Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 21 gru 2010, 17:06
niente
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 21 gru 2010, 17:06
Wiloch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 21 gru 2010, 17:09
niente
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 21 gru 2010, 17:13
Wiloch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 gru 2010, 17:43
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 gru 2010, 17:54
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 gru 2010, 17:57
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 gru 2010, 18:10
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 gru 2010, 18:17
Tak,ja akurat gram w FM 09Kamil232 pisze:Dr. Fotball, pisałeś że nie grasz chyba w nowego fm?:P No bo we wczesniejszych wersjach też wszystko sam robiłem, teraz wprowadzone tam rolę na każdej pozycji możesz ustawić np. w środku pomocy, środkowy pomocnik obrona albo wsparcie, albo atak, pomocnik odbierający piłkę, pomocnik długodystanstowiec, cofnięty rozgrywający, wysunięty rozgrywający itd.
chodzi mi oto, czy panowie ustalali właśnie wg. tych ról każdą pozycję(w zależności jaką dasz zmienia się tam wiele w ustawieniach indywidualnych), czy kombinowali z nastawieniem, swobodą taktyczną rajdami pomimo ról.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2010, 18:38
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 gru 2010, 18:50
Ja tylko korzystam z reżimów, choć należy pamiętać, że np trening Tuga jest zajebisty do Premier League, lecz np w La Liga miałem tyle kontuzji, że głowa mała. No ale reżim to jedno, a ustawienie zadań dla trenerów i skompletowanie sztabu to drugie. Możesz korzystać z miliona reżimów treningowych, lecz jak schrzanisz przydziały obowiązków, to i tak nic to nie da... FM to zabawa dla ludzi cierpliwych. Czasami przez 3-4 sezony nic nie wychodzi, ale w 5 zaskoczy i siekiera(L)oczkerson pisze:No i gardzę gotowymi taktykami czy treningami. FM, to dla mnie sprawdzian tego co umiem, a nie urządzenie do bicia rekordów dzięki pomysłom innych.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 gru 2010, 19:11
Pamiętam, że w cm 01/02 (czy 00/01) w każdym bądź razie ten kultowy tak samo stoworzyłem sobie świetną taksę, właśnie biorą trochę od tego trochę od tamtego, więc jeśli panowie macie chwilkę czasu to podeślijcie na kamil232@o2.pl swoją taksę to obczaję.Dużo kombinuję, w wolnych chwilach czytam różne podsumowania i poradniki z netu, ściągam taktyki innych użytkowników, tylko po to, aby zobaczyć jak oni rozwiązują pewne problemy.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 gru 2010, 19:26
I wlasnie o to chodzi. Moim zdaniem FM 09 byl ostatnim prawdziwym symulatorem menadzerki. Nowe wersje sa bardziej arcade'owe,napchane zupelnie niepotrzebnymi opcjami... Troche gdzies ta magia i dusza uciekly po drodze,a moze to po prostu ja traktuje ta gre zbyt powaznie ? Sam nie wiem.Te 2 ostatnie Fm,y tej frajdy mi nie dają, bo w zasadzie we wszystkim zostałem w sporym stopniu wyręczony. Kiedyś musiałem się nakombinować co zrobić by idealnie grać z kontry, czy by zamęczać rywala posiadaniem piłki, teraz wystarczy, że zmienię nastawienie zespołu i po ptakach.
Cudze taktyki,treningi,talenty,FMRTE,GenieScout,save & load i inne szity ? Nigdy dotad,nigdy odtad.No i gardzę gotowymi taktykami czy treningami. FM, to dla mnie sprawdzian tego co umiem, a nie urządzenie do bicia rekordów dzięki pomysłom innych.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 21 gru 2010, 20:50
Wiloch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 gru 2010, 21:00
Akarin
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio