FMy - Strona 512

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 2:19

bartbuks pisze:Jesteś blisko, choć ten przepis obejmuje chyba wszystkie ligi...
Limit graczy z... UE? :haha:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lis 2010, 2:20

Toż Khrin jest do wyciągnięcia z Interu za około pół miliona ojro z tego co kojarzę. Z tanich i dobrych, a nawet bardzo dobrych - Victor Irineu z Pescary (jak wróci z wypożyczenia) i Razvan Ochirosii ze Steauy Bukareszt.
Mhm... I na pewno chcialby podpisac kontrakt z Piacenza czy innym Elche :>

Jak polecamy to jeszcze: Mario Mandzukic,Nikola Kalinic,Marek Suchy,Silviu Lung Jr. oraz kilku zawodnikow Levadii Tallin :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 lis 2010, 2:21

Salas11 pisze:Limit graczy z... UE?
Nie... Podpowiem - Bakero, Szatałow...

Mulatka w swoim CV wpisała, że lubi jak się wchodzi z trzecią falą :haha:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 lis 2010, 2:30

Za moich czasów (fm 09/00) było prostrze. Grając PL zespołami kupowałem Klimka za grosze, dwóch środkowych obrońców rodem z afryki po 250k, no i oczywiście jeszcze jakieś drobne korekty w składzie (ze sprzedaży trochę kasy czasem za tych niby najlepszych i ktoś znaleziony zawsze się trafił lub z free transferu) w drugim i trzecim sezonie gdy zajęła ekipa dobre miesca, i pomijając mistrzostwo PL to byłem zawsze w 8 LM. Po 3 czy 4 zsezonach zagrałem kilka razy jeszcze fikcyjnymi zawodnikami żeby urozmaicić grę ale krótko. Jak widzę że ktoś grywa po 10 sezonów to podziwiam że Was to nie nudzi.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 2:35

Dr.Football1 pisze:Silviu Lung Jr.
Mam go w Sportingu jako drugiego bramkarza i choć staty ma świetne, nie dorównuje Tamangaro - światowej klasy bramkarzowi rodem z... Nowej Zelandii 8)
bartbuks pisze:Nie... Podpowiem - Bakero, Szatałow...
Poddaję się :?
ulynif pisze:Jak widzę że ktoś grywa po 10 sezonów to podziwiam że Was to nie nudzi.
Tssss... Rzecz gustu, dla mnie zabawa dopiero się zaczyna. Messi już 30 lat, większość gwiazd pokończyła karierę i wschodzą nowe, które trzeba odkryć, sprowadzić i cieszyć się ich grą.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 lis 2010, 2:39

Kupiłem Wasyla z Livorno w lutym. W większości lig była druga połowa sezonu, a u mnie się zaczynał. Okazało się, że nie mogę zgłosić go do rozgrywek, bo jesienią grał w Anderlechcie, początek wiosny spędził w Livorno, a potem przyszedł do mnie. FIFA zabrania piłkarzom grać w więcej niż 2 klubach w sezonie, choć bierze pod uwagę rozgrywki jesień-wiosna. Tak więc nie mogę Wasyla wystawiać, nie mogę oddać do Lokeren (mojego klubu partnerskiego) i nie mogę go nigdzie wypożyczyć. Tak więc spędzi pół roku w rezerwach :shock:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 lis 2010, 2:44

Wiedzieliśmy, że lubisz "duże" kobiety dlatego tą czekoladkę zostawiliśmy Tobie żebyś sam sobie mógł ją mieć samemu odpowiadając na pytanie :P
Salas11 pisze:Tssss... Rzecz gustu, dla mnie zabawa dopiero się zaczyna.
Odpuszczałem bo z sukcesami jako takimi rosły wymagania a pozyskanie funduszy na naprawdę już czołowych zawodników światowych było ograniczone dlatego przerywałem bo więcej już się nie dało zrobić, no chyba że jakimś fartem czy patch'em, nie wiem ale tak to wtedy wyglądało.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lis 2010, 2:45

Jak widzę że ktoś grywa po 10 sezonów to podziwiam że Was to nie nudzi.
Moim najwiekszym idolem zawsze byl,jest i bedzie legendarny trener Auxerre - Guy Roux,dlatego tez wyznaje zasade: jeden save = jeden klub i grac ile tylko sie da :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 3:04

ulynif pisze:Odpuszczałem bo z sukcesami jako takimi rosły wymagania a pozyskanie funduszy na naprawdę już czołowych zawodników światowych było ograniczone dlatego przerywałem bo więcej już się nie dało zrobić, no chyba że jakimś fartem czy patch'em, nie wiem ale tak to wtedy wyglądało.
Dla chcącego nic trudnego. Klub rozwija się wraz z sukcesami. Masz wpływ na całą infrastrukturę, więc nic tylko zakasać rękawy i do przodu. Wiadomo że klub klubowi nierówny. Gdyby nie sukcesy i moja polityka transferowa, Sporting sezon w sezon miałby straty. Umiejętnie je jednak niweluję. Ba, rok rocznie zarabiam minimum 50 baniek na czysto no i trzymam płace twardą ręką, to podstawa. Obecnie moją największą gwiazdą w SCP jest peruwiański skrzydłowy - Jose Santos. Dorobił się globalnej marki a wartość rynkowa oscyluje wokół 35 milionów euro. W Realu czy innych finansowych hegemonach dostałby tygodniówkę rzędu około 160 - 170 tysięcy. U mnie zarabia 65 co nie nadwyręża budżetu a ja unikam zbytnich dysproporcji w zarobkach kluczowych zawodników. Veloso i Moutinho (nota bene legendy klubu) zarabiają po 50 tysięcy z racji wieku. Mogę teraz śmiało stwierdzić, że odjebałem kawał dobrej roboty 8) Następnym moim celem będzie przywrócenie lat świetności PSG, ale to już na innym savie.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 27 lis 2010, 9:16

Nie moglem wczytac mojego sejva musze od nowa zaczac;/ musialem az przeinstalowac Fm'a ;/ Kogo polecacie wziasc,mysle nad jakimis srednimi zespolami,cos ala fiorentina,pomozie cos wybrac :),FM 11

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 27 lis 2010, 10:09

wziąść to radzę słownik ortograficzny.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 27 lis 2010, 10:12

Jesli nie wnosisz nic do tematu to na jaki h.. sie wpier.. do tego co nie trzeba ideale.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 lis 2010, 10:24

Salas11,
Z tą infrastrukturą to tak jak napisałem wcześniej, w wersji którą grałem możliwości nie były duże.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 lis 2010, 11:07

fejkenq to zalezy jaka liga ci sie podoba. Kazda ma inne zasady w Fmie 11 Liga angielska jest calkowicie odmieniona od ostatniej wersji, wszystko przez limit zawodnikow do 25.

Ja ogolnie lubie grac druzynami srodka tabeli ktore nie graja w zadnych pucharach. Ogolnie lubie glownie lige angielska i wloska wiec polecic ci moge: Blackburn, Sunderland, Udinese, Fiorentine, Genoe,

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 lis 2010, 12:49

Salas11 widzę, że upodobałeś sobie ligę portugalską. Rozumiem, że w krajowych rozgrywkach raczej lejesz wszystkich? ;> Ja jak kilka lat temu prowadziłem Benfikę (są w tym tematcie nawet moje posty) to po 2 sezonach nawet mecze z Porto i Sportingiem kończyły się niezłą demolką. Do dziś pamiętam, że w składzie biegali tacy zawodnicy jak Van der Borre, Luisao, Zuiverloon, Ben Haim, Baines, Mascherano, Manu Fernandes, Alex, a najlepszym strzelcem był Ugur Yildirim (jak on bił wolne! poezja!). Najbardziej cieszyło mnie to, że tak naprawdę żaden piłkarz nie był jakąś gwiazdą i nie kosztował mnie wielkich pieniędzy. Zazwyczaj to ja produkowałem gwiazdy, które potem odchodziły do znanych klubów. Nic nie przekręcałem, nic nie ściemniałem, a sukces zbudowałem na takich rzeczach:
- fantastycznie dobrany sztab szkoleniowy - wtedy w Portugalii było multum mało znanych fachowców
- taktyka - grałem oryginalnym ustawieniem: 3-3-1-2-1
- systematyczna rozbudowa bazy treningowej
- ogromna sieć skautingowa, dzięki której regularnie ściągałem największe talenty, a potem większość z nich stanowiła siłę mojej drużyny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”