FMy - Strona 566

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lip 2011, 18:44

Pfff...cieniasy ;)

Ostatnio zaliczyłem chyba najlepszy sezon w historii grania wszystkie FMy/CMy etc:

- 2018/2019 - Scudetto (106 pts,110 strzelonych,12 straconych,34-4-0),Coppa Italia,Supercoppa Italiana,KMŚ i LM...w sumie żadnej porażki i kilka remisów :roll:

zrobiło się nudno,więc sprzedałem Neymara do MU za 65 mln €,Hazarda do City za 60 mln €,Costę do City za 42 mln €,Harta do Hoffenheim za 10 mln €,Diego Alvesa do Eintrahtu za 5 mln € (obaj bramkarze przybyli w poprzednim sezonie z wolnego transferu - 15 mln € w sezon minus uposażenie - czyli jakieś 10 baniek do przodu),Rafaela do Borussi za 30 mln €.Będę teraz szalał newgenami (8 wychowanków w myśl przepisów UEFA w pierwszej 11) => docelowo postawiłem sobie za cel zdobycie LM TYLKO wychowankami.Może do lutego (czyli trzeciej łatki w FM 2012) dam radę...

A wczoraj wieczorem zgwałciłem Brazylią (prócz Milanu jestem selekcjonerem Canarinhos - MASA kapitalnych newgenów - jako selekcjonerowi wyświetlają mi się wszystkie atrybuty graczy brazylijskich :twisted: - przydatne przy szybkim znajdowaniu nowych gwiazd ) Urugwaj w finale Copa America 7:0 - Pato właśnie w tym meczu (jubileuszowym - setnym) przegonił Pele i jest najlepszym strzelcem reprezentacji w historii (79 bramek na 100 rozegranych spotkań w wieku 29 lat)...jak ta gra się czasami fajnie układa :P

BTW - u was Pato też tak wymiata?W klubie średnio (aczkolwiek ma te 20-30 bramek na sezon ma przy średniej 0,8-0,9 bramki na mecz - gram systemem rotacyjnym),za to w reprezentacji za mojej kadencji co 2-3 mecz hat-trick :shock:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 lip 2011, 19:11

Mirek15 sorry nie bylo mnie przez pare dni, a co do Nastasicia to jest calkiem dobry, u mnie niestety nie mial za bardzo jak sie przebic do skladu jako ze uwielbiam Gambariniego + Mongongu a w obwodzie mialem mlodych Varane i Papadopoulosa wiec nie chcialem go marnowac jako 5-tego srodkowego dlatego pierwsze 1,5tora roku siedzial u mnie i gral dosc malo dlatego potem tulal sie po wypozyczeniach przez kilka sezonow( Bayern,Mallorca,Getafe,Espanyol,Villareal) w tym ostatnim szlo mu bardzo dobrze( niestety srednia 6.92) ale gral ciagle i po powrocie jest u mnie namaszczony na 3 obronce czyli bedzie pewnym punktem druzyny( pensja juz dosc wysoka jak na niego 245.000 ojrosow miesiecznie, ale nie zaluje, hajs mam). Dopiero zaczynam sezon 2017/2018 opisze go dla ciebie po sezonie.

Co do Lukaku to dla mnie to naprawde drut, Sanogo zjada go na kazdym miejscu, Macheda u mnie jest swietny, radze przerobic go na lewe badz prawe skrzydlo, swietnie gralby z Pato, strasznie podobni do siebie gracze.

MazurXIII nie lepiej pograc kims slabszym? bo ja to potegami gram tuz przed premiera nastepnego fma, zeby pokupowac wszystko co mi sie podoba, ale ze ty mowisz ze bedziesz gral jezzcze bardzo dlugo to powiedz mi gdzie tu przyjemnosc :lol: ?

BTW. kolejny regen mi sie pojawil jako swietny napastnik juz 5... a dalej w obroncach posucha.
Kupilem tylko swietnego 16 niemca ze Stuttgardu za 8,5 mln euro i teraz w wieku 19 lat jest najlepszym moim srodkowym i daje mu jeszcze sezon i bedzie najlepszy na swiecie, to jest to co najlepsze w tej grze. A atrybuty rosna az milo :P :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 lip 2011, 19:43

MazurXIII pisze:wszystkie atrybuty graczy brazylijskich
Nie znasz takiego tricku, ze wpisujesz(nazwisko obojętnie jakiego gracza) w wyszukiwarce tam gdzie dodajesz nowego menedżera i wyskakują wszystkie atrybuty piłkarza :?:

Dzięki za pomoc THEMANIEK.
Ściągnąłem Williama z Szachtara i Richardsa z City. Niestety kasą nie mogę szastać na rynku więc biorę tylko tych z wolnego transferu, z listy transferowej i z wypożyczeń. I Machedę wypożyczam, mimo iż tamten sezon miał "kapitalny" strzelając 4 gole w lidze :roll:

Przed sezonem sparingi z Arsenalem, Man Utd i Liverpoolem. Sami zaproponowali.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 lip 2011, 19:44

Przecież te atrybuty można odsłonić przed rozpoczęciem gry

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 lip 2011, 19:44

Może ma poukrywane i dlatego nie widzi?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lip 2011, 20:20

Ludzie...brzydzę się wszystkimi oszustwami...co to za satysfakcja?Oszukiwanie samego siebie?BTW - gra bez fog of war?Również bez sensu...FM po rozgryzieniu systemu gry jest grą na tyle nieskomplikowaną,że jakiekolwiek oszustwa mogą tylko zniszczyć grywalność i w dłuższej perspektywie zniechęcić do rozgrywki...A tak np. nigdy nie wiem kiedy któryś z moich scoutów odkryje drugiego Maradonę i czy zawodnik,którego miałem za drugiego Pele nie zatrzyma się w rozwoju,bo moi trenerzy/scouci pomylili się w ocenie potencjału (teraz już wiem,że trzeba zawodnika obserwować co najmniej przez pół roku minimum 2-3 rożnymi scoutami z wysokim atrybutem ocena potencjału)...

Tak w ogóle to jest to mój pierwszy duży klub od CMa 01/02 w karierze dłuższej niż jeden sezon - zawsze grałem Wisłą,później jakimiś drugoligowcami (w FM 2010 zrobiłem z Motoru Lublin najlepszą drużynę globu) i wbrew pozorom obecnie Milanem gra mi się bardzo przyjemnie =>siatka scoutingu rozbudowana do maksimum a tylko 1 miejsce spoza UE na sezon i trzeba co sezon wybierać wśród 4-5 nowych Messich :P

Wracając do tematu - jak ktoś osiągnie podobne rezultaty bez save&load (sezon bez porażki z 6 remisami we wszystkich rozgrywkach) to pogadamy...wbrew pozorom NIE JEST łatwo nawet przepakowanym ACM budowanym od 7 sezonów...poza tym wypromowanie takiego Pato na najlepszego brazylijskiego piłkarza wszech czasów też do najłatwiejszych nie należy (ile ja się namęczyłem zanim znalazłem odpowiednie indywidualne polecenia w taktyce,które 'zaskoczyły' u Kaczora),a przynosi trochę satysfakcji...

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 27 lip 2011, 20:24

Zacharie Boucher - francuski bramkarz wlasnie dolaczyl do mnie za 7mln euro z Metalistu. I o dziwo, wygryzl ze skladu Cecha i De Gea'e :boje się:

pierwszy mecz swietne interwencje, 2 puszczone bramki przy ktorych nie mial zadnych szans ( to samo moja obrona, strzaly z 30metrow idealnie w okienko).

Kupilem wlasnie malolata 16 letniego ktory dopiero co sie pojawil, mial od razu rokowania na 4 gwiazdki i obecnie 1,5 gwiazdki.
26 mln euro zaklepany z Interu :afro: troche mi odwalilo, ale co tam nie dam im go wychowac.

