AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 570

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 941

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 lut 2009, 15:20

Właśnie przeczytałem, że do ściągnięcia Beckhama z LA być może zaangażowany będzie jeden z graczy: Kaladze, Emerson, Jankulowski i Szewczenko.
Sprawa wydaje się bajecznie prosta- oddamy im $heve i jakieś drobne, powinni być zadowoleni, w końcu to były Piłkarz Roku.
Andrij podobno w weekend leciał aż do Londynu, żeby zęby wyleczyć - widocznie ciągle szlifuje swój angielski. W Los Angeles miałby świetne warunki, a i żona byłaby zadowolona, że wróci do ojczyzny. U nas Szewczenki i tak siedzi na ławie i formy na pewno już nie odbuduje, więc może się skusi. :beer: :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lut 2009, 15:22

Nie mozemy oddac Szewy ot tak poniewaz nie jest pilkarzem Milanu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2911

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 lut 2009, 15:28

Nebula RN pisze:Andrij podobno w weekend leciał aż do Londynu, żeby zęby wyleczyć - widocznie ciągle szlifuje swój angielski.
- Boli Cię tu :?:
- Yes. :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lut 2009, 15:32

Emersona mozna oddac za Becksa ale Janklovskiego lub Kaladze bym jednak zostawil.Jankulovski jakis genialny nie jest ale ostatnio trudno znalesc dobrego lewego obronce.to chyba najslabiej obsadzona pozycja we wspolczesnym futbolu.a pilkarze pokroju Evry, Lahma nie dosc ze byliby drodzy to jeszcze trudni do sciagniecia

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 10 lut 2009, 22:05

Na stronie acmilan.pl znalazłem słowa jednego z dyrektorów technicznych Milanu, który powiedział, że jeśli posada w Chelsea będzie po sezonie do wzięcia to Carlo ją rozważy :jupi: Być może Silvio ma już jednak powoli dosyć kolejnych kompromitacji swojego ukochanego dziecka.
Jak dla mnie świetny news, oby to była prawda.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 10 lut 2009, 22:18

mete pisze:jakis genialny nie jest ale ostatnio trudno znalesc dobrego lewego obronce.
Że co? Clichy, Lahm, Arrubarrena, Ashley Cole, Youri Zirkov, nawet Vargas wymieniac dalej???

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 10 lut 2009, 23:23

Czlowieku , a kto przy zdrowych zmyslach zaplaci za nich te 20 mln ,jakie kluby zapewne by za nich chcialy .

Arruabarena to zesz wymyslil :lol:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 lut 2009, 14:37

Podobno Leanordo ma zostac naszym trenerem po Carlo. Jesli tak sie stanie bedzie mozna zalozyc konsulat Brazylijski w osrodku trenningowym Milanu. :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2009, 14:45

nie wiem sam co o tym myslec.jak slysze ze kandydatem jest Donadoni to mi sie nie dobrze robi.Leonardo to sam nie wiem.brak doswiadczenia.chyba ze lysy liczy ze bedzie jak z Guardiola(lecz on mial sezon w Barca B).jako spec od rynku brazylisjkiego swietny co bedzie jesli bedzie trenerem to juz niewiadomo.bardziej bym wolal Rijkaarda lub niech Carlo zamieni sie z Spalettim

z Leonardo ponoc zaczelibysmy sie starac o Hernanesa. :)

najlepiej jakby nowy trener byl wczesniej ugadany.zawsze szansa ze Gourcuff wroci

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 12 lut 2009, 15:01

myhalek_acm pisze:Czlowieku , a kto przy zdrowych zmyslach zaplaci za nich te 20 mln ,jakie kluby zapewne by za nich chcialy .
20 mln za tak klasowych piłkarzy to wcale nie jest jakaś wygórowana kwota. Ale oczywiscie lepszą opcją jest odmłodzenie Cafu 8)
Masz przykład Alvesa w Barcie. Dali za niego ponad 30 mln i ani centa nie przepłacili.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 15:11

Patrząc na kandydatów - Leonardo, Costacurta, Donadoni, to ja wolę Rijkaarda.
Przynajmniej młody trener = zmiana wizji zespołu i brak kolesiostwa (a przynajmniej inni kolesie w składzie) = większe prawdopodobieństwo na powrót Gourcuffa.
Skład już nie potrzebuje rewolucji, tylko korekt, nowy trener będzie miał dość łatwe zadanie, bo jedyna słabość Milano tkwi teraz w jego psychice - piłkarzom brak motywacji, co zresztą nie dziwi, bo jaką motywację ma mieć Clarence "Pewny plac" Seedorf?
Oby tego trenera dogadali jak najszybciej.
Odejście Carlo to dla mnie będzie i tak wielka korzyść dla klubu. On się wypalił w Milanie już jakiś czas temu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2009, 15:28

Ja najbardziej chciałbym Leonardo, największa niewiadoma, ale skoro radzi sobie z transferami to może też z trenerką. :wink: Co do Rijkarda jakoś specjalnie nie jestem do niego przekonany, nie wiem ile jest prawdy w tym co kiedyś wyczytałem, że za sukcesy Barcelony bardziej odpowiadał Ten Cate (on był 2 trenerem :?: pytam bo nie pamiętam) i on tworzył taktykę itp. Pozostałych 2 nawet nie komentuję.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2009, 15:31

Rezus pisze:Ja najbardziej chciałbym Leonardo, największa niewiadoma, ale skoro radzi sobie z transferami to może też z trenerką. :wink: Co do Rijkarda jakoś specjalnie nie jestem do niego przekonany, nie wiem ile jest prawdy w tym co kiedyś wyczytałem, że za sukcesy Barcelony bardziej odpowiadał Ten Cate (on był 2 trenerem :?: pytam bo nie pamiętam) i on tworzył taktykę itp. Pozostałych 2 nawet nie komentuję.
1. Leonardo jest scoutem, wyszukuje tylko piłkarzy, nie odpowiada za transfery.
2. Sprowadzanie dobrych graczy i bycie dobrym trenerem to dwie różne bajki.
3. Frank ze wszystkich kandydatów jest najciekawszym, choć naprawdę wolałbym kogoś innego.
4. Przydatność Ten Cate w Barcelonie i jego wkład w taktykę pokazała jego indywidualna kariera jako managera, w trakcie której Holender nie tylko ustawiał zespoły inaczej, niż Barcelonę, na dodatek jeszcze osiągał kiepskie wyniki.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2009, 15:50

1. Przy transferach Brazylijczyków był pomocny, nie tylko ich wynajdywał.
2. Daltego napisałem, "największa niewiadoma".
Wilmore pisze:3. Frank ze wszystkich kandydatów jest najciekawszym, choć naprawdę wolałbym kogoś innego.
Z tