Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 476

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 paź 2010, 15:05

Myślałem, że już nigdy nic mnie w futbolu nie zaskoczy. Myślałem, że niemal już wszystko w piłce widziałem. Nie wierzyłem w wiele deklaracji piłkarzy o rzekomej ich miłości do danego klubu. Myślałem jednak, że nadal jest wcale nie takie małe grono zawodników, którzy po prostu uwielbiają grać w piłkę, którzy wiedzą ile mają szczęścia, że mogą dzień w dzień kopać piłkę i otrzymywac za to kosmiczną kasę i robią to dla oddanych kibiców. Rooney wydawał się być przecież takim piłkarzem. Nie jest istotne to, ile w tym całym zamieszaniu winy agenta - to wszak wina Rooney'a, że ufa takiemu człowiekowi.

Mnie Rooney zawiódł na tyle, że futbol nabrał dla mnie innego wyrazu. Nie chce mi się ani o nim dyskutować ani nie chce mi się o nim czytać. Tylko oglądać jeszcze mi się chce, choć także będę to musiał robić z dużo mniejszą przyjemnością. A jak może być inaczej, jeśli zawodnik wypina się na kolegów z zespołu, managera i na kibiców i w nagrodę otrzymuje podwyżkę? Cały dzisiejszy futbol. Zbiera mnie na mdłości. Koniec, kropka.

PS i jeszcze Fergie : "I think Wayne now understands what a great club Manchester United is". Brak słów.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 15:12 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 paź 2010, 15:25

Dziwne to wszystko,chce odejsc,zostaje,nagle klub spełnia ambicje w jego mniemaniu o co kaman? Dla mnie jest zwyczajnym wyrobnikiem , niech nigdy nie caluje koszulki i niech nie pierd... o miłosci do klubu.Niech gra,strzela gole i tyle.Dzieki temu jeszcze bardziej kocham Giggsa i Scholsa.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2010, 15:30

MGiggs pisze:Dla mnie jest zwyczajnym wyrobnikiem , niech nigdy nie caluje koszulki i niech nie pierd... o miłosci do klubu.Niech gra,strzela gole i tyle.Dzieki temu jeszcze bardziej kocham Giggsa i Scholsa.
Gdybym kibicowal MU to moje podejscie byloby identyczne.

Ja tam Giggsa i Scholsa nie kocham ale Walijczyk poza pilkarzami FCB jest dla mnie numerem 1 jezeli chodzi o barwy. Takich pilkarzy wielbi sie przez cale zycie nawet po zakonczeniu karier pilkarskich.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2010, 15:38

Ja tam Giggsa i Scholsa nie kocham ale Walijczyk poza pilkarzami FCB jest dla mnie numerem 1 jezeli chodzi o barwy.
Paolo Maldini. Kojarzysz może :?: :?: :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 paź 2010, 15:55

gilardino11 pisze:
Ja tam Giggsa i Scholsa nie kocham ale Walijczyk poza pilkarzami FCB jest dla mnie numerem 1 jezeli chodzi o barwy.
Paolo Maldini. Kojarzysz może :?: :?: :roll:
Kojarze ale z zawodnikow z Serie A tylko i wylacznie Alex. Pewnie dlatego ze on odpokutowal za afery w rodzimej lidze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2010, 16:01

Wiadomo już czy ile będzie zarabiał Rooney?? Bo jeżeli po tym wszystkim dostał jeszcze podwyżkę to nie wiem jak na to mógł się zgodzić Ferguson.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2010, 16:13

Kojarze ale z zawodnikow z Serie A tylko i wylacznie Alex. Pewnie dlatego ze on odpokutowal za afery w rodzimej lidze.
Tylko że Paolo od początku swojej gry był Milanistą. W wieku kilku lat Ojciec przyprowadził go na trening i całe życie w jednych barwach, Alexowi przy całym szacunku to nie grozi bo Juventus to nie jego rodowity klub więc porównania z nim nie mają żadnego sensu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 paź 2010, 16:20

