Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 530

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 wrz 2012, 23:18

Doktorek na Euro już chciał Świerczoka zabierać :wink: W sumie to można tu znaleźć argumenty za obiema stronami. Tu nie chodzi o jakąś awersję do młodych ale po prostu trudno jarać się dzieciakami, którzy zagrali kilka dobrych spotkań w naszej słabej lidze. Zagra taki kilkadziesiąt dobrych minut w lidze, trafia do kadry i już sodówa odbija bo po dwóch bramkach robi się z niego nie wiadomo kogo. To, że ktoś jest młody i zagra 2 dobre mecze z rzędu w naszej lidze nie powinno sprawiać, że od razu robimy z niego gwiazdę i pakujemy do kadry. Niech potwierdzi w najbliższych meczach, że może coś zaoferować tej drużynie i potrafi utrzymać formę a na następne mecze kadry powołanie już będzie.

Tyle, że faktem też jest, że wielkiego wyboru jeśli chodzi o ligowych napastników po prostu nie ma no bo kogo powołać do przodu z ligi? Zwyczajnie problem polega na tym, że nie ma komu tego powołania dać.

Żeby nie było to wobec tego jak fatalnie wyglądał nasz środek ostatnio, dałbym szansę Krychowiakowi, który bardzo ładnie sobie poczyna we Francji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 wrz 2012, 23:49

Doktorek na Euro już chciał Świerczoka zabierać
A pojechal Brozek. Czas pokazal, ze to ja mialem racje :lol:

Tak jak mowia Babel & Morrow - wybrzydzamy, ze dany zawodnik nie zagral megasezonu, ze nie ma doswiadczenia, ale do cholery, trzeba spojrzec trzezwo na to w jakim miejscu obecnie jestesmy i to jakich zawodnikow posiadamy, a raczej nie posiadamy...

Moze jestem zaslepionym glupcem, ale staram sie myslec przyszlosciowo. Naprawde cos dla nas zmieni to, ze na lawce z Anglikami 90 minut przesiedzi Teo, a nie Sagan ? Nie sadze. Za rok o Saganowskim nikt juz nie bedzie pamietal, a powolanie dla Teodorczyka moze okazac sie dla niego solidnym kopem w tylek, ktory zmotywuje go do jeszcze lepszej gry. Oczywiscie moga tez sprawdzic sie slowa Morrowa o sodowce i gwiazdorzeniu, ale to tez bedzie jakis plus - bedziemy przynajmniej wiedziec, ze chlopak o graniu na jakims wyzszym poziomie moze tylko pomarzyc , a bozyszczem zostanie, ale co najwyzej w Turze Turek.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 wrz 2012, 23:53

Dr.Football1 pisze:A pojechal Brozek. Czas pokazal, ze to ja mialem racje
Gdzie niby miałeś rację? Gdzie jest Brożek dziś, a gdzie Świerczok? Obaj tak ruszyli od Euro z formą, że Igła i Karim już drżą, aby Mou ich nie kupił...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 wrz 2012, 23:55

Ale sie czepialski zrobiles Bart :foch: Przeciez zartowalem.

Brozek tydzien temu strzelil nawet swoja pierwsza bramke w Segunda :D

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 29 wrz 2012, 10:02

BTW Czy to przypadkiem nie Ty, bartbuks byłeś za powołaniem dla Makuszewskiego?
Jeśli tak to ciut hipokryzją zalatuje, gdyż Teodorczyk jest na takim samym poziomie doświadczenia i umiejętności.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 wrz 2012, 10:09

Złodziejstwo złodziejstwem, ale w związku już chyba niektórzy na odchodne chcą się nachapać ponad miarę. 28 tysięcy biletów dla PZPN, rodziny i sponsorów, to już leciutkie przegięcie mimo wszystko :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 wrz 2012, 10:14

Hyypia123 pisze:BTW Czy to przypadkiem nie Ty, bartbuks byłeś za powołaniem dla Makuszewskiego?
Jeśli tak to ciut hipokryzją zalatuje, gdyż Teodorczyk jest na takim samym poziomie doświadczenia i umiejętności.
Tak, tylko chodzi kompletnie o inną pozycję. Teodorczyk nie ma kompletnie szans na wyjście w meczu o pkt, więc jego powołanie wg mnie w obecnej chwili jest naciągane. Makuszewski to innych zawodnik, skrzydłowy z dobrym dryblingiem i szybkością, może więcej dać drużynie.
Duch pisze:Złodziejstwo złodziejstwem, ale w związku już chyba niektórzy na odchodne chcą się nachapać ponad miarę. 28 tysięcy biletów dla PZPN, rodziny i sponsorów, to już leciutkie przegięcie mimo wszystko
Przesadzasz :) Po prostu wiedzą, że będzie game over, więc idą na całość :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 wrz 2012, 10:31

Tak w ogóle to po co powoływać jakiegokolwiek napastnika poza Lewym i Sobiechem, skoro i tak na murawie się raczej nie pojawi? Maksymalnie 3, biorąc poprawkę na jakiś uraz. Od razu dodam, że nie trafia do mnie argument Babla o jakiejś presji na Lewandowskim, bo...nie żartujmy. Obecnie nie ma napastnika, który mógłby wywołać w nim większe zaangażowanie. Na pewno nie jest kimś takim Teodorczyk :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 wrz 2012, 10:33

Cris7 pisze:Od razu dodam, że nie trafia do mnie argument Babla o jakiejś presji na Lewandowskim, bo...nie żartujmy. Obecnie nie ma napastnika, który mógłby wywołać w nim większe zaangażowanie.
Jaka presja? Koleś sam tłumaczy, że rozkłada siły, bo ma dużo spotkań do rozegrania. Dla mnie to by go ze 2 razy ławka zmobilizowała. Żeby tłumaczyć, że rozkłada siły, aby nie być zmęczonym? To jest [k****] KADRA! Zaszczyt i honor...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 wrz 2012, 10:36

bartbuks pisze:To jest [k****] KADRA! Zaszczyt i honor...
Dla niektórych to kasa i bilety :wink:
bartbuks pisze:Przesadzasz Po prostu wiedzą, że będzie game over, więc idą na całość
Nie, no ja rozumiem, że to już ostatnia okazja i powiem Ci, że nawet jakieś 10 tysięcy bym zrozumiał, ale opierdolenie połowy stadionu, to dla mnie wyczyn.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 wrz 2012, 10:37

Wiem, wiem. Czytałem tę wypowiedź. Odnosiłem się tylko do postu Babla.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 wrz 2012, 11:01

No dobra. To z innej strony. Lewandowski nie daje kadrze tyle ile Borussii i czasem bedzie mozna (trzeba) go zmienic, albo nieco bardziej czarna wizja np. Lewandowski łamie noge, i co wtedy? Na kogo go zmienimy? Nigdy nie twierdzilem ze Teodorczyk czy Sobiech to realna opcja do wygrania walki w skladzie z Lewym, ale wydaje mi sie ze madry selekcjoner powinien zadbac o to, zeby budowac sobie zaplecze z którego w razie potrzeby bedzie mogl korzystac. I to zaplecze za Lewandowski to jest niestety 3-4 nazwiska i wg mnie jest wsrod nich Teodorczyk. Oczywiscie mozemy kolejne kilka lat jezdzic z Lewandowski i jego jedynym teoretycznym zmiennikiem i bajdurzyc, ze bedziemy grac odwaznie. Uwazam, ze trener-selekcjoner jak nie ma zbyt wielu graczy, musi podjac probe zbudowania czegos z tego co ma. Jak Teodorczyk czy Wszolek maja silna psychike i dobrze poukladane pod kopuła to raczej pojda sciezka Lewnadowskiego czy Blaszczykowskiego niz Brozka i kadra moze im wyjsc tylko na dobre. Tym bardziej, ze Fornalik mam nadzieje bedzie bardziej odważny od Smudy i pomimo poczatkowych niepowodzen nie zamknie sie raz na zawsze na granie jedym napastnikiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 wrz 2012, 11:05

Babel pisze:Lewandowski nie daje kadrze tyle ile Borussii i czasem bedzie mozna (trzeba) go zmienic, albo nieco bardziej czarna wizja np. Lewandowski łamie noge, i co wtedy?
Widzisz, sam troszkę sobie zaprzeczasz. Nie daje tyle, ale jak go zabraknie to dramat. Uwierz, że Sobiech by sobie poradził,tylko nie dowiemy się tego dopóki nadąsany Robercik będzie dalej rżnął gwiazdkę i gówno nam dawał.

Do jednego muszę się przyznać. Wg mnie Teodorczykowi dziś bliżej do kadry, niż Kucharczykowi, który jest totalnie drewniany.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 wrz 2012, 11:20

Niekoniecznie, bo to troche taka decyzja z cyklu: tak zle, a tak niedobrze. Trudno udawac ze Robert jest niewazny, bo od lat nie mielismy uznanego napastnika w Europie i z jednej strony on moze nam pojedyncze mecze wygrywac, a z drugiej strony warto zauwazyc ze w kadrze gra gorzej niz w klubie. I juz nie chodzi o to, ze w kadrze ma gorszej klasy pomocnikow, bo to chyba wszyscy zauwazaja i ten margines w ocenach dla Roberta istnieje (vide odeny po Euro: Robert walczyl ale brakowało mu wsparacia), ale o to ze zdarza mu sie byc zupelnie bezbarwnym (Mołdawia) lub w najwazniejszych akcjach puscic farfocla (Czarnogóra), czy myslami byc w Dortmudznie (Estonia).

Uwazam, ze zbudowanie mu namiastki konkurencji i tak powinno byc zadaniem nowego selekcjonera. Nawet w przypadku o którym piszesz, ze za bardzo gwiazdorzy taka konkurencja moze sie przydac. Osobiscie gdybym byl na meiscu selekcjonera nie wyobrazalbym sobie powołac na zgrupowanie dwóch napastnikow. Kiepski zart.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 paź 2012, 15:42

Selekcjoner reprezentacji Polski Waldemar Fornalik ogłosił nazwiska piłkarzy, którzy uzupełnią kadrę na mecze z RPA i Anglią. Są to: Łukasz Skorupski, Adam Danch, Jakub Wawrzyniak, Waldemar Sobota, Paweł Wszołek, Arkadiusz Piech i Marek Saganowski.

Kadra na mecze z RPA i Anglią:

Bramkarze: Tomasz Kuszczak (Brighton & Hove Albion FC) 10/0, Łukasz Skorupski (Górnik Zabrze) 0/0, Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven) 10/0.

Obrońcy: Adam Danch (Górnik Zabrze) 1/0, Kamil Glik (Torino Calcio) 13/1, Marcin Komorowski (Tieriek Grozny) 6/0, Damien Perquis (Real Betis Balompie) 11/1, Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909 Dortmund) 30/0, Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht) 54/2, Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa) 29/1, Grzegorz Wojtkowiak (TSV 1860 Monachium) 19/0.

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909 Dortmund) 57/12, Ariel Borysiuk (1.FC Kaiserslautern) 6/0, Kamil Grosicki (Sivasspor Kulübü) 16/0, Grzegorz Krychowiak (Stade de Reims Champagne) 3/0, Adrian Mierzejewski (Trabzonspor Kulübü) 28/2, Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux) 27/5, Eugen Polanski (1.FSV Mainz 05) 14/0, Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław) 2/1, Paweł Wszołek (Polonia Warszawa) 0/0.

Napastnicy: Robert Lewandowski (BV Borussia 1909 Dortmund) 48/15, Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów) 2/0, Marek Saganowski (Legia Warszawa) 34/5, Artur Sobiech (Hannover 96) 7/1

Lista rezerwowa: Radosław Janukiewicz (Pogoń Szczecin), Adam Kokoszka (Polonia Warszawa), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Rafał Murawski (Lech Poznań), Sebastian Mila (Śląsk Wrocław), Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”