Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 551

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 maja 2009, 12:32

W 2007 podobna syt. 3 ekipy z Anglii a LM wygrywa Milan . Rozumiem to znaczy że liga angielska jest najlepsza ale w momencie kiedy trzeba było postawić kropkę nad i Anglia dostaję od przedstawiciela słabszej serie A .
To nie są rozgrywki drużynowe lig. Jak trzy angielskie drużyny są w półfinale to nie myślą o tym, żeby się ustawić i utrudnić czwartemu spoza Angli byleby tylko przedstawiciel PL zatriumfował. Każdy gra o swoje. A to, że akurat JEDEN przedstawiciel Serie A okazał się najlepsza nie zmieni faktu, że PL miażdy Serie A.
Czy to rzeczywiście taka dominacja kiedy 4 lata z rzędu jesteś w finale a wygrywasz 2 razy ( przy czym w tym ost. finale musiała ekipa angielska wygrać ) . Liga angielska jest silna , nawet piekielnie silna ale nie dominuje innych .
Ty nadal nie rozróżniasz. Liga to nie jeden zespół czy dwa, liga to CAŁOŚĆ. Bierze się pod uwagę kilka zespołów. A nie, że Porto wygrywa Uefe za rok LM i niby Portugalska miażdy. Albo, że teraz Hiszpańska bo Barca gra nieziemską piłkę. No nie żartujmy, ocenianie ligi na podstawie jednego zespołu jest niedorzeczne.
Napisałem wcześniej "angielska" liga, gdyż uważam, że oprócz nazw klubów i miejsca rozgrywania meczów nic angielskiego w niej nie ma.
Jasne :mrgreen: Rooney, Carrick, Rio, Scholes, Gerrard, Lampard, Terry, Carragher, A.Cole, Brown to grają pewnie w Orange Ekstraklasie...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 12:51

Kamil232 pisze: W 2007 podobna syt. 3 ekipy z Anglii a LM wygrywa Milan . Rozumiem to znaczy że liga angielska jest najlepsza ale w momencie kiedy trzeba było postawić kropkę nad i Anglia dostaję od przedstawiciela słabszej serie A .

To nie są rozgrywki drużynowe lig. Jak trzy angielskie drużyny są w półfinale to nie myślą o tym, żeby się ustawić i utrudnić czwartemu spoza Angli byleby tylko przedstawiciel PL zatriumfował. Każdy gra o swoje. A to, że akurat JEDEN przedstawiciel Serie A okazał się najlepsza nie zmieni faktu, że PL miażdy Serie A.
Tylko w czym miażdży , co to jest za miażdżenie jeśli przegrywasz . Przecież niedorzeczne to jest właśnie to co piszesz . Od dziś już wiem że miażdżenie ma miejsce tylko wtedy jesli przegrasz . Nie liczy się ilość a jakość . Serie A musiała
się czuć rzeczywiście skasowana , przecież miała w tym roku tylko triumf w LM .
Kamil232 pisze:Ty nadal nie rozróżniasz. Liga to nie jeden zespół czy dwa, liga to CAŁOŚĆ. Bierze się pod uwagę kilka zespołów. A nie, że Porto wygrywa Uefe za rok LM i niby Portugalska miażdy. Albo, że teraz Hiszpańska bo Barca gra nieziemską piłkę. No nie żartujmy, ocenianie ligi na podstawie jednego zespołu jest niedorzeczne.

Rzeczywiście to jest niedorzeczne bo ja napisałem że portugalska liga była mocna . To że miażdżyła , dodałeś sobie sam . Chcesz zobaczyć angielską dominację to popatrz na lata 77-82 i Puchar europy - 6 lat - 6 zwycięzców z Anglii . A to że teraz ktoś był w półfinale kogo to będzie obchodzić za kilka lat .
O sile ligi decyduje : postawa w pucharach drużyn i efekt gry repry . Moim zdaniem anglia nie zdominowała tych rozgrywek . To jest moje zdanie , możesz się z nim zgadzać lub nie .
Kamil232 pisze:Albo, że teraz Hiszpańska bo Barca gra nieziemską piłkę. No nie żartujmy, ocenianie ligi na podstawie jednego zespołu jest niedorzeczne.
A gdzie ja napisałem że teraz hiszpańska dominuje . Jak chcesz z kimś dyskutować to przytaczaj i obalaj jego argumenty a nie twórz i nie wymyślaj .

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 maja 2009, 13:10

Tylko w czym miażdży , co to jest za miażdżenie jeśli przegrywasz . Przecież niedorzeczne to jest właśnie to co piszesz . Od dziś już wiem że miażdżenie ma miejsce tylko wtedy jesli przegrasz . Nie liczy się ilość a jakość . Serie A musiała
Na cztery najlepsza drużyny w Europie trzy są z Anglii, jedna z Włoch. Akurat ta Włoska wygrywa i co to niby oznacza, że Włoska LIGA jest lepsza?(to jest pytanie, bo znowu zaczniesz się wykręcać, ze czegoś nie pisałeś)
O sile ligi decyduje : postawa w pucharach drużyn i efekt gry repry . Moim zdaniem anglia nie zdominowała tych rozgrywek . To jest moje zdanie , możesz się z nim zgadzać lub nie .
Nie zgadzam się z tym zdaniem, dlatego z tym polemizuję. Masz rację o silę ligi decyduje postawa DRUŻYN w pucharach. A nie postawa jednej drużyny. A porównanie gry reprezentacji do siły ligi to jakaś kompletna niedorzeczność. Francuzi byli mistrzami świata, a ligę mieli taką sobie. Że nie wspomnę o Brazylijczykach czy o Grekach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 16:05

Kamil232 pisze: Tylko w czym miażdży , co to jest za miażdżenie jeśli przegrywasz . Przecież niedorzeczne to jest właśnie to co piszesz . Od dziś już wiem że miażdżenie ma miejsce tylko wtedy jesli przegrasz . Nie liczy się ilość a jakość . Serie A musiała

Na cztery najlepsza drużyny w Europie trzy są z Anglii, jedna z Włoch. Akurat ta Włoska wygrywa i co to niby oznacza, że Włoska LIGA jest lepsza?(to jest pytanie, bo znowu zaczniesz się wykręcać, ze czegoś nie pisałeś)
To uważam że przedstawiciel włoskiej ligi był najlepszy . Polemizuje z twoim stwierdzeniem o miażdżeniu , pozostawiając sobie możliwość nie wskazywania jednoznacznie kto ma być nasilniejszy .

Kamil232 pisze: O sile ligi decyduje : postawa w pucharach drużyn i efekt gry repry . Moim zdaniem anglia nie zdominowała tych rozgrywek . To jest moje zdanie , możesz się z nim zgadzać lub nie .

Nie zgadzam się z tym zdaniem, dlatego z tym polemizuję. Masz rację o silę ligi decyduje postawa DRUŻYN w pucharach. A nie postawa jednej drużyny. A porównanie gry reprezentacji do siły ligi to jakaś kompletna niedorzeczność. Francuzi byli mistrzami świata, a ligę mieli taką sobie. Że nie wspomnę o Brazylijczykach czy o Grekach :mrgreen:

Masz prawo się nie zgadzać ale ja też mogę znaleźć przykłady na potwierdzenie mojej tezy - vide Hiszpania .
W ogóle sam pomysł porównywania lig wydaje mi sie chybiony , bo nigdy nie znajdzie się idealny spos. na porównanie .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 maja 2009, 16:14

co w ogole chcesz osiagnac killerbean?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 maja 2009, 16:30

mistyk pisze:
guru pisze: Nie neguję. Na pewno Barcelona ma świetną szkółkę. Dużo lepszą niż Arsenal. CO nie zmienia faktu, że takie talenty jak Fabregas, Iniesta, Messi nie rodzą się co sezon.
Zgadzam sie. Messi i Fabregas urodzili sie w tym samym czasie :p

.
Bojan tez:P

Guru Barca ma wiele talentow w tej chwili, i to w roznych kategoriach wiekowych. Problem w tym zeby je dobrze wypuscic. W koncu w kolejce do kariery i I Barcy szykuja sie kolejni z podobno mega talentem zydkiem

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 maja 2009, 18:21

Bienias pisze: mistyk napisał(a):

guru napisał(a):Nie neguję. Na pewno Barcelona ma świetną szkółkę. Dużo lepszą niż Arsenal. CO nie zmienia faktu, że takie talenty jak Fabregas, Iniesta, Messi nie rodzą się co sezon.

