Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 504

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2012, 16:41

darek123, jesteś nowy więc dam Ci radę. Nie pisz bzdur, bo nikt Cię poważnie nie będzie traktował.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 03 maja 2012, 16:44

cloner pisze:darek123, jesteś nowy więc dam Ci radę. Nie pisz bzdur, bo nikt Cię poważnie nie będzie traktował.
To nie są bzdury. Możemy się traktować niepoważnie, też lubię pożartować.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6207
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 16:47

Faktem jest, że wiele nazwisk jest dyskusyjnych (Brożek, Kucharczyk, Fabian), że są nazwiska totalnie bez sensu (Matuszczyk), że jest wielu graczy, którzy w kadrze się nie znaleźli a być może pokazaliby coś więcej nić ci powołani. Nie mówię, ze Lisowski jest lepszy od Boenisha, ani że Boenish jest lepszy od Lisowskiego - bo obojętne który z nich jest lepszy, i tak jest to różnica minimalna.
Mówi się, że z gówna bicza się nie ukręci - nasza reprezentacja jest przeciętniakiem (nie 65 drużyną świata, ale taką z przedziału 20-30pare) która tak czy tak zapewne odpadnie w fazie grupowej. A najlepiej nich jeszcze kontuzji dostanie Lewandowski - wtedy żaden Piech, Franek, Banaś, Lisowski czy Boruc i tak nam nie pomogą.
Boenish czy Lisowski, a może Magiera? Idę o zakład, że jeśli wypadnie Wawrzyniak, to na lewej obronie zagra Dudka. Piech? Czyli jest na tym forum ktoś taki, kto widzi tą reprezentację bez Lewandowskiego na boisku! Fabian? A co mnie obchodzi bramkarz numer 3. ECT
Trzon drużyny jest jaki jest, i żadnego nazwiska z tego trzonu nikt nie krytykuje. Gramy 8, 12 i 16 - co 4 dni spokojnie można wystawiać tą samą 11.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 03 maja 2012, 16:51

sickstick pisze:Gramy 8, 12 i 16 - co 4 dni spokojnie można wystawiać tą samą 11.
Masz rację ;) ale dajmy na to, że musimy gonić wynik, i potrzebne są zmiany, więc kto będzie strzelał bramki ze zmienników? Brożek? Nie chodzi tu nawet o Piecha ale Frankowski jako joker byłby znakomitą opcją, nie wiem jak Smuda mógł go pominąć. Mimo wieku to chyba nasz drugi napastnik po Lewym.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 maja 2012, 16:53

Marco_Van_Basten pisze:Oprócz Wawrzyniaka i Brzyskiego jest to absolutne TOP3 polskich lewych obrońców.
Wg mnie Lisowski zjada Brzyskiego, który w Polonii wg mnie spuścił z tonu.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 03 maja 2012, 16:56

Co do Wolskiego to jakby nie grał w Legii z kadrą nie jest zgrany. Nie lubię Wojtkowiaka ale nie wiem czy mamy kogoś lepszego. Kamiński raz jest dobry raz cienki ale jest młody, perspektywiczny więc euro mu się by przydało. Lepszego od Grosickiego rezerwowego w kadrze też chyba nie mamy. Jeleń po kontuzji nie ten sam więc jego brak w 26ce naturalny. Jak Lewandowski nie będzie grał to Sobiech czy Kucharczyk nic nam nie dadzą. No i trzeba liczyć na Perquisa i Boenischa, że dojdą do pełni zdrowia i formy bo bez nich w obronie będzie naprawdę źle i to może zadecydować o niekorzystnych wynikach.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 maja 2012, 17:12

bartbuks pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Oprócz Wawrzyniaka i Brzyskiego jest to absolutne TOP3 polskich lewych obrońców.
Wg mnie Lisowski zjada Brzyskiego, który w Polonii wg mnie spuścił z tonu.
Wg mnie też :mrgreen:

Tak poważnie to Brzyski w Polonii nie gra już tak dobrze jak w Ruchu Chorzów. Nie wiem co ma na to wpływ ale to już nie jest ten sam piłkarz. Może w przyszłym sezonie złapie formę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 maja 2012, 21:25

rzeznik pisze:Jak mniemam nie chodzi o to czy decyzja Smuda jest zaskakująca, tylko o to czy jest słuszna :roll: .
Cris7 pisze:E: Jest dokładnie tak jak pisze rzeznik. Nie napisałem o tym, że jestem zaskoczony, że wybrano tych, a nie innych piłkarzy. Nie jestem, bo wiem, że Dyzma to idiota. Napisałem jedynie, że to pomyłki.
Panowie jajca sobie robicie?Smuda ogłasza kadrę na Euro,część użytkowników tego forum pisze,że powołania są z dupy itd.,ja pytam o piłkarzy lepszych,których powinien powołać selekcjoner,takich co zrobią różnicę(nie licząc tych o których Franz mówił,że w kadrze już nie zagrają) a dostaję jedno nazwisko(Borysiuk) oraz teksty o farbowanych lisach i koncert życzeń nazwisk.Mi też się nie podobają te wszystkie zagraniczne zaciągi,ale skoro rozmawiamy o jednym to za przeproszeniem nie pierdolmy o drugim.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 03 maja 2012, 21:43

ryba_82 pisze:ja pytam o piłkarzy lepszych,których powinien powołać selekcjoner,takich co zrobią różnicę(nie licząc tych o których Franz mówił,że w kadrze już nie zagrają)
No właśnie prawie takich nie ma. A mówienie o zawodnikach, którzy jeszcze w kadrze jednego meczu nie zagrali miało sens na etapie selekcji a nie miesiąc przed euro.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 maja 2012, 21:56

