Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 493

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lut 2018, 17:32

A jaka była moja opinia w czerwcu 2017?

czerepach
Skład B
Skład B
Reputacja: 19

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 06 lut 2018, 17:34

Nie wiem ale zgaduję, ze po przegranym sezonie pewno nie byles zachwycony takimi pilkarzami jak Sane Sterling Fernandinho Otamendi Stones - jak jestes nimi dzis - znowu zgaduje - skoro napisales "zapytaj kibiców City ilu byśmy grajków z tych drużyn chcieli?"

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lut 2018, 17:43

Najpierw nazywasz Sterlinga łachmytą a teraz wiesz lepiej co myślałem na temat piłkarzy City pół roku temu po czym przyznajesz się, że zgadywałeś :angry2: Widać, że jakąś wiedzę o futbolu masz, ale nie idź drogą na którą wstąpiłeś i czasami przeczytaj co napisałeś przed kliknięciem "wyślij".

czerepach
Skład B
Skład B

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 06 lut 2018, 17:53

A jakim problemem jest "zgadnac" co mysleli kibice MC dziesiec miesiecy temu? Jesli ktos nie ma sklerozy to chyba pamieta co sie dzialo chocby po klesce z Monaco w LM. Pol skladu bylo autowane, lacznie z Kunem (o Sterlingu nie wspominajac). Smiechu nie bylo konca, wiec bylbys nie lada kozakiem jesli wowczas wyszeldbys z tezą ze za rok praktycznie ci sami pilkarze bedą lać wszystkich dookoła jak popadnie (podstawa druga linia i atak gra w tym samym skladzie Silva-Fernandinho-DeBruyne-Sane-Sterling-Kun). To ze oni dzis tak wygladaja to jest niemal jak cud nad Wisłą bo mozna bylo miec powazne watkliwosci co do wielu tych pilkarzy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 lut 2018, 17:55

czerepach pisze: nawet Sterling czy Walker sa pilkarzami wybitnymi (jakimi ich dzis pewnie widzisz) ale to Guardiola zrobil z nich tak dopasowne trybiki ze w tej pace wydaja sie wybitnymi
Nie no, trzymajcie mnie.
Walker, który juz w Tottenhamie był regularnie wybierany najlepszym prawym obronca ligi nie jest piłakrzem wybitnym i to dopiero Guardiola go takim uczynił.... Czy mzona napisac wieksza bzdure? Jesli najlepszy prawy obronca ligi nie jest wybitny na swojej pozycji, to kto jest?
Sterlign juz w Liverpoolu jako nastolatek grywał takie mecze, ze klekajcie narody. Doszło do tego nawet, ze po transferze do City wszyscy mówili, ze chłopak troche rozczarowuje mimo, ze przeciez w pierwszym sezonie nie grał jakos tragicznie. Po prostu wszyscy juz wtedy wiedzieli na ile go stac.
Fernandinho, który był rewelacją zaraz po transferze z Ukrainy, najlepszym DM w mistrzowskim Manchesterze CIty... w MISTRZOWSKIM.... tez przed Guardiolą nie był wybitny. No co ja czytam. :haha:
czerepach pisze: Jestem przekonany ze gdybysmy wsadzili tam Conte to ani nie widzielibysmy pieknej gry ani takich wynikow (no chyba ze znowu mialby sezon w jednych rozgrywkach i zadnych kontuzji) - i wtedy Twoja opinia o tych pilkarzach moglaby ulec załamaniu, lub byc taka jak w czerwcu 2017.
A ja jestem przekonany, ze gdyby wsadzic Guardiole do dzisiejszej Chelsea to nie łapałby sie z nimi nawet do pierwszej czwroki. :blow:

Pep ma niesamowita kadre. kilku piłkarzy rozwinął, kilku ulepszył ale za kazdego z nich wydał majatek. MAJĄTEK. Wiesz czemu? Bo jak ich kupowali to kazdy z osobna był juz wowczas mega kotem. Pisac ze on z tymi piłkarzami robi wyniki ponad stan mozna. Tyle tylko, ze to jest wierutna bzdura. Taka pake jaka on sobie skompletował to pierwsze miejsce jest jego psim obowiązkiem. Chwała mu z astyl w jakim je zrobił. Choc juz chyba widac, ze druga czesc sezonu moze nie byc tak kolorowa.

czerepach
Skład B
Skład B

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 06 lut 2018, 18:02

Pilkarz wybitny to taki o ktorym za 20 lat bedzie sie pamietało, w 21 wieku wybitny na prawej obronie to byl Alves, to byl Cafu, to byl Lahm ale na pewno nie Walker. a o Walkerze to moze sie bedzie pamietalo dlatego ze czesto byl pacjentem szpitali londynskich. To ze byl najlepszym prawym obroncą ligi nie znaczy zupelnie nic, akurat na tej pozycji jest od dluzszego czasu spora posucha nie tylko na Wyspach ale ogolnie na swiecie.
Fernandinho, mozesz tez uwazac go za wybitnego, tyle ze lepszych od niego znajdziesz z 10 w Europie.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2018, 18:06 przez czerepach, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lut 2018, 18:06

