To tak jakby ktoś miał wątpliwości, że polityka miesza się w sport i Mundial w Katarze nie był przyznany politycznie. O co tam chodziło? O myśliwce?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 maja 2024, 22:23
To tak jakby ktoś miał wątpliwości, że polityka miesza się w sport i Mundial w Katarze nie był przyznany politycznie. O co tam chodziło? O myśliwce?
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 20 maja 2024, 22:30
A okej , zawsze jakoś żyłem z tym , że jest inaczej , dzięki będę pamiętaćmatt_ pisze: ↑20 maja 2024, 21:19Nie, Anglia ma tylko 7 miejsc w pucharach. West Ham grał w LE, bo właśnie wygrał LK.Kuba199292 pisze: ↑20 maja 2024, 18:33A jak United wygra to nie ma 3 zespół w LE ? Rok temu West Ham wygrał LK i Anglia miała trzy zespoły w LE (Brighton, Liverpool i właśnie West Ham).?
Szkoda, że nie ma latem żadnego turnieju kwalifikacyjnego do Ligi Konferencji. Jakiś Audi Cup w Tajlandii czy cuś. Tottenham może chciałby coś wygrać, może spadkowicze. W 1998 Anglię w Intertoto reprezentowało 20. Crystal Palace to czemu nie Luton albo Burnley?
Kuba199292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2024, 22:30
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 maja 2024, 22:52
my o tym pisaliśmy w podobnych ilościach od dawna,.chociaż może na forum faktycznie się temat nie przewijal aż tak, nie wiem, ale nic się nie zmieniło w kontekście naszego zainteresowania raczej
nie wiem jak jest teraz, ale w Anglii trzeba było kiedyś zagrać x meczów w lidze żeby dostać medal i w efekcie być mistrzem Anglii, więc chyba to się jakoś liczy
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2024, 23:39
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 maja 2024, 8:12
No ale to że tego typu imprezy sportowe są przyznawane z klucza politycznego i potrzeba sporego 'lobbingu' (w cudzysłowie bo to [k****] najczęściej zwykle łapówki, szczególnie w tych bardziej egzotycznych federacjach, które mają prawo głosu), no to było wiadomo od zawsze. Tzn przynajmniej odkąd interesuje się sportem. To, że klub piłkarski w jakimś kraju łamał przepisy i teraz nie można normalnie go ukarać tak jak każdy inny klub w takiej sytuacji (Everton i Nottingham Forest pozdrawiają lol) bo grozi to załamaniem relacji międzynarodowych, to nowość, która zaistniała dopiero w XXI wieku.
No spoko. Nie zauważyłem tego na forumku. Zauważyłem za to kręcenie sobie beczki że mnie przez twojego kolegę po szalu swego czasu, że niby o niczym innym nie pisze i że napalam się na ukaranie City (co jest ofc nie prawda bo od samego początku pisze, że imo skończy się wesołym oberkiem dla nich)
masacra
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 maja 2024, 10:28
Rodri ma niestety trochę racji. Zagraliśmy na Etihad na remis co udało się zrealizować, zaś w ostatecznym rozrachunku okazało się że gdybyśmy tamten mecz wygrali to dziś mistrz byłby inny. Właśnie WIelki Klopp nigdy się tak nie zamurował i zawsze były meczycha - czasem się kończyły po 5:0 w plecy, a czasem zwycięstwami.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 maja 2024, 10:43
Na tyle ile pamiętam, na tamten moment Arsenal w najgorszym scenariuszu miał 1 pkt przewagi nad 115 i nie ma IMO nic złego w zagraniu na remis na trudnym terenie. Jakby sytuacja była trochę inna, to jak najbardziej byłoby zastanawiające. Problemy pojawiły się przegrywając później z Aston Villą u siebie.sickstick pisze: ↑21 maja 2024, 10:28Rodri ma niestety trochę racji. Zagraliśmy na Etihad na remis co udało się zrealizować, zaś w ostatecznym rozrachunku okazało się że gdybyśmy tamten mecz wygrali to dziś mistrz byłby inny. Właśnie WIelki Klopp nigdy się tak nie zamurował i zawsze były meczycha - czasem się kończyły po 5:0 w plecy, a czasem zwycięstwami.
Ciekawe jak Arteta podejdzie do tematu w przyszły sezonie.
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 maja 2024, 10:50
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 maja 2024, 10:51
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 maja 2024, 10:53
*Zgodzi się chyba każdy kto ogląda regularnie Premier League.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 maja 2024, 14:38
sickstick pisze: ↑20 maja 2024, 14:39Także bardzo sobie ceniłem te czwartki, aczkolwiek od kilku tygodni co raz bardziej uświadamiam się że ja mam po prostu zupełnie inne podejście do kibicowania niż większość z was - bardziej czerpię przyjemność z eventu meczowego niż wy, za to zupełnie mniejszą emocjonalną wagę przywiązuję sukcesów czy miejsca na koniec sezonu.
Filozoficznie do tego podchodząc to o ile absolutnie nie podzielam tego, co mówi sickstick, to jednak w sumie tak jak przedstawił to masacra to... trochę ma to sensu. Tzn. ma i nie ma, bo niespecjalnie ma jara oglądanie ciulowej piłki, a jeśli gramy w LE czy LK to znaczy, że jednak gramy na tyle ciulową piłkę, żeby tam spaść
Miałem dokłdanie tak samo. W 2011 roku finał Carling Cup traktowałem jako największe wydarzenie dla klubu od finału LM 2006. Zresztą nie tylko ja - wszyscy* kibice, cała otoczka, klub, no po prostu tak to wyglądało. W 2018, po trzech tryumfach w FA Cup na przestrzeni kilku wcześniejszych lat, finał Pucharu Ligi z City po mnie spłynął - ot nie udało się wygrać z maszynką, trudno, złom nie taki istotny, już się troche go nabrało, chciałbym jednak wrócić do top4 i grać o tytuł a nie puchary pocieszena.
No rozumiem, ale wiesz, sytuacja na forumku jest specyficzna. Jest nas aktywnych dwóch, w tym specyficzny sickstick i ja który za dużo nie piszę. Bardzo słaba próba reprezentatywna kibiców Arsenalumasacra pisze: ↑21 maja 2024, 8:12No spoko. Nie zauważyłem tego na forumku. Zauważyłem za to kręcenie sobie beczki że mnie przez twojego kolegę po szalu swego czasu, że niby o niczym innym nie pisze i że napalam się na ukaranie City (co jest ofc nie prawda bo od samego początku pisze, że imo skończy się wesołym oberkiem dla nich)
Daj spokój, to było najlepsze co mogliśmy zrobić, jak zresztą Sergek mówi - to oni wtedy musieli grać o pełną pulę a nam wystarczył remis. Wtedy prowadziliśmy w tym wyścigu i jedyne potknięcie od tamtej pory do teraz to Aston Villa.sickstick pisze: ↑21 maja 2024, 10:28Rodri ma niestety trochę racji. Zagraliśmy na Etihad na remis co udało się zrealizować, zaś w ostatecznym rozrachunku okazało się że gdybyśmy tamten mecz wygrali to dziś mistrz byłby inny. Właśnie WIelki Klopp nigdy się tak nie zamurował i zawsze były meczycha - czasem się kończyły po 5:0 w plecy, a czasem zwycięstwami.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 22 maja 2024, 16:39
Kuba199292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 maja 2024, 16:41
Hersk
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio