FMy - Strona 488

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 maja 2009, 14:40

Mam problem ze swoim FM'em.
Jak ktoś mógłby wrzucić tutaj pliki z zainstalowanego FM'a "FM.exe" i "activator.exe". Jak ich nie znajdę to będę całą instalkę musiał znowu ściągać. Tfu, znaczy kupić.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 30 cze 2009, 13:53

MazurXIII pisze:Renoma klubu raczej nie ma nic do tego:) Kasa,kasa,kasa i jeszcze raz kasa oraz ukryty atrybut prezesa bodajże 'interferance' - do sprawdzenia w edytorze...
Oj nawet nie wiesz jak sie mylisz kolego :] gram Śląskiem 4 sezon - jakies 6 mln euro na transfery i myslisz,ze tak wszyscy chca u mnie grac ?? Nic podobnego - wszyscy daja noge z klubu co jest moim zdaniem absurdem...Wlasnie przez powolny wzrost renomy/reputacji gra zabija rozrywke,a cos takiego jak budowanie skladu mozna wlozyc miedzy bajki w niskich ligach, bo co sezon srednio trzeba dokupic 2-3 grajkow.Obecnie sytuacja jest taka,ze jeszcze troche i zaden Polak gral u mnie nie bedzie,bo wszyscy wola jakies ukrainskie zespoly...Na forum SI wszyscy narzekaja na ten aspekt gry...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 14:20

A zrozumiałeś kontekst mojej wypowiedzi?Jeśli nie to napiszę ci drukowanymi literami - DOTYCZY DECYZJI ODNOŚNIE POLITYKI TRANSFEROWEJ PODEJMOWANEJ PRZEZ ZARZĄD PONAD GŁOWĄ TRENERA.To raz.Dwa - to o czym mówisz ściśle wiąże się nie tylko z reputacją klubu (ta jest zmienna),ale przede wszystkim z reputacją ligi,która od niepamiętnych czasów jest w FM stała i nie zmienia się choćby zespół z np. Polski zdobył 5x LM pod rząd...transfer światowej klasy zawodnika typu np.Aguero do takiego większego polskiego Szachtara jest niemożliwy,chyba że tenże ma ukryty atrybut ambicja na poziomie około 5 lub mniej lub jego kariera zmierza ku końcowi vide Rivaldo...oczywiście tygodniówka w rodzaju 80-120k € + bonusy i tak jest niezbędna...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 cze 2009, 14:34

Jest już może znana data polskiej premiery FM2010?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 cze 2009, 14:35

Pewnie jak zwykle wyjdzie w połowie października.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 14:40

Nie,ale na 99% będzie to piątek.Co do mojej poprzedniej wypowiedzi - do reputacji ligi oraz klubu należy jeszcze dodać status kraju np.rozwijający się typu Polska rozwinięty typu Niemcy czy totalne zadupie - kraje trzeciego świata typu Zimbabwe...dla zrozumienia mechaniki gry polecam edytor,odrobinę inteligencji i chęć eksperymentowania...BTW - zauważył ktoś,że wzrost nie ma kompletnego znaczenia przy walce o górne piłki?Liczy się skoczność,siła i gra głową - zawodnik mierzący np, 130 cm wygra pojedynek z zawodnikiem o wzroście 200 cm,ale z gorszymi w/w parametrami...ot,urok FMa... :roll:
Jak ich nie znajdę to będę całą instalkę musiał znowu ściągać.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 cze 2009, 14:48

Połowa października byłaby dobra, bo ostatnio to chyba wyszedł dopiero w połowie listopada i już nawet nie kupowałem. Ale tym razem zamierzam, bo granie w FM2008 nie ma już kompletnie sensu. Ciekawe ile będzie kosztował nowy. Pewnie jakieś 120zł :roll:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 30 cze 2009, 14:52

2009 to jest porazka narazie zostaje przy 2008 oby tego 2010 poprawili

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 cze 2009, 14:59

Pod jakim względem 2009 jest porażką? (oprócz tego, że parę danych podrzuciłem do 2008, a do 2009 już mnie nie potrzebowali :lol:)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 30 cze 2009, 15:00

MazurXIII pisze:zauważył ktoś,że wzrost nie ma kompletnego znaczenia przy walce o górne piłki?
Pisali o tym na forum managera.
MazurXIII pisze:Liczy się skoczność,siła i gra głową - zawodnik mierzący np, 130 cm wygra pojedynek z zawodnikiem o wzroście 200 cm,ale z gorszymi w/w parametrami...ot,urok FMa...
Ale zauważ, że gra jest tak zrobiona, że zawodnik, który ma np te 130 cm wzrostu ma skoczność, gra głową dość niską.
A taki Toni odrwotnie. Albo Roland Juhasz - obrońca. Ma 190 cm wzrostu i ma wysoki współczynnik gry głową czy skoczność.
fejkenq pisze:2009 to jest porazka narazie zostaje przy 2008 oby tego 2010 poprawili
A ja Ci powiem, że FM 2008 nie zrobił na mnie wrażenia i długo pozostawałem przy 2006. Obecnie jak kupiłem FM 2009 i poczekałem na łatkę 9.3.0 to nie widzę specjalnie bugow, które by choć trochę mnie denerowwały.

