Bayern München - Real Madrid - Strona 51

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 kwie 2012, 21:01

Kamil232 załapał. I gratki.

Pisałem już wcześniej, że słowa gwałt użyłem jako przenośni i że jest to moja krucjata przeciwko medialnej szopce.

Dlaczego w prasie, portalach, na blogach rzekomo fachowych dziennikarzy czytujemy tylko o klapach Realu i Barcy? Nie ma słowa o Heynckessie, który... już o tym pisałem. Czemu nikt mi nie diagnozuje tego sukcesu Bayernu? Drugi finał w trzy lata! O klepu-klepu pisali książki, a ja z wielką chęcia przeczytałbym jak to wygląda "z boku" - czy to może początek ery Bayernu, czy po prostu mieli farta, może na stałe zagoszczą w półfinałach? Tego mi brakuje. Tak samo dlaczego nie ma nic o taktycznych rozkimnach pracy Di Matteo? Dlaczego nikt mi nie napisze fachowego artykułu co takiego się stało, że beznadziejny sezon i spektakularne klęski przekuli w finał LM? Bo wydaje mi się, że polscy dziennikarze w studiu to potrafią tylko powiedzieć "geniusz Messi, fenomenalny Roanldo i futbol umarł" a takie gadki są typowe dla dzieciarni, nie dla dorosłych mężczyzn, którzy z tego żyją.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2012, 21:19

http://rudzki.blog.onet.pl/

Rudzki pisze u siebie o Di Matteo

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 kwie 2012, 2:16

Dlaczego w prasie, portalach, na blogach rzekomo fachowych dziennikarzy czytujemy tylko o klapach Realu i Barcy?
krotko zwiezle i na temat. bo sa lepsze i maja wiecej fanow w Polsce.
Czemu nikt mi nie diagnozuje tego sukcesu Bayernu?
Za jakis czas beda diagnozy ale tylko zwyciezcy. Pamietaj ze to przegrani w swoich ligach.
Drugi finał w trzy lata! O klepu-klepu pisali książki, a ja z wielką chęcia przeczytałbym jak to wygląda "z boku" - czy to może początek ery Bayernu, czy po prostu mieli farta, może na stałe zagoszczą w półfinałach?
wieksza regularnoscia wykazuje sie wlasnie Real czy Barca od BM. a w kwestii finalow MU.
Dlaczego nikt mi nie napisze fachowego artykułu co takiego się stało, że beznadziejny sezon i spektakularne klęski przekuli w finał LM? Bo wydaje mi się, że polscy dziennikarze w studiu to potrafią tylko powiedzieć "geniusz Messi, fenomenalny Roanldo i futbol umarł" a takie gadki są typowe dla dzieciarni, nie dla dorosłych mężczyzn, którzy z tego żyją.
a co tu pisac. Trafili na slaby Basel i OM. Dopiero w polfinale ograli kogos powaznego. To juz CFC wykonalo wiecej zeby zagrac w finale. Poza tym w lidze kolejny rok zostali zmiazdzeni przez BD. pisze zmiazdzeni bo nie wygralki zadnego meczu z mistrzem. Jak spojrzymy na ostatnich zdobywcow LM to mozna stwierdzic ze to pomimo wszystko byly wielkie druzny ktore radzily sobie na klku frontach. Obecni finalisci nie nawiazuja do poprzednich. W zwiazku z powyzszym oraz z uwagi na brak jakies wielkiej pilki z ich strony nie mozna oczekiwac ze swiat sie rzuci na kolana przed BM czy CFC. Gdybym mial porownac ten final do jakiegos innego to chyba do meczu Porto-Monaco. W finale zagraja dwie firmy ktore aktualnie nie moga powiedziec ze blyszcza pelnym blaskiem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2012, 2:46

Zajebiste argumenty, nie ma co.
Bienias pisze:
Dlaczego w prasie, portalach, na blogach rzekomo fachowych dziennikarzy czytujemy tylko o klapach Realu i Barcy?
krotko zwiezle i na temat. bo sa lepsze i maja wiecej fanow w Polsce.

WIDAĆ, ŻE SĄ LEPSZE PO ODPADŁY. BARCA, KTÓRA OD ILUŚ TAM SPOTKAŃ NIE OGRAŁA CHELSEA I JEST TO JEDYNY KLUB, KTÓREGO NIE POKONAŁ GUARDIOLA PLUS BAYERN, KTÓRY JAK NIKT INNY TAK CZĘSTO NIE WYRZUCAŁ REALU Z PUCHARÓW. ZROBIŁ IM ZAMEK HOKEJOWY NA SB, STRZELIŁ GOLA W 10 SEKUNDZIE. 10 SPOTKAŃ W MONACHIUM, 9 PORAŻEK 1 REMIS. SAMI REALOWCY DOPIERO TERAZ ZROBILI PIERWSZEGO MAJSTRA OD 4 LAT. GODNE PODZIWU
Czemu nikt mi nie diagnozuje tego sukcesu Bayernu?
Za jakis czas beda diagnozy ale tylko zwyciezcy. Pamietaj ze to przegrani w swoich ligach.

BARCA TO TEŻ PRZEGRANY W LIDZE.
Drugi finał w trzy lata! O klepu-klepu pisali książki, a ja z wielką chęcia przeczytałbym jak to wygląda "z boku" - czy to może początek ery Bayernu, czy po prostu mieli farta, może na stałe zagoszczą w półfinałach?
wieksza regularnoscia wykazuje sie wlasnie Real czy Barca od BM. a w kwestii finalow MU.

REAL WYKAZUJE SIĘ GENIALNĄ REGULARNOŚCIĄ - OSTATNI FINAŁ 10 LAT TEMU, POTEM SIEDEM RAZY Z RZĘDU KLAPA I POŚMIEWISKO W 1/8. RAPTEM DWA PÓŁFINAŁY PO OGRANIU APOELÓW I INNYCH TOTTENHAMÓW. BAYERN ROBI DRUGI FINAŁ W TRZY LATA. TO CHYBA BARDZIEJ WARTOŚCIOWE I POZIOM WYŻEJ. MU ZROBIŁ TRZY FINAŁY W CZTERY LATA. ALE NA RAZIE PRZYSTOPOWAŁ. BAYERN JEST NA FALI.
Dlaczego nikt mi nie napisze fachowego artykułu co takiego się stało, że beznadziejny sezon i spektakularne klęski przekuli w finał LM? Bo wydaje mi się, że polscy dziennikarze w studiu to potrafią tylko powiedzieć "geniusz Messi, fenomenalny Roanldo i futbol umarł" a takie gadki są typowe dla dzieciarni, nie dla dorosłych mężczyzn, którzy z tego żyją.
a co tu pisac. Trafili na slaby Basel i OM. Dopiero w polfinale ograli kogos powaznego. To juz CFC wykonalo wiecej zeby zagrac w finale. Poza tym w lidze kolejny rok zostali zmiazdzeni przez BD. pisze zmiazdzeni bo nie wygralki zadnego meczu z mistrzem. Jak spojrzymy na ostatnich zdobywcow LM to mozna stwierdzic ze to pomimo wszystko byly wielkie druzny ktore radzily sobie na klku frontach. Obecni finalisci nie nawiazuja do poprzednich. W zwiazku z powyzszym oraz z uwagi na brak jakies wielkiej pilki z ich strony nie mozna oczekiwac ze swiat sie rzuci na kolana przed BM czy CFC. Gdybym mial porownac ten final do jakiegos innego to chyba do meczu Porto-Monaco. W finale zagraja dwie firmy ktore aktualnie nie moga powiedziec ze blyszcza pelnym blaskiem.
Bayern miał grupę śmierci i pogonił City, które w tamtym okresie jechało z United 6-1, ograli Napoli, które potem stawiało czoło Chelsea. Dorzucam Real i okazuje się, że łatwa droga to nie była. A Basel wyeliminował MU, które tak zachwalasz za większą regularność. Nie mam pytań, że też chciało ci się pisać tak bezsensowne posty. Ja myślę, że po tym co pokazał Bayern w ostatnich edycjach chyba już nikt go nie lekceważy jak to miało miejsce w latach 2004-2009 (chociaż kadrowo mogli się wydawać silniejsi niż obecnie, ale na to przyjdzie czas, żebym opisał). .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 kwie 2012, 10:36

