EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 cze 2008, 21:12

Czemu ten Domenech znowu katuje widzów Maloudą w pierwszym składzie :/

Będzie ciekawy mecz o 2 miejsce między Włochami a Francją.
Może być i taka opcja, że Holendrzy odpuszczą Rumunom i oni wygrywając wywalą mistrzów i vice mistrzów Świata z EURO. Ta opcja podoba mi się najbardziej.
Poza tym nie należy zapominać, że Holendrzy w el EURO z Rumunami przegrali i bardzo ciężko im się grało. Teraz może być tak samo.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 cze 2008, 21:35

Akarin pisze:Będzie ciekawy mecz o 2 miejsce między Włochami a Francją.
zartujesz sobie ? Jak Francja dzisiaj nie wygra to bedzie to mecz o 3msc :!: Bo Holandia raczej odpusci Rumunii, ktorzy swoje tez zrobia a jak zauwazyles moze nawet nie potrzebuja zadnego odpuszczenia bo znaja dobrze holenderski futbol z kwalifikacji w ktorych byli lepsi w bezposrednim boju :!: Widac ktora grupa byla mocneijsza :P

Ogolnie bedzie sensacja - dwie najlepsze teamy swiata w grupie zakoncza przygode z ME

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2008, 21:36

Pierwsza połowa zdominowana przez Holendrów, ale Francja miała kilka szans, tyle, że je spartaczyli.
Mam nadzieję, że im się uda w następnej połowie. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2008, 21:36

Kto to komentuje ? Powiedział, że Titi w podobny sposób strzelił Edwinowi w lidze bramkę. Strzelił United, to prawda ale w bramce stał Barthez wtedy.

Mecz taki sobie, trochę mało dramaturgii, może w II połowie się trochę krwi poleje. Bramka na konto Maloudy, odpuścił Kuyta.
Ribery znów sam próbuje, nie chcą mu pomóc za bardzo, albo inaczej - chcą, ale nie mogą.
Edwin póki co znakomicie broni.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 cze 2008, 21:39

Akarin pisze:Może być i taka opcja, że Holendrzy odpuszczą Rumunom i oni wygrywając wywalą mistrzów i vice mistrzów Świata z EURO. Ta opcja podoba mi się najbardziej.
Poza tym nie należy zapominać, że Holendrzy w el EURO z Rumunami przegrali i bardzo ciężko im się grało. Teraz może być tak samo.
Tego sie wlasnie dzisiaj obawiam. Dlatego byloby dobrze gdyby Francja nie przegrala z Holandia, i wtedy beda musieli wygrac w ostatnim meczu z Rumunami, a walka o II miejsce rozegra sie miedzy Francja i Włochami.

Wlosi beda musielo liczyc na innych, ale tak to jest gdy sedzia kradnie. Dobrze ze maja najlepszego bramkarza na swiecie, bo juz dzisiaj byliby w domu.

czeher pisze:zartujesz sobie ? Jak Francja dzisiaj nie wygra to bedzie to mecz o 3msc
Wystarczy remis :wink:

Edit.
Holandia i Rumunia w cwiercfinale :? i to przez sedziego...
Ostatnio zmieniony 13 cze 2008, 22:03 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 cze 2008, 21:43

czeher pisze:zartujesz sobie ?
nie. Będzie równie ciężko Rumunom jak i Włochom i Francuzem. Ja będę się cieszył jak dwie nielubione przeze mnie reprezentacje odpadną w fazie grupowej :]

Mam nadzieje, że po przerwie nie zobaczę Maloudy, bo on kaleczy gre Francuzów. Poza tym wolę Nasriego na środku, Francka tam gdzie się czuje najlepiej, czyli na lewej. Dobrym rozwiazaniem byłoby wprowadzenie 2 napastnika i przejście na 4-4-2.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 13 cze 2008, 22:35

Niesamowicie gra Holandia na tym turnieju. Jeśli utrzymają taką formę przez cały turniej to są dla mnie głównymi faworytami do triumfu na Euro. Oranje tworzą wspaniały kolektyw, a z takimi rezerwowymi jak Robben i van Persie nie muszą się bać nikogo. Cieszy też dobra forma graczy Realu. RvN, Robben i Sneijder są siła napędową Oranje i prowadzą reprezentacje do kolejnych zwycięstw. Tylko żeby im ta forma nigdzie nie uciekła, a będzie dobrze. Jeszcze na koniec ten gol Sneijdera, cud miód i orzeszki. Francja na kolanach.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 cze 2008, 22:40

Kompromitacja Francji i Domenecha. Jeden Ribery nie wystarczy na wyjście z grupy, jak reszcie dziadów nie chce sie grać. Co Thuram w ogóle robi na boisku. Na Maloudę szkoda marnować klawiatury. Wszyscy padaka, jedynie lewa strona z Evrą i Roberym coś grała. Gomis? Kto to jest? Obnażono jak słaba jest Francja. Ale w spotkaniu z Włochami i tak pewnie rewolucji nie będzie i znowu będziemy się katować Maloudą kiedy Nasri będzie siedział na ławie.

Rumuni awans zależy juz tylko od was. Zróbcie to :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2008, 22:40

Robin nie jest rezerwowym, jest podstawowym, który wchodzi pomału po kontuzji :]

muszę napisać to co po pierwszym meczu ... futbol totalny. Genialnie grają Holendrzy. Jak nie wygrają teraz Euro, to kiedy ? Chyba nigdy.

