Premier League 2009/2010 - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 12 sie 2009, 17:53

Logan to chyba taki wieczny optymista. Jak kolejne 10 lat nic nie wygramy to on i tak bedzie widzial PRZYSZLOSC w jasnych barwach. Tak mi sie wydaje.
W sumie pozazdroscic optymizmu no ale z drugiej strony ja wole swoja trzezwa ocene sytuacji.

Zaraz, zaraz a czy to nie Logan pisal tu cos kiedys o wyzszosci Denilsona nad Tymoschukiem? :shock:

No ja pisze o Nasrim na teraz. W przyszlosci pewnie bedzie w czolowce pomocnikow PL ale o przyszlosci to my juz w Arsenalu sluchamy od 4, 5 lat. I w tym roku znowu sie nie wzmacniamy a myslimy tylko o przyszlosci. Arshavin juz swoje lata ma, Fabregas czy Robin nie beda wydaje mi sie czekac do 30 na trofea wiec przyszlosc wcale nie wyglada tak rozowo. Chyba ze liczymy ze wszyscy nasi obecni pozostali mlodzi za 3 lata dalej tu beda i beda swietni i wygramy wszystko. Moze i tak ale w ten sposob bylibysmy nie fair wobec Cesca, Arshavina, Clichyego i paru innych ktorzy juz sa dobrzy.

Zreszta Wenger gada teraz cos w tym stylu ze jest pewien ze wygraja lige. No ja nie chce podwazac jego geniuszu ale nikt nie jest cudotworca i z pewnymi brakami w skaldzie nie wygrasz ligi angielskiej. Niewazne czy jestes Wengerem czy Guardiola lub Hiddinkiem. Niewygralismy 2 lata temu to z tym co mamy teraz nie uda sie tymbardziej. No ale pewnosci 100% oczywiscie nie mamy ze sie nie uda. Kto rok temu by postawil na Wolfsburg, Hoffenheim, Hull City (te 2 zespoly tylko pol roku graly dobrze ale zawsze cos)itp.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sie 2009, 18:04

Zaraz, zaraz a czy to nie Logan pisal tu cos kiedys o wyzszosci Denilsona nad Tymoschukiem?
Szybciej będzie napisać czego on nie pisał :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 sie 2009, 20:23

red85 pisze:Przypomnę, że Rafael został nominowany do najlepszych młodych zawodników PL sezonu 08/09. Być może mam słabą pamiętać, ale w gronie nominowanych nie było "z pewnością lepszych i bardziej doświadczonych" Traore i Gibbsa?
A zawodnik sezonu premierleague grzeje w MU ławę - musicie być piekielnie mocni :lol:

Eboue, o którego biją sie czołowe kluby włoskie i hiszpańskie słabszy od młokosów Rafaela i Fabio, albo drewna w postaci Neville'a ?
Gibbs (który grał po 90' w fazie pucharowej CL, w lidze, pucharach, kadrze u-21) albo Traore (podstawowy LB Portsmouth, kadry u-21) mniej doświadczeni od Brazylijczyków?

Red - brnąc dalej ośmieszasz się tylko.

Co do Denilsona, to bawiąc się w Waszą ulubioną zabawę (statystyki) widać, że na głowę bije każdego pomocnika United :)
Także najlepszego gracza w PL, no chyba że Giggs to napastnik :P

http://www.premierleague.com/page/Top10 ... 06,00.html

michal2 pisze:my juz w Arsenalu sluchamy od 4, 5 lat.
Hm? Fanem Arsenalu to Ty może jesteś ale tego sprzed 2 lat. Na pewno nie tego o którym tu się rozmawia. Także pisanie "my" jest mocno na wyrost.
Pozdro fanie PRZESZŁOŚCI, żyj tym dalej - na pewno warto i daleko na tym zajedziesz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sie 2009, 21:04

A zawodnik sezonu premierleague grzeje w MU ławę - musicie być piekielnie mocni :lol:
I tak jest.

Fakty są takie, że to Rafael, a nie Traore, czy Gibbsa, którzy są według ciebie z pewnością lepsi, jest bardziej ceniony przez przeciwników z boiska. Jestem dziwnie pewny, że większość postronnych obserwatorów również jest podobnego zdania. R
Eboue, o którego biją sie czołowe kluby włoskie i hiszpańskie słabszy od młokosów Rafaela i Fabio, albo drewna w postaci Neville'a ?
Wskaż palcem w którym momencie to napisałem.
Gibbs (który grał po 90' w fazie pucharowej CL, w lidze, pucharach, kadrze u-21) albo Traore (podstawowy LB Portsmouth, kadry u-21) mniej doświadczeni od Brazylijczyków?
Wow, grał 90 min. w pucharach. Nawet zdążył nam w tym czasie pomóc wygrać. Trudno również powiedzieć, że Traore to był podstawowy LB w Pompey. Dosyć często siedział na ławie, albo grywał na skrzydle.
Prawda jest taka, że wszyscy mają podobny bagaż doświadczeń. Rafael jednak w tym okresie zdążył zachwycić niejednego obserwatora i między innymi stąd nominacja dla Młodego Zawodnika Roku. To są fakty. Nie mówię o durnowatych punkcikach z fantasy czy actim tylko o tym, że postronni obserwatorzy zdają się cenić wyżej naszego młodziana. Ty zaś nie po raz pierwszy zdajesz się żyć w jakimś urojonym świecie, gdzie Traore i Gibbs są na pewno lepsi i bardziej doświadczeni od Rafaela.
Red - brnąc dalej ośmieszasz się tylko.
Jestem przekonany, że prawie każdy kto śledzi tą dyskusję ma inne zdanie 8)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 12 sie 2009, 21:11

tak tak, widze ze mam 2 opcje-albo popieram Wengera i jestem prawdziwym fanem albo krytykuje i nie jestem. Oczywiscie nie jest mozliwe bycie fanem ktory chce dobrze dla swojego zespolu i kryrykuje decyzje personalne spychajace go z czolowki. Z zespolu bardzo dobrego stalismy sie zespolem tylko dobrym (byc moze na chwile, sie zobaczy).

Masz wkleje Ci szczegolowe opinie angielskich fanow czy jak to Ty pewnie nazwiesz 'fanow', co jest nie tak z Denilsonem w Arsenalu.

'Denilson 5. Defended okay-ish in the first half when the whole team was pressing, but was embarrasing defensively towards the end. His choice of pass is also laughably BAD most of the time. Wenger, you simply can't even be considering starting him at Goodison park and beyond.....'

'Another certainty that came out of this game was Denilson's complete ineffectiveness in everything. He is not a poor player, just not capable of doing what we're asking him to do. We need a defensive midfielder, Wenger must know this?'

'Agreed with Denilson, he epitomises purgatory. He isn't good, he isn't bad, he is just consistently average. How he has become a mainstay in our midfield, could only be answered by God himself.'

'Denilson seems to have started where he left of. I thought he could turn into a very useful player but he isn't showing signs of developing.
If Wenger isn't signing another midfielder we need to pray we see some tangible development and improvements in his game soon.'

'It wasn't even really a Gallas mistake. The defence pushed up to play the offside trap, but there was no pressure on the ball by Denilson and Fabregas, hence allowing the At. Madrid player all the time to make an incisive pass.'

'Arshavin showed that experience is everything. He played a decent game, but still got the 2 winners. We need that experience in the DM position. Denilson still does not cut it as our starter.'

'As for the first part of your post, I will literally cry if I have to watch Denilson starting in midfield for us on a regular basis this season. Cry I tell you!'

'We'll cry together. Seems inevitable, though, doesn't it? I'm seriously hurt by it. I'd never actually 'hated' an Arsenal player before Denilson. He gives away the most ridiculous fouls, fails to connect the easiest passes, and slows down our attack so much... there's just so much wrong with him that it seems laughable Wenger is willing to give him another try in this make or break season. Flamini took the first chance he got.'

'If Denilson starts regularly anywhere near our first team, we won't win anything. As simple as that.'

'I wake up everyday praying that we sign another defensive midfielder. I don't care if we don't sign anyone else.'

'I wouldn't say I hate Denilson. I hate the fact that Wenger keeps playing him. He just plays how he knows best, it's not his fault it's nowhere near good enough.
It will be a travesty of biblical proportions if we let this team, consisting of such ridiculously good forwards, become so fatally undermined by the lack of a similarly skilled defensive midfielder to make the whole thing work.'

'It's not even worth having a go at Denilson ... it's the manager that's at fault for the abuse he gets (Denilson). He really does need a new DM to take ome pressure off. It's so fecking irritating to see Denilson on every teamsheet.'

