Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 554

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 kwie 2011, 20:34

To było w listopadzie czy grudniu. Teraz pozostało 8 kolejek więc sytuacja zgoła inna :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 kwie 2011, 20:37

red85 pisze:Ja nie rozumiem jak można pisać, że sędzia nie miał podstaw do odgwizdania jedenastki jak dany piłkarz zagrywa EWDIENTNIE piłkę ręką. Podstawa jest wręcz ewidentna. Inna sprawa, że wcale nie musiał jej odgwizdywać, ale ja niejeden raz mówiłem - jeśli dotykasz futbolówkę ręką to powinieneś się zawsze liczyć z tym, że zostaniesz za to ukarany. Mnie ta cała sytuacja przypomina trochę karny dla CFC na SB. Czyli trochę naciągany, ale drużyna przeciwna nie powinna mieć pretensji.
Niestety mijasz sie z prawda. :wink: Samo zagranie pilki reka nie jest bynajmniej podstawa do wskazania na 11 metr. W mysl artykulu 12 przepisow gry, przy ocenie zagrania reka bierze sie pod uwage 3 czynniki (z wylaczeniem sytuacji ekstremalnych, kiedy np. zawodnik trzyma but w dloni i zagrywa tym butem pilke, badz trzymanym butem/dowolnym przedmiotem rzuta w kierunku pilki):

- czy ma miejsce ruch reki do pilki (a nie pilki do reki),
- odleglosc zawodnika zagrywajacego pilke od reki przeciwnika,
- czy rece lub dlonie zawodnika ulozone sa naturalnie.

A jezeli chodzi o Baggio, to wowczas obowiazywaly inne regulacje przy ocenie zagrania reka. Zreszta takie zestawianie nie ma najmniejszego sensu, bo arbiter nie zawsze podejmuje prawidlowe decyzje, wiec odnoszac sie do nich, nie macie pewnosci czy postapil wlasciwie.

Kamil mozesz wrzucic dobra powtorke tej sytuacji, bo ja nie zauwazylem tego przesuwania ciala, wiec chetnie zobaczylby to jeszcze raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 kwie 2011, 9:27

Niestety mijasz sie z prawda. :wink: Samo zagranie pilki reka nie jest bynajmniej podstawa do wskazania na 11 metr. W mysl artykulu 12 przepisow gry, przy ocenie zagrania reka bierze sie pod uwage 3 czynniki (z wylaczeniem sytuacji ekstremalnych, kiedy np. zawodnik trzyma but w dloni i zagrywa tym butem pilke, badz trzymanym butem/dowolnym przedmiotem rzuta w kierunku pilki):

- czy ma miejsce ruch reki do pilki (a nie pilki do reki),
- odleglosc zawodnika zagrywajacego pilke od reki przeciwnika,
- czy rece lub dlonie zawodnika ulozone sa naturalnie.
Czyli jakby na to nie patrzeć PODSTAWĄ jest dotknięcie piłki ręką :lol: Gdyby tego nie było nikt nie musiałby interpretować wyżej podanych zjawisk. :lol:

Co do rzekomej czerwonej kartki - popraw mnie Arku jak się mylę, ale nie ma takiej zasady w futbolu jak wyrzucenie z boiska zawodnika, który fauluje będąc ostatnim obrońcą. Buraka można ofiarować za faul, który przerywa doskonale zapowiadającą się sytuację przeciwników. A czy w takowej znalazłby się Ba? Śmiem wątpić. Wydaje się, że Kuszczak miał do piłki bliżej. Za drugi faul na Ba powinien jednak zobaczyć drugie żółtko.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 kwie 2011, 0:55

Redzie ja nie wiem czemy dyskutujesz z kimś kto na siłe przedstawia argumenty przeciwko MU.Facet widział obręby piłki w faulach Luiza, widział wygiętą noge Cary a teraz pieprzy że zagranie ręką nie jest podstawą do podyktowania karnego. Manson naciągnął nam karnego bo moim zdanie Upson miał normalnie ułożoną ręke, co innego przy jego 1 ręce.
Ręka Evry bezdyskusyjna, czerwo dla Vid... bardziej za 2 faul niż na ten na Colu, tam się oboje przepychali choć mogła być czerwona. Przypomne tylko co Manson odwalił w meczu z Birmingham :roll:
7 punktów i zaległy mecz Arsenalu na WHL....

