Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 484

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2008, 17:03

Myślę, że jakby Gallas nie przeprosił, to do składu by nie wrócił. Więc pewnie się w pierś uderzył.

Kolo ... tu jest chyba raczej jasne wszystko. Silvestre wygryzł ze składu Kolo, to i nie dostanie opaski, bo po co kapitan na ławce ? :D Choć tej decyzji nie rozumiem z tym Silvestrem. Kolo jest lepszy, może ciągle się nie może pozbierać po tych słabszych występach ? Wenger pewnie wie najlepiej.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lis 2008, 17:21

fieldy pisze:
Kolo ... tu jest chyba raczej jasne wszystko. Silvestre wygryzł ze składu Kolo, to i nie dostanie opaski, bo po co kapitan na ławce ? :D Choć tej decyzji nie rozumiem z tym Silvestrem. Kolo jest lepszy, może ciągle się nie może pozbierać po tych słabszych występach ? Wenger pewnie wie najlepiej.
Ostatnio wlasnie o to pytalem, ale nikt i nie odpowiedzial. :|

Silvestre lepszy od Kolo? Wenger chyba rzeczywiscie postradal zmysly. O ile jeszcze wystepu Silvestra na boku obrony w Manchesterze dalo sie ogladac, o tyle na srodku defensywy radzil sobie slabo. Jak Toure (nie Yaya) ma siedziec na lawce, to mozecie nam go sprzedac :twisted:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 lis 2008, 18:13

A ja odnoszę nieodparte wrazenie ze pomysł Wengera na Arsenal się skończył , klub powolutku acz zauważalnie stacza się w przeciętność ...
Co roku ten sam obraz , albo słaby poczatek sezonu albo koniec albo kontuzje. Punkty urwane dużym i stracone na maluczkich , coraz mniej pereł wyłowionych przez Arsę Lipę

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2008, 18:23

j1mmy pisze:coraz mniej pereł wyłowionych przez Arsę Lipę
Nie śledzisz meczów CC ?
Wilshere, Ramsey, Simpson, Merida, Gibbs, Barazite, Vela
oni naprawdę potrafią grać, 2 pierwszych grało jak równy z równym z Juve przed sezonem, przegrali 0:1 po bramce ze spalonego. Ogrywają z wielką łatwością Sheffield [6:0] czy Wigan [3:0].

Pokaż mi w innym klubie 16 latka, który błyszczy na tle Juve [pomimo tego, że sparing] Wigan, czy Vfb Stuttgart. Grał także [mniej lub więcej] w meczach z Realem, Ajaxem, czy Sevillą. I daje sobie radę.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lis 2008, 18:38

Mam nadzieje, ze obejrze ich w akcji w dalszych meczach LM badz za tydzien z Chelsea :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2008, 18:46

Jak ci się poszczęści i będziesz jutro oglądał mecz z Dynamem to może zobaczysz: Jacka, Aarona, Jay'a [Simpsona] albo Frana Meride.
Pierwsza dwójka jest w kadrze pierwszego zespołu, a dwaj ostatni mają jutro być do niej włączeni na to spotkanie. Vela oczywiście też, ale to raczej jasne.
Oczywiście ze względu na spore osłabienia.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 lis 2008, 19:06

fieldy pisze:
j1mmy pisze:coraz mniej pereł wyłowionych przez Arsę Lipę
Nie śledzisz meczów CC ?
Wilshere, Ramsey, Simpson, Merida, Gibbs, Barazite, Vela
oni naprawdę potrafią grać, 2 pierwszych grało jak równy z równym z Juve przed sezonem, przegrali 0:1 po bramce ze spalonego. Ogrywają z wielką łatwością Sheffield [6:0] czy Wigan [3:0].

Pokaż mi w innym klubie 16 latka, który błyszczy na tle Juve [pomimo tego, że sparing] Wigan, czy Vfb Stuttgart. Grał także [mniej lub więcej] w meczach z Realem, Ajaxem, czy Sevillą. I daje sobie radę.

Super Hatem Ben Afra jak Le Guen prowadził Lyon.
Pokaż mi ostatni dobry sezon Arsenalu ? Gdzie coś wygrali ;>

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 24 lis 2008, 19:21

j1mmy pisze: Pokaż mi ostatni dobry sezon Arsenalu ? Gdzie coś wygrali ;>
Jakby Lyon miał w lidze drużyny takie jak ManU, Chelsea, Liverpool czy Arsenal, to o krajowym mistrzostwie mógłby zapomnieć.

A Ty pokaż gdzie "ostatnio" coś Lyon wygrał w Europie.

