Mercato Nerrazzurich! - Strona 49

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 sie 2006, 21:12

Inter mnie zaskoczył podobnie jak wielu z Was :lol: Nie sądziłem że po pozyskaniu Crespo zdecydują się na pozyskanie jeszcze jednego napastnika i to za duże pieniądze :!: Inter musi mieć jakiś plan bo nie wierze że zapłacili za Ibre taką kasy aby go teraz posadzić na ławie. Nie wiem co kombinują ale może mają w planach sprzedać Adriano bo stracili do niego cierpliwość a Brazylijczyk aktualnie jest jeszcze wart dużą kase. Nie sądze aby Real był nim zainteresowany, jeżeli nie oni to kto :think:

Mam nadzieje że Sylvio z Gallianim widzą co się dzieje i ruszą się wkońcu :!:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 sie 2006, 21:44

Sero pisze:Faktycznie coś mówił (nawet w FMie i CMie jego ulubionym klubem był Inter Smile ), ale będąc w Juve troche jeździł po naszych władzach, więc można powiedzieć, że kibic z niego mierny
A znasz jakiegoś piłkarza Juventusu, który chwali Inter? Oni chyba mają w kontrakcie, że przynajmniej raz w sezonie muszą publicznie wyrazić swoją pogardę dla Morattiego i reszty :lol:

Łukasz_ pisze:Nie wiem co kombinują ale może mają w planach sprzedać Adriano bo stracili do niego cierpliwość a Brazylijczyk aktualnie jest jeszcze wart dużą kase. Nie sądze aby Real był nim zainteresowany, jeżeli nie oni to kto
Coraz więcej plotek o ManU... niby 42mln funtów chcą dać... ja bym wolał rzeczywiście C. Ronaldo + kasa (10 mln może być za dużo, ale jakieś 5). Mamy w tym momencie 6 napastników + 2 z młodzieżówki, którzy powinni już grywać ogony. Moim zdaniem powinniśmy się pozbyć dwóch zawodników... Oba na wypożyczenie i Recoba... nieważne gdzie, oby nie w Interze :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 sie 2006, 23:14

Martin Pellegrino pisze:Coraz więcej plotek o ManU... niby 42mln funtów chcą dać... ja bym wolał rzeczywiście C. Ronaldo + kasa (10 mln może być za dużo, ale jakieś 5)

Chyba nie wieżysz w te plotki :?

Nawet jeżli MU chce sprowadzić Adriano to napewno nie kosztem Ronaldo.
Ferguson nie po go trzyma pod "kloszem" aby teraz sprzedawać a i sam Portuglaczyk chyba nie jest na tyle głupi żeby odejsc do Calcio gdzie by sobie prawdopodobnie nie radził.
Jezeli Glazer wyłoży 42 mln Ł to ja bede kibicem Chelsea :lol: Ten sknerus nigdy tyle nie da za zawodnika bo mu to się poprostu nie opłaca :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 sie 2006, 23:47

Martin Pellegrino pisze: + 2 z młodzieżówki, którzy powinni już grywać ogony

Ciekawe co z Eliakwu ? pamiętam sezon temu poszedł na wypożyczenie do Spezi bodajże, ale co z nim teraz ? z tego co mi wiadomo kilka goli tam strzelił więc może warto na niego powoli stawiać. Slovakovski i Momente też są bardzo utalentowani, ale czy będą dostawać szanse w tak silnej grupie ? :roll:

Rossi pisze:Chyba nie wieżysz w te plotki

Nawet jeżli MU chce sprowadzić Adriano to napewno nie kosztem Ronaldo.

Chyba w tym przypadku nie ma nawet "nawet" ;)
Moratti stanowczo powiedział, że Adriano zostaje. A te 45 mln euro to wymysł angielskiej prasy która chce wzmocnić MU.

Rossi pisze: sam Portuglaczyk chyba nie jest na tyle głupi żeby odejsc do Calcio gdzie by sobie prawdopodobnie nie radził.

Czy ja wiem ? przecież to piłkarz techniczny, a Serie A jest bardziej techniczna niż Premiership. Więc chyba bardziej mógłby rozwinąć skrzydła w Italii.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sie 2006, 0:06

Sero pisze:Czy ja wiem ? przecież to piłkarz techniczny, a Serie A jest bardziej techniczna niż Premiership. Więc chyba bardziej mógłby rozwinąć skrzydła w Italii.
Ale w Calcio jest wolniejsze tempo i dla takiego zawodnika jak Ronaldo którego drybling skuteczny jest na szybkość ( choć on sam jeszcze tego nie zrozumiał ) może się okazać za wolne. Jego broń to kiwka na szybkość bo inaczej jak zacznie machać nogami w miejscu wiemy jak to się kończy :D. We Włoszech wszytkie piłki przechodzą praktycznie przez środek co z powalnia tak , a w Premiership dłuda od środkowego obrońcy i jazda :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 sie 2006, 9:03

Rossi pisze:Ale w Calcio jest wolniejsze tempo i dla takiego zawodnika jak Ronaldo którego drybling skuteczny jest na szybkość ( choć on sam jeszcze tego nie zrozumiał ) może się okazać za wolne

To przesada zwana stereotypem Calcio. Przecież nie jeden świetny drybler sobie w Italii poradził pokazując przy tym całą swoją wartość. Naprawde piłka defensywna już dawno minęła i zmieniła się z korzyścią dla widza. A to, że kilka zespołów dalej gra "małe catenacio" to po prostu wina\taktyka trenerów, ale takie kluby są dziś wszędzie.

