Valencia CF (zbiorczy) - Strona 48

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 mar 2008, 16:39

Tak, kto jak kto, ale Lippi jedynie jest w stanie poskładać ten cały bajzel i wszystko od nowa uporządkować. W tym sezonie zła taktyka Koemana, bardzo, bardzo złe transfery, wyrzucenie Albeldy i Canizaresa, co było dla kibiców Ches niedopomyślenia. A Lippi, klasa sama w sobie, wielkie doświadczenie, sukcesy, praktycznie wszystko za nim przemawia, tylko pytanie czy chciałby bo tak długiej przerwie podjąć pracę trenera. Gdy Soler zwolnił Floresa był typ, że może właśnie Lieppi obejmie stanowisko. Szkoda, że tak się nie stało, bo od poczatku jak dla mnie pewne było, że trener bez doświadczenia, sukcesów nie poradzi sobie w prowadzeniu takiego klubu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 mar 2008, 17:05

lisek_chz pisze:tylko pytanie czy chciałby bo tak długiej przerwie podjąć pracę trenera
Lippi oświadczył, że czeka na propozycje...

Koeman zupełnie się pogubił w tym co robi... Niepotrzebne wyrzucenie piłkarzy, co i tak wpłynęło na złą formę oraz niesnaski w zespole. Arizmendi np grając na obronie przysparzał u mnie atak nerwicy, Maduro z każdym występem pokazuje, że potrafi swoją obecnością wzmocnić przeciwnika...

Szkoda gadać...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 mar 2008, 17:30

Do tego dochodzą kontuzje (rzecz jasna nie z jego winy ;)), afera z Fernandesem + pijany Banega, który gra słabiutko. A tego newsa z Lippim nawet nie czytałem. Dobrze, że chce wrócić na ławkę, tylko nie wiem jak długo jeszcze trzeba będzie znosić tyranię Koemana, który ostatnio zarządził indywidualne rozmowy z każdym piłkarzem. Oby jak najszybciej skończył się ten koszmar i w końcu jak na dobry klub przystało Valencia powinna mieć trenera z prawdziwego zdarzenia. Benitez na pewno nie odejdzie, po wyeliminowaniu Interu, a Mourinho może i jest fachowcem, ale związane z nim jest za dużo kontrowersji. Klinsmann i jego niekonwencjonalne metody szkoleniowe też opdadają, oczywiście wg. mnie ;) Koeman kontrakt ma do 2009 jeżeli się nie mylę, więc sybsze ew wyrzucenie go, będzie wiązało się z dodatkowymi kosztami, na rekompensate, ale trudno, mus to mus.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 mar 2008, 21:00

bartbuks pisze:
Koeman zupełnie się pogubił w tym co robi... Niepotrzebne wyrzucenie piłkarzy, co i tak wpłynęło na złą formę oraz niesnaski w zespole. Arizmendi np grając na obronie przysparzał u mnie atak nerwicy,
Widziałem dwa mecze ( min. z Atletico ) Arizmendiego na prawej obronie i oba zagrał doskonale. To co nagle przestał tak dobrze tam grać ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 mar 2008, 21:46

lisek_chz pisze:. Klinsmann i jego niekonwencjonalne metody szkoleniowe też opdadają, oczywiście wg. mnie Wink
Jurgen od przyszłego sezonu jest naszym trenerem na 2 lata :wink: Już w styczniu to ogłoszono :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 mar 2008, 21:49

Po średnim meczu z Atletico, grał bodajże z Villarreal, potem z Almerią. Dwa ostatnie mecze na tej pozycji w jego wykonaniu były jak by to napisać, poniżej pewnego poziomu. Grał tylko 3 mecze na tej pozycji, w tym jeden średni i dwa bardzo słabe, chyba, że się myle i grał w jakimś jeszcze innym meczu (wątpię w to). Nie jest stworzony do tej pozycji, bo w Deportivo z reguły grał na pozycji napastnika, ew. ofensywnego pomocnika, a ustawianie go na obronie, było lekką przesadą. Może i niektórzy piłkarze, przestawienie z ofensywy na obronę radzą sobie dobrze, ale nie Arizmendi. To tak jak by w Atletico, Aguero wystąpił na środku obrony, a w ataku zagrał Abbiatti z Ze Castro.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 mar 2008, 21:54

