Gry... - Strona 527

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 paź 2022, 23:50

MothToAFlame pisze:
Kesz pisze:
14 paź 2022, 18:01
Teraz nie wiem w co będę grał, cały czas Nioh chodzi mi po głowie, ale ostatnio zainteresowała mnie gra jaka dzisiaj ma chyba swoją premierę... Czyli "SCORN" i być może to będę nagrywał, poniżej zwiastun gry :
SCORN-a dzisiaj skonczylem, uprzedzam ze czas rozgrywki to od 5 do 10 godzin. sama gra jest zbugowana, dziurawa i niedopracowana. Ma plusy czyli klimat i grafika, ale cala reszta wraz z fabula ktora jest ale sie nie konczy to niestety slabo wypada.
Czytałam sporo o tej grze w ramach treningu serbskiego i trochę mi się to kojarzy z Cyberpunkiem - ciągłe przekładanie premiery, a potem ciśnięcie „byle wypuścić” i efekt jest taki, że mamy pełno bugów. Przy czym tutaj warto mieć na uwadze z jak skromnym studiem mamy do czynienia - więc jest im zwyczajnie trudniej.

Sprawdzać jednak nie będę ;D Jeszcze jakby dali serbską wersję językową pewnie bym się przełamała, ale tak poza tym to w horrory nie daję rady grać.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 16 paź 2022, 0:30

Kesz pisze:

E... To mnie chyba zniechęciłeś na razie.
Powiem tak, ze jak/jesli poprawia mase dziur i niedopracwan to gra jest w przedziale cenowym 50zl. Szkoda bo jestem wielkim fanem tworczosci H. R. Giger-a a ta gra to niemalze list milosny tworcow w jego kierunku, niestety jak na 8 lat produkcji to jestem bardzo zawiedziony.
Kesz pisze:
To w takim razie chyba jednak padnie na Nioh, chociaż trochę się go obawiam. Kiedyś trochę w tą grę grałem i wydaje się znacznie trudniejsza od jakiejkolwiek gry From Software. Jakoś miałem problem by się w niej odnaleźć czy stworzyć efektywny build. Ogólnie jednak mam tą zaległość z PC'towych soulslików i wypadało by tą pozycję w końcu ograć, bo po Elden Ring, Sekiro i serii Dark Souls, to Nioh i Nioh 2 są najlepszymi grami w gatunku dostępnymi na tą platformę - gdzieś tam wiadomo, z tyłu głowy jest Surge czy Code Vein albo Remnant from the Ashes czy te gry nawiązujące bardziej do metroidvanii czyli Blasphemous, Salt and Sanctuary, Salt and Sacrifice, Hollow Knight... Jednak Nioh i Nioh 2 to podstawa aby ograć w tym gatunku. Więc za to się zabiorę aczkolwiek to będzie przygoda na pewno dla mnie nie łatwa.
Jesli mialbys jakies pytania, czy potrzebowal pomocyz jakims boosem, to ja i moja Pani mam sporo ponad 3 tysiace godzin przegrane w Nioh a w Nioh 2 okolo polowe mniej. Gra jest warta dania jej szansy, bo tak jak wiekszosc tytulow souls like, jest trudna ale uczciwa.Co do buildow moge powiedziec ze jedne sa bardziej przystepne dla poczatkujacych , inne troche mniej ale co bys sobie nie wymyslil raczej bedzie dzialalo. W pozniejszych grach (czyli z duzo wyzszym poziomem trudnosci ) Ninjutsu staje sie niestety musem ale to jak chcialbys tak na powaznie zmierzyc sie z "end game" czyli otchlania i ostanim poziomem trudnosci.

Remnant of the Ashes bede zawsze polecal. Klimatem , historia (jesli sie zdecydujesz polecam najpierw ograc prequel czyli Chronos Before the Ashes) bije wiekszosc tytulow souls like na glowe. Grafika nie jest jakas super , tutaj lojalnie uprzedze ale gra nadrabia innymi aspektami.Posiad rowniez co -op i system losow generowanych map wiec nigdy nie ma nudy.

Surge powiem tak, skonczylem ale nie byla to jakos specjalnie porywajaca przygoda. Gra jest hmmmm koslawa? To chyba bedzie najlepsze okreslenie. bardzo fajne pomysly natomiast sama dynamika walki, bledy itd jednak potrafia zalezc za skore czy zwyczajnie znudzic. Surge 2 mam w bibliotece ale nawet nie odpalalem. Moja Pani mowi ze jest lepiej ale wciaz daleko od dobrze. Wszystkie z wymienionych przez ciebie 2d soulsow ogralem i z czystym sercem moge polecic tylko obydwie gry z seri Salt.
Kesz pisze:
Jest też inna opcja, myślałem, aby ograć serię Dead Space - Wszystkie trzy części, uwielbiam tą grę, uwielbiam jej uniwersum i pamiętam, że przechodząc trylogię pierwszy raz, to też obejrzałem animacje, czytałem komiksy na bazie lore gry i ogólnie patrząc z tego tytułu, że w drodze jest odnowiona wersja gry, to chciałem ją sobie przypomnieć. Tak więc to jest jakaś opcja jeśli by się okazało, że faja mi zmięknie na świadomość zmagań w Nioh.
Pierwsza i druga czesc uwielbiam, wlasnie sobie od czasu do czasu przechodze znowu 2. Natomiast czesc 3 jest dla mnie po prostu slaba.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2022, 0:46 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 16 paź 2022, 0:38

futbolowa pisze:
15 paź 2022, 23:50

Czytałam sporo o tej grze w ramach treningu serbskiego i trochę mi się to kojarzy z Cyberpunkiem - ciągłe przekładanie premiery, a potem ciśnięcie „byle wypuścić” i efekt jest taki, że mamy pełno bugów. Przy czym tutaj warto mieć na uwadze z jak skromnym studiem mamy do czynienia - więc jest im zwyczajnie trudniej.

Sprawdzać jednak nie będę ;D Jeszcze jakby dali serbską wersję językową pewnie bym się przełamała, ale tak poza tym to w horrory nie daję rady grać.
Jestem wielkim fanem tworczosci H. R. Giger-a , wiec sie bardzo rozczarowalem. I nie chodzi tutaj tylko o bugi czy zwyczajna koslawosc w penych momentach tylko o sama fabule i ze tak powiem bez spoilerow brak jej zamkniecia, rozwiniencia czy jakiegokolwiek continum ze tak to ujme. Potencjal w grze bez dialogow byl ogromny a tutaj po prostu zostalo to hmmmm porzucone a resztki poskladane bez ladu i skladu.

Zdaje sobie sprawe jak male jest to studio, jednak przez 8 lat mozna bylo gre o tej dlugosci dopracowac.

Powiem tak, to nie jest horror jak Dead Space, Medium czy Layers of Fear. To bardziej gra przygodowo logiczna z "creature feature" i calkiem spora iloscia gore. Moge rowniez sprawdzic czy w grze jest mozliwosc ustawienia jezyka serbskiego, choc powiem Ci ze za pelna cene i w tym stanie nie jestem w stanie tej gry polecic nikomu.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 16 paź 2022, 20:44

Padło na Dead Space, bo uwielbiam tą serię.
Ostatnio grałem w nią laaaata temu, dlatego grając teraz czuje się jakbym grał w to pierwszy raz a warto jednak sobie oryginalną serię przypomnieć, bo wygląda na to, że cała trylogia dostanie swój remake, tak jak to ma obecnie miejsce z serią Resident Evil.

Poniżej pierwszy rozdział jaki sobie dziś zagrałem :

a tutaj w ramach ciekawostki wrzucam jak tak sama gra będzie wyglądała w wersji odnowionej :

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2090
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 16 paź 2022, 21:08

Kesz pisze:
16 paź 2022, 20:44
Padło na Dead Space, bo uwielbiam tą serię.
Ostatnio grałem w nią laaaata temu, dlatego grając teraz czuje się jakbym grał w to pierwszy raz a warto jednak sobie oryginalną serię przypomnieć, bo wygląda na to, że cała trylogia dostanie swój remake
Też odświeżyłem ostatnio serię, aczkolwiek już po remake, Mass Effect. Jednak w przeciwieństwie do wcześniej odświeżonego Arcanum, pogorszyłem swoje zdanie o niej. Kiedyś chyba byłem bardziej cierpliwy, ale jazda Mako w 1, skanowanie map w 2 i pilnowanie się w 3, żeby przypadkiem nie wyjść poniżej 7800 war assets (koniec końców zrobiłem około 8300 i tak), teraz budziły we mnie bardzo negatywne odczucia - delikatnie ujmując. Do tego brak map w 2 i 3 był strasznie irytujący dla osoby, która lubi zwiedzić każdy kąt.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 17 paź 2022, 15:45

Delpiero14 pisze:
12 paź 2022, 14:24
Wiadomo w ogóle kiedy konkretnie CD Project ma wypuścić ten upgrade do Wiedźmina 3?
Wczoraj pojawiły się plotki o 9 grudnia. Ale podstawą jest post na reddicie jakiegoś gościa, który niby pracuje w brytyjskim sklepie z grami i to ma być dowód:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2090
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 paź 2022, 17:19

YOU SUCK AT PARKING!!!

I teraz dylemat, czy chodzi o ssanie na parkingu, czy o ssanie w parkowaniu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 paź 2022, 13:14

cruel pisze:
17 kwie 2019, 16:59
Mysle, ze spokojnie zalapie sie do top10 najlepszych bossow w Soulsach (False King Alliant, Flamelurker, Ornstein & Smough, 4 Kings, Artorias, Manus, Gwyn, Ludwig, Orphan of Kos, Friede, Gael). Ups wyszlo 11, ale bardzo zblizony poziom.
Sorry za odkopywanie postu sprzed trzech lat xD ale ciekawi mnie czy od Elden Ring coś się u ciebie w tej kwestii zmieniło i czy nie wstawiłbyś do tej dychy którychś bossów z ER (o ile już ukończyłeś całość) bo kilku epickich bossów też się w tej grze znalazło.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 26 paź 2022, 19:50

CD project red zapowiedzieli remake wiedźmina na unreal engine 5.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4417
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 paź 2022, 20:11

Trzeba dodać że nie zrobią jej sami Redzi ale Fool’s Theory (mające w składzie zresztą byłych pracowników CDP). Będzie grane :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 paź 2022, 20:29

Delpiero14 pisze:
19 paź 2022, 13:14
cruel pisze:
17 kwie 2019, 16:59
Mysle, ze spokojnie zalapie sie do top10 najlepszych bossow w Soulsach (False King Alliant, Flamelurker, Ornstein & Smough, 4 Kings, Artorias, Manus, Gwyn, Ludwig, Orphan of Kos, Friede, Gael). Ups wyszlo 11, ale bardzo zblizony poziom.
Sorry za odkopywanie postu sprzed trzech lat xD ale ciekawi mnie czy od Elden Ring coś się u ciebie w tej kwestii zmieniło i czy nie wstawiłbyś do tej dychy którychś bossów z ER (o ile już ukończyłeś całość) bo kilku epickich bossów też się w tej grze znalazło.
Sorki, zupelnie przegapilem posta.

Tak, gre przeszedlem, 213h lacznie zajelo - skonczylem jakos w lipcu chyba, wiec 3 miechy spokojnego grania mi zajelo. Zdecydowanie paru bossow do top 10 by aspirowalo, wstawilbym chyba:

1. Maliketh - zajebista walka, agresywna, szybka, bez poteznego paska zycia u bossa, w dodatku mega zaskoczenie z kim w ogole ja sie toczy.
2. Godfrey / Hoarax Loux - klimat, rozne fazy, kompletne zaskoczenie z przemiany, bez tanich chwytow. Powinna to byc walka koncowa wg mnie.
3. Margit - pierwszy powazny 'skill check' gracza, wymagajacy, ale w pelni sprawiedliwy, w dodatku swietne intro / zaskoczenie przy pierwszym podejsciu. Tutaj jednak bardziej sentyment gra role, wiec moze do top 10 jednak nie, ale moze top 15.

Najtrudniejsi byli dla mnie:
1. Malenia - nie dalem rady pokonac sam na sam do tej pory, ale prob dosc malo, <10. Najtrudniejszy boss w historii gier tej firmy jesli grasz 'sprawiedliwie', w sensie nie przywolujesz nikogo / niczego do pomocy. Inny temat z przywolywaniem, ale to jest dla mnie 'latwy' poziom trudnosci wiec nie uznaje.
2. Mohg - jakies 30+ prob mnie kosztowal, trudny dla postaci walczacych w zwarciu. Druga faza mnie niszczyla, glownie podloga w ogniu.
3. Finalowy boss - bylby prosty gdyby nie dwie fazy, druga mnie w uj irytowala szczerze mowiac.

Wszyscy inni bossowie zajeli mniej niz 10 podejsc. Cala gra bez przywolywan - czy to innych graczy, czy prochow.

Kurde, wypisalem to wszystko i nagle mi sie zachcialo znowu gre wlaczyc hmm :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 paź 2022, 23:15

@cruel a jak oceniasz po jakimś czasie Steam Decka? Korzystasz? Fajne czy Ci się już znudził?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 paź 2022, 1:18

Steam Deck bardzo fajny, polecam. Przeszedłem w całości Omori, zacząłem grać w Disco Elysium, ale aktualnie przerzuciłem się na Xenoblade 3 na Switchu. Chyba nic bym w nim nie zmienił, chodzi cicho, bateria trzyma dobrze. Może jedynie waga na minus - leżąc w łóżku potrafi zmęczyć ręce, Switch jest zauważalnie lżejszy, no ale za to dużo słabszy.

Sent from my KB2005 using Tapatalk

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 paź 2022, 12:13

Jak ktoś znudził się tradycyjnym graniem polecam zakup arcade sticka, frajda z grania +100%.

Gentoo
Skład C
Skład C
Reputacja: 7

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gentoo » 30 paź 2022, 14:04

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”