Obecnie gram PSG i w pierwszym sezonie zdobyłem Puchar Francji, w lidze miejsce 7. W tym sezonie po połowie rozgrywek jestem wiceliderem ale Lyon jest poza zasięgiem :evil: Za to od 2 do 9 miejsca różnica pkt to ok 4-5 :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 cze 2009, 15:50

emdżej pisze:Pewnie jakieś 120zł
Cena nowego FMa to wydatek około 99 zł. Jak wszyscy narzekają na grę bez łatek, radzę kupować później, będzie taniej i nie będzie się trzeba denerwować na fatalną grywalność.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 30 cze 2009, 16:07

MazurXIII pisze:A zrozumiałeś kontekst mojej wypowiedzi?Jeśli nie to napiszę ci drukowanymi literami - DOTYCZY DECYZJI ODNOŚNIE POLITYKI TRANSFEROWEJ PODEJMOWANEJ PRZEZ ZARZĄD PONAD GŁOWĄ TRENERA.To raz.Dwa - to o czym mówisz ściśle wiąże się nie tylko z reputacją klubu (ta jest zmienna),ale przede wszystkim z reputacją ligi,która od niepamiętnych czasów jest w FM stała i nie zmienia się choćby zespół z np. Polski zdobył 5x LM pod rząd...transfer światowej klasy zawodnika typu np.Aguero do takiego większego polskiego Szachtara jest niemożliwy,chyba że tenże ma ukryty atrybut ambicja na poziomie około 5 lub mniej lub jego kariera zmierza ku końcowi vide Rivaldo...oczywiście tygodniówka w rodzaju 80-120k € + bonusy i tak jest niezbędna...
Wez sie tak nie podniecaj,bo Ci serducho stanie :keke: Widze,ze z niektorymi nie da sie normalnie dyskutowac...I wez mi nie pisz "oczywistych oczywistosci", bo tyle to sam potrafie zuwazyc po latach obcowania z FM i CM...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 16:35

Jak wyciągasz cytat z sprzed 2 m-cy nie rozumiejąc go bo akurat mama kupiła ci neo na wakacje to się nie dziw...'lata obcowania z fm i cm'?Ale czytać to się jeszcze nie nauczyłeś...za to napinać w necie jak najbardziej :twisted: BTW - proponuję,żebyś do siga wkleił całe ligi którym kibicujesz - po co 'ograniczać się' do 3-4 zespołów :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 cze 2009, 17:49

Wlasnie przez powolny wzrost renomy/reputacji gra zabija rozrywke,a cos takiego jak budowanie skladu mozna wlozyc miedzy bajki w niskich ligach, bo co sezon srednio trzeba dokupic 2-3 grajkow
I wez mi nie pisz "oczywistych oczywistosci", bo tyle to sam potrafie zuwazyc po latach obcowania z FM i CM...
Człowieku - nie wiesz nawet jaka reputacja odpowiada za cokolwiek w FM,a zgrywasz eksperta...co do wulgaryzmów -
Naucz sie dyskutowac w kulturalny
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Zwrocilem Ci uwage w kuluralny
Uhm...TYLKO ŻE NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA CO CZYTASZ.Skończysz gimnazjum i może problem zniknie,bo prócz czytania masz także problem z poprawnym pisaniem (kuluralny :rotfl: ) - niestety z taką mentalnością dużych szans ci nie daję...

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 30 cze 2009, 17:58

MazurXIII pisze:Jak wyciągasz cytat z sprzed 2 m-cy nie rozumiejąc go bo akurat mama kupiła ci neo na wakacje to się nie dziw...'lata obcowania z fm i cm'?Ale czytać to się jeszcze nie nauczyłeś...za to napinać w necie jak najbardziej :twisted: BTW - proponuję,żebyś do siga wkleił całe ligi którym kibicujesz - po co 'ograniczać się' do 3-4 zespołów :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Wez dorosnij moze...strasznie mi pojechales z tym kibicowaniem :rotfl: :rotfl: :rotfl: Widze,ze napisanie niedlugo czegokolwiek to bedzie "napinanie"... Radze sie przebadac,bo masz jak widac problemy natury emocjonalnej...
Człowieku - nie wiesz nawet jaka reputacja odpowiada za cokolwiek w FM,a zgrywasz eksperta...
Nie, nie zgrywam synus...Ty to tak odbierasz, niejako atak na twoja osobe i wiedze, czego kompletnie nie kumam...Nigdy nie zwracalem uwagi na reputacje, bo dopiero od 2009 ma ona wplyw na rozgrywke niz w poprzednich czesciach - ngdy gracze nie przejawiali masowych checi opuszczenia klubu po jakimkolwiek sukcesie.W przypadku naszej Ekstraklasy jak sie pojawi oferta za kilka milionow euro to prezes i tak takiego gracza opchnie i nic zadna "tajemna" wiedza o reputacjach nie pomoze.Jeszcze raz dorosnij, bo czepianie sie literowek czy interpunkcji to szczeniacki argument.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”