Żeby nie było OT
Gwiazdor Ternany Luis Antonio Jimenez, od przyszłego sezonu najprawdopodobniej będzie grał w bawach Lazio.

Chilijski rozgrywający od dłuższego czasu łączony jest z kilkoma włoskimi jak i europejskimi klubami. Swojego czasu piłkarz miał przejść do zdegradownego do niższej ligi Juventusu, jednak jak sam przyznał, nie zamierza przejść do klubu z Serie B.
Czyli to nie my staliśmy za wykupieniem go przez Ternane ;)

EDIT

Dzieki Pisakk :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sie 2006, 11:24 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 sie 2006, 11:17

Ankita na prośbę Sero zmieniona :wink: .

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 sie 2006, 15:58

Sporo dziś informacji na temat Buffona się ukazało.
sportal.it pisze, że GiGi zostanie w Juventusie natomiast tgcom.it donosi, że Moratti zaproponował SD 18 mln + Cruz + Toldo. Wydaje się, że to nie taka zła propozycja dla Juve, choć znając życie pewnie jeszcze będą się targować - o ile wogóle będą :P . Zarobki 6,5 mln powalają na głowe, ale taki bramkarz zasługuje na taką kase.
Ciekawe jak na to wszystko zareaguje Milan, który nie ma zamiaru przegrać trzecich pod rząd derbów o piłkarza. Pozatym z kasą są grubo na plus i możliwe, że przebiją nasze oferty.

Ważne też by Buffon chciał przejść do Interu z własnej woli. W przeciwnym razie transfer mijałby się z celem.

Oficjalna strona MU podała, że Diabły coraz bardziej chcą mieć u siebie Imperatora.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 sie 2006, 16:30

Dopiero dzisiaj odbyła się oficjalna prezentacja Fabio Grosso

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coraz więcej pojawia się newsów na temat ewentualnego nowego pracodawcy dla Martinsa. Tottenham zaprzeczył jakoby starał się sprowadzić Obę do swojej drużyny. Natomiast Portsmouth i Newcastle są chyba zdecydowane negocjować z Interem ewentualny transfer. Podobno Portsmouth zaoferował 14 baniek.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 sie 2006, 21:54

Do twarzy Fabio w tej koszulce

goal.com pisze:Po tym jak mediolański klub pozyskał na środek pola Vieirę oraz Dacourta, a dodatkowo na tych pozycjach mogą grać Cambiasso i Stankovic, Chilijczyk musi powoli myśleć nad swoją przyszłością. Rzymianie natomiast, są w trakcie negocjacji z francuskim Lens w sprawie pomocnika Alou Diarry.

Inter chce za swojego pomocnika 15mln euro, "Giallorossi" są w stanie wyłożyć o 5mln mniej. W grę wchodzi jeszcze wymiana na Amantino Manciniego.

Jestem jednak za tym żeby David został. Pewnie i tak będzie pierwszym rezerwowym do środka, więc nie pogra tak mało jak mówi jego manager. Ba, kontuzje i kartki napewno nas nie ominą i wtedy Pizarro będzie potrzebny. Nawet zastanawiałbym się nad wymiana na Manciniego, bo przecież skrzydłowych mamy w full. Niech zostanie tak jak jest

Niestety Juve odrzuciło naszą oferte za GiGiego :( w zasadzie tego się spodziewałem, bo i tak już ograbiliśmy SD. Pozatym kwota nie była powalająca bo zaledwie 16 mln euro. Prasa pisała także o pomocy w ściągnięciu do Juve Amelii.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 0:16

Sero dzis bedzie sie działo wiecej :P okres ogórkowy - Adriano na wylocie :P Poza Interem :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sie 2006, 10:49

Zaza pisze:okres ogórkowy - Adriano na wylocie

Heh, wiesz takich nagłówków jeszcze kilka zobaczymy podczas tego mercato ;) Do końca 18 dni i to sporo czasu aby wyrwać Adriano z Interu. Zresztą jeśli odejdzie specjalnie się nie zmartwie bo w sparingach będąc przy piłce prezentuje taką samą formę jak w tamtym sezonie, a tak póki ktoś chce dać za niego jeszcze dobrą kasę to czemu nie ? :)

Martwi mnie to, że działacze chcą sprzedać Pizarro i to do Romy, czyli tam gdzie pracuje Luciano Spalletti - wielki zwolennik talentu Davida. Swego czasu powiedział, że to jeden z najlepszych rozgrywających na świecie. Aż strach pomyśleć co to będzie gdy trafi pod jego skrzydła.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 10:59

Sero ale ta widoczne okładka jest z dziś - ja w nocy dodałem inną :roll: [wiesz sama się zmienia] Wczoraj było - Adriano poza Interem - na wylocie itd :wink: Dzis wypowiedz Morattiego "że teraz sprzedajemy" :wink:
Sero pisze:Zresztą jeśli odejdzie specjalnie się nie zmartwie bo w sparingach będąc przy piłce prezentuje taką samą formę jak w tamtym sezonie, a tak póki ktoś chce dać za niego jeszcze dobrą kasę to czemu nie ?

