Moja prośba o wykładnie odnosiła się do punktu 5, konkretnie do wzmiankowanej ustawy.*_For_zaza_Milan_* pisze:
Po 5: Ta sam data urodzenie była tylko i wyłącznie dla zmyłki Urzędu Ochrony Państwa. Moje nazwisko nie istniało na liście Wilsztajna ale na liscie poszukiwany z coś innego ... paragraf 5 , pkt. 7 kodeksu o ochronie danych osobowych umożliwia mi to a jak mówi stare dobre ganstersie hasło - Mniej wiesz - dłużej żyjesz .... i tego sie trzymajcie co niektóry ..
POZDRAWIAM I ŻYCZE MIAŁEGO OGLADANIA DERBOWEGO POJEDYNKU NA SAN SRIO W MEDIOLANIE .....
Jak dobrze pamiętam to punkt 5 wzmiankowanej ustawy wygląda tak.
Ustawa o ochornie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883) z uwzględnieniem zmian wniesionych przez ustawę zmieniającą z dnia 22 stycznia 2004 r. (Dz. U. Nr 33, poz. 285)
Art. 5.
Jeżeli przepisy odrębnych ustaw, które odnoszą się do przetwarzania danych, przewidują dalej idącą ich ochronę, niż wynika to z niniejszej ustawy, stosuje się przepisy tych ustaw.
Za wszelkie pomylone znaki interpunkcyjne przepraszam. Wynika to tylko i wyłącznie z tego iż tekst cytuję z pamięci.
Ustawa o ochronie danych osobowych nie obejmuje bazy danych urzytkowników strony www.pilka.pl. Za bazy danych które podlegają poszczególnym paragrafom uznaje sie bazy które oparte są na kluczu głwonym jakim jest imiie i nazwisko. Z racji tego, ze na wzmianowanej stronie przyjęta została formuła pseudonimów, znanych również nickami, które to nie są uznawane przez Polskie prawo jako tożsame imieniu i nazwisku - nie są przypisane do PESELU, to wspomniana przez Pana nie odnosi się do problemu.Syn Ci tu wytumaczył jedno ważne zdanie w moim oswiatczeniu. A co do drugiego czyli paragrafów to jest tak że jak Redakcja nie ponosi odpowiedzielności za kometarze na stronie głównej. To tak samo musi być przestrzegać prawa o ochronie danych osobowych. Dane nie są obowiazkowe w profilu a tylko dla tego że ma do nich dostęp każdy czyli potencjalny morderca, przewodniczacy komisji śledczej, agenci obcego wywiadu czy gwałciciele.
Intrygujce jest również to że błędnie powołuje się Pan na "kodens o ochronie danych osobowych". Coś takiego nie istenieje. Przypuszczam iż chodziło tutaj o ustawę o ochronie danych osobowych. Zakładająć tą wersję jednak pojawia siękolejny problem. Rzeczona ustawa w punkcie 5 wogle nie posiada paragrafów. A Pan był łaskaw powołać się na paragraf 7. Jest to conajmniej dziwne.
Argument obalony w poprzedniej cześci. Ustawa o ochronie danych osobowych nie obejmuje baz dancyh portalu pilka.pl.Jak by było obowiazkowe to dostęp do profili miał by tylko dany użytwownik konta i Szanowna Redakcji. W tym momecie prawo pozwala na to by nie wpisywać dany gdyż nie ma obowiązku w regulaminie i prawo pozwala na taki "ruch". Także podobnie ma sie sprawa jeśli chodzi o daty w profilu.
Być może jeśli sprawa nie zostanie inaczej rozwiązana. Będziemy zmuszeni skorzystać z pańskiej oferty.Jednakże chcą być szczery i nie pozostwaić miłego redakatorowi najmiejszcze cienia wątpliowści jestem w stanie złożyc konkretną dekleracje na pana ręce, konto, skrzynke, faks itd.
Pańskie wyjaśnienia doprowadziły do jeszcze większej liczby nieporozumień. Cieszy mnie deklaracja co do tego iż regulamin nie będzie przez Pana łamany.Zwiazku z mnie zaufaniem jakim mnie Państwo obdarzyli nie zamierzam łamac regulaminu. Syn już napisał wczesniej ze nie jeden by tu zacza "robić pożądki" takich który można wyzywać jest naprawde kilku. Ale prosze zoriętować sie czy coś takiego miało miejsce ?? nie !! Także myśle że wyjaśnieliśmy sobie nie potrzeba nieporozumnienie.