Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 55

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2012, 16:36

Czyli o Raulu na Euro możemy zapomnieć? Szkoda.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 lut 2012, 18:30

Czyli Torres, Albiol, Pedro out - chyba nie mozna miec pretensji o ktorekolwiek z tych skreslen. Mimo wszystko brawa dla Vicente za pokazanie jaj w sprawie Fernando. Wyjdzie na to, ze jesli Villa nie zdazy, to Soldado bedzie napastnikiem nr 1.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 lut 2012, 20:05

Daaaamian pisze:Brak powołania dla Jose Enrique to jakaś kpina.
Cały Vincent, może nawet nie wie o jego istnieniu :whistle: :lol:
Aczkolwiek jęśli chodzi o boki obrony, to nie można mó wiele zarzucić, na dziś podstawie zestawine to Alba-Ramos, na rezerwie Iraola i wszystronny, obstawiajacy obie flanki Arbeloa
Del Bosque nie lubi eksprymtowac, szukać jak w/w będą zdrowi i formie to Jose Enrique ma małe szanse.

Tylko po cholerę Xaviego powołał ?
Nie po to Pep go oszędza ze by Creus grał w kadrze w meczu o nic :evil:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lut 2012, 20:10

Alba jest lepszy od Enrique? Poważnie pytam. Gejliga to nie moje klimaty.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 lut 2012, 20:18

Daaaamian pisze:Alba jest lepszy od Enrique? Poważnie pytam. Gejliga to nie moje klimaty.
A Liverpool to nie moje klimaty :wink: , wiec też cieżko powiedzić
Trudno powiedzić wyczerpująco o Albie jako obrońcy, w Valencii na lewej obronie nie gra :lol:
Ja go wiedziałem na lewej obronie w reprezentacji w meczu z Czechami i wypadł bardzo, dobrze, szczególnie w grze do przodu, dobrze wspólpracował z Villą m.in.
Poprzedni lewy obrońcą rep. Hiszpanii, Capdevilla nie był tytanem defesywy wiec Alba może nowiąże do tradycji :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lut 2012, 20:21

Damian piszesz, że brak powołania dla Jose to kpina, a nie wiesz jak sie prezentują ci, którzy na jego pozycji w kadrze się znaleźli ? :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 lut 2012, 20:36

cru pisze:Wyjdzie na to, ze jesli Villa nie zdazy, to Soldado bedzie napastnikiem nr 1.
Niekoniecznie, ale powołanie dla kopiącego się w tym sezonie w czoło Negredo świadczy o desperacji. Można było poeksperymentować z Adrianem, Callejonem, Michu albo nawet Raulem. Nie wszyscy są typowymi środkowymi napastnikami, ale od tego powinny być sparingi, jak trzeba znaleźć kogoś na tę pozycję.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lut 2012, 21:45

fieldy, Enrique to w tym sezonie jeden z najlepszych lewych obrońców w Premier League (chyba jedynie Assou-Ekotto i Baines mogą się z nim równać) i naprawdę ciężko mi uwierzyć w to, że Jordi Alba, o którym niewiele wiem, jest od niego lepszy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 lut 2012, 22:13

Daaaamian pisze:fieldy, Enrique to w tym sezonie jeden z najlepszych lewych obrońców w Premier League (chyba jedynie Assou-Ekotto i Baines mogą się z nim równać) i naprawdę ciężko mi uwierzyć w to, że Jordi Alba, o którym niewiele wiem, jest od niego lepszy.
Trochę masz wysokie mniemanie o zawodnikach Liverpoolu. Twierdzisz, że Enrique powinien być w kadrze, mimo że nie wiesz jak Alba gra i w jakiej jest formie...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 24 lut 2012, 22:42

