EURO 2012: 1/2 Finalu - Portugalia vs Hiszpania - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

komu kibicujesz

Portugalia
14
78%
Hiszpania
4
22%
Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: 1/2 Finalu - Portugalia vs Hiszpania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 28 cze 2012, 0:01

paskudnie obrzydliwe bylo to ciegle podniecanie sie komentatora nad Ronaldo. A chyba dla kazdego troche bardziej bystrego obserwatora pilkarzami meczu w Portugalii byl Meireles i Moutinho. Ci dwaj pilkarze grali niesamowicie-wogole Moutinho to najlepszy pilkarz portugalii calego turnieju-kazdy mecz swietny. To oni zdecydowali o tym ze do 60-70 minuty portugalia wygladala powiedzmy troche lepiej na boisku. To wlasnie ci dwaj wygrali srodek pola z Xavim Busquetsem i Alonso(inna sprawa ze Xavi to jest cien pilkarza, ale to nie ich wina).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 cze 2012, 0:08

Podniecał się tymi wolnymi Ronaldo, a pewnie nawet nie wie, że Ronaldo strzelił w lidze z wolnego w tym sezonie po 30 kolejce dopiero(o ile się nie mylę) :P

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 cze 2012, 0:10

HELDER pisze:paskudnie obrzydliwe bylo to ciegle podniecanie sie komentatora nad Ronaldo. A chyba dla kazdego troche bardziej bystrego obserwatora pilkarzami meczu w Portugalii byl Meireles i Moutinho. Ci dwaj pilkarze grali niesamowicie-wogole Moutinho to najlepszy pilkarz portugalii calego turnieju
Jak odnośnie Moutinho mogę się zgodzić, tak jeśli chodzi o Meirelesa, to się zgodzić już nie mogę - zwłaszcza dzisiaj, gdzie zawalił kluczową akcje Portugalczyków być może dla losów całego meczu. Nie odmówię mu dobrej gry w defensywie, ale kiepsko mu wychodziło rozgrywanie piłki, zwłaszcza w szybszych kontratakach ... Poza tym, nie zaniżał bym wartości Cristiano Ronaldo dla Portugalii, mimo wszystko, na tym turnieju właśnie jego bym ocenił najwyżej w drużynie, może kiepsko wszedł w turniej, ale dał awans Portugalczykom nie tylko z grupy ale też do półfinału - on pociągnął ten zespół tam gdzie się znalazł obecnie, nie można tego ignorować. Moutinho według mnie zaraz za nim, jeśli chodzi o najlepszych graczy Portugalii na tym turnieju a trzecie miejsce dla Pepe - jaki o dziwo, nawet bez czerwonej kartki w turnieju... lekki szok a do tego najmocniejszy punkt defensywy zespołu Portugalskiego.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 28 cze 2012, 0:11

NIe zmienia to faktu ze Ronaldo zagrał naprawde niezły mecz...moze nie tak dobry jak z Czechami czy Holandią ale jednak i przeciwnik wyższa klasa;D

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 28 cze 2012, 0:12

Wogole jesli chodzi o Moutinho, kiedys uwazalem go za dosc przereklamowanego pilkarza, ale olsnil-tak moge powiedziec-mnie w dwumeczu z ManCity-co ciekawe kropke nad i postawil w rewnazu gdzie Porto przegralo 4-0 (chyba). Tam zagral fenomenlane zawody, co krecil w srodku, wykladal pily Hulkowi nie wiem jakim cudem wtedy dostali takie baty. A turniej euro koko spoko potwierdzil moja opinie o nim. Kapitalny pilkarz, taki troche podobny do Pirlo-modnego dzis. Dziwne ze zadna potega go nie chce, taki United zrobilby 2x lepiej kupujac portulaczyka niz Modricia-ale to tylko moje zdanie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 28 cze 2012, 0:17

jak ktos uwaza ze CR nie mial dobrego turnieju to gratuluje.

pilkarz meczu dla mnie Coentrao kasowal wszystko co mogl.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2012, 0:20

Amaru pisze:NIe zmienia to faktu ze Ronaldo zagrał naprawde niezły mecz...moze nie tak dobry jak z Czechami czy Holandią ale jednak i przeciwnik wyższa klasa;D
a to ciekawe, bo szczerze mowiac mam zgola odmienne zdanie. czesto byl poza gra, nie przypominam sobie, zeby stwarzal kolegom dobre sytuacje strzeleckie, przez caly mecz nie potrafil nikogo przedryblowac (mimo ze zazwyczaj mial sporo miejsca i zalosnego arbeloe naprzeciwko), a jedyne czym mi zapadl w pamiec to fatalnymi rzutami wolnymi, spieprzeniem sytuacji na wage awansu i ucieknieciem od odpowiedzialnosci w konkursie jedenastek.

