

BTW. Czy mi się wydaje czy sędzia w ogóle nie informował o doliczonym czasie? :lol:

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 18 paź 2008, 18:09

Druga połowa to już całkowita dominacja Kanonierów. Można powiedzieć że praktycznie nie schodzili z połówki Evertonu.
Gdyby skuteczność Arsenalu była lepsza to zwycięstwo mogło być dużo bardziej okazałe.
Dość powiedzieć, że Arsenal w ciągu drugich 45 minut gry oddał 10 strzałów w światło bramki przy...0 takich graczy Evertonu.
Gael Clichy był dzisiaj wszędzie, Robin nie miał dziś najlepszego dnia, ale i tak najważniejsze że znów trafił do siatki.
Gdy Van Persie jest zdrowy zawsze można liczyć że coś uda mu się wykorzystać.

W drugiej połówce pod warunkiem dobrego przyjęcia mógł zabrać się z piłką i stanąć sam na sam z Howardem, niestety nie udała mu się ta sztuka. Twarowski słusznie jednak zauważył, że Bergkamp by to zrobił :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2008, 19:04

Magnum pisze:BTW. Czy mi się wydaje czy sędzia w ogóle nie informował o doliczonym czasie?
pokazali 4 minuty

Jak piszecie, w drugiej połowie był taki Arsenal, jakby byśmy chcieli oglądać. Szkoda, że dopiero muszą przegrywać, aby wziąć sie w garść.
Tematu Ade nie ma chyba co zaczynać, Ade robi wielką róznicę i 2 słabsze mecze tego nie zmienią.

Hibbert powinien wylecieć, takie było moje pierwsze odczucie, niestety nie zobaczyłem dokładnej powtórki - nie pokazali, nie wiem dlaczego, więc ... musze zostać przy pierwszym odczuciu. Wie ktoś w ogóle dlaczego rzucił się na Clichy'ego ? No i z jakiej okazji Clichy też kartkę zobaczył ?

Kolejny mecz i kolejne urazy, miejmy nadzieję że z Nasrim i Kolo wszystko OK.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2008, 19:21

Jak piszecie, w drugiej połowie był taki Arsenal, jakby byśmy chcieli oglądać. Szkoda, że dopiero muszą przegrywać, aby wziąć sie w garść.
No właśnie, szkoda, że tak nie można grać przez całe spotkanie. Koniec końców nie ma co się uskarżać, bo najważniejsze są trzy punkty i przełamanie tej fatalnej passy. Niestety, zaczyna to co było naszą zmorą w ostatnich sezonach, czyli urazy. Jak w takim tempie będziemy tracić kolejnych zawodników to ... no może lepiej nie krakać.

Co do Ade, to faktycznie ostatnio ma słabszy okres, ale kim mamy grać jak nie nim. Jestem akurat spokojny, że szybko złapie wiatr w żagle i znowu zacznie strzelać bramki.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 paź 2008, 19:25

Mi szkoda Eboue. Z jednego z najlepszych prawych obrońców w Europie Wenger zrobił z niego... nie wiadomo co. Jeżeli tak dalej ma zamiar zmieniać mu pozycję to ja naprawdę chciałbym by plotki o naszym zainteresowaniu Afrykańczykiem okazały się prawdziwe. Dla dobra klubu (bo Eboue jest lepszym prawym obrońcą i od Grygery i od Zebiny) i dla samego zawodnika, bo mógłby w końcu grać na pozycji, na której czuje się najlepiej. Tylko czy chciałby on przenieść się do Turynu...

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 18 paź 2008, 22:09

Podobno chciałby się przenieść, bo nie chce być zapchajdziurą w Arsenalu. Ja, mimo że jestem kibicem Arsenalu, to jednak chciałbym, żeby do tego transferu doszło. Fakt faktem, że w Arsenalu też nie wykorzystuje w pełni swego potencjału zabierając przy tym miejsce w składzie zawodnikom lepszym.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 paź 2008, 22:41

Oglądałem niestety tylko drugą połowę meczu i z tego co słyszałem straciłem sporo okazji do złośliwości. Ale trudno. Druga połowa była w wykonaniu Kanonierów naprawdę dobra. Owszem, zdarzały się głupie straty. Zwłaszcza w środku. Fabregas czasami na siłę chce zagrać w każdej sytuacji ostatnie podanie, zupełnie niepotrzebnie. Podobał mi się Nasri. Widać, że ten chłopak dużo myśli na boisku. Nie jest przywiązany do swojej pozycji, Wenger daje mu chyba sporo swobody. No i trzeba przyznać, że z pożytkiem dla drużyny. No i znowu strzela, gdy drużyna tego bardzo potrzebuje.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 17:33

Mimo że okienko skończyło się całkiem niedawno, to kluby nie próżnują, i już zastanawiają się, jak ulepszyć składy. Podobno Arsenal jest bardzo bliski pozyskania w zimowym okienku kapitana Standard Liege- Stevena Defoura. Kwota jaką miałby zapłacić Arsenal to 8 mln. £

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 22 paź 2008, 20:14

22 października 1949 roku we francuskim Strasburgu, a wiec dokładnie 59 lat temu, na świat przyszedł Arsene Wenger. Można by długo opowiadać o jego biografii i zdobytych trofeach. Myślę jednak, że w sercach wielu fanów Arsenalu zapisał się nie tylko z tego powodu.

Życzmy stu lat życia, wielu sukcesów i oby został z nami jak najdłużej.

:beer:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 22 paź 2008, 20:28

Logan pisze:22 października 1949 roku we francuskim Strasburgu, a wiec dokładnie 59 lat temu, na świat przyszedł Arsene Wenger. Można by długo opowiadać o jego biografii i zdobytych trofeach. Myślę jednak, że w sercach wielu fanów Arsenalu zapisał się nie tylko z tego powodu.

Życzmy stu lat życia, wielu sukcesów i oby został z nami jak najdłużej.

:beer:
Raczej o biografii, bo wymienienie trofeów potrwa stosunkowo krótko. Ale żeby nie być uszczypliwym, trzeba dodać, że dla Arsenalu zrobił bardzo dużo, za co mu chwała.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 23 paź 2008, 22:06

Tymczasem odbyło się coroczne spotkanie generalne, na którym to Wenger powiedział, że możliwe będą wzmocnienia w zimowym okienku transferowym, co jest jednoznaczne, że do wzmocnień dojdzie. Mówi się o wzmocnieniu na pozycji defensywnego pomocnika. Wymieniani są tacy gracze jak Defour, Toure, czy Xabi Alonso. Moim zdaniem boss dobrze zrobiłby, gdyby wzmocnił tą pozycję, bo w składzie nie mamy żadnego gracza od brudnej roboty. Moim faworytem jest Toure, który w Barcelonie nie może wywalczyć miejsca w podstawowym składzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”