Zacznij od siebie najpierw, a dopiero później stawiaj zarzuty innym.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2008, 19:24

Nie mam zamiaru się licytować, bo nie na tym rzecz polega. Mam jedno pytanie [nie złośliwe, interesuje mnie to zwyczajnie]
Ile Ben Arfa zagrał meczów w pierwszym zespole w wieku 16 lat ?
j1mmy pisze:Pokaż mi ostatni dobry sezon Arsenalu ? Gdzie coś wygrali ;>
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. To, że Arsenal od lat nic nie wygrał to fakt ogólnie znany, wiec co potrzebujesz do szczęścia ? Czy ja napisałem, że Arsenal to największy klub w historii, który co roku wygrywa co się da ? Bo chyba coś przeoczyłem.
Z prawie całym twoim poprzednim postem się zgodziłem. Mam inne zdanie odnośnie ostatniej myśli - o "perłach" których twoim zdaniem jest coraz mniej. Ja uważam, że z każdym rokiem jest pod tym względem lepiej. Możemy podyskutować więc o tym. A jeśli chcesz wiedzieć kiedy Arsenal coś wygrał wejdź na wikipedię.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 lis 2008, 19:36

j1mmy pisze:A ja odnoszę nieodparte wrazenie ze pomysł Wengera na Arsenal się skończył
Nie ma co ukrywać, że i mnie to przeszło przez głowę. Wystarczy przecież cofnąć się kilka lat do tyłu bo zobaczyć, że różnica jest dość spora, by nie powiedzieć ogromna. Sam Wenger kiedyś w jakimś wywiadzie powiedział żeby oceniać go dopiero w maju, więc poczekam jeszcze z osądami.

To był sezon :D ... uśmiech Wengera - bezcenny

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lis 2008, 19:37

Meridy akurat ogladac nie musze, bo juz nie raz ogladalem go w akcji.

Fieldy myslisz, ze jesli znowu nic nie wygraice, to Wenger w przyszlym sezonie dalej bedzie trenerem Arsenalu?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2008, 20:55

Na moje oko Wenger popracuje jeszcze w następnym sezonie, ewentualnie 2 następne i odejdzie. Marzy mi się Tony Adams w jego miejsce, ale do tego czasu musi coś pokazać w Portsmouth.
Nie wydaje mi się, aby mieli zwolnić Wengera. Może jak wypadnie z 4 na koniec sezonu, choć tego nie biorę pod uwagę.

Merida zagrał bodaj najlepszy swój mecz w ostatnim pucharowym meczu z Wigan, znakomite piłki z lewego skrzydła dogrywał.
Diaby, Nasri, Tomas, Theo nie zagrają jutro, kto wie - może Merida od początku dostanie szansę [choć ta lewa flanka to też nie jego pozycja, ale tam pokazuje się z dobrej strony, a my nie mamy nikogo na lewą flankę obecnie :?]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2008, 9:43

Przed nami kolejny, bardzo ciężki mecz, a wypadałoby przecież zakończyć słabą serię bez punktów i zdobytych goli :?
nie ma sensu zakładać osobnego tematu, bo kibiców Chelsea jak na lekarstwo, kibiców Arsenalu też jakby ubyło. Widać słabsza forma robi swoje :lol:

Dobrą wiadomością jest na pewno fakt, że wracają Ade, Sgana i Nasri. Nie wiem, czy zagrają wszyscy od początku, ale obojętnie który z nich nie zagra - bedzie to spore wzmocnienie.
W minionym sezonie Sagna strzelił im bramkę, swoją pierwszą - dopiero w końcówce Drogba nas załatwił.
Arsenal w beznadziejnej formie, ale Chelsea też nie błyszczy jakoś specjalnie [dziwne, bo póki co najlepiej chyba Liverpool się prezentuje]. Oczywiście Cheslea gra u siebie i będzie faworytem.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 29 lis 2008, 11:28

fieldy pisze:Przed nami kolejny, bardzo ciężki mecz, a wypadałoby przecież zakończyć słabą serię bez punktów i zdobytych goli :?
nie ma sensu zakładać osobnego tematu, bo kibiców Chelsea jak na lekarstwo, kibiców Arsenalu też jakby ubyło. Widać słabsza forma robi swoje :lol:

Dobrą wiadomością jest na pewno fakt, że wracają Ade, Sgana i Nasri. Nie wiem, czy zagrają wszyscy od początku, ale obojętnie który z nich nie zagra - bedzie to spore wzmocnienie.
W minionym sezonie Sagna strzelił im bramkę, swoją pierwszą - dopiero w końcówce Drogba nas załatwił.
Arsenal w beznadziejnej formie, ale Chelsea też nie błyszczy jakoś specjalnie [dziwne, bo póki co najlepiej chyba Liverpool się prezentuje]. Oczywiście Cheslea gra u siebie i będzie faworytem.

Szanse są, aczkolwiek niewielkie, Chelsea zrobi wiele by ten mecz był nowym początkiem, gra na swoim stadionie wiele zmienia, osobiście nie nastawiam się huraoptymistycznie, nawet remis w wypadku takiej formy byłby niezły. Nie ma Drogby, ale Anelka dobrze się spisuje, to może być istotny atut, patrząc na chwiejną defensywę Arsenalu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lis 2008, 11:59

Derby na pewno zapowiadają się ciekawie Chelsea jest faworytem ale tak samo było w meczu z Liverpoolem ;/ Arsenal był ostatnia drużyną która pokonała Chelsea na SB zanim Chelsea zaczęła budować swój rekord nie przegranych spotkań u siebie. Wątpię że słaba forma Arsenalu będzie miała wpływ na ten mecz bo derby są w zupełności inne od zwykłego ligowego meczu przykładem może być Tottenham który mimo słabej formy zdołał zremisować a w meczu padło aż 8 bramek. Mam nadzieję na bardzo ciekawe spotkanie i dużo walki :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”