Skoki Narciarskie - Strona 49

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2009, 17:53

Kurcze myslałem, że nikt już nie spali sie tak jak Wassiliew, a tu spalil az wstyd Olli. Kurcze mial taki dobry punkt wyjscia. Przecież dla neigo walka o medal to nic nowego. W kazdym razie dzisiaj zarówna Harri jak i Anders Jacobsen strzasznie sie spalili, twarz która pokazał realizator Fina w momencie kiedy czekał na swoj skok, obrazowała cos w stylu jaki kabel przeciąc przy bombie.
Stoch brawa, widać było, że moze dobrze sie zaprezentować. Teraz moze gdybac co by było gdyby pociagnal w pierwszym skoku, bo mial świetne warunki na skok w granicach 101-102 m. Loitz juz chyba jest najwiekszym wygranym tego sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2009, 21:53

Stoch rzeczywiście się dziś spisał. Fajnie, że zajął 4, a nie 5, bo znów w kółko by o Matei przypominali :D
Jestem ciekaw jak się zaprezentuje na dużej skoczni.

Stawiałem dziś na Chedala, który błyszczał w treningach, a on do konkursu się nie dostał :lol: kozak jakich mało.

Małysz słabiutko. Może na dużej będzie bez presji skakał. Ale to co zrobili Jacobsen i Olli to szczyt szczytów. Widać psychika niezbyt mocna. Loitzlowi się należało. Po tylu latach skakania, w końcu ma swój sezon, szkoda ze jeszcze w generalnym nie wygra, no ale Gregor też coś musi mieć.
Nie spodziewałem się też medalu Ammanna, myślałem że może Schmitt wskoczy na pudło.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2009, 16:50

Cholera beda dzisiaj jeszcze emocje. Kto by pomyślał. Mamy 4-5 punktów przewagi nad kolejnymi rywalami w walce o medal. Za duzo takze Polska nie traci do Finów. Szanse dzisiaj sa jak nigdy. Gdyby komus wyszedł skok jak Huli, to bedzie sensacja. Polacy skakaja równo, nie odstaja od rywali, szkoda, że Małysz nie skoczył 2-3 m dalej, bo mial warunki ku temu, a wiedzac, że dobrze idzie mogł sie jeszcze postarac. :lol:
Oczywiscie jeden skok moze zawali cały sen, ale i jeden moze doprowadzic Polaków do medalu. :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2009, 18:12

5,5 metra od medalu.szkoda.podobnie jak na malej skoczni.Hula mnie dzis zadziwil.2 ladne skoki.mam wrazenie ze przegralismy przez to ze byly dobre warunki do skokow.polacy jednak lepiej sie spisywali przy gorszych warunkach

ogolnie to brawa dla polakow

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lut 2009, 18:15

Tak oglądałem skoki i Arsenal jednocześnie, ale po pierwszej serii poświęciłem się transmisji z Liberca. Szkoda, bo gdyby nie skok Okabe to brązowy medal były dzisiaj nasz ... ale i tak wielki respekt dla Polaków.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lut 2009, 18:29

Najgorzej wypadli młody Rutkowski i Adam Małysz. Ciekawe jaki wpływ na jego "formę" mógł mieć trener Lepistoe. Bo muszę przyznać, że Kruczek całkiem nieźle resztę wytrenował.

sagi2009
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sagi2009 » 05 gru 2009, 23:47

Nowy sezon i Małysz już pierwsze podium w drugim konkursie (w pierwszym oszukali go w kwalifikacjach). Dobrze się zaczyna, życzę mu jak najlepiej.

_Leos_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Leos_ » 26 sty 2010, 16:54

Nikt nic nie pisze po skokach w Zakopcu? :D

Małysz skacze lepiej niż ostatnio, ale do Gregora i Ammana nie ma co startować. Ta dwójka jest raczej poza zasięgiem wszystkich, a przez te kilkanaście dni Adam i Lepistoe prochu chyba nie wymyślą. Pozostaje walka o 3 miejsce, no może 2 jeśli Austriak nie poradzi sobie z presją.
O reszcie Polaków nie ma co pisać, Stoch ostatnio straszna padaka, Rutkowski niby 2 razy 13, ale u siebie się nie popisał, czwartego do brydża nie widać.Szkoda, bo była szansa w drużynówce, gdyby wziąć obecnego Małysza, Stocha z początku sezonu, Łukasza z Sapporo i takiego Hulę to przy odrobinie szczęścia mogliśmy wskoczyć na najniższy stopień podium.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2010, 21:54 przez _Leos_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6594

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sty 2010, 18:38

Absolutnie w tym momencie nie ma szans na złoty medal, a i o medal będzie mu ciężko walczyć. Zobaczymy jak poszczególni zawodnicy przepracują okres przed igrzyskami, nie zdziwię się jak ktoś wybuchnie formą i pogodzi faworytów do złota (jak Ammann 8 lat temu).
_Leos_ pisze: a przez te kilkanaście dni Adam i Lepistoe prochu chyba nie wymyślą
Przed MŚ w Predazzo też wszyscy tak myśleli, ale teraz Adam jest starszy więc raczej masz rację.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2010, 18:48

Nie ma szans raczej, Gregor jest zbyt mocny. przypomina Małysza z początku stulecia, który odskakiwał reszcie na 10-15 pkt. Choć teraz jeszcze Ammann mu dorównuje.

