Manchester United (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
ww
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ww » 31 maja 2005, 20:32

Glazer chce troszke namieszac.
Moim zdaniem pierwszy, ktory powinnien odejsc z zespolu musi byc trener Alex Ferguson. Szanuje go i wiem ile dla Czerwonych Diabłow zrobil, ale nowe pomysly i metody treningu sa w tym momencie najbardziej wskazane. Z klubu odeszedl juz jak wiemy Caroll, pierwszy bramkarz United, a w jego miejsce mial byc sprowadzony bramkarz juventusu G. Buffon. Pomysl sie nie udal i trzeba bedzie szukac dalej. Mam nadzieje ze ktos w koncu zgodzi sie stanac w bramce Diablom, bo Tim Howart nie blyszczy forma i nie widze w nim jakos talentu.
Pojawila sie rowniez wiadomosc o sprowadzeniu na Old Trafford napastnika Barcelony Sammuela Eto'o, na zasadzie zamiany z van Nisterlooy'em. Jest to jak najbardziej dobry pomysl, choc napastnicy w ManU sa nawet dobrzy. Zobaczymy jak rozwinie sie plan Glezera i kogo sprowadzi. Mam nadzieje ze bedzie to Torres.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 maja 2005, 21:02

ww pisze:Glazer chce troszke namieszac.
Moim zdaniem pierwszy, ktory powinnien odejsc z zespolu musi byc trener Alex Ferguson. Szanuje go i wiem ile dla Czerwonych Diabłow zrobil, ale nowe pomysly i metody treningu sa w tym momencie najbardziej wskazane. Z klubu odeszedl juz jak wiemy Caroll, pierwszy bramkarz United, a w jego miejsce mial byc sprowadzony bramkarz juventusu G. Buffon. Pomysl sie nie udal i trzeba bedzie szukac dalej. Mam nadzieje ze ktos w koncu zgodzi sie stanac w bramce Diablom, bo Tim Howart nie blyszczy forma i nie widze w nim jakos talentu.
Pojawila sie rowniez wiadomosc o sprowadzeniu na Old Trafford napastnika Barcelony Sammuela Eto'o, na zasadzie zamiany z van Nisterlooy'em. Jest to jak najbardziej dobry pomysl, choc napastnicy w ManU sa nawet dobrzy. Zobaczymy jak rozwinie sie plan Glezera i kogo sprowadzi. Mam nadzieje ze bedzie to Torres.
Po pierwsze nie wyobrażam sobie Buffona w MU. Juventus, znany jest raczej z mądrej polityki transferowej i na pewno nie sprzedałby jednego z wartościowych zawodników w drużynie :!: Jak zwykle ploty, ploty i jeszcze raz ploty :!:
Zamiane RvN na E2 również uważam za niemożliwą. Jak juz to wyobrażam sobie sprzedanie Ruuda do Barcy za duże pieniądze.
Co do pana Glazera, na pewno na samym początku będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony. Zechciałby zyskać trochę zaufania u fanów, które stracił jeszcze przed przejęciem Manchesteru. Sprawą priorytetową ma być pozyskanie Essiena z OL. Powiem szczerze, że gdyby doszło do tego zyskał by ode mnie parę plusów. (nie rzucam się na kasę) :wink:

Awatar użytkownika
ww
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ww » 31 maja 2005, 21:08

W zupelnosci sie z Toba zgadzam.
Teraz ManU powinien postawic przede wszystkim na mlodziez. Dobrze ze zaczeli sprowadzajac Rooneya, Heinze i Ronaldo, ale dwoch dwudziestolatkow w skladzie chetniebym jeszcze zobaczyl.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 31 maja 2005, 22:05

