Poznajmy się lepiej - Strona 54

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 mar 2023, 21:05

Tomasz, Tomaszów dwóch, Tomaszów Mazowiecki - gramy w skojarzenia - Ilka, kto odpowiedział i zalajkował te dwa posty jako pierwszy - Ilka - skąd jest Ilka? z Tomaszowa

Czekamy jeszcze na ważny głos z Częstochowy i stanowisko futbolowej

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 05 mar 2023, 21:08

Ja kocham Tomaszów :love: Mazowiecki oczywiście :mrgreen:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 05 mar 2023, 22:55

@Piekie(L)ny Gdzie w Sosnowcu mieszkasz? Ja przy Stawikach :)

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 05 mar 2023, 23:01

sci pisze:
05 mar 2023, 22:55
Wcisnął Tobie jakiś kredyt z "bonusami"?
Piekie(L)ny pisze:
05 mar 2023, 21:40
Sam strzygłem równo ludzi którzy tylko widzieli kasę z kredytu gotówkowego. Zazwyczaj wystarczyło skierować ich wzrok na oprocentowanie, fajnie przegadać o dupie maryni i wychodzili z rachunkiem, kartą kredytową, dodatkowym ubezpieczeniem na życie, a często i planem regularnego oszczędzania (na szczęście nigdy nie musiałem wciskać syfu typu poliso-lokaty).

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 05 mar 2023, 23:02

Jeszcze nie

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 19
Kibicuję: L+ZS+BM

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 05 mar 2023, 23:04

sci pisze:
Stawikach
Środula :)

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 05 mar 2023, 23:09

Realista69 2.0 pisze:
05 mar 2023, 23:01
sci pisze:
Piekie(L)ny pisze:
Sam strzygłem równo ludzi którzy tylko widzieli kasę z kredytu gotówkowego. Zazwyczaj wystarczyło skierować ich wzrok na oprocentowanie, fajnie przegadać o dupie maryni i wychodzili z rachunkiem, kartą kredytową, dodatkowym ubezpieczeniem na życie, a często i planem regularnego oszczędzania (na szczęście nigdy nie musiałem wciskać syfu typu poliso-lokaty).
Zawsze pracowałem na Śląsku. Miałem zasadę syfu swoim nie wciskam dlatego wolałem jezdzić dłuzej do pracy niż stawać przed takimi dylematami.
Mam swoje zasady, a jedną z nich jest to, że nie stra się do swojego gniazda.
A że hanysy bardzo pazerne na łatwą gotówkę, to i oddziały na Śląsku zawsze w czołówce bo na górnikach łatwo się plany robiło.

Awatar użytkownika
Reinach
Trampkarz
Trampkarz
Kibicuję: Hiszpania

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Reinach » 05 mar 2023, 23:16

Piekie(L)ny pisze:
05 mar 2023, 23:09
Realista69 2.0 pisze:
sci pisze:
Piekie(L)ny pisze:
Zawsze pracowałem na Śląsku. Miałem zasadę syfu swoim nie wciskam dlatego wolałem jezdzić dłuzej do pracy niż stawać przed takimi dylematami.
A że hanysy bardzo pazerne na łatwą gotówkę, to i oddziały na Śląsku zawsze w czołówce bo na górnikach łatwo się plany robiło.
Zrealizowałeś postulat ze Starego Testamentu. Postąpiłeś jak typowy Żyd.

"Nie będziesz żądał od brata swego odsetek z pieniędzy, z żywności ani odsetek z czegokolwiek, co się pożycza na procent. Od obcego możesz się domagać, ale od brata nie będziesz żądał odsetek, aby ci Pan, Bóg twój, błogosławił we wszystkim, do czego rękę przyłożysz w ziemi, którą idziesz posiąść."

Pwt 23, 20-21.