Daaaamian pisze:fieldy, Enrique to w tym sezonie jeden z najlepszych lewych obrońców w Premier League (chyba jedynie Assou-Ekotto i Baines mogą się z nim równać) i naprawdę ciężko mi uwierzyć w to, że Jordi Alba, o którym niewiele wiem, jest od niego lepszy.
Pierwsza sprawa - Jordi Alba to tak naprawdę jest skrzydłowy, a nie obrońca. Powiedzmy, że od dwóch sezonów gra w obronie, ale często jest to na zasadzie wymienności pozycjami z Mathieu. Ofensywnie i technicznie Alba na pewno jest lepszy od zawodnika Liverpoolu. Wybacz, oglądałem obu w akcji i wiem co piszę. W defensywie nie chcę oceniać, bo jestem świadom, że Alba to przekwalifikowany skrzydłowy, więc pewne braki ma. Co nie zmienia faktu, że wg mnie przy jego stylu gry i taktyce oraz koncepcji selekcjonera powinien sobie spokojnie poradzić. Jeśli DM będzie asekurował tyły, to przy szybkiej i kombinacyjnej grze, oraz z jego wrzutkami, spokojnie sobie poradzić na lewej obronie. Oczywiście nie chcę ujmować umiejętności Enrique, do tego możesz uważać, że jestem stronniczy, bo to zawodnik Valencii.

grzegorzfcb pisze:Valencii na lewej obronie nie gra
Mylisz się. Gra tam bardzo często. To że na taktycznej prezentacji przed meczem jest ustawiany na skrzydle, nie znaczy, że tam gra. Mathieu jest bardzo ofensywny i są mecze, że Alba więcej pracuje z tyłu i stamtąd wybiera się do przodu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 lut 2012, 22:55

Arwin, w jakiej by nie był uważam, że powołanie Enrique należało się jak psu buda. Z drugiej jednak strony, przynajmniej uniknie kontuzji.
bartbuks pisze:Oczywiście nie chcę ujmować umiejętności Enrique, do tego możesz uważać, że jestem stronniczy, bo to zawodnik Valencii.
Akurat to działa w dwie strony. Jestem co najmniej tak samo stronniczym, jak Ty. Pewnie nawet bardziej. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 lut 2012, 0:28

Moze trener ogladal 2 mecze z MU jak go Valencia gwalcil na prawej flance z Rafaelem :wink: .Tez mnie dziwi brak powołania ale szczerze nie wiem jak gra do konca Alba bo za malo spotkan znim widzialem, gracz The reds to jednak klasa sama w sobie w tym sezonie.Nie wiem czemu sie Damianie martwisz, ja bym wolal by trenerzy kadry omijali graczy MU szerokim.. :mrgreen:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 lut 2012, 13:44

MGiggs, nie martwię się. Źle dobrałeś słowo. :wink: Po prostu szkoda mi Enrique, bo swoją ciężką pracą i świetną grą w tym sezonie zdecydowanie zapracował sobie na pierwsze powołanie do kadry. Jego brak raczej zamyka mu drogę na Euro. Z drugiej jednak strony - im mniej meczów towarzyskich zagrają gracze Liverpoolu, tym lepiej dla klubu. Odnośnie tego całkowicie się zgadzam. Zmniejszone ryzyko złapania urazy, brak zbędnego wysiłku i więcej czasu na odpoczynek.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lut 2012, 17:59

Ja bym chętnie zobaczył Enrique na lewej stronie Hiszpanów. Nie ma co ukrywać, że nie jest ona za dobrze obstawiona po rezygnacji z Capdevili. Mógłby Sfinks trochę poszukać.
Fajna sprawa z powołaniem Muniaina, chłopak zapracował sobie na nie, mam nadzieję, że dostanie szansę. Athletic 4 reprezentantów- coraz lepiej. Ja nawet znalazłbym kolejnych.
Hiszpanie powinni zacząć się martwić o atak. W odzyskanie formy Torresa nie wierzę, ale być może Villi uda się wrócić, on zawsze kadrze potrafił dać dużo, nawet jeśli nie błyszczał w klubie.
Llorente to pewniak do zajęcia miejsca w podstawowej 11. W miarę ograny z partnerami z kadry, będący w bardzo dobrej formie.
Karda Luisa Milli prezentuje się okazale. Z pewnością będą jednym z faworytów na IO, a dołączą jestem przekonany zawodnicy, którzy są już w u Sfinksa. Dość okazale prezentuje się szczególnie grono młodych zawodników powołanych z Realu Madryt. Cholernie dobrze tam muszą pracować.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 25 lut 2012, 18:29

Szkoda, że Callejon nie dostaje jednak wystarczająco dużo minut w Realu, bo w przypadku takiego nieurodzaju na ataku myślę że by się nadal, spokojnie kosztem Negredo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”