Ogrywali United a pojechal ich SL, ktory minimalnie byl lepszy od Legii. Tak tez mozna pisac stosujac twoj tok myslenia. Kazdy mecz jest inny i sam to wiesz. Jednak kogo mial w LM BM ze znanych firm? Napoli i City to byli pierwszoroczniaki, ktore lapaly doswiadczenie i placili frycowe. Popatrz na przyklad BD, ktora jest lepsza. W lidze wygrywa a w LM byla ogrywana. To sa takie oczywistosci ze chyba nie warto pisac. BM to jest europejska klasa sama w sobie. Tego klubu nigdy sie nie lekcewazy nawet jak jest w slabszej dyspozycji. Dyskusji by nie bylo gdybys nie domagal sie zeby znani publicysci czy tez swiat pilki nie wznosil BM na pilkarski piedestal. Ten czas moze nastapic ale po wygranej w LM.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2012, 10:41

Napoli i City to byli pierwszoroczniaki, ktore lapaly doswiadczenie i placili frycowe
Czy to nie Ty Bienias pisałeś przypadkiem, po losowaniu, że City rozwali wszystkich i o drugie miejsce będzie walczyć Bayern z Napoli?
Wiem, że City to pierwszoroczniak, ale popatrz na ich formę w tamtym okresie. Zresztą co to ma do rzeczy, że grali pierwszy raz w LM? Są to dobre zespoły, a to, że pierwszy raz załapali się do Lm raczej niewiele zmienia.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 kwie 2012, 12:39

Akarin pisze:Czy to nie Ty Bienias pisałeś przypadkiem, po losowaniu, że City rozwali wszystkich i o drugie miejsce będzie walczyć Bayern z Napoli?
Wiem, że City to pierwszoroczniak, ale popatrz na ich formę w tamtym okresie. Zresztą co to ma do rzeczy, że grali pierwszy raz w LM? Są to dobre zespoły, a to, że pierwszy raz załapali się do Lm raczej niewiele zmienia.
Zmienia i to dużo....Po części zapłacili tzw. frycowe,czyli brak doświadczenia w tych rozgrywkach.Gra na bardzo wysokim poziomie co kilka dni(LM i PL) a przede wszystkim presja na zespół,bo City było wymieniane w gronie faworytów LM ze względu na kadrę jaką dysponują.W Napoli było inaczej,nikt nie wymagał od nich awansu i oni na tym skorzystali,do tego trafili z formą.Jeśli popatrzymy na grę City z tamtego okresu w LM i PL to tak jakbyśmy oglądali dwie inne ekipy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2012, 12:50