Jakby nasi skakali tak jak na początku sezonu, to stać by ich było na dobre miejsce w drużynówce. Norwegowie słabi, Finowie z małymi wyjątkami slabi (Ahonen i Olli jak mu się uda) o Niemcach nawet nie ma co gadać. Austria poza zasięgiem wszystkich i pewnie nawet jak któryś z nich upadnie, to drużynówkę wygrają :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sty 2010, 19:11

fieldy pisze:o Niemcach nawet nie ma co gadać.
Tu ci mogę przyznać rację, ale z pewnymi zastrzeżeniami. Młody Bodmer na początku tego sezonu robił bardzo pozytywne wrażenie. Wtedy gorzej skakał Wank, ale teraz role się odwróciły (z tym, że Bodmer z początku sezonu > Wank obecnie). Poza tym trzeba dodać Neumayera, który przecież też bywa mocny. Szczerze mówiąc, jednak nie wiem, jak on się teraz prezentuje, bo skoki ostatnio oglądam bardzo nieregularnie (to nie to, co kiedyś, kiedy była "małyszomania"). Jeszcze warto odnotować problemy Schmitta, który raczej już w tym sezonie nie będzie odgrywać jakiejś ważniejszej roli w skokach. Jednak Niemcy potencjał posiadają i stać ich na dobry wynik. Niemniej, Bodmer raczej pokazał to, co najlepsze i myślę, że już w tym sezonie do tego nie wróci, Schmitta nie ma co liczyć, a sam Wank i Neumayer to za mało. Jednak do medalu może starczyć (walczą z Japończykami, Finami i Norwegami).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2010, 19:19

Tyle, że Neumayer w ogóle zniknął ze skakania i nie było go nawet w Zakopanem.Na pewno w repie będzie Wank, Bodmer i Uhrmann ale kto czwarty - nie wiadomo.Schmitt podobno zajechany po okresie przygotowawczym, może Freund ? Kto wie.

Fieldy wspominał, że są tylko Austriacy, ma rację.Ale ja cichych faworytów do medalu upatruję w Słoweńcach - Kranjec, Prevc, Damjan i Meznar mogą zdobyć medal przy impotencji innych ekip.Nie skreślałbym również Japończyków.

Co do Adama to Lepistoe jako jedyny powiedział jak się sprawy mają - Adam jest w dobrej formie, ale nie takiej jak w Predazzo, ale nawet gdyby osiągnął taką samą co we Włoszech to nie ma opcji, żeby przegonić najlepszych.Ja się z tym zgadzam, ale gdyby załapał się na pudło to i tak byłbym szczęśliwy.

I tak jest najlepszy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sty 2010, 19:36

_Leos_ pisze::F
Przetłumacz dziecko ten szyfr bo nie zrozumiałem. :shock:

Co do Polaków to ja liczę na medal w drużynie. Reszta jest tak słaba, że jak nasi dadzą radę to będzie dobre :ok:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6594

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sty 2010, 20:33

Medal w skokach będzie dużym zaskoczeniem dla mnie. Ale za to w innej konkurencji :twisted:
fieldy pisze:Nie ma szans raczej, Gregor jest zbyt mocny. przypomina Małysza z początku stulecia, który odskakiwał reszcie na 10-15 pkt. Choć teraz jeszcze Ammann mu dorównuje.
Rok temu też miażdżył wszystkich a złota na MŚ w Libercu nie wywalczył. Jest piekielnie mocny ale igrzyska rządzą się swoimi prawami.

_Leos_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Leos_ » 26 sty 2010, 21:57

cloner pisze:Przetłumacz dziecko ten szyfr bo nie zrozumiałem.
Miało być ":D", już poprawiłem.
Boromir pisze:Rok temu też miażdżył wszystkich a złota na MŚ w Libercu nie wywalczył. Jest piekielnie mocny ale igrzyska rządzą się swoimi prawami.
A może wygra ktoś całkiem nowy jak Amman w Salt Lake City? Wtedy też nikt nie obstawiał Simona, faworyci byli zupełnie inni, a tu proszę...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”