No macie jeszcze Keiran'a Richardson'a ktory w debiucie w rep. Albionu zdobyl 2 gole przeciwko USA, to znak ,że koleś ma spore umiejętności. Ronaldo być moze odejdzie 8)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 maja 2005, 22:09

radekutd pisze:Tak trzech "wielkich fanów" ManU uważa, że Ruud nie jest symbolem i tak ma być.....Hahaha!!!! :evil: :evil: :evil: Miałem okazje być w Manchesterze i na OT. W Museum i Tour Center i jakoś najwięcej plakatów, reklam, koszulek było z Ruudem. I to chyba o czymś świadczy. To, że jakiś trzech fanów na forum tak sądzi, nie musi mieć pokrycie w rzeczywistości.
I co, że byłeś w Manchesterze?! To jest dowód na to, że jesteś fanem? Pogrążasz się z każdym postem, naprawdę... :roll:
Ktoś słusznie zauważył, że największa ilość plakatów świadczy o tym, iż jest on medialną wizytówką klubu, a nie żywą legendą.
Skoro uważasz się za taaaakiego fana ManU przestań się ośmieszać takimi stwierdzeniami. Skoro Ruud jest legendą, kim w takim razie jest Giggs, czy Keano?! Bo przecież oni są w tym klubie trzy razy dłużej i są sto razy bardziej dla niego zasłużeni...
Zastanów się nad tym... :roll:

Manumef można być fanem jakiegoś klubu mając niewiele lat. Ja miałam dokładnie 6 ;) Ale może to dlatego, że ojciec piłkarz, wujek piłkarz, brat za młodu trenujący i takie tradycje jakieś rodzinne mnie związały :P ;)

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 cze 2005, 8:30

futbolowa pisze:
radekutd pisze:Tak trzech "wielkich fanów" ManU uważa, że Ruud nie jest symbolem i tak ma być.....Hahaha!!!! :evil: :evil: :evil: Miałem okazje być w Manchesterze i na OT. W Museum i Tour Center i jakoś najwięcej plakatów, reklam, koszulek było z Ruudem. I to chyba o czymś świadczy. To, że jakiś trzech fanów na forum tak sądzi, nie musi mieć pokrycie w rzeczywistości.
I co, że byłeś w Manchesterze?! To jest dowód na to, że jesteś fanem? Pogrążasz się z każdym postem, naprawdę... :roll:
Ktoś słusznie zauważył, że największa ilość plakatów świadczy o tym, iż jest on medialną wizytówką klubu, a nie żywą legendą.
Skoro uważasz się za taaaakiego fana ManU przestań się ośmieszać takimi stwierdzeniami. Skoro Ruud jest legendą, kim w takim razie jest Giggs, czy Keano?! Bo przecież oni są w tym klubie trzy razy dłużej i są sto razy bardziej dla niego zasłużeni...

Manumef można być fanem jakiegoś klubu mając niewiele lat. Ja miałam dokładnie 6 ;) Ale może to dlatego, że ojciec piłkarz, wujek piłkarz, brat za młodu trenujący i takie tradycje jakieś rodzinne mnie związały :P ;)

Specjalnie nie użyłem słowa "legenda", a "symbol", a to już jest pewna różnica. Chodzi mi również o to, że Ruud po sprzedaży do innego klubu będzie miał kłopoty z wkomponowaniem.
Niedawno przeczytałem odnośnie transferu jakiegoś bramkarza. Boże.... oni chcą wywalać taką kasę na Buffona, Cassillasa, a Kameni ma w kontrakcie klauzulę odejścia, bodajże 4mln funtów :shock: Na co czekac??

POZDRO!!!!!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 cze 2005, 8:44

radekutd pisze:
futbolowa pisze:

Specjalnie nie użyłem słowa "legenda", a "symbol", a to już jest pewna różnica. Chodzi mi również o to, że Ruud po sprzedaży do innego klubu będzie miał kłopoty z wkomponowaniem.
Niedawno przeczytałem odnośnie transferu jakiegoś bramkarza. Boże.... oni chcą wywalać taką kasę na Buffona, Cassillasa, a Kameni ma w kontrakcie klauzulę odejścia, bodajże 4mln funtów :shock: Na co czekac??

POZDRO!!!!!!

Działacze ManU muszą się pożadnie zastanowić, bo mogę kupić Cassilasa czy Buffona za 20 mln euro, a Kameni podnej klasy i do tego jeszcze młodszy będzie kosztował 5 razy mniej. Glazer w swoim pierwszym ezonie niech się zastanowi i nie chybi transferów tak jak Abramowicz(Mutu, Crespo). Myślę, że dobrym posunięciem byłoby kupienie Owena z Realu, w ostanim meczu towarzyskim przeciwko Kolumbii ustrzelił hat-ricka. W realu mimo iż grzeje ławę, to najlepiej w tym sezonie wypadł ze wszustkich napastników Realu. Amerykanin powiedział , że nie chce Rio Ferdinanda, jest na niego chętnych kilka klubów m.in. Real Madryt, Chelsea czy Barcelona. Będzie on kosztował w granicach 30 mln euro. POd spodem dokładniejsza informacja.

Brytyjskie media donoszą, że nowy właściciel Manchesteru United, Malcolm Glazer jest gotowy sprzedać reprezentanta Anglii, Rio Ferdinanda.

Wszystko zależy od tego, czy obrońca zgodzi się na proponowany, nowy, pięcioletni kontrakt, który zapewni mu zarobki w wysokości 7 mln euro rocznie. Nie od dzisiaj wiadomo jednak, że Rio chce zarabiać więcej.

Jeśli odrzuci proponowane warunki jego nazwisko znajdzie się na liście transferowej. Kwota od 25 do 30 mln euro z pewnością nie odstraszy piłkarskich potentatów takich jak Chelsea, Real Madryt, Barcelona, czy Inter Mediolan. Właśnie z tymi klubami najczęściej było wiązane jego nazwisko.

Są to jednak tylko doniesienia i nie można wszystkiego brać "na serio

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 cze 2005, 9:04

Mikusinski pisze:
radekutd pisze:
futbolowa pisze: I co, że byłeś w Manchesterze?! To jest dowód na to, że jesteś fanem? Pogrążasz się z każdym postem, naprawdę... :roll:

POZDRO!!!!!!

Działacze ManU muszą się pożadnie zastanowić, bo mogę kupić Cassilasa czy Buffona za 20 mln euro, a Kameni podnej klasy i do tego jeszcze młodszy będzie kosztował 5 razy mniej. Glazer w swoim pierwszym ezonie niech się zastanowi i nie chybi transferów tak jak Abramowicz(Mutu, Crespo). Myślę, że dobrym posunięciem byłoby kupienie Owena z Realu, w ostanim meczu towarzyskim przeciwko Kolumbii ustrzelił hat-ricka. W realu mimo iż grzeje ławę, to najlepiej w tym sezonie wypadł ze wszustkich napastników Realu. Amerykanin powiedział , że nie chce Rio Ferdinanda, jest na niego chętnych kilka klubów m.in. Real Madryt, Chelsea czy Barcelona. Będzie on kosztował w granicach 30 mln euro. POd spodem dokładniejsza informacja.

Brytyjskie media donoszą, że nowy właściciel Manchesteru United, Malcolm Glazer jest gotowy sprzedać reprezentanta Anglii, Rio Ferdinanda.

Wszystko zależy od tego, czy obrońca zgodzi się na proponowany, nowy, pięcioletni kontrakt, który zapewni mu zarobki w wysokości 7 mln euro rocznie. Nie od dzisiaj wiadomo jednak, że Rio chce zarabiać więcej.

Jeśli odrzuci proponowane warunki jego nazwisko znajdzie się na liście transferowej. Kwota od 25 do 30 mln euro z pewnością nie odstraszy piłkarskich potentatów takich jak Chelsea, Real Madryt, Barcelona, czy Inter Mediolan. Właśnie z tymi klubami najczęściej było wiązane jego nazwisko.

Są to jednak tylko doniesienia i nie można wszystkiego brać "na serio

1. Według mnie Kameni może być nawet lepszy od Cassillasa. I własnie 5 razy tańszy. Buffon jak dla mnie odpada, bo jest zwyczajnie za stary.
2. Odnośnie Rio Ferdinand. Sądze jednak, że zostanie w klubie podpisując ten konrakt. Obym miał racje :D .

POZDRO!!!!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 cze 2005, 9:08

Kameni, to bardzo dobry bramkarz, ledwo skonczył 20 lat i już biją się o niego wielkie kluby w Europie. Cassilas...hmm. Według mnie powinni wziąść Kameniego, po pierwsze pięć razy tanszy, z czego Glazer mógłby kupić innego napastnika. Te 5 mln euro za Buffona płaci się tylko za nazwisko, za wyrobioną i dobrą markę. Kameni nie jest jeszcze do końca rozsławiony w Europie, więc jego cena nie jest jeszcze wysoka.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 cze 2005, 11:50

Obrońca Manchesteru United Rio Ferdinand po raz kolejny oświadczył, że zamieszanie wokół jego kontraktu już niebawem dobiegnie końca.

26-latek przyznał, że jego agent Pini Zihavi oraz działacze klubu są już coraz bliżej porozumienia, jednak wyraził swoją frustracje faktem, iż jest poddawany presji ze strony mediów związanej z otoczką wokół nowej umowy.

"Nadal negocjujemy. Minął już miesiąc odkąd zaczęliśmy rozmowy i zdarzenia jakie miały miejsce w ciągu tych tygodni znacząco wpłynęły na spowolnienie całego procesu." - powiedział Rio dla BBC Radio Five Live.

"Z każdym dniem negocjacji jesteśmy bliżej i bliżej ich końca."

29 kwietnia Sir Alex Ferguson ponaglił swojego podopiecznego do szybkiego zakończenia sprawy słowami: "Agent Rio jest obecnie za granicą, ale kiedy powróci oczekujemy odpowiedzi. Kibice zasługują na decyzję."

Słowa te mocno zaniepokoiły rzesze fanów, które przekonane były iż Ferdinand jest w pełni oddany trenerowi oraz klubowi, po tym jak wszyscy w Manchesterze wspierali go podczas 8-miesięcznej dyskwalifikacji za niestawienie się na testy anty-dopingowe. Sam Rio nie raz przyznawał, że ma dług wdzięczności wobec Sir Alexa Fergusona. Teraz wyjawia iż pragnie jak najszybciej złożyć podpis pod kontraktem wiążącym go z ekipą z Old Trafford na najbliższe lata:

"Negocjaje zajmują niektórym dwa lata, innym 18 miesięcy, a jeszcze innym rok. Moje na razie trwają miesiąc. To tylko negocjacje, wszyscy liczymy, że niebawem się zakończą."

"Nie mówię, że zajmie mi to dwa lata. Chcę jedynie powiedzieć, że niektórzy wahają się przez 18 miesięcy zanim podpiszą kontrakt. Mi dano miesiąc i już jestem obiektem licznych ataków." - zakończył Ferdinand.

Dobrze, że chyba podpisze ten kontrakt :wink: .

Jeśli Ruud musi odejść w formie transakcji wymiennej, to kogo wolelibyście Eto czy Owena?? Według mnie oboje sprawdziliby się u nas. Owen to Owen :twisted: Natomiast Rooney z Eto byliby najszybszym atakiem na świecie:D Sądze, że Eto przypominałby grą Dwighta Yorke'a. Ale i tak wolę, żeby Ruud został. Niedługo wraca Solskjaer. Szkoda, że nie mógł występować w tym sezonie :( . Gdzieś przeczytałem, że Malcolm pragnie sprowadzić Daniela Szetele.

POZDRO!!!!!!

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 01 cze 2005, 12:09

Co sądzicie o Waszym nowym właścicielu <M. Glazer> bo mi się jakoś nie wydaje że będzie to ten sam typ człowieka co Abramowicz w Chelsea... Abramowicz nie kupił po to Chelsea żeby na tym zarobić tylko liczył na sukcesy sportowe. Nie żałuje kasy na dobrych piłkarzy oraz szkoleniowców jednocześnie powierzając klub w ręce specjalistów którzy się na tym znają lepiej niż on. Glazer wydaje mi się innym człowiekiem - chce sam zarządzać klubem i czerpać z tego jak największe zyski... Nie interesuję się ligą angielską aż tak jak hiszpańską ale zawsze miałem wielki szacunek dla klubu który wg. mnie był najlepszy w Angli i grał najbardziej efektowną piłkę <pamiętam jakby to było wczoraj ostatni mecz pomiędzy Manchesterem a Realem... ehhh> a teraz jestem trochę zaniepokojony bo mi się wydaje że był to jeden z najgłupszych pomysłów władz klubu w historii... Nie zapominajmy że Chelsea gdy została kupiona przez Abramowicza miała ok 100mln długów i nie miała nic do stracenia a Manchester ma i to bardzo dużo