Ja będę się upierał mimo wszystko przy Sznaucnerze i Augustynie , ktorzy szans nie dostali w tej kadrze ani trochę . Jest to według mnie krzywdzące , Sznaucner stary nie jest , w grecji gra regularnie i to nie gdzies tam w Kavali tylko w PAOKU .

Augustyn gra w Vicenzy i też gra regularnie , w tamtym sezonie ten zespół walczył o awans a w tym jest 7 . On gra tam regularnie a wiadomo Serie B na pewno latwe dla obroncy nie jest , i gdzie sie lepiej tych obroncow szkoli niz we Włoszech . Zreszta Augustyn juz w Catanii pare razy pokazał się z dobrej strony .

Głowacki jest kontuzjowany bo coś nie mogę znaleść , bo innego nie mogę znaleść wytłumaczenia że go nie ma.

Polczak może słaby w Cracovi był ale w Tereku gra nieźle i nawet sporo także gdy jest taki problem dlaczego by go nie powołać .

Z reszty obroncow których podałem raczej nie musze się tłumaczyc. Jeżeli chodzi o o pomocników to ten sam casus co obronców dotyczy Salamona i Majewskiego . Jeżeli Wolski to talent , to Salamon to megatalent w Brescii gra dużo ma pare asyst i bramek a Serie B to jest mocna liga , interesują sie nim mocne kluby . Majewski to rozgrywający który by coś mogł zmienic np z ławki a kto jest taki w kadrze Smudy ?

Kazimierczak moim zdaniem jest tej reprezentacji mega potrzebny , człowiek wysoki przydatny przy stałych fragmentach , potrafi znakomicie rozrzucic piłke co by bylo cenne dla Kuby B i Grosika , doswiadczony Portugalią i moim zdaniem kluczowy zawodnik Slaska na pewno by dał radę .

Napastnicy wiadomo , Lewandowski a potem niby jakis potencjał jest ale
cieżko wierzyc ze jesli cos by mu sie stało ktokolwiek zostałby powolany byłby wstanie go zastąpić . Straszna bida u nas z napadziorami.

Zenon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zenon » 03 maja 2012, 22:57

ryba_82 pisze:ja pytam o piłkarzy lepszych,których powinien powołać selekcjoner,takich co zrobią różnicę(
Tomasz Gruszczyński

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 maja 2012, 0:10

ryba_82 pisze:Panowie jajca sobie robicie?Smuda ogłasza kadrę na Euro,część użytkowników tego forum pisze,że powołania są z dupy itd.,ja pytam o piłkarzy lepszych,których powinien powołać selekcjoner,takich co zrobią różnicę(nie licząc tych o których Franz mówił,że w kadrze już nie zagrają) a dostaję jedno nazwisko(Borysiuk) oraz teksty o farbowanych lisach i koncert życzeń nazwisk.Mi też się nie podobają te wszystkie zagraniczne zaciągi,ale skoro rozmawiamy o jednym to za przeproszeniem nie pierdolmy o drugim.
Przecież Ci napisałem te nazwiska. Czego Ty jeszcze chcesz?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 maja 2012, 0:20

ryba_82 pisze:ja pytam o piłkarzy lepszych,których powinien powołać selekcjoner,takich co zrobią różnicę
Oczekujesz nie możliwego. Zastanów się. Są piłkarze grający dla Polski, którzy mogą zrobić różnicę :?:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 04 maja 2012, 13:25

Podkarpacki Związek Piłki Nożnej nie dostał puli biletów na mecze Euro 2012 dla lokalnych klubów, ponieważ jego przewodniczący Greń jest najbardziej zagorzałym krytykiem Grzegorza Laty. :suicide:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 maja 2012, 16:38

Mirek15 pisze:Oczekujesz nie możliwego. Zastanów się. Są piłkarze grający dla Polski, którzy mogą zrobić różnicę :?:
I właśnie o to chodzi,że tych lepszych(nie licząc skreślonych przez Franza) od powołanych po prostu na dzisiejszy dzień nie ma.Oczywiście byłoby lepiej gdyby w kadrze grali 'prawdziwi' Polacy,ale Smuda postawił na tzw. 'farbowane lisy' co było wiadome od bardzo dawna i nikt nie powinien być zaskoczony,że w kadrze na Euro brakuje Lisowskiego czy Jankowskiego.Ty akcentem kończę udział w tej dyskusji i mam wielką nadzieję,że w końcu do niektórych dotrze co przez cały czas próbuje przekazać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”