Wiadomo już czy ile będzie zarabiał Rooney??
Ponoć 180 tys, czyli dwa razy więcej :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 paź 2010, 16:38

Kamil232 pisze:
Wiadomo już czy ile będzie zarabiał Rooney??
miłosc kosztuje pamiętaj.Moze jedynym plusem tego wszystkiego beda jakies transfery w zimie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 paź 2010, 16:40

gilardino11 pisze:
Tylko że Paolo od początku swojej gry był Milanistą. W wieku kilku lat Ojciec przyprowadził go na trening i całe życie w jednych barwach, Alexowi przy całym szacunku to nie grozi bo Juventus to nie jego rodowity klub więc porównania z nim nie mają żadnego sensu.
No to buba. Buffon też nie zostanie nigdy legendą JUVE...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2010, 16:45

To naprawdę dziwię się jak na to mógł się zgodzić Ferguson. Ciekawe jak na taki rozwój sytuacji zareaguje reszta drużyny.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 paź 2010, 17:03

Bardziej zaskakujące od "afery Rooney'a" jest jej zakończenie, prędzej spodziewał bym się, (po tym jak wydarzenia nabrały tempa ), transferu do City w styczniu niż podpisania nowej umowy jak gdyby nigdy nic :roll:

Wygląda na to, że obie strony tzn Manchester(znaczy sir Alex) oraz Roo uznały, że potrzebują siebie nawzajem. Wayne poszedł do wniosku, że przegiął(czyli nie jest aż taki tępy) a Ferguson schował dumę do kieszeni, bo Rooney, to jedyny gracz United, który jest wstanie regularnie strzelać bramki i być liderem sportowym jak i mentalnym przez swoje zaangażowanie na boisku(o ile jest zdrowy i w formie oczywiście)

Wiem, jest Nanni, ale on sam wszystkiego nie zrobi

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2010, 18:18

No to buba. Buffon też nie zostanie nigdy legendą JUVE...
Źle zrozumiałeś, kolega wyżej pisał o zawodnikach i przywiązaniu do barw klubowych ja tylko próbowałem nakreślić że takiemu Paolo nic nie brakowało w tej kwestii do Alexa a już chyba jak coś to bardziej na odwrót.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 paź 2010, 18:28

Źle zrozumiałeś, kolega wyżej pisał o zawodnikach i przywiązaniu do barw klubowych ja tylko próbowałem nakreślić że takiemu Paolo nic nie brakowało w tej kwestii do Alexa a już chyba jak coś to bardziej na odwrót.
wszystko dobrze zrozumiałem, ale dla mnie takie pitolenie, że Malidini jest wychowankiem, a Del Piero nie i dzięki temu Paolo ma jakieś bonusy to czysta głupota. Co zacząłeś się utożsamiać z Maldinim jak miał 12 lat i grał w kadetach? Czy może Alex ma JUVE mniej w sercu niż Maldini bo nie grał w JUVE jako dzieciak?
Co tu różnicować? Obaj panowie są absolutnymi fenomenami i nikt o nich nie zapomni nawet za sto lat i tyle.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 paź 2010, 18:31

gilardino11 pisze:Źle zrozumiałeś, kolega wyżej pisał o zawodnikach i przywiązaniu do barw klubowych ja tylko próbowałem nakreślić że takiemu Paolo nic nie brakowało w tej kwestii do Alexa a już chyba jak coś to bardziej na odwrót.
Nie ma tu co porównywać Rooneya do Maldiniego, Del Piero czy Zanettiego bo to zawodnicy z kilkunastoletnim stażem w jednym klubie. Wayne nawet o to nie zahacza i po prawdzie raczej go za pięć lat szeregach ManU widzieć nie będziemy, bo to działo się wokół jego osoby ciągnąć się będzie za nim jeszcze długo, być może do końca kariery.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”