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 04 kwie 2011, 15:46

Na ile poważne jest faktyczne zainteresowanie Fergusona Sneijderem? W ostatnich dniach padają szokującego kwoty od 30 do 45 mln E. Jest coś na rzeczy? Rozumiem, że Alex szuka zastępcy dla Scholesa, ale byłby skłonny wydać aż taką kwotę?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 kwie 2011, 16:20

Trudno zgadywać, Ferguson niejeden raz już przecież zaskakiwał...

Fakty są jednak takie, że Ferguson nie stawia w drugiej linii na zawodnika, który byłby niemal odciążany z zadań w defensywie. Środkowi pomocnicy mają u nas za zadanie asekurować obronę, rozdzielać piłkę na boki i niekiedy wejść w pole karne. Grają jednak dosyć głęboko i ja szczerze mówiąc nie widzę w tej roli Sneijdera, który efektywny jest raczej pod bramką rywala. Myślę, że jeśli w grę wchodzi wydanie fortuny na CMa to skusimy się prędzej na Modrica.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 kwie 2011, 18:06

Coś może być na rzeczy z Wesem ale jakoś nie wierzę, że do nas trafi. Żałuję, że nie wzięliśmy go swego czasu na wyprzedaży w Realu, z drugiej strony nie jestem do końca przekonany czy Holender poradziłby sobie tak świetnie w Anglii jak we Włoszech, boję się, że kontuzje mogłyby go tu wykończyć. IMO plotki łączące nas ze Sneijderem mają jednak większy sens niż np. te z Pastore.

Co do celów transferowych to raczej na pewno przyjdzie bramkarz. Wiele wskazuje, że będzie to De Gea, ewentualnie Neuer ale cholera wie co w końcu zrobi Szkot. Pewnym wydaje się też pomocnik i ja osobiście wątpię w Modrica, Droopy go nie puści a Ferguson jakoś nie wydaje się zdeterminowany żeby go kupić. Już prędzej spodziewam się kogoś z puli Charlie Adam, Henderson, Rodwell, za kosmiczne kwoty najprawdopodobniej. No i przewija się cały czas Young w mediach, trafi zapewne albo do nas albo do Liverpoolu.

Wracając na ziemię. Dzisiaj Rooney ma stanąć przed komisją, znając ich miłość do MU spodziewam się najgorszego czyli, ze Anglik nam wypadnie na jakieś mecze.

W środę szlagier z Chelsea, którego genialny Polsat nam nie pokaże bo przecież na CN mecz o mistrzostwo Galaktyki między Barceloną a Szachtarem. Oby tylko Szachtar się postawił i nie wypuścił Barcy z 5. No więc gramy z Chelsea, trudno się nie obawiać tego spotkania, dobrze chociaż, że Luiz nie może grać, najbardziej obawiam się Drogby, choć czuję, że Torres może znowu dać w kość Vidicowi. Carlo ma jakiś dziwny patent na Fergusona, tak było w Milanie, tak wygląda to i w Chelsea. Nie przegrać, strzelić bramkę i byłoby zajebiście.

Priorytetem jednak jest liga i nie zapominajmy o tym. Gramy teraz z Fulham (H), Newcastle (A) i Evertonem (H). Świetnie byłoby wygrać te 3 mecze, wtedy przed meczem z Arsenalem majstra mielibyśmy już na wyciągnięcie ręki.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 kwie 2011, 18:32

W środę szlagier z Chelsea, którego genialny Polsat nam nie pokaże bo przecież na CN mecz o mistrzostwo Galaktyki między Barceloną a Szachtarem
mieszkasz na wsi czy nie masz kumpli zeby obejrzec mecz? Pytam powaznie bo zakrawa na smiesznosc narzekanie na Polsat. Mlody czlowiek w czasach pubow z dobrymi TV od biedy ze stalym laczem nie powinien narzekac.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 kwie 2011, 18:36

Roo ma dostać 3 mecze bana za przekleństwa :rotfl:

Napisze to kosztem ostrzeżenia- pierdolić FA

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 04 kwie 2011, 18:49

MGiggs pisze:Napisze to kosztem ostrzeżenia- pierdolić FA
Jeśli tak się stanie to napiszę tu kosztem bana takie rzeczy że się nie mieści.

Co do środy - mam dziwne przeczucia że po taki comebacku w jaki miał miejsce w sobotę drużyna może być naprawdę na fali. Tak jak pisał Morrow - fajnie byłoby strzelić gola - marzy mi się takie 1:0 czy 1:1. Ważne że Roo powinien być w gazie a jeśli będzie to naprawdę zyskujemy wówczas jakieś 100% więcej w ofensywie. Jest Groszek który lubi trafić, w końcu mamy na skrzydłach wybór - pewnie zagramy Park-Nani co wskazywał mecz z WHU gdzie jeden dostał szansę a drugi odpoczywał a na ławce zawsze w opcji Valencia. W środku - Gibson-Rudy ( :?: ) - ten pierwszy nie zagrał źle w sobotę a może ukłuć z dystansu a Scholes to Scholes na duży mecz pewnie będzie zapieprzał i dzielił aż miło.

Boję się tylko o obronę, która ostatnio coś obniżyła loty - szczególnie Pat i Vidic jakoś tak nie na swoim poziomie. Szkoda że nie zagra Raffael ale nie ma co narzekać i ten remis bramkowy co najmniej wyciągnąć.
Bienias pisze: mieszkasz na wsi czy nie masz kumpli zeby obejrzec mecz? Pytam powaznie bo zakrawa na smiesznosc narzekanie na Polsat. Mlody czlowiek w czasach pubow z dobrymi TV od biedy ze stalym laczem nie powinien narzekac.
Niektórzy lubią obejrzeć mecz w spokoju w chacie niż włóczyć się po pubach gdzie często gówno się z meczu widzi. Poza tym nie powiesz mi chyba że wybranie meczu Barcy kosztem The Blues z United nie zakrawa o kpinę :?:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 kwie 2011, 19:30

Bienias pisze:mieszkasz na wsi czy nie masz kumpli zeby obejrzec mecz? Pytam powaznie bo zakrawa na smiesznosc narzekanie na Polsat. Mlody czlowiek w czasach pubow z dobrymi TV od biedy ze stalym laczem nie powinien narzekac.
Twoja argumentacja jest idiotyczna i to ona zakrawa na śmieszność. Zamknijmy sklepy, w dobie Internetu i Allegro wszystko można kupić przez net.

Mieszkam w tej samej wsi co Ty. Tak się składa, że akurat w środę obowiązki sprawiają, że nie będę miał jak wyskoczyć do pubu mimo szczerych chęci i czeka mnie wieczór z Sopcastem. Co moim zdaniem nie zmienia faktu, że Polsat poleciał sobie nieźle w wuja ale oczywiście dla Ciebie to jest normalne.

Rooney zawieszony na dwa mecze. Czas na odwołanie do jutra. To jest jakaś parodia. Ja rozumiem zawieszenie za chamskie wejścia (Carra, Rafael, czy http://img534.imageshack.us/img534/8074/essienp.jpg ) ale takie kary za przekleństwa!? Nie mamy Rooneya na Fulham i City w PA.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2011, 20:01

Essien został ukrany za swoje wejście? Jeśli nie to ile meczów bana dostanie? Bo mniemam, ze conajmniej z dwa razy więcej jak za wulgaryzmy czyż nie?

To jest zaiste zabawne, co jeszcze FA zrobi by nam utrudnić walkę o majstra? a nie pardon jak twierdzi pan Wenger to oni mają trudno bo mają zły terminarz :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 kwie 2011, 20:13

Ahahaha, Fa rządzi :lol: W sumie nie powinniśmy być zdziwieni. Już mieliśmy niejeden raz, nie dwa, doczynienia z absurdalnymi wręcz decyzjami tego organu kiedy to w grę wchodzi Manchester United.
W środku - Gibson-Rudy
Znaczy 442 z Gibsonem i Rudym w środku? Myślałem, że chcemy ten mecz wygrać...Carrick to mus i nieważne czy w 442, czy 433.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 kwie 2011, 20:23

Morrow pisze: Twoja argumentacja jest idiotyczna i to ona zakrawa na śmieszność. Zamknijmy sklepy, w dobie Internetu i Allegro wszystko można kupić przez net.

:roll:
Mieszkam w tej samej wsi co Ty. Tak się składa, że akurat w środę obowiązki sprawiają, że nie będę miał jak wyskoczyć do pubu mimo szczerych chęci i czeka mnie wieczór z Sopcastem. Co moim zdaniem nie zmienia faktu, że Polsat poleciał sobie nieźle w wuja ale oczywiście dla Ciebie to jest normalne.
.
Dla mnie nienormalnym jest mieszkajac w Wawie narzekac na brak mozliwosci obejrzenia meczu w tv swojej druzyny.
Co do polsatu to rozumiem ich argumentacje. Czy im to wyjdzie na dobre mozna bedzie powiedziec po wynikach ogladalnosci. Co nie zmienia watpliwosci ze zdanie Polsatu jest dosc mocno dobitne.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 kwie 2011, 20:27

Spokojnie, Rooney powinien wisiec 3 mecze za lokiec, nie wisial, teraz wisi za przeklinanie. Rachunki sie wyrownaly. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”