Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 544

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 17 paź 2012, 21:25

Piszczek nie zagrał źle choć w Bundeslidze prezentuje się rzeczywiście dużo lepiej.Co do jego błędu po którym padła bramka dla Anglii to tłumaczy go trochę fakt iż jeden z naszych(chyba Lewy) mógł go trochę zmylić wyskakując do tego dośrodkowania.Dla mnie najlepszy na boisku Glik,w ogóle bardzo dobre zawody w defensywie,lepiej niż nieźle w ofensywie a gorzej w środku pola nie licząc Krychowiaka.Osobiście jestem pozytywnie zaskoczony postawą naszej reprezentacji,rozegrali dobre zawody i byli lepsi od gwiazd PL a remis przed meczem wziąłbym w ciemno choć teraz czuć lekki niedosyt.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 paź 2012, 22:00

Najlepszym podsumowaniem tego meczu jest tekst mojego kumpla, który powiedział, że gdyby zamiast Anglików wyszli Ukraińcy i mecz potoczyłby się tak samo to czulibyśmy ogromny niedosyt, ale jako, że to Anglia to jesteśmy zadowoleni.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 paź 2012, 0:30

Dziewczyna poszla spac, wiec w koncu moge napisac dwa slowa.

Przede wszystkim najlepszy zawodnik na boisku oraz dzisiejszy bohater narodowy - Kamil Glik. Niewiele osob interesuje sie Serie A, a juz zespolami pokroju Bari czy Torino, to chyba w ogole nikt... oprocz mnie ;) Juz na swoim pierwszym wypozyczeniu w Bari prezentowal sie naprawde bardzo fajnie pomimo tego, ze rodzimy klub Cassano spadl z hukiem do Serie B. Potem wiadomo, transfer do Torino, awans do Serie B, a w miedzyczasie stworzenie bardzo ciekawego duetu stoperow z reprezentantem Wloch Angelo Ogbonna. Kamil jest od jakiegos czasu najlepszym polskim srodkowym defensorem i teraz moge powiedziec to na glos bez obaw, ze jakies "spece" mnie wysmieja.

Druga sprawa - Krychowiak. Jego kariera w moich oczach jak na razie wygladala tak: byl, nie bylo go, cos tam o nim mowia, nie ma, znowu jest. Podchodzilem do tego chlopaka z lekkim dystansem, bo przeciez nie przebil sie w Bordeaux, a potem poszedl na zeslanie do Ligue 2. Cos tam niby slyszalem, ze na zapleczu spisuje sie dobrze, ale jakos nie napalalem sie i bardziej wysluchiwalem wiesci z Brescii na temat "nastepcy Hamsika" ( :wink: ) Wszystko to sprawilo, ze w meczu z Anglia raz po raz szeroko otwierala mi sie buzia z niedowierzaniem patrzac na to co wyprawia Grzes. Jezeli tak samo bedzie gral w beniaminku Ligue 1, to niedlugo w Reims zarobia na nim naprawde dobre pieniadze, a w Bordeaux beda pluli sobie w brode, ze swego czasu puscili Polaka za psi grosz.

Krychowiak, Borysiuk, Lukasik i Ojgen - taka czworka jak dla mnie moze dostawac powolania na kolejne mecze. Niech juz tylko Waldek nie wyglupia sie z tym Murawskim.

Man of the match ? Na pewno nie Lewandowski, chociaz wcale nie zagral tak zle, ani tak dobrze jak mowili niektorzy. MotM szukajcie w dwoch wyzej wymienionych przeze mnie pilkarzach ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 paź 2012, 8:33

Z innej beczki to nie wiem czy zauwazyliscie co podczas meczu robil Wasyl. Jak dla mnie to on powinien byc na stale kapitenm a nie Blaszczykowska. Juz samo odspiewanie hymnu oraz motywacju tuz po napawala optymizmem. Swoja charyzma nadawal tej druzynie inny wymiar. Byl wszedzie tam gdzie kapitan powinien byc. W kazdym razie na boisku zachowywal sie tak jak przystalo na lidera druzyny. Nie wiem jak w szatni bo tego nie slyszymy ale Wasyl chyba ma szacunek i poparcie. Wierze ze nadejdzie zmiana kapitana....

