Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 521

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 20:13

Na lewym skrzydle w Villi gra Downing.Young gra podwieszonego pod napastnikiem zawodnika(coś jak VDV w spursach).Prezentuje się naprawde dobrze.Potrafi niezle rozegrac akcje, swietnie sobie znajduje przestrzen do gry, zawsze cholernie aktywny.Naprawde mi to imponuje, facet poza mieszaniem na flankach i dobrym dośrodkowaniem umie dużo wiecej niż można było sie spodziewać.Taki Bale ze względu na ogromne braki techniczne tak uniwersalny nie jest.
Nani-Valencia(mam nadzieje ze wroci do formy) na skrzydle, w obwodzie Park,Young oraz Giggs. Meczy jest sporo , dodatkowo Young może grać na pozycji parka który jest podwieszony za Rooneyem(tak zagrał na OT z MIlanem). Jestem jak najbardziej za tym transferem jesli mowa o normalnej cennie 15 mln funtów daje ze strzała. Dodatkowo wkoncu ktoś by u nas bił wolne na poziomie.

Drugim wzmocnieniem powinien być środek pomocy.Andi po 5 swietnych spotkaniach znowu gra swoje.Wszyscy to wiemy że przydałby się ktoś do środka o walorach ofensywnych.

---
Co do meczu, ciekaw jestem ile debilnych fauli musi zrobic Barry by dostać kartke, ja się naliczylem 3 na kartke a ten nic nie dostal.Bylismy minimalnie lepsi, po golu la City graliśmy już pisek.Gol zycia Roo nie mogł w lepszym momencie paść.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2011, 22:30

Meczy jest sporo , dodatkowo Young może grać na pozycji parka który jest podwieszony za Rooneyem(tak zagrał na OT z MIlanem).
A co za różnica czy na tej pozycji zagra Young czy Rooney za Berbatovem, czy Giggs za Rooneyem. Park zagrał tam po to żeby zapierdzielać za Pirlo i nie dać mu pograć, chodziło o jego waleczność i nieustępliwość, i wygranie walki o środek pola. Young w odbiorze piłki czy waleczności od Rooney'a lepszy nie jest. Więc na krzok on na nam na tą pozycję?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 23:11

Tylko dlaczego nikt nie napisał na jakiej pozycji w tym sezonie gra Young? Angol gra w Villi tak jak Park w tamtym meczu, podobnie bardzo do VDV.Facet ma dowolnosc w poruszaniu się po boisku, bardzo dobrze robi te rzeczy o ktorych pisałem wyzej. To że potrafi grac jako wolny elektron to tylko jeden z jego plusów, taki Bale czy nasz Antos nigdy by nie dali rady zagrać na tej pozycji.Young może grać na prawej lewej zza napastnikami,dodatkowo jego szybkośc bedzie doskonala przy naszej grze z kontry.Będzie 3 swietnych skrzydłowych plus pozyteczny Park oraz Giggs.Pytasz czy to duzo? Teraz musimy gra co tydzien Giggsem,musimy grac 1 skrzydlem i dawac na bok Roo bo Giggs w kadym meczu grac nie moze.Nani caly sezon bez opoczynku.W srodku pola mamy 4 graczy plus weterana rudego, sam mi powiedz czy to duzo?

Young plus jakis srodkowy pomocnik, sprzedac obertana wypozyczyc Gibsona i bede bardzo zadowolony.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2011, 23:15

Tylko dlaczego nikt nie napisał na jakiej pozycji w tym sezonie gra Young?
Bo u nas na tej pozycji go sobie nie wyobrażam my nie gramy czymś takim, nie dawno zresztą sam pisałeś, że VDV nie miałby u nas miejsca ze względu na charakterystykę, podobnie jest z Youngiem na tej pozycji.
Albo gramy dwoma napastnikami jeden cofnięty Roo, albo Berba, z rezerwowych Owen. Po sezonie z wypożczenia wraca Welbeck, który również myślę, że powinien być na tej pozycji próbowany. Albo gramy trójką w środku fizycznych którzy mają za zadanie zdominować środek pola. Gdzie ty tu widzisz Younga w której opcji?
ędzie 3 swietnych skrzydłowych plus pozyteczny Park oraz Giggs.Pytasz czy to duzo? Teraz musimy gra co tydzien Giggsem,musimy grac 1 skrzydlem i dawac na bok Roo bo Giggs w kadym meczu grac nie moze.Nani caly sezon bez opoczynku.W srodku pola mamy 4 graczy plus weterana rudego, sam mi powiedz czy to duzo?
Chyba wyraźnie napisałem o momencie w którym chcą go sprowadzić. W tej chwili by się przydał. Ale po sezone wróci Valencia, wróci z wypożyczenia Cleverley, będzie Nani, będzie Park i Giggs, jest pięciu, mało?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2011, 23:30

Troszke przekreciles moje slowa Kamil :wink: , napisalem ze dodatkowo Young moze grac podwieszonego za napastnikiem.Tak gra w tym sezonie bo na lewej gra Dowining i wychodzi mu to naprawde dobrze.Angola u nas widze jako zmiennika dla Naniego i Antosia,napisalem tylko ze dodatkowo potrafi grac za napadziorem gdzie taki Valencia Bale Lennon tego nie potrafia.
Dla mnie moze byc i 10 skrzydlowych i tak liczy sie jakosc.W srodku mamy 5 plus OH i kazdy widzi ze potrzebujemy kogos.Giggs znowu jest zmuszony biegac po skrzydle .Kazdy wie to magik jakich malo jednak wydawalo sie ze jego rola bedzie gra w srodku, czyli tam gdzie wygral tytul gracza roku.Czasami jednak brakuje sily i szybkosci.Giggs to ma byc genialny zmiennik a nie zawodnik ktory nas cignie po wygranie co kolejke.Park ma najlepszy sezon w karierze jednak to nie jest zawodnik na 1 sklad MU.Cleverley na skrzydle mi sie jakos nie widzi. SAF to widzi i wie ze kolejny sezon bedzie ostatni dla Ryana i Paula.Trzeba znalesc gracz o wysokich umiejetnosciach ktorzy ich zastapia.

Kamil, sam chciales Balego u nas, wiec mi wytlumacz czemu Bale tak a Young nie? Angol bedzie na lawce i moze grac na prawej, dodatkowo jest polowe tanszy. Bale nie ma szans na 1 sklad przy graczu ktory ma chyba 13 asyst w samej lidze wiecej do niego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 0:18

Tak gra w tym sezonie bo na lewej gra Dowining i wychodzi mu to naprawde dobrze.
Wiem, że tak gra, ale nie wspominałem o tym po prostu u nas takiej pozycji nie ma. Tzn. Grając dwójką napastników, jeden jest zwykle cofnięty i wspomaga środek pola w rozegraniu, no ale nadal to jest napastnik, a nie taki podwieszony Young czy VDV.
Angola u nas widze jako zmiennika dla Naniego i Antosia
Giggs to ma byc genialny zmiennik a nie zawodnik ktory nas cignie po wygranie co kolejke.Park ma najlepszy sezon w karierze jednak to nie jest zawodnik na 1 sklad MU.Cleverley na skrzydle mi sie jakos nie widzi. SAF to widzi i wie ze kolejny sezon bedzie ostatni dla Ryana i Paula.Trzeba znalesc gracz o wysokich umiejetnosciach ktorzy ich zastapia.
Sęk w tym, że Antos z Nanim grali razem zwykle tylko wtedy kiedy graliśmy z jakimiś ogórasami u siebie. Tak to z wyżej klasy rywalami raczej rywalizowali o jedno miejsce na prawej pomocy, a z drugiej strony grali albo Giggs albo Park, czyli nie tak ofensywni skrzydłowi, którzy cześciej się wracają i którzy też schodzą do środka pola i pomagają w rozegraniu piłki. Tutaj Young mógłby być pomocny w rozegraniu, ale on właśnie jest raczej typem takiego ofensywnie usposobionego skrzydłowego co w obronie i w walce nie wiele daje, chociaż z drugiej strony skoro w Villi gra w środku co prawda podwieszonego, ale też udziela się w odbiorze piłki, więc może jednak się mylę i mógłby też tak grać.
Kamil, sam chciales Balego u nas, wiec mi wytlumacz czemu Bale tak a Young nie? Angol bedzie na lawce i moze grac na prawej, dodatkowo jest polowe tanszy. Bale nie ma szans na 1 sklad przy graczu ktory ma chyba 13 asyst w samej lidze wiecej do niego.
Tutaj nie chodzi o konkretne nazwisko Young czy Bale. Jeśli Young byłby dostępny za 15-18 mln, a za Bale trzeba było by dać z 35, to skłaniałbym się ku Young'u. Mi chodzi oto, czy w ogóle jest nam potrzebnym skrzydłowy. Wspomniałem już, że domagałem się kupna takiego przez wiele okienek, ale że gracze których mamy udowodnili mi, że dają radę.
A jest jeszcze wracający z wypożyczenia Cleverley, który chciałbym, aby otrzymał szanse. A przy kupnie kolejnego skrzydłowego będzie miał na to minimalne szanse. Zawsze mówiłem, że podobają mi się kluby w których roi się od wychowanków, a co u nas będzie jak odejdą Scholes i Giggs, a już odszedł Neville. Kto się ostaje? Fletcher? O'Shea jako zmiennik, Brown wydaje się być na wylocie, z Evansem nie wiadomo co, jak się nie ogarnie to trzeba będzie go pchnąć, a Gibson to wciaż nie wiadomo czy to jest gracz formatu United. I z graczy pierwszego składu ostaje się praktycznie tylko Fletcher. Chciałbym, żebyś my na swoich stawiali, którzy udowodnili że talent mają, a Welbeck czy Cleverley to w tym sezonie pokazali.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 0:38