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 05 mar 2023, 23:20

Reinach pisze:
05 mar 2023, 23:16
Piekie(L)ny pisze:
05 mar 2023, 23:09
Realista69 2.0 pisze:
Zrealizowałeś postulat ze Starego Testamentu. Postąpiłeś jak typowy Żyd.

"Nie będziesz żądał od brata swego odsetek z pieniędzy, z żywności ani odsetek z czegokolwiek, co się pożycza na procent. Od obcego możesz się domagać, ale od brata nie będziesz żądał odsetek, aby ci Pan, Bóg twój, błogosławił we wszystkim, do czego rękę przyłożysz w ziemi, którą idziesz posiąść."

Pwt 23, 20-21.
Serio? No fajnie :) Dzięki za cytat, bo sam bym nie sięgnął :) Bajeczek już nie czytam :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2023, 0:43

Juz czuc zblizajace sie wybory parlamentarne.

Awatar użytkownika
Sidorro
Junior
Junior
Reputacja: 11

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sidorro » 06 mar 2023, 16:38

Kłaniam się. W duchu poszanowania dla miejscowych zwyczajów wypełniam kwestionariusz:

1. Imię: Jakub
2. Wiek: 30
3. Wymiary (waga/wzrost): 74/182
4. Zajęcie ( praca/student/uczeń): muzyk, prawnik
5. Komu kibicujesz: reprezentacji Polski, polskim klubom w europejskich pucharach, pięknym historiom (SSC Napoli 2022/2023, Ajax 2018/2019, Monaco 2016/2017, Leicester 2015/2016, Real Madryt 2021/2022, Urugwaj 2010, Chorwacja 1998 itp.). Z dzieciństwa mam sentyment do Królewskich i całej piłki iberyjskiej (w mojej kolekcji bazarowych koszulek są zarówno trykoty Realu Madryt jak i Barcelony).
6. Stosunek do polityki: sfera publiczna - konserwatyzm, sfera prywatna - volenti non fit iniuria, gospodarka - wolny rynek. To pewne uproszczenia, bo przede wszystkim jestem pragmatykiem, zdroworozsądkowcem i nie-doktrynerem i jeśli deklaruję się tu przykładowo jako wolnorynkowiec, to nie znaczy, że wolny rynek jest moją automatyczną receptą na rozwiązanie wszystkich problemów. Nie mniej jednak: większość istotnych kwestii mam przemyślanych, na większość z nich mam sprecyzowany pogląd i myślę, że w jakichś 80-90% wpasowuję się w zarysowane tu hasłowo doktryny. Dodam jeszcze, że aktualnie nie śledzę politycznej bieżączki, docierają do mnie jedynie echa rozmaitych wydarzeń.
7. Stosunek do religii: rzymski katolik. Czasem to wychodzi lepiej, czasem gorzej, ale staram się regularnie korzystać z Sakramentów, uczestniczyć w Eucharystii, pielęgnować relację z Bogiem.
8. Ulubiony gatunek muzy/wykonawca: tzw. muzyka klasyczna (Jan Sebastian Bach), rock (The Beatles), art-pop (Skaldowie), folk-pop (The Seekers). Uwielbiam zabawę gatunkami, mieszanie klasyki z rockiem czy jazzem.
9. Ulubiony gtunek filmowy/aktor(ka): komediodramat, dramat psychologiczny, melodramat. Na Filmwebie mam w awatarze Michelle Monaghan z Source code, więc niech będzie, że ona, ale to pewne nadużycie. Mam raczej ulubionych reżyserów, a nie aktorów.
10. Ulubiona potrawa: pierogi z kapustą i grzybami
11. Sposob spędzania wolnego czasu: futbol, bilard, jogging, film, książka, muzyka, degustacja alkoholu w zacnym gronie, trollowanie forumowych mafii, resztę pominę.
12. Ulubiony napój: niegazowana woda mineralna, sok, piwo

PietriCFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 5
Kibicuję: CHELSEA FC

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietriCFC » 15 cze 2025, 20:14

1.Imię: Mateusz
2. Wiek: 32
3. Wymiary (waga/wzrost): 97/188
4. Zajęcie: praca-dom dom -praca
5. komu kibicujesz: Chelsea FC
6. Stosunek do polityki: neutralne
7. Stosunek do religi: katolik
8. Ulubiony gatunek muzy/wykonawca: muzyka klubowa
9. Ulubiony gatunek filmowy/aktor(ka): seriale ,filmy kryminalne
10.Ulubiona potrawa: sałatka gyros
11. Sposób spędzania wolnego czasu: jeżdżenie na ryby
12. Ulubiony napój: żubrówka

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 wrz 2025, 17:14

Ilka pisze:
20 gru 2017, 0:52
O jeszcze mnie tutaj nie było ;)

1.Imie: Ilona
2.Wiek: 23 niech będzie, mój ulubiony, a ze jestem wiecznie młoda ;)/ zastrzeżony
3. Wymiary ( waga/wzrost):wink: : 50/157/ 53/156
4.Zajęcie ( praca/student/uczeń): obecnie leser ;),/ Starszy Doradca Klienta w ... szulernii ;)
5.Komu kibicujesz: Widzew, Barca, Juve, MU! Skra, KS Lechia TM, Montreal Canadiens. Lubię też Besiktas i Benfica. Oczywiście całym sercem <3 z Polską. Później Italia, Hiszpania, Anglia, Argentyna i Urugwaj. No i Kanada w hokeja :) /jestem stała w uczuciach i mam pojemne ❤️
6.Stosunek do polityki: dowiedziałam się z TV ze jestem faszystka! ;) A ogolnie to stosunek do polityki mam taki, że to największa k...a jest/ po prawej stronie mocy ;)
7,Stosunek do religii: katoliczka/ katoliczka
8.Ulubiony gatunek muzy/wykonawca: wszystko co wpadnie w ucho oprócz disco polo, choć te oczy zielone
;) A zespoły to stare polskie: Dżem, Budka Suflera, Perfect itp.
9.Ulubiony gtunek filmowy/aktor(ka): komedie, komedie romantyczne, horrory, thriller i ostatnio seriale tureckie, ale nie te łzawe tylko bardziej o jakiś klanach czy WS, jak to dawniej było; )/ bez tych tureckich
10.Ulubiona potrawa: wiele ich jest, generalnie kuchnia polska i włoska/ plus trochę z kuchni hiszpańskiej
11.Sposob spędzania wolnego czasu: mecze przed tv i na żywo, rodzina, znajomi, bieganie (czasem), kino/ plus hiszpański
12.Ulubiony napój: kawa (jestem od niej uzależniona, od smaku, nie od działania bo nie działa już na mnie:( ), piwo i inne alkohole, które lubię degustowac./ Kawa, piwo, cola - w takiej kolejności
Ale nudna jestem, od pierwszego postu mało co się zmieniło ;)

Tak mi się nudzi w pracy i sobie forum przeglądam ;)

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 11 wrz 2025, 17:34

Ilka pisze:
11 wrz 2025, 17:14
Tak mi się nudzi w pracy i sobie forum przeglądam
Przed weekendem gdzie wracają ligi i do tego zaczynają się MŚ w siatkówce i lekkiej to powinno być chyba dużo klientów? :P

W ogóle poszedłbym sobie do takiej pracy u buka, oczywiście nie rzuciłbym akualnej pracy i na pełen etat nie siedziałbym w fortunie czy sts, ale tak na jakąś część etatu albo zlecenie żeby dorobić to czemu nie :mrgreen: siedzisz i oglądasz meczyki i ci płacą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Poznajmy się lepiej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 wrz 2025, 17:42

1234 pisze:
11 wrz 2025, 17:34
siedzisz i oglądasz meczyki i ci płacą
To byś musiał do lombardu pójść pracować. Jeszcze za przeglądanie forum wpadłaby niezła premia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”