nie byl to az tak fatalny mecz w jego wykonaniu, jak ten z dania, ale tez nie ma nawet porownania do bardzo dobrych wystepow z holandia i czechami. a od gracza, ktory aspiruje do zlotej pilki mozna wymagac wysokiego poziomu z kims wiecej, niz z druzyna 'grupy smiechu', albo ostatnia w grupie holandia, ktora wyszla 5 napastnikami i tylko wypiela tylek przed portugalczykami
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 0:26 przez moody, łącznie zmieniany 1 raz.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 28 cze 2012, 0:30

moody90
to który zawodnik ofensywny był bardziej pod gra niz ronaldo...??czekam na propozycje z obydwu ekip? bo jak znajdziesz dwóch takich zawodników którzy sie bardziej wyróżnili to pogratulluje:D uczestniczył w wiekszoscy ofensywnych akcji Portugalczyków... szał moze nie zagrał nie wiadomo jakiego meczu ale był wyróżniająca sie postacią w swojej druzynie...i w ogóle na boisku...ale jak ktoś wychodzi z założenia ze arbeloa jest załosny to czego mozna oczekiwac?? :nein: a sytuacja z 89 min była...nie do końca winą samego ronaldo...bo podanie tez za dokładne nie było...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2012, 0:33

z portugalii chocby moutinho, czy nani, w hiszpanii kazdy procz negredo. ronaldo sie wyroznil? no ale wlasnie czym, ja ci konkrety podalem. chyba komentarz iwanskiego troche cie zamroczyl ;)
arbeloa jest slaby, ale mniejsza o to.
sytuacja z 89 rzeczywiscie nie byla idealna, pilke dostal troche za plecy, ale to nie zmienia sedna sprawy, o ktorej pisalem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 cze 2012, 0:40

moody90 pisze:a to ciekawe, bo szczerze mowiac mam zgola odmienne zdanie. czesto byl poza gra, nie przypominam sobie, zeby stwarzal kolegom dobre sytuacje strzeleckie, przez caly mecz nie potrafil nikogo przedryblowac (mimo ze zazwyczaj mial sporo miejsca i zalosnego arbeloe naprzeciwko), a jedyne czym mi zapadl w pamiec to fatalnymi rzutami wolnymi, spieprzeniem sytuacji na wage awansu i ucieknieciem od odpowiedzialnosci w konkursie jedenastek.
O ile pierwsza część wypowiedzi jest do dyskusji bo moim zdaniem także Ronaldo nie zagrał dobrego meczu, po części to wina jego a po części świetnie dysponowanej od początku turnieju hiszpańskiej obrony ale pisanie o tym, że uciekał od odpowiedzialności bo chciał strzelać ostatniego karnego to już moim zdaniem bzdura. Fabregas też uciekał od odpowiedzialności? Gdyby Cesc nie trafił największa presja i odpowiedzialność byłaby właśnie na Ronaldo. Przecież przy założeniu, że wszyscy trafiają właśnie dlatego do ostatniej serii zwykle przydziela się liderów albo zawodników, którzy czują się na siłach strzelać tego teoretycznie ostatniego karniaka kiedy presja jest największa i pomyłka kończy konkurs. Można mieć uwagi i obiekcje do gry Ronaldo dzisiaj ale formować zarzut z tego, że chciał strzelać ostatniego karnego? To już hejtowanie i czepianie się.

A co do wyróżnień za dzisiejszy mecz to całe trio środkowych pomocników Portugalii dzisiaj zasługuje na brawa, świetne agresywne krycie, tak zgasić i zneutralizować środek Hiszpanii nawet przy tak słabym Xavim to spora sztuka. Pisze się o Moutinho, na boisku naprawdę kapitalny, jego ocenę trochę psuje ten fatalnie wykonany karny. Wyróżniłbym też Veloso, naprawdę fantastyczne zawody w jego wykonaniu.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 0:49 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 cze 2012, 0:48

moze rzeczywiscie troche sie zapedzilem, bo to w sumie gdybanie. moze w ogole nie mial zamiaru podchodzic do rzutu karnego? w kazdym razie moim zdaniem jako etatowy wykonawca jedenastek (mniejsza o to, ze bodajze na ostatnie 4 zmarnowal 3) powinien podejsc pierwszy i dac przyklad kolegom, to byloby chyba najlogiczniejsze wyjscie. fczy fabregas uciekal od odpowiedzialnosci? nie wiem, w klubie karnych nie strzela, moze po prostu ci, ktorzy podchodzili wczesniej robia to lepiej ( a nawet mam cytat na ten temat: Cesc: "Toni (Grande) chciał, żebym strzelał karnego jako drugi. Powiedziałem mu: wpisz mnie jako piątego. Miałem przeczucie". via @NoeQuero), a nie powiesz mi, ze pepe, czy alves to pewniejsi wykonawcy od ronaldo, igral z ogniem ronaldo zostawiajac siebie na koniec, no i na dobre mu to nie wyszlo

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 cze 2012, 0:51

Mnie rozbawił tekst "widzą państwo jak upadł Xabi Alonso, on bardzo cierpi". W ogóle śmiesznie Iwański oceniał te faule, każdy faul na Hiszpanie był wg niego brutalny i ostry, a każdy faul na Portugalczyku był taktyczny i nie ma co posądzać faulującego o złośliwość :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 cze 2012, 0:54

Są różne szkoły strzelania karnych, jedni wysyłają najlepszych na początek inni na koniec, tu nie ma jakiejś złotej zasady i doszukiwanie się jakiegoś drugiego dna moim zdaniem nie ma żadnego sensu. Niektórzy pewnie marzyli żeby Ronaldo podszedł do tego ostatniego karnego i go zjebał tak żeby tę porażkę można zrzucić tylko na niego. Nie strzelił, partnerzy dali dupy wcześniej i nigdy nie dowiemy się czy by pokonał Ikera, można go krytykować tylko za grę a tu moim zdaniem kilku graczy w szeregach Portugalii pokazało się z lepszej strony od niego.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2012, 0:55

O kolejnosci strzelania karnych decydowal Bento,a nie CR. Gadanie o "braku wziecia odpowiedzialnosci" to totalne czepialstwo fanbojow Barcy.

Strasznie zaluje,ze Moutinho,kluczowy zawodnik srodka pola u Portugalczykow,ktory zagral naprawde swietny mecz,nie strzelil karnego. Szkoda,szkoda,wielka szkoda...

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”