lisek_chz pisze:Po średnim meczu z Atletico, grał bodajże z Villarreal, potem z Almerią. Dwa ostatnie mecze na tej pozycji w jego wykonaniu były jak by to napisać, poniżej pewnego poziomu. Grał tylko 3 mecze na tej pozycji, w tym jeden średni i dwa bardzo słabe, chyba, że się myle i grał w jakimś jeszcze innym meczu (wątpię w to). Nie jest stworzony do tej pozycji, bo w Deportivo z reguły grał na pozycji napastnika, ew. ofensywnego pomocnika, a ustawianie go na obronie, było lekką przesadą. Może i niektórzy piłkarze, przestawienie z ofensywy na obronę radzą sobie dobrze, ale nie Arizmendi. To tak jak by w Atletico, Aguero wystąpił na środku obrony, a w ataku zagrał Abbiatti z Ze Castro.
Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Nie przesadzaj z Aguero, ZeCastro i Abbiatim. Arizmendi to albo środkowy napastnik, albo prawy skrzydłowy, wiec na skrzydle wie jak grać, tylko że teraz musiał oprócz atakowania także bronić.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 mar 2008, 22:56

Asteniu pisze: Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Mecz z Atletico był naprawdę jednym z lepszych w wykonaniu całego zespołu...Jeden czy dwa dobre spotkania w wykonaniu Arizmendiego na obronie nie świadczą o tym, że sobie tam radzi... Z Almerią można powiedzieć, że zaliczył asystę... Chłopak grał w kilku meczach na tej pozycji, ale nie przekonał chyba nikogo do tego, że może tam grać. Ostatni mecz z Depor zagrał dobrze, ale grał w pomocy...

Asteniu Ty widziałeś 2 spotkania... Ja oglądam każdy mecz VCF i powiem szczerze, że do dziś nie rozgryzłem jak KOEMAN przydziela pozycje zawodnikom... Jak widzę Maduro i Marchenę w śr pomocy to zastanawiam się czy czasami Hildebrand nie odpowiada za kreowanie gry... :idea:

Asteniu pisze:Arizmendi to albo środkowy napastnik, albo prawy skrzydłowy, wiec na skrzydle wie jak grać, tylko że teraz musiał oprócz atakowania także bronić.
Fakt, że podłącza się do akcji, ale pod własną bramką często gubił się i siał zamęt w obronie... Niestety prawda jest taka, że całą obrona gubiła się i była niepewna, więc można Arizmendiemu wybaczyć, bo od niego trzeba wymagać ofensywnego stylu gry, a nie solidnego obrońcy...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 mar 2008, 10:11

Akarin pisze:Jurgen od przyszłego sezonu jest naszym trenerem na 2 lata Już w styczniu to ogłoszono
Starość - nie radość ;)

O ile Marchena w środku pomocy jako tako sobie radzi, bo w jednym meczu, już nie pamiętam z jakim rywalem zagrał dobrze, tak Maduro, nasz super nabytek bardzo zawodzi. Koeman ściągnął go chyba tylko z sentymentu, bo ten chłopak nadzwyczajnych umiejętności nie posiada. Niestety. Soriano już powiedział w wywiadzie, że Soler nie sprzeda akcji klubu, bo jest z nim za mocno związany, więc praktycznie nic się nie zmieni, bo to Soler ma dużą część akcji, więc to on będzie decydował, kogo kupić, a kogo nie.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 15 mar 2008, 11:20

lisek_chz pisze:Soriano już powiedział w wywiadzie, że Soler nie sprzeda akcji klubu, bo jest z nim za mocno związany, więc praktycznie nic się nie zmieni, bo to Soler ma dużą część akcji, więc to on będzie decydował, kogo kupić, a kogo nie.

Czytałem ten wywiad w oryginale i muszę powiedzieć,że rozwiązanie z Morerą wydaje się być tymczasowe.Soriano nie popuści i w wywiadzie zapowiedział,że będzie toczył ostrą walkę o zmiany w VCF.Osobiście spodziewałbym się roszad na koniec sezonu.Niemniej nie można wykluczyć,iż dojdzie do nich szybciej.

Co do Arizmendi'ego:grając na prawej stronie bloku defensywnego popełniał szkolne błędy.To jemu zawdzięczamy straconą bramkę z Almerią i pierwszego gola dla Villarreal.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 mar 2008, 16:21

bartbuks pisze:
Asteniu pisze: Oglądałem mecz z Atletico i zagrał w nim fenomenalnie, kompletnie wyłączył z gry Simao Sabrose, a dodatkowo świetnie podłańczał się do akcji ofensywnych. Widziałem też jeszcze jeden jego mecz na obronie, ale nie pamietam z kim, gdzie również zagrał swietne zawody.

