Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 1:25
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 1:38
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 paź 2008, 1:55
Ubranie jest firmy KKS Lech Poznań, a pod nim jest pralka... znaczy Amika# 30 maja 2006[6] - właścicielem klubu zostaje Amica S.A i następuje powrót do symbolicznej nazwy KKS, od tego momentu KKS Lech Poznań
# WKP Lech Poznań po zakończeniu rozgrywek zajął 6. pozycję w tabeli końcowej. Jednakże nie wystapił o licencję na grę w I lidze na kolejny sezon i decyzją Komisji PZPN ds. Licencji Klubowych licencji takiej nie uzyskał. W konsekwencji został przeniesiony na 16. miejsce. Jednocześnie PZPN postanowił w zestawieniach historycznych uwzględniać miejsce w tabeli wywalczone przez Lecha na boisku. W sezonie 2006/2007 KKS Lech Poznań, w efekcie fuzji z Amiką Wronki, występował z licencją tego klubu.
# [6] Prezes zarządu Amica Wronki S.A. Jacek Rutkowski oraz prezes WKP Lech Poznań Radosław Majchrzak podpisali w poniedziałek, 19 grudnia 2005 w siedzibie Lecha przedwstępną umowę, która ma doprowadzić do utworzenia Sportowej Spółki Akcyjnej o nazwie KKS Lech Poznań. Strony uzgodniły, że obydwie drużyny piłkarskie dokończą rozgrywki bieżącego sezonu.
9 maja 2006 przedstawiciele klubów: Amica Wronki, WKP Lech Poznań oraz prezydent miasta Poznania podpisali umowy, na mocy których z połączenia tych dwóch klubów piłkarskich powstał nowy, pod nazwą KKS Lech Poznań.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 paź 2008, 14:02
Amica kupiła od Lecha nazwę i pod nią występuje. Ale jak Microsoft kupi skórkę na Windowsa wyglądającą jak Linux, to dalej będziesz pracował na Windowsie. Rozumiem, że w Poznaniu nikt nie używa sformułowania DyskoPolo. Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech LechemMENDEZ pisze:A ja myślałem, że te głupoty już ustały ale nie... widzę, że tylko nieliczni wiedzą jak nazywa się Lech. I tak dalej idąc tym tokiem niemal wszyscy związani z piłką piłkarze, działacze Canal+ i zajebist@ szybka piłka nie znają się lepiej od was (pokroju Piwusa) i Lecha nazywają Lechem a nie Amicą... żal
Nie widzę w tym nic śmiesznego. Żyjecie w dość hermetycznym środowisku (w całym województwie nie ma innego choćby średniego klubu, od kogo macie się tego dowiedzieć? od innych kibiców Lecha?), większość kibiców pojawiła się wraz z Amicą, więc dlaczego mają sięgać pamięcią dalej niż liczba bramek Murawskiego w ostatnich dwóch latach? Pamiętam po fuzji jeden redaktor na pilka.pl z Poznania przekonywał mnie, ze nie ma już Lecha jest tylko KKSMENDEZ pisze:poinformuj kibiców, którzy chodzą na mecze bo wg Ciebie nie wiedzą na jaki klub przychodzą
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 21 paź 2008, 17:18
małypikuś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 paź 2008, 18:59
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 21 paź 2008, 19:28
małypikuś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 paź 2008, 20:00
Nie znam osoby, która leczy frustracje pisaniem prawdy. Coś mi tu nie pasujemałypikuś pisze:A kto napisał,że napisał nieprawdę...
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 20:18
No nie wiempiwus pisze:Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech Lechem
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 paź 2008, 20:21
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 paź 2008, 20:22
Widocznie mnie nie nauczyli bo do gimnazjum nie chodziłem.małypikuś pisze:A kto napisał,że napisał nieprawdę...Czytaj ze zrozumieniem.W gimnazjum tego uczą....
Kupili historię Lecha. Mogli zostawić tą Amiki, ale wroniecki klub jednak był trochę mniej utytułowany, a i kibicom chyba za bardzo by podpadli odbierając im mistrzostwo 93.MENDEZ pisze:wszytstkie sukcesu też są Lecha (np nie ma tam sukcesów za vice Amici)
Na prawdę nie widzisz różnicy?MENDEZ pisze:Zmienił się sponsor - normalna sprawa, słyszałem nieraz, że Lech się sprzedał, ciekawe np Legia też się sprzedała idąc tym tokiem myślenia bo CWKS została wykupiona przez grupę ITI i przekształciła się w spółkę akcyją KP Legia Warszawa.
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 20:54
Jestem pewien ze Wisla bedzie wyzej od Lecha na koniec sezonu o ile Cupial sie nie wycofa ze sponsorowania tak samo Legia vide Iti.małypikuś pisze:Ale ty piwus musisz być mocno sfrustrowany-z powodu niepowodzeń twojego klubuŻal czytać te twoje wypociny...
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 paź 2008, 20:58
A na czyjej licencji gra PoloniaBienias pisze:NIe zapominaj ze Lech gra w Uefa bo Polonia jak Lech sie nie sprzedawala.
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2008, 21:20
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 paź 2008, 21:27
Wracasz do spraw, które już zostały wyjaśnione. Ale jeszcze raz: Lech wraz z licencją przestał istnieć, a spółka-córka Amiki kupiła prawa do herbu, nazwy, dzierżawy stadionu i piłkarzy i gra na licencji oryginalnej Amiki. Polonia Warszawa kupiła piłkarzy i licencję od Groclinu. Zatem jeśli Polonia jest DyskoPolo, to Lech jest wykapaną Amiką.MENDEZ pisze:No nie wiempiwus pisze:Ale to pewnie dlatego, że Polonia jest bardziej Polonią, niż Lech Lechemczyli uważasz, że Lech jest bardziej Amicą
Albo Inverso (czy jak tam)
Ciekawe bo cała historia klubu (KKS Lech Poznań) opiera się na Lechu, wszytstkie sukcesu też są Lecha (np nie ma tam sukcesów za vice Amici) grają nadal na w Poznaniu, etc etc i ty uważasz, że KKS Lech Poznań to więcej ma z Amici
Zmienił się sponsor - normalna sprawa, słyszałem nieraz, że Lech się sprzedał, ciekawe np Legia też się sprzedała idąc tym tokiem myślenia bo CWKS została wykupiona przez grupę ITI i przekształciła się w spółkę akcyją KP Legia Warszawa. Ale mniejsza o to... Lech jest tam gdzie jego wiara
![]()
petru
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio