Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 557

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 kwie 2011, 23:19

Bardzo prosiłbym o wklejenie cytatów gdzie to rzekomo kibicie United za niepowodzenia zespołu oskrażająć sedziów. Omincie spotkanie z Birmingham, bo tam był wałek roku. Inne spotkania możecie śmiało cytować. Chociaż wątpie, że coś znajdziecie to nie temat Arsenalu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 23:21

Również czekam na cytaty.Chyba redzie nie sądzisz by psudosędzia będzie pisał coś o faulach na Roo z początku meczu czy nurku Torresa :mrgreen:

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 kwie 2011, 23:23

No to weźcie sobie urlop bo jeszcze trochę poczekacie (zanim Wam się znudzi). Nikt normalny nie będzie robił z siebie pajaca żeby cytować jakichś idiotów.

Pech jest taki, że jedyne spotkanie z w miarę wyrównanym wynikiem na rewanż chyba ominie tv :?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2462

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 kwie 2011, 23:26

http://therepublikofmancunia.com/pictur ... snt-a-pen/

Sorry panowie. karnego mogło nie być chyba że przekłamali na obrazkach :>
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2011, 23:30 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 23:26

Kamil chyba zartujesz z tymi cytatami? Ja akurat odnosze sie do postow MGiggsa, a nie wszystkich kibicow United, ale wystarczy sie cofnac do ostatniego spotkania z Chelsea, zeby przejrzec jego bluzgi pod adresem sedziego, jak to was przekrecil. :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 kwie 2011, 23:30

red85 pisze:O jakich tłumaczeniach jest mowa ?
Chodzi mi w tym szczególnym wypadku o faul Evansa na chłopaczku z Boltonu.Mimo, że kaliber faulu był podobny do Carraghera to nikt z Was nie wylewał takie żółci na Evansa, a w sumie starał się go usprawiedliwić bo coś tam, bo coś tam.Każdy może mieć swoją opinię, ale na tym forum zauważam, że opinia fanów Twojego zespołu jest przeważnie podkolorowana, podrasowana, żeby w sumie wyszło na Wasze, a najlepiej zwalić na sędziego, przeciwnika czy Wilmora bądź Arka.Do tego dochodzi m.in prostacki, czy agresywny styl wypowiedzi np. MGiggsa i niestety tak to wygląda.Osobiście do Ciebie, czy innego fana Twojej drużyny nic nie mam, ale denerwuje mnie taki styl wypowiedzi.

Petr, zgadzam się z Twoją opinią.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 kwie 2011, 23:31

Pisałem do Enjoy'sa Ty napisałeś o kogo Ci chodzi(niech się Giggs broni sam :P), on twiedzi, że wiekszość fanów tak twierdzi, tak więc niech udowodni, albo przeprosi. Może jakiś kompleks? :lol:

Faul na pewno był na Ramiersie, czerwien też raczej powinna być bo wychodził sam na sam, czy był karny? Z tego obrazku co wkleił League wychodzi, że faul rozpoczęty był przed polem karnym, tak więc Arku co sądzisz był karny czy nie?

Chodzi mi w tym szczególnym wypadku o faul Evansa na chłopaczku z Boltonu.Mimo, że kaliber faulu był podobny do Carraghera to nikt z Was nie wylewał takie żółci na Evansa, a w sumie starał się go usprawiedliwić bo coś tam, bo coś tam.
Żartujesz sobie? Ty naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy tymi zagraniami?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 23:34

Ten screen nie pokazuje dokladnego momentu kontaktu Kamilu. Przed chwila pokazywali powtorki na polsacie i Ramires w momencie przewinienia juz byl noga w polu karnym United. :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 kwie 2011, 23:36

@EnJoy's

Nie chcę mi się wracać do starcia Evansa. Jeśli wątpisz w próbę obiektywnego spojrzenia na tą sytuację przez nas, to uwierz w to co mówią ludzie związani z Boltonem, a w tym również sam poszkodowany. Cóż, może to też uznasz za pokrętne tłumaczenia, ale to już nie mój problem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 kwie 2011, 23:37

Kamil232 pisze:Może jakiś kompleks?
Zdecydowanie [ dodaj śmieszą ikonkę ].Też mogę zapytać czy macie kompleks na punkcie sędziów, tak ?
Kamil232 pisze:Żartujesz sobie? Ty naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy tymi zagraniami?
Ktoś wcześniej wspominał, że chłopaczek z Boltonu ma 6 mc przerwy, a Nani 9 dni, owszem różnica.

Tak poważnie, o tym wspominałem, że starasz się tutaj deprecjonować ''sukces'' Evansa - w sumie nie chciał, w sumie coś tam, w sumie coś tam.A co do Carraghera to - chciał to zrobić, od 1 minuty rozkminał jak to zrobić, jakby miał nóż przy sobie to by go na pewno użył itd.Wygodnie w tej sytuacji dla Ciebie jest wziąć pod uwagę zamiar [ który sam sobie dopowiedziałeś w przypadku gracza Liverpoolu ], a nie skutek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 23:37

Enjoy to co napisałeś w 1 zdaniu nie sposób skomentować.Jak porównujesz atak wyprostowana nogą Carry do faulu Evansa, po ktorym sam poszkodowany nie miał pretensji i jak sam powiedział to był przypadek bo zeszli to parteru? Trener Boltonu nie miał pretensji bo sam widział że obaj zaryzykowali w tym zagraniu. Czerwona kartka oczwista ale nie ma podstaw do jechania po Evansie.Zobacz sobie na faul essiena ze stoke, który faul byl gorszy? Dlaczego pokemolandia tego zagrania nie skomentowała?

z typkami jak areczek oraz fan chelsea(zapomniałem nicka)trzeba rozmawiać ostro i stanowczo bo tak trzeba z kimś kto szuka byle jakiej zaczepki do kłótni.

Ten koleś z Rangers w tym rozumowaniu to rzeznik bo złamał kostke Valenci, co tam że totalnie przypadkowo, skoro ostrość ataku jest liczona ile kto dni nie grał.5 cm w bok i nani by szukal nogi.Atak Essien był dużo gorszy od Evansa

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 kwie 2011, 23:42

Ten screen nie pokazuje dokladnego momentu kontaktu Kamilu.
jak to nie pokazuje? A druga fotke z ciągu czterech? Już wówczas ewidentnie widać, styczność nóg Evry i Ramiresa, a stopa Ramiersa jest jeszcze przed polem karnym.
Ktoś wcześniej wspominał, że chłopaczek z Boltonu ma 6 mc przerwy, a Nani 9 dni, owszem różnica.

A jakie to ma znaczenie? :roll:
Tak poważnie, o tym wspominałem, że starasz się tutaj deprecjonować ''sukces'' Evansa - w sumie nie chciał, w sumie coś tam, w sumie coś tam.A co do Carraghera to - chciał to zrobić, od 1 minuty rozkminał jak to zrobić, jakby miał nóż przy sobie to by go na pewno użył itd.Wygodnie w tej sytuacji dla Ciebie jest wziąć pod uwagę zamiar [ który sam sobie dopowiedziałeś w przypadku gracza Liverpoolu ], a nie skutek
Cieżko mi tłumaczyć, ze 2+2=4, ale spróbuje. A więc, w sytuacji Evansa obaj panowie przed polem karnym w newralgicznym punkcie boiska walczyli o piłkę, obaj wjechali wślizgiem wyprostowanymi nogami po ziemi, paradokslanie pech Holdena polegał na tym, że pierwszy dopadł do piłki, gdyby pierwszy był Evans to prawdopodobnie on by był zbierany.
W sytuacji Carraghera, sytuacja toczyła się w środku boiska przy linni bocznej, nie groźna sytuacja, w której Nani zaraz oddałby piłkę do środka pola, Carragher atakuje wyprostowaną nogą na wysokości 0.5 metra, w ogóle nie zważając na piłkę która była na ziemi. Wystarczy? Prościej się tego chyba opisać nie da. I co do jasnej cholery ma do tego skutek?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 kwie 2011, 23:44

Wygodnie w tej sytuacji dla Ciebie jest wziąć pod uwagę zamiar [ który sam sobie dopowiedziałeś w przypadku gracza Liverpoolu ], a nie skutek
Problem jest w tym, że np. moja osoba od miesięcy zwraca uwagę na to, że dopiero jak piłkarz znoszony jest z urwaną nogą to na chwilę tylko zwraca się uwagę na brutalne starcia. A takich co tydzień w PL nie brakuje (ot chociażby wślizg Essiena ze Stoke), a nikt o tym w ogóle nie wspomina. I zawsze miałem podobne zdanie - powinno się karać za zamiar, a skutek to sprawa drugorzędna.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 06 kwie 2011, 23:52

"Ktoś wcześniej wspominał, że chłopaczek z Boltonu ma 6 mc przerwy, a Nani 9 dni, owszem różnica." ---> Valencia kilka miesięscy pauzował bo zawodnik Rangers go musnął. Proponuje najpierw objerzeć daną sytuacje i dopiero komentować bo troche wyszedłeś na ignoranta.

Faul na Ramiresie ewidentny. Szkoda, że tylko o tym piszecie, a o bramkowej akcji Carrick-Giggs-Rooney nic :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 kwie 2011, 23:54

League pisze:http://therepublikofmancunia.com/pictur ... snt-a-pen/

Sorry panowie. karnego mogło nie być chyba że przekłamali na obrazkach :>
Przecież na tych zdjęciach wcale nie widać, żeby Evra trafił w piłkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”