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 cze 2005, 12:28

madrid_fan pisze:Co sądzicie o Waszym nowym właścicielu <M. Glazer> bo mi się jakoś nie wydaje że będzie to ten sam typ człowieka co Abramowicz w Chelsea... Abramowicz nie kupił po to Chelsea żeby na tym zarobić tylko liczył na sukcesy sportowe. Nie żałuje kasy na dobrych piłkarzy oraz szkoleniowców jednocześnie powierzając klub w ręce specjalistów którzy się na tym znają lepiej niż on. Glazer wydaje mi się innym człowiekiem - chce sam zarządzać klubem i czerpać z tego jak największe zyski... Nie interesuję się ligą angielską aż tak jak hiszpańską ale zawsze miałem wielki szacunek dla klubu który wg. mnie był najlepszy w Angli i grał najbardziej efektowną piłkę <pamiętam jakby to było wczoraj ostatni mecz pomiędzy Manchesterem a Realem... ehhh> a teraz jestem trochę zaniepokojony bo mi się wydaje że był to jeden z najgłupszych pomysłów władz klubu w historii... Nie zapominajmy że Chelsea gdy została kupiona przez Abramowicza miała ok 100mln długów i nie miała nic do stracenia a Manchester ma i to bardzo dużo

Wiesz.... zawsze jest ryzyko, ale jeśli jest on inwestorem i biznesmanem, który na wszystkim zarabia, to nie wywala raczej 800 mln funtów po to, ażeby rozbić swoją inwestycję. Byłem do tego sceptycznie nastawiony, ale po tym co robił ostatnio nasz zarząd z Davidem Gillem na czele jestem bardziej optymistyczny. Wydaje mi się, że ten koleś nie będzie dużo gorszy od Romka. Chce rozreklamować ManU w Stanach kupując piłkarzy pokroju Fredy Adu czy Daniel Seszela. Pozatym on nie chce sam zarządać klubem ponieważ Sir Alex, Gill i cały zarząd zostają. Będzie dobrze :wink: .

POZDRO!!!!!!

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 01 cze 2005, 12:37

Hmmm... ja nie jestem co do niego do końca przekonany... myślę że to było bardzo duże ryzyko ze strony władz klubu który do niego nie był zmuszony... Manchester radzi sobie nieźle posiada wielu perspektywicznych graczy <jak C.Ronaldo Rooney Smith...> a jednak zdecydowali się na taki krok... Nie wyobrażam sobie natomiast że F.Perez <prezydent Realu> sprzedaje udziały w klubie jakiemuś Gatesowi który ma kase i ochotę się zabawić... Jak dla mnie jest to niepokojęcy kierunek w jakim zmierza futbol.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 01 cze 2005, 12:40

madrid_fan pisze:Hmmm... ja nie jestem co do niego do końca przekonany... myślę że to było bardzo duże ryzyko ze strony władz klubu który do niego nie był zmuszony... Manchester radzi sobie nieźle posiada wielu perspektywicznych graczy <jak C.Ronaldo Rooney Smith...> a jednak zdecydowali się na taki krok... Nie wyobrażam sobie natomiast że F.Perez <prezydent Realu> sprzedaje udziały w klubie jakiemuś Gatesowi który ma kase i ochotę się zabawić... Jak dla mnie jest to niepokojęcy kierunek w jakim zmierza futbol.

Obawiam się jednak, że za 10 lat Liga Mistrzów, to będą drużyny Gateso-pochodnych :wink: To jest chyba nieuniknione.

POZDRO!!!!!

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 01 cze 2005, 12:47

I to mnie najbardziej niepokoji... Teraz drużyny które chcą się liczyć na europejskich bojskach muszą muszą mieć prywatnego właściciela który ma nieograniczoną liczbę pieniędzy a piłkarze muszą mieć piękne buźki żeby klub mógł zarabiać na sprzedaży koszulek w krajach gdzie o piłce nożnej wiedzą tyle co widzą na okładkach kolorowych gazetek...

Zablokowany

Wróć do „Anglia”