Mecz z Atletico był naprawdę jednym z lepszych w wykonaniu całego zespołu...Jeden czy dwa dobre spotkania w wykonaniu Arizmendiego na obronie nie świadczą o tym, że sobie tam radzi... Z Almerią można powiedzieć, że zaliczył asystę... Chłopak grał w kilku meczach na tej pozycji, ale nie przekonał chyba nikogo do tego, że może tam grać. Ostatni mecz z Depor zagrał dobrze, ale grał w pomocy...

Asteniu Ty widziałeś 2 spotkania... Ja oglądam każdy mecz VCF i powiem szczerze, że do dziś nie rozgryzłem jak KOEMAN przydziela pozycje zawodnikom... Jak widzę Maduro i Marchenę w śr pomocy to zastanawiam się czy czasami Hildebrand nie odpowiada za kreowanie gry... :idea:
No oczywiście, ja tylko pisze na podstawie dwóch spotkań które widziałem i w nich zagrał świetnie jak było w innych spotkaniach tego nie wiem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 mar 2008, 21:23

No i sa czarne chmury nad Koemanem. Wedlug spekulacji hiszpanskiej prasy, jesli Valencia wtopi mecz w CdR z Barcelona dojdzie do zebrania zarzadu i bardzo prawdopodobne bedzie natychmiastowe zwolnienie trenera. Czyli teoretycznie istnieje taka mozliwosc, ze Koeman nie poprowadzi Los Ches juz w meczu z Realem...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 mar 2008, 23:09

RealFan pisze:No i sa czarne chmury nad Koemanem. Wedlug spekulacji hiszpanskiej prasy, jesli Valencia wtopi mecz w CdR z Barcelona dojdzie do zebrania zarzadu i bardzo prawdopodobne bedzie natychmiastowe zwolnienie trenera. Czyli teoretycznie istnieje taka mozliwosc, ze Koeman nie poprowadzi Los Ches juz w meczu z Realem...

Szczerze, to o niczym innym nie marze!!! VCF może nawet odpaść z CdR tylko, żeby blondasek wyleciał z hukiem... Sam dorzucę kilka ojro na te 6 baniek dla niego.
Niestety efektem tego sezonu jest:
konflikt w drużynie (dalej nie doszedłem do tego jakich dwóch playerów jest za Koemanem).
David Villa chce odejść...Drużyna to za dużo powiedziane...Potrzebny nam jest trener, który poskłada, tknie wiarę w ducha, pozwoli uwierzyć im w swoje możliwości...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 mar 2008, 15:21

To, że David Villa chce odejśc, napisała Marca i inne gówna, typu ElmundoDeportivo ;) A z Koemanem już bardziej prawopodobne, bo przy odpadnięciu miarka może się przebrać i niedługo bedziemy witać nowego trenera Ches. W tym sezonie trzeba się tylko utrzymac i wierzyć w to, że nie odejdzie od nas zbyt wielu dobrych piłkarzy. ;)

A jeżeli chodzi o to, że Villa powiedział to w jakimś wywiadzie, to nie ma co robić sensacji, bo możliwe, że powiedział to, aby zmobilizować zespół czy sztab szkolewniowy do jakichkolwiek zmian. A Marca napisała, o tym, że podobno ma odejść, z właśnych źródeł, a nie na podstawie wywiadu. Marca jeszcze pisała o wzmocnieniu zawodnikiem RPA, Pienaarem :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 mar 2008, 17:36

lisek_chz pisze:To, że David Villa chce odejśc, napisała Marca i inne gówna, typu ElmundoDeportivo
Czy istnieje w Hiszpanii jakaś prasa sportowa różniąca się od gówna?

Odejście Villi nie jest wcale niemożliwe czy nawet mało prawdopodobne IMO. Wszyscy widzą jak jest. Z Valencią ciężko mu będzie coś osiągnąć i więcej się już tutaj nie nauczy. Był taki czas kiedy zaszedł bardzo wysoko i teraz może być tylko gorzej jeżeli Valencia nie eksploduje formą a na to się nie zanosi. David musi wykonać jakiś ruch jeżeli zależy mu na swojej karierze. Być może zaufa swojemu obecnemu pracodawcy i pozostanie w Ches, ale to wcale nie jest takie pewne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”