Dzwina zmiana strategi zwłaszcza że Ibra i Crespo nie zagrali jeszcze meczu - ale zobaczymy - po tym wszystkim dziwna było by to decyzja - tylko ciekawi mnie czy Ty naprawe sądzisz ze MU da 45 milionów ? [jak Ibra za 40 ? ] :wink:

Capello :] On powinień działac bo jest fanem Adriano :wink: ale nie ! nie nie nie bo wtedy Ronaldo odejdzie :P

Wiesz o ofertach Romy za Pizarro było tyle ile np Milanu za Oddo :wink: Spalletti narazie apeluje do działączy że trzeba działać ale 15 milionów nie da - ostatnio czytałem ze działacze Romy chcąc zacza rozmowy o nowych kontraktach i wtedy wyjdzie kto na co liczy i jak rozegrać mercato [choc szybko się za to zabierają :roll: ]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 14 sie 2006, 11:11

Zaza pisze:Dzwina zmiana strategi zwłaszcza że Ibra i Crespo nie zagrali jeszcze meczu - ale zobaczymy - po tym wszystkim dziwna było by to decyzja - tylko ciekawi mnie czy Ty naprawe sądzisz ze MU da 45 milionów ? [jak Ibra za 40 ? ]

Haha, nawet jeśli Adriano - bez Crespo i Ibry w składzie - będzie prezentował taką formę jak w poprzednim sezonie, to sam bym mu wykupił bilet do Manchesteru. Zaza nie wiem czy widziałeś jakiś sparing Interu, ale narazie to naprawde nic obiecującego. Co prawda to tylko sparing, ale ... Dlatego jeśli odejdzie nie będe płakał, jeśli zostanie nie będzie źle. Przystosuje się do każdej sytuacji z Adriano. A czy MU może dać 45 mln ? :> ciężko powiedzieć, narazie taką kwote podaje prasa, zresztą Ibra też miał odejść za 40 ...

Za Pizarro 15 mln nie jest dużo, tym bardziej, że Spall wie jak zrobić z niego gwiazde nie tylko Udinese ... Boje się tego transferu jak diabeł wody święconej. David ma naprawde świetne predyspozycje, ale Mancini nie potrafi ich w 100% wykorzystać.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 sie 2006, 11:25

Powiem Ci szczerze że nie oglądałem sparingów Inter pod kątem jak gra Adriano - widziałem jednym okiem ostatni turniej z udziałem Juve i Napoli i troche mecz z Tottenhamem. Ale np. czytałem wypowiedzi Manciniego w których cukrował ze to jest to - że widać postęp - że takiego Adriano chce - czyli co Sero nie zgodzisz się z tym ? jest nadal cieniem siebie ?

Bo jeśli tak to oferta 45 baniek jest tak samo "dmuchana" jak Zlatana za 40. I to jest pewne. Tym bardzie jeśli chodzi o MU bo sir Alex Ferguson nie wyda 45% milionów za napastnika który ma talent - swoje plusu - juz to pokazał itd. A warto zauwazyć ze ostatnio Diabły naprawde spuściły z tonu na rynku - wielu uważa że transfer Carricka z Kogutów był ostatnim za taka kase w tym oknie...

Jakos nie przywiązywałem uwagi na to jakgra Adriano bardzie interersowała mnie taktyka i to co Mancio wykombinuje - jak i gra wspomnianego Pizarro. Bo byłem ciekaw czy czas spedzony w Interze już mu pomógł.

15 milionów za Pizarro - Inter dał 12 ? tak ? Czyli i tak zarobi - jednak ja widze że non stop jest pisane bo Spalletti go trenował - chciał bym zauwazyć ze trenował w Udinese masse pikarzy a do Romy nie sciągna żadnego :!: [Nawet tańszego] dla tego jeśli dostanie na środkowego pomocnika 10 milionów to nie bedzie patrzył kto i co z kim a kupi tego kto mu pasuje [patrz Diarra 2 z Ligue 1]

Bo masz racje może własnie powrót pod skrzydła Luciano pozwolił by Pizarro pokazac to co w Udinese ale na wiekszym poziomie. Nie wiem może Mancini mu nie ufa ? dla pikarza na takiej pozycji zaufanie to podstawa a jak o ma się czyć gdy w zimie przychodzi 2 czy 3 pomocników na środek a jego nie ma w składach na nowy sezon :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”