Zgadzam sie. Messi i Fabregas urodzili sie w tym samym czasie :p

.

Bojan tez:P

Guru Barca ma wiele talentow w tej chwili, i to w roznych kategoriach wiekowych. Problem w tym zeby je dobrze wypuscic. W koncu w kolejce do kariery i I Barcy szykuja sie kolejni z podobno mega talentem zydkiem
Chodzi o Gai Assulina , jeszcze jest Thiago Alcantara syn Mazinho a wiec mistrza świata z 1994 roku . Także będzie się działo

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 maja 2009, 0:02

Killerbean pisze:Chodzi o Gai Assulina
Killerbean pisze:Thiago Alcantara
Chodzi o wychowanków.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 maja 2009, 13:46

guru pisze:
Killerbean pisze:Chodzi o Gai Assulina
Killerbean pisze:Thiago Alcantara
Chodzi o wychowanków.
to chyba jasne. A ktos nie podal wychowanka? Ja tam widze samych wychowankow

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 maja 2009, 15:55

Przecież żydek miał 12 lat jak do was przeszedł zaś Thiago zaczynał karierę w Flamengo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2009, 16:29

Wenger kłamczuszek, mówił że Fabian przeszedł pozytywnie test i zagra, a tymczasem w bramce debiutuje Mannone, a na ławce Szczęsny :]

Vela na ławce, nie wiem co on jeszcze musi zrobić, by zagrać w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 maja 2009, 17:28

fieldy pisze:Vela na ławce, nie wiem co on jeszcze musi zrobić, by zagrać w pierwszym składzie.
moze wrocic do hiszpanii? :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 24 maja 2009, 17:34

guru pisze:Thiago zaczynał karierę w Flamengo.
Thiago w wieku 5 lat przeniósł się do Hiszpanii .

guru pisze:Przecież żydek miał 12 lat jak do was przeszedł
Rozumiem że w wieku 12 lat piłkarz jest już ukształtowany więc nie można go traktować jako wychowanka . Poza tym sam trener ( bodajże ) Beitaru Tobruk doradził by rodzina go wzięła i próbowała w Barcy .
Klasyczny przykład 2 wychowanków

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2009, 9:13

W sumie mecz bez historii, łatwe i przyjemne zwycięstwo.

Robin błysnął, dwa gole mogło być więcej. Do tego asysta i znakomite podanie do Theo, którego ten nie wykorzystał.
Arshavin słabiej, choć strzał z dystansu mógł się podobać. Diaby bramka i też dobry strzał z dystansu. Nawet Mannone fajnie się pokazał.

“I feel the team is moving forward but the question we have to analyse now is are we strong enough to win the League next year? If not, what do we need to add to the squad? That is the basic question we have to answer. There is some great quality here, that is for sure. The squad is very young, that is for sure as well.”

A jeśli wymyślą, że jesteśmy wystarczająco silni ? :lol:
Wenger o ewentualnych transferach. Już nie mówi, że przyjdzie1, lub dwóch piłkarzy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 maja 2009, 10:34

fieldy pisze:A jeśli wymyślą, że jesteśmy wystarczająco silni ?
Widzę, że myślisz dokładnie o tym samym :lol: Jestem ciekawy co kryje się czeluściach umysłu Wengera i o jakich wzmocnieniach myśli. Nawet jeśli coś się będzie działo, to nie spodziewam się wzmocnień zaraz na początku okna.

Podsumowując ... kilku kandydatów do gry w obronie nam już odpadło. Jagielka i Yobo z nowymi umowami, Lescott zapowiedział, że zostaje w Evertonie, Hangeland też ponoć negocjuje nowy kontrakt. Trzeba szukać na innych polach, np na San Siro gdzie gra niejaki Senderos. Podobno klasowy obrońca.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”