Nie bardzo rozumiem, z Milanem Bayernem grali obaj na skrzydle :wink: .Przypomnij tylko sobie ze Nani dopiero w 2 polowie sezonu sie obudzil,wczesniej Park czy Giggs grali poprostu lepiej.Valencia jest swietny w defensywie, bardzo duzo pomaga w obronie,zawsze wraca.Nani tez sie w tym poprawil.
Pytasz jak Young sie prezentuje w defensywie? Podobnie jak nani chodz jest bardziej waleczny w tym aspekcie.

Nawet jesli bym sie przychylil do Twojej opini to ile my meczy gramy z mega topowymi druzynami w sezonie kiedy taki Park biegajacy na skrzydle jest na wage zlota? :D .Jesli angol jest do zgarniecia za kase o ktorej mowa i zgodzi sie na swoja role w druzynie to ok.Nani i Valencia musze miec takiego Younga na lawce by grali lepiej.Pamietaj ze w przyszlym roku Ryan raczej odejdzie,Young pojdzie np do Liverpoolu i kogo kupimy? Balego na lawke za 50 mln?Fantastyczna okazja kupienia bardzo fajnego zawodnika.

Jesli mowa o wychowankach to albo sa genialni jak Scholes albo akceptuja swoja pozyje jak Dzony.Oshea moglby spokojnie grac w takiej Villi czy Boltonie co kolejke ale on woli grac mniej ale byc cholernie waznym elementem ukladanki jaka jest lawka rezerowywch z dobrymi zmiennikami.Tom to kaliber gracza na MU?Czy chlopak pokazuje wiekszy talent niz Eagles czy Richardson?Mysle ze Tom poprosi o transfer do Wigan, tak samo jak kiedys Evans poprosil o transfer do Sunderlandu ktory na szczesnie nie doszedl do finalizacji.Moim zdaniem z mlodego pokolenia jedynie Evans i Danny zostana w MU, obaj maja papiery na wielkie granie.W klubach Prem jest masa naszych wychowankow,nasza szkola dziala dobrze, tylko takie pokolenie jak Beck Giggs Scholes trafia sie raz na 100 lat.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 0:54

Nie chodzi tylko o mecze z topowymi zespołami, na wyjazdach z tymi mocnymi średniakami jak np. Everton też zwykle Fergie stosował ten wariant, jeden ze skrzydłowych mniej ofensywny. Do tego mecze z Arsenalem, City, Chelsea czy nawet LFC i troche juz tego jest. Chociaż z drugiej strony to też coś w tym jest, że Nani do połowy poprzedniego sezonu był fatalny, a w tym sezonie połamał się Valencia i stąd tak mi się zakodowało, że rzadko razem ze sobą grają.
Tom to kaliber gracza na MU?Czy chlopak pokazuje wiekszy talent niz Eagles czy Richardson?Mysle ze Tom poprosi o transfer do Wigan,
Od Eaglesa na pewno więcej pokazał. Richardsson miał swoje przebłyski, ale też dostał w pyte szans. Moim zdaniem Cleverley na szansę zasłużył, a czy to gracz na MU to cieżko stwierdzić, ale szanse otrzymać powinien.
Jesli angol jest do zgarniecia za kase o ktorej mowa i zgodzi sie na swoja role w druzynie to ok.Nani i Valencia musze miec takiego Younga na lawce by grali lepiej.Pamietaj ze w przyszlym roku Ryan raczej odejdzie,Young pojdzie np do Liverpoolu i kogo kupimy? Balego na lawke za 50 mln?Fantastyczna okazja kupienia bardzo fajnego zawodnika.
Tak wydaje się być to bardzo sensowną opcją o czym piszesz. Tylko właśnie sęk w tym, że w takim układzie po prostu nie ma miejsca dla Cleverley'a, no chyba, że jeszcze go na jeden sezon wypożyczyć, ale wątpie żeby taka opcja wchodziła w grę. Sądze, że i Tom wolałby już mieć jasność albo dostaje szanse, albo odchodzi na stałe. Tak więc wszystko zależy od Fergiego.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 1:24

Pamietajmy tez ze za rok Naniemu moze sie przysnic gra w Realu obok Ronaldo pod rzadami Jose.Moze sie zglosic i sama Barca bo Portugalczyk by tam idealnie pasowal.Nani jest genialny ale pewnie niczym zelowy da nura. Jestem niemal przekonany ze pojawia sie niedlugo plotki o Nanim w Realu.Kwestia czasu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 11:06

Czy chlopak pokazuje wiekszy talent niz Eagles czy Richardson?
Nie wiem jak mierzysz talent, ja takiej miarki nie mam, więc spróbuję przedstawić fakty. Tom nigdy nie wyglądał na mocarza - to fakt. Ani w u-18, ani w rezerwach nie grał pierwszych skrzypiec. Dużą pracą doszedł do pozycji, którą ma teraz i to może świadczyć o mocnym charakterze tego chłopaka. Dostał szansę w Leicester - wykorzystał ją. Został niedługo później powołany do kadry u-20 - gol w debiucie. Wypożyczony do Watford - piłkarz sezonu. Szanse w United? Prawie każda wykorzystana. W Wigan i w u-21 też niczego nie dostał za darmo - wszystko sobie wywalczył. Podobnie będzie w United i wierzę, że Fergie da temu chłopakowi szanse.

Richardson mógł osiągnąć więcej, ale wydaje się, że na przeszkodzie stanęły kwestie mentalne. To zaś nie powinno stanowić problemu w przypadku Toma - wnioskuję to z wywiadów oraz z przebiegu jego dotychczasowej kariery.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lut 2011, 13:36

Dlatego wolałem Ciebie zapytać bo masz bardzo dobre rozeznanie w tej materii.Jeszcze zapytam, co się stało z Lee Martinem? Widziałem raz chłopaka na żywo i zrobił na mnie wrażenie nie tyle swoją gra co techniką szybkoscią, miał papiery na naprawde dobrego skrzydłowego..

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 14:10

Lee Martin to niewątpliwie przykład piłkarza z nieprzeciętnym talentem, którego kontuzje zniszczyły. Świetnie wyglądał ponoć na wypożyczeniu w Antwerpii, nie gorzej jak zaczynał swoją przygodę z pierwszą drużyną. W spotkaniu towarzyskim z Celticiem wyglądał jak materiał na światowej klasy skrzydłowego. Wypadł wtedy na tyle dobrze, że poszedł wraz z Bardseleyem na wypożyczenie do Rangers. Początki był świetne - kibice Rangers dziękowali niebiosom, że trafił do nich piłkarz tego formatu. Później jednak przyszły kontuzje i było tylko gorzej. Kolejne wypożyczenia i to do coraz gorszych klubów. Aż w końcu opchneliśmy go do Ipswich. Keane początkowo dawał mu tam szansę, ale ostatecznie też chyba stracił do niego cierpliwość bo odesłał go do Charlton na zasadzie wypozyczenia i z tego co mi wiadomo Anglik gra tam dalej.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 14 lut 2011, 14:29

Na jakiekolwiek zainteresowanie Nanim ze strony Realu, majac na uwadze wiek CR7 i wiek/potencjal Di Marii, nie ma szans. Barca raczej tez nie, bo Pedro w miare ogarnia, wiec nawet jakby mu sie zachcialy cieplejsze miejsca, to nie ma za bardzo gdzie sie kierowac.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2011, 14:37

Co do Naniego to nie mam tej pewności jak w przypadku Ronaldo, że szybko zatęskni za cieplejszymi klimatami. Oczywiście, nie można dawać wiary we wszystko co mówi Nani, ale kilka miesięcy temu opowiadał jak to jeszcze jako anonimowy chłopak przyjechał zwiedzać z kolegą OT i marzył, żeby kiedyś móc zasiąść w tej szatni jako piłkarz. W każdym bądź razie Nani wygląda świetnie i raz po raz potwierdza, że był wart wydanej na niego kasy. Jestem tylko ciekaw czy Fergie będzie postępował z nim podobnie jak z ROnaldo i stopniowo przesuwał go do przodu czy jednak konsekwentnie będzie widział w Nanim klasycznego skrzydłowego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lut 2011, 14:48

O transferze Naniego do Realu pisałem nie raz, gdy ten grał jeszcze w Sportingu. Jak wtedy nie przyszedł, bo i klub nie widział w nim tego co ja, to teraz tematu też długo nie będzie - Real zwyczajnie skrzydłowego nie potrzebuje. Jest już jeden, co się Pedro Leon nazywa, a który z nie do końca znanych przyczyn praktycznie w ogóle nie gra. Ronaldo i Di Maria są młodzi, w razie czego może w pomocy grać Marcelo, a poza tym kto wie, czy z czasem do zespołu nie zacznie być włączany także Sarabia (klub może zdecydowanie preferować taką opcję jeśli Mou będzie kiedyś chciał nowego skrzydłowego). Jeśli jednak już coś, to pewnie prędzej będą o Bale'a pytać. :P Barcelona nikogo do pierwszego składu na bok ataku szukać nie będzie, a w dodatku dopiero co przyszedł Affelay, który może grać na tej pozycji. Moim zdaniem Nani z Old Trafford długo się nie ruszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”