'We have the money. Just bloody do it. If you love Denislon so uch Wenger, then get a new guy in to take off the pressure.
And a new guy is the quality, experienced MOFO that we all know we need.'

'I think Denilson has been okay so far in the preseason.-Nobody said he hasn't been OK. OK is a little below what we need to win titles though.'

'Yesterday there were a few times where Denilson made some good tackles and won the ball but eventually lost out because he was then surrounded by two At.Madrid players and he had little choice but to play the ball backwards or lose the ball. Although, to his credit he tried a few diagonal balls yesterday which is good to see. Asking him to hold down midfield is unfair on both Denilson and the rest of the team.'

'And my opinion of him is that handing him a starting role last year was one of Wenger's bigger mistakes over the last 5 years.'

'The Denilson issue has been done to death. However if you can honestly dismiss the following points then you can defend him, if not then he is / was clearly not suited to his role last season.
1. He is a poor tackler overall.
2. He doesn't have awareness of opposition players runnig off him.
3. He doesn't pressure the CM's in front of him hard enough, allowing them time to pick passes with ease.
4. His passing was overall non constructive, too many short sideways passes and when he did try anything progressive he more often that not messed it up.
5. He deosn't offer the defence enough protection.
6. He lacks urgency when tracking back.

Point 2 and 6 are his major deficiencies and are teh reason why he can not be a starting midfielder for a club the size of Arsenal and are why it cant be said he had anything that resembled a successful season IMHO.'

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 sie 2009, 21:40

michal2 pisze:tak tak, widze ze mam 2 opcje-albo popieram Wengera i jestem prawdziwym fanem albo krytykuje i nie jestem. Oczywiscie nie jest mozliwe bycie fanem ktory chce dobrze dla swojego zespolu i kryrykuje decyzje personalne spychajace go z czolowki.
Twoje kibicowanie sprowadza sie do wspominania jak to było pieknie dwa lata temu (Arsenal nic nie wygrał), jak znakomicie wyglądała pomoc z Hlebem i Flaminim (którzy sami uciekli z Arsenalu i kims ich trzeba było zastapić) i jak słabi są Denilson, Song ( :] ), Nasri ( :roll: ), Walcott ( :shock: )i Diaby.
Wenger i zarząd nie raz mówili jaka jest polityka, chyba wszyscy wiedzą o co chodzi, więc z tymi tekstami prezentowanymi w co drugim poście jak dla mnie żyjesz w innym świecie.

Poczytaj moje posty i zobacz czy nie ma w nich słów krytyki.
michal2 pisze: Masz wkleje Ci szczegolowe opinie angielskich fanow
Znam je dobrze, na tym forum tez się już przewijały, doceniam wysiłek. :)

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 12 sie 2009, 22:02

Musze sprostowac. Co do tych tych 5 ktorych wymieniles to nie mowie ze sa slabi a mowie ze sa zbyt slabi na pierwsza 11 Arsenalu. To roznica. Mowie tez o Arsenalu ktory mialby walczyc o mistrzostwo, o Lige Mistrzow (bynajmniej nie tak jak w zeszlym sezonie, wiecej szczescia w losowaniach niz umiejetnosci-no az tak slabi nie jestesmy by nie pokonac Villarrealu).

A i co z tego ze w co 2 poscie. Przesada. Poza tym ja tylko odnioslem sie do posta w ktorym Elfin dziwil sie brakowi wiary w Arsenal. To tyle.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sie 2009, 23:21

Nie rozumiem tego " :lol: " na końcu. Three in a row? To nie jest drużyna piekielna mocna? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 12 sie 2009, 23:29

1. Neville nie jest drewnem, bo jak na swoje lata, dalej prezentuje fantastyczny poziom - szkoda tylko, że zeszły sezon stracił przez kontuzje.
2. Denilson... Sorry, wierze, że Arsenal w tym sezonie uplasuje się na drugim miejscu za MU, ale tego zawodnika jakoś tak... nie biorę pod uwagę, zastanawiając się, którzy zawodnicy mogliby się do tego znacznie przyczynić.
3. Rafael często odwiedza ławkę, bo jest młody - nie można go forsować, bo się rozklekocze, popadnie w kontuzjogenność, albo jakiś frustrat wjedzie mu kosę i po karierze. 4. Nasri - statystyki z wiki (sorry, nie chciało mi się szukać - mnie wystarczyło, że widziałem go w paru spotkaniach) 29 spotkań - 6 bramek <-- jak na 22-letniego pomocnika, które debiutuje w Premiership, chyba nieźle? To już może być zawodnik na "tu i teraz", a nie na "za 10 lat".
5. Gibbs to akurat cienias - taki chłopek-roztropek, który powinien mieć etykietkę "wystawiać w ostateczności" i to tylko ze słabszymi przeciwnikami.
6. Osobiście widziałbym w Arsenalu na DM-ie Miguela Veloso (to znaczy widziałbym go w MU, ale Alex nie odpisuje na mojego esa, w którym sugerowałem, że mógłby go sprowadzić, więc chyba nie jest zainteresowany). Jest świetny technicznie, może grać także w obronie, ma dobry strzał, celnie podaje i jest przystojny, więc mógłby grać w reklamach...:P

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sie 2009, 0:45

Do Nasriego mam kilka zarzutow. Statystyki ma lepsze niz Hleb ale juz kreowanie gry, ta cala kreatywnosc to nie to samo. Dla mnie to co grali Cesc z Hlebem, Tomasem i Gilberto a pozniej Flaminim to bylo to.

Poza tym gracz na mistrzowski Arsenal to gracz ktory gra rowno, ktory jak to Anglicy mowia jest 'consistent'. Nasri jest bardzo chimeryczny.

Co wiecej, nasi mlodzi gracze z tego co zauwazylem sa kiepscy w grze obronnej a broni przeciez caly zespol. Walcott i Nasri sa tu zbyt slabi na pierwsza 11. Do dzis pamietam co Anelka zrobil z Nasrim w maju na Emirates.

No i z mlodymi to jest tak ze czasem zagraja dobrze-mecz z Manchesterem 2-1 czy nawet to 0-0 ale tez sporo meczow graja fatalnie i nierowno-tu zwlaszcza wyjazdy ale tez u siebie z Villa, Hull czy kilka meczow w czasie tej feralnej passy 5 meczow bez strzelonej bramki.

Do tego w kluczowych meczach z mocnym przeciwnikiem typu polfinal LM mlodzi tez nie blyszczeli-Nasri, Song itd

Reasumujac, Denilson czy Nasri moga sobie miec swietne statystyki ale co mi z tego skoro te gole i asysty nabija sobie w kilku meczach a w wielu innych zagraja padake, dadza sie zdominowac rywalom a do tego w kluczowych meczach LM juz nie beda w stanie grac tak jak w mniej istotnych meczach czy ze slabszymi rywalami.

Z pomoca Rosicky-Fabregas-Gilberto (Flamini)-Hleb tego problemu nie bylo.

-gra byla rowna, wpadki zdarzaly sie rzadko,
-w meczach o najwyzsza stawke zespol gral swietnie
-nie wygladalo to jak 'mecz mezczyzn i chlopcow',
-gra obronna pomocnikow byla o klase lepsza,
-w zespole bylo o wiele wiecej kreatywnosci i tak przez kibicow Arsenalu uwielbianej pieknej gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2009, 11:32

Liga dziś rusza :jupi:

ciarki momentami przechodzą :]

Wpis na bloku Michała Okońskiego, jak zwykle daje radę.
http://okonski.blog.onet.pl/Przewodnik- ... 88623227,n

Arshavin nawet w reklamie wymiata :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 sie 2009, 15:35

Pierwsza kolejka nawet na dobre się nie zaczęła, a tymczasem mamy murowanego kandydata na rotfl roku

Obrazek

:boruta:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sie 2009, 15:55

Jaki rotfl , dobrze mówi :) Nie kupisz wszystkiego , JT to nie Adebayor czy Toure . Wątpie czy jest możlwiy zakup takich piłkarzy jak Messi , Xavi ,Iniesta ,Puyol, Rio, Rooney ,Lampard, Gerrard jest to praktycznie nie możlwie więc jego flaga nawiązująca do sprzedaży klubowej legendy jest jak najbardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 sie 2009, 16:01

:haha:

Przyganial kociol garnkowi KajoFC o to chodzi...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 sie 2009, 16:11

Kibic Chelsea i flaga "Money Can't Buy Everything" wyglądają razem naprawdę komicznie. :lol:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”