No to Cię zaskoczę, bo nie sądziłem tylko iż Fernandinho może wskoczyć na taki poziom i być jednym z najlepszych DM-ów w lidze. Klasy Aguero, Silvie czy De Bruyne chyba nikt nie odmawiał, Ci piłkarze nie raz i nie dwa pokazywali że są top class. Problemy nie leżały w Sterlingu, Aguero czy Sane a w bramkarzu, defensywie, atmosferze w drużynie czy braku zrozumienia taktyki i filozofii Pepa. Nie wystarczy zebrać kilku świetnych piłkarzy i kilku bardzo dobrych by mieć drużynę, do tego potrzeba jeszcze kilku czynników.

czerepach
Skład B
Skład B

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 06 lut 2018, 18:11

To ze Silva jest pilkarzem wyjatkowo dorbym to jasne, ale mam takie wrazenie ze sporo osob-lacznie ze mną- spodziewa sie ze on lada chwila skonczy czarowac (podobnie jak np. Iniesta - to ten sam sort pilkarzy, ktorzy wydaja sie ze lada chwila za rogiem bedzie ich finito - rocznika nie oszukasz). I ja wlasnie w poprzednim sezonie spodziewalem sie ze to juz ostatnie podrygi Silvy (zreszta wspomnianego Iniesty tez), zycie poki co pisze inny scenariusz.
Natomiast Kun to dziwny gosc, wg mnie nie jest to sciasla czolowka swiatowa, na pewno nie top4 (Lewy,Suarez,Cavani,Keane - poza dyskusją) a do 5. tez tam kilku kandydatow sie znajdzie.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 06 lut 2018, 18:16

Bienias pisze: To podaj mi te 4-5 nazwisk zawodników, których CFC sprowadziła w lato czy teraz w zimę.
Bakayoko, Zappacosta, Rudiger, Alonso, Emerson... chyba mi nie powiesz że Conte nie podsunął im tych nazwisk?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lut 2018, 18:33

No jeśli gość strzelający bramkę co jakieś 100 minut w jednej z najlepszych lig świata siódmy sezon z rzędu nie jest światową czołówką na swojej pozycji to jam jest kibic Manchesteru United albo innego Arsenalu. Jeśli by dołożyć do tego asysty to wyszłoby pewnie że ma wkład w bramkę dla City średnio w każdym meczu. Podobnym ratio to kto jeszcze w historii Premier League może się poszczycić? Henry? Kane? Ktoś jeszcze?

Rzeczywiście dziwny gość z tego Kuna :wink:

Co do Silvy to po dziś dzień dziękuję że na Etihad trafił i aż dziw bierze że takiego kota Barca i Real wypuścili z Hiszpanii.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 lut 2018, 18:38

Dr.Football1 pisze: Transfermarkt jako asysty zalicza rowniez wywalczone i wykorzystane rzuty karne.
W ogóle tak powinno się robić.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 lut 2018, 18:40

ryba_82 pisze: Co do Silvy to po dziś dzień dziękuję że na Etihad trafił i aż dziw bierze że takiego kota Barca i Real wypuścili z Hiszpanii.
City wtedy chyba ledwo co zostało przejęte przez szejka z Emiratów, więc wjechali z petrodolarami jak po swoje. Real i Barca za wiele raczej do powiedzenia nie miały.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 lut 2018, 18:46

Delpiero14 pisze: City wtedy chyba ledwo co zostało przejęte przez szejka z Emiratów, więc wjechali z petrodolarami jak po swoje. Real i Barca za wiele raczej do powiedzenia nie miały.
Już dobrze nie pamiętam, ale Magik kosztował coś koło 30mln. euro (transfermarkt podaje 28,75mln.), sporo jak na tamte czasy, ale to nie była kwota nie do przebicia dla Barcy czy Realu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 lut 2018, 18:51

Kto wie, być może Silvę przekonał projekt jaki przedstawili mu włodarze City. Poza tym zapewne skusili go perspektywą, że zespół w niedalekiej przyszłości budowany będzie w głównej mierze w okół niego. W Realu, czy Barcelonie czekała by go wtedy większa walka o pierwszy plac, niż w drużynie City w której praktycznie z miejsca stał się nie tylko podstawowym zawodnikiem, ale i kluczową postacią.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2018, 20:29

czarny samael pisze:
Dr.Football1 pisze: Transfermarkt jako asysty zalicza rowniez wywalczone i wykorzystane rzuty karne.
W ogóle tak powinno się robić.
Takie jest rowniez moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”