Francja miała jakieś tam okazje, ale kto to będzie pamiętał ? Pogrom wice mistrzów świata. Kto by pomyślał, że Holendrzy po meczu z Wlochami i Francją będą mieli 6 pkt i bilans 7-1 ? Pewnie sam Cruyff o tym nie śnił :]

Marzy mi się teraz finał Hiszpanii z Holandią. Byłby kapitalny mecz. Patrząc na obie ekipy do tej pory.

Sędzia znów się troche gubił, teraz przynajmniej nie wypaczył wyniku, bo Oranje tak, czy tak by wygrali. Jednak przy golu Henry'ego chyba był spalony. No i coś jeszcze było, ale już nie pamiętam - za duże emocje :P

Bramka Sneijdera na koniec - miód. Nie mogli lepiej tego meczu skwitować

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 cze 2008, 22:44

Ale pogrom, Blancos w zespole Holandii dają rade. Zdecydowanie najlepszy mecz tego turnieju jak narazie, Holandia zdecydowanym faworytem mistrzostw. Bramka w 8 minucie troszkę ustawiła spotkanie, Francja miała swoje sytuacje, niestety bez Zidane'a i Vieiry ciężko będzie Francuzom coś zdziałać przez kolejne dziesięć lat.
Robben według mnie graczem meczu. Power jaki dostał po rzekomej kontuzji jest cudowny. Holandia gra piękną piłke 3-0 z mistrzami, 4-1 z vice mistrzami i pozamiatane. Nie sądziłem ze jakaś klasowa drużyna będzie mogła tak odstawać klasą od reszty.

Poza Hiszpanią i Portugalią nie widze zespołu, który mógłby rywalizować z Holandią o ME.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 cze 2008, 22:46

Teoretycznie dwie najlepsze drużyny mogą nie wyjść z grupy :shock:

gre Holandii można określić jako jedno wielkie cacko :* aż chce się grać :P
Trzeba tutaj pochwalić Van Bastena za to, że w przerwie nie podjął się tylko i wyłącznie bronienia wyniku ale i postawił zdecydowanie na atak wprowadzając Robbena za Engelaara. Marco zrobiłeś to po mistrzowsku.

A Italia i Francja ? 1 pkt i 1-4 w bramkach :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2008, 22:47

Co w ogóle Coupet robi na boisku? :|
Pierwsza bramka - gapi sie na pilkarza gdy pilka leci obok niego..
w drugiej tez cos zwalil.......
Barthez wróć :!:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 13 cze 2008, 22:53

Piękny mecz, piękne bramki i piękne zwycięstwo. Teraz już chyba każdy wie kto jest najgłówniejszym faworytem EURO2008:)
Kontry Holendrów są wprost niesamowite, taktyka Van Bastena świetna, no i do tego fenomenalna skuteczność. IMO trenejro da odpocząć najważniejszym zawodnikowm w ostatnim grupowym meczu i Rumuni mogą sprawić niespodziankę wychodząc z grupy.... :twisted:
Gol Sneijdera na razie najpiękniejszy na ME.

Podsumowując Holendrzy mają najsilniejszy zespół, gra nie tylko pierwsza "11" ale też zmiennicy którzy nie są gorsi od swoich kolegów( wspaniały przykład w dzisiejszym meczu - Robben i Van Persie) i są moimi głównymi faworytami do mistrzostwa, chyba coś postawie na nich :D

a i jeszcze może coś edytka doda o Francuzach - po co ten Gomis i ANelka??? Nic nie zrobili na boisku, sam Henry i Ribery nie wygraja meczu...

Oranje!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2008, 23:05

fieldy pisze:Kto to komentuje ? Powiedział, że Titi w podobny sposób strzelił Edwinowi w lidze bramkę. Strzelił United, to prawda ale w bramce stał Barthez wtedy.
Dokładnie. Też mnie to rozbawiło. A komentuje Pełka, po którym nie spodziewałbym się takich błędów, bo IMO to dobry komentator. Tyle, że w angielskiej jak widać niezbyt obeznany.

Co do gry Holendrów to nie mam pytań. Byli niesamowici. Grają z polotem, z finezją, do tego świetnie taktycznie. W drugiej połowie trochę oddali pola Francuzom, ale nie zmienia to obrazu tego spotkania. Oranje byli lepsi i zasłużenie wygrali. Nie chcę mi się nawet rozpływać nad grą poszczególnych piłkarzy, bo znowu żadnemu z nich nie mam specjalnie za dużo do zarzucenia, a chwalenie wszystkich po kolei nie ma sensu. Faworyt nr 1. Czy jak to ujął Świr :"Głośno się mówi, że Holandia jest cichym faworytem". Czy coś w tym stylu.

Tak BTW to słucha ktoś tych analiz Probierza?Mógłby ktoś mu pomagać układać te teksty. 11 razy(liczyłem) w jednym wejściu użył zwrotu "zwróćmy uwagę". Gorzej niż Małysz ze swoim "dokładnie".

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2008, 23:07

fieldy pisze:Kto to komentuje ?
Pełka bodajże.
fieldy pisze:Robin nie jest rezerwowym, jest podstawowym, który wchodzi pomału po kontuzji
Niby za kogo będzie grał jak już całkiem wyzdrowieje o ile to w ogóle nastąpi kiedykolwiek?

Holandia \o/

Jestem zaszokowany tym co prezentują Oranjes do tej pory. Maszyna działa po prostu perfekcyjnie. Wszystkie formacje grają znakomicie a kontrataki to po prostu masakra. Najpierw zaaplikowali trzy bramki Włochom a teraz cztery Francuzom :shock:

Francja to Ribery i długo nic. Szkoda, że Benzema nie dostał szansy.

Rumunom życzę awansu. Może Holendrzy pomogą :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”