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 paź 2012, 9:19

Diamen23 pisze:
ale Glik co czyścił, co wyprzedzał rywali, czytał grę, to głowa mała. Widać włoską szkołę DC
raczej gliwicką :)
Obrazek
Glik jest przesądny. Dlatego do dziś gra w ochraniaczach z...Piasta Gliwice :beer:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 18 paź 2012, 10:37

Bienias pisze:Z innej beczki to nie wiem czy zauwazyliscie co podczas meczu robil Wasyl. Jak dla mnie to on powinien byc na stale kapitenm a nie Blaszczykowska. Juz samo odspiewanie hymnu oraz motywacju tuz po napawala optymizmem. Swoja charyzma nadawal tej druzynie inny wymiar. Byl wszedzie tam gdzie kapitan powinien byc. W kazdym razie na boisku zachowywal sie tak jak przystalo na lidera druzyny. Nie wiem jak w szatni bo tego nie slyszymy ale Wasyl chyba ma szacunek i poparcie. Wierze ze nadejdzie zmiana kapitana....
Popieram w 100%.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 paź 2012, 12:46

W/g Sky Sports na najwyższą notę spośród piłkarzy reprezentacji Polski zasłużył nie kto inny jak............Piszczek.Obok Polaka tylko Johnson dostał 8.
http://www1.skysports.com/football/live ... 65/ratings

No i cytat:
Według brytyjskich mediów reprezentanci Anglii tak słabo zaprezentowali się w meczu z Polską na Stadionie Narodowym, ponieważ dzień wcześniej otrzymali tabletki nasenne.

Jak relacjonuje The Sun, angielscy zawodnicy we wtorek po południu spali, a przed zaplanowanym pierwotnie na godzinę 21 meczem z reprezentacją Polski otrzymali tabletki z kofeiną. Kiedy okazało się, że spotkanie zostało przesunięte na środę, piłkarze w obawie, że nie będą w stanie zasnąć, wzięli środki nasenne. To one według dziennikarzy są odpowiedzialne za bezbarwny występ Synów Albionu w Warszawie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 paź 2012, 12:49

Zauważcie, że zarówno gol Dzagojewa w meczu z Rosją, jak i Rooneya wczoraj padły po błędach Piszczka w kryciu. Musi poprawić ten element swojej gry albo trzeba go przy stałych fragmentach wysłać na desant, bo rywale widzą że Piszczek tragicznie kryje i częściej będą wrzucać 'na niego'.

Lampek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lampek » 19 paź 2012, 12:35

Bienias pisze:Z innej beczki to nie wiem czy zauwazyliscie co podczas meczu robil Wasyl. Jak dla mnie to on powinien byc na stale kapitenm a nie Blaszczykowska. Juz samo odspiewanie hymnu oraz motywacju tuz po napawala optymizmem.
Zwłaszcza to, co krzyknął zaraz po hymnie :D

wotkejs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wotkejs » 24 paź 2012, 9:48

maciejdas26 pisze:dla mnie to będzie wielki wstyd jeżeli nie awansujemy z tej grupy.Przecież po za Anglią to w naszej grupie same cieniasy jestem pewien ze awansujemy,w końcu mamy bardzo dobrą drużynę z Dudkiem ,Krzynówkiem czy Szymkowiakiem.
Pozdrawiam druzynę Pawła Janasa niech pokażą w Azejberdzanie kto jest najlepszy.
Nie z takimi cieniasami przegrywaliśmy :D
Nie nabijaj.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 paź 2012, 14:13

http://www.90minut.pl/news/199/news1998 ... wajem.html

Wojtkowiak out, Celeban in i byloby fajnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2012, 17:01

Wojtkowiak dobre noty chyba zbierał przed urazem, teraz podobno zagrał tragiczny mecz po tym urazie. Taki Celeban także by się przydał bo wywalczył sobie miejsce w drużynie, czyli coś musi prezentować. Widoczni ta liga nie dotarła do notesu sztabu, bo przecież Szukala także gra w Bukareszcie.
Bardziej ciekawi mnie dlaczego nie ma powołania dla Salomona. Chłopak także gra dużo w podstawowym składzie i może być kolejnym po Krychowiaku gościem na którym można coś budować, a skoro powołania dostają zawodnicy z zaplecza Bundesligi to tak samo powinien dostać Bartosz.
Powołania Mierzejewskiego żal komentować.

MonkiOrpel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MonkiOrpel » 03 lis 2012, 16:58

Myślę, że byłoby to lekkie upokorzenie dla Kuby, gdyby Fornalik pozbawił go teraz opaski kapitana... Mógłby zacząć kiepsko grać, morale by spadly a po co to nam...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lis 2012, 14:06

http://www.90minut.pl/news/200/news2002 ... wajem.html

Jest Teo ! Nie wiem tylko na cholere ten Tralka, ale nie jest zle.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 lis 2012, 14:17

Trałka w tym sezonie gra bardzo dobrze w Lechu i już dawno powinien być w reprezentacji w odróżnieniu do Murawskiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”