Rozstalem sie z Mongongu, powoli lata lecialy a nic swietnego tez nie stety nie gral, a byl tylko 4-5 obronca, Nastasic wlasnie gra teraz jego zastepce.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 30 lip 2011, 14:19

Zeby patch 11.3 dzialał to jakiego trzeba cracka ściagnac/skopiowac?? Bo coś nie mam pomysłu

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 lip 2011, 14:23

Yyyy, dla wersji 11.3?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 lip 2011, 14:34

dziki16 pisze:Zeby patch 11.3 dzialał to jakiego trzeba cracka ściagnac/skopiowac?? Bo coś nie mam pomysłu
Cracka do 11.3, jest inny niż do zwykłej wesji. Wpisz w google np. Patch FM 11.3 + crack.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 31 lip 2011, 0:58

W FM 2008 w drugim sezonie stała się rzecz niesamowita.Królem strzelców Bundesligi w barwach Kaiserslautern został Radosław Matusiak.Mało tego.Werder proponuje za niego 12 mln euro.Natomiast znany z Legii Bruno Mezenga przyszedł do Koln za 20 milionów.U was też są takie kwiatki?

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 31 lip 2011, 2:01

W 08 dość często się to zdarzało. Np. Prowadziłem kiedyś Lecha i trafił mi się zajebisty newgen to poszedł za 9 mln do Saint- Etienne. Jak prowadziłem Legię to zawodnicy, których kupowałem za młodu potrafili potem przechodzić do średniaków, a następnie do Realu :shock: . W 11 już się raczej takie rzeczy nie zdarzają.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 lip 2011, 4:01

Sprawa jest taka, że szukam następcy Berbatova i podchodzi mi mocno Rossi dodatkowym plusem jego byłoby gdyby miał status mojego wychowanka bądź szkolonego w kraju, da się gdzieś sprawdzić czy taki status mieć u mnie będzie?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 lip 2011, 13:44

Jasne. Jak wchodzisz w wyszukiwarkę piłkarzy, to możesz wybrać opcję: "status wychowanka". Tam dajesz "wyszkolony w klubie", na wszelki wypadek możesz odznaczysz nierealistyczne cele transferowe i w ten sposób zobaczysz wszystkich piłkarzy, którzy będą traktowani jako Twoi wychowankowie. Jako że Rossi to dość drogi piłkarz, powinien być wysoko w tej wyszukiwarce :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 lip 2011, 17:23

Dzięki co dziwne, nie ma szkolony w klubie ani kraju :roll: No nic Aguero jest do wzięcia który może i grać głebiej i na szpicy, ma rok do końca kontraktu i tak trzeba na niego wybulić 40 mln funtów :? Trochę to mało realistyczne wszak gdy grajek ma rok do końca kontraktu jego cena nie powinna być wygórwana. Nie wiem co robić czy czekać jeszcze rok i wtedy walczyć z innymi klubami może go ktoś zgranać czy go teraz se zaklepac.

Inna sprawa mam grajka o imieniu Adrien ma wszystko fajne dla rozgrywacza wszystkie atrybuty na 15 lub wyżej, problem w tym, że ma w ulubionych zagraniach lubi krótkie i proste podania i jak go wystawiałem na tej pozycji sporadycznie to nie bardzo się prezentował i z tego co zaobserwowałem to właśnie grał tylko do najbliższego zamiast rzucić czasami jakąś prostopadłą gałę czy przerzucić piłkę, chciałem go nauczyć żeby dyktował tempo gry to się nie nauczył, teraz trenerzy mi doradzili , żeby go nauczyć, żeby się cofał po piłkę i się tego uczy. I nie wiem czy go nadal próbować na pozycji rozgrywacza i go szkolić w tym kierunku czy wobec tego ulubionego zagrania lubi krótkie i proste podania jednak na tej pozycji nie będzie ogarniał? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”