Bienias pisze:Ogrywali United a pojechal ich SL, ktory minimalnie byl lepszy od Legii. Tak tez mozna pisac stosujac twoj tok myslenia. Kazdy mecz jest inny i sam to wiesz. Jednak kogo mial w LM BM ze znanych firm? Napoli i City to byli pierwszoroczniaki, ktore lapaly doswiadczenie i placili frycowe. Popatrz na przyklad BD, ktora jest lepsza. W lidze wygrywa a w LM byla ogrywana. To sa takie oczywistosci ze chyba nie warto pisac. BM to jest europejska klasa sama w sobie. Tego klubu nigdy sie nie lekcewazy nawet jak jest w slabszej dyspozycji. Dyskusji by nie bylo gdybys nie domagal sie zeby znani publicysci czy tez swiat pilki nie wznosil BM na pilkarski piedestal. Ten czas moze nastapic ale po wygranej w LM.
Nie domagam się wynoszenia Bayernu na piedestał tylko ogarnięcia tej szopki medialnej, która dalej ciągnie te śmieszne artykuły i felietony i Hiszpanach. Mnie to nudzi cholernie - nie chodzi mi, żeby pisali o Bayernie, byleby się ogarnęli - to fachowcy do jasnej ciasnej.

Borussię też można uznać za pierwszroczniaka - zagrali w LM po prawie 10 latach przerwy, nikt z obecnego składu tego nie pamięta, dorzucam jeszcze śmiesznie niską średnią wieku.

A idąc dalej takich niepoważnym tokiem myślenia możesz sobie wszystko interpretować pod siebie. Ależ ta liga angielska jest cienka skoro dwa najlepze kluby z płaczem kończą fazę grupową. Zaraz ktos przyjdzie i napisze - toć to najlepsza liga świata skoro szósta ekipa w tabeli gra w finale LM! Analogia do BL - co to za liga skoro ich dwukrotny mistz z rzędu daje dupy w fazie grupowej? To ja zaraz powiem - zajebista liga skoro ich trzecia ekipa, która przebija się przez kwalifikacje i od dwóch sezonów jest bita na własnym podwórku robi finał LM! Po co w ogóle obrałeś taką linię dyskusji skoro w ogóle to nie ma sensu?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2014, 16:28

Czy można już się zacząć napinać?

W Madrycie chcą bawią się w wymyślanie mądrości - najpierw mówili, że Ronaldo może nie zagrać w pierwszym meczu - zagra, teraz, że Bale z powodu grypy czy czegoś tam może wypaść - 100% zagra.

Sędzią Howard Webb. Ciekawe czy na symulki Di Marii będzie się nabierał.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 kwie 2014, 16:53

Bale po prostu dzis nie trenowal wlasnie przez grype. Watpie by nie zagral przez cos takiego.
Wieksze szanse na awans ma Bayern, ale licze, ze zobacze w tym dwumeczu jak najmniej akcja a'la Barcelona.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 kwie 2014, 16:53

Ciekawe, czy na symulki Robbena się będzie nabierał. :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 kwie 2014, 18:31

guru pisze:Ciekawe, czy na symulki Robbena się będzie nabierał. :wink:
Albo Mullera. On już z MU sobie padał w polu karnym to szukał wzrokiem sędziego by karniaka dać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2014, 18:48

Muller? To chyba Ci sie z kimś pomylił, bo on akurat najmniej dodaje od siebie. Robben - zdecydowanie również ograniczył udawanie, ale niestety Ribery w tym sezonie jak mu nie idzie to zaczyna głupie symulki. Arjen gra genialnie i w ostatnich meczach w ogóle żadnych symulek z jego strony nie było.

Kto w Realu jest o jedną kratkę od zawieszenia?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 kwie 2014, 19:57

Ramos i Xabik.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 kwie 2014, 22:12

Akarin pisze:Muller? To chyba Ci sie z kimś pomylił, bo on akurat najmniej dodaje od siebie. Robben - zdecydowanie również ograniczył udawanie, ale niestety Ribery w tym sezonie jak mu nie idzie to zaczyna głupie symulki. Arjen gra genialnie i w ostatnich meczach w ogóle żadnych symulek z jego strony nie było.

Kto w Realu jest o jedną kratkę od zawieszenia?
chyba on choć na szczęście to nie była taka sytuacja jak symulki graczy barcelony, taka na styku. Choć trzeba uczciwie przyznać że z top 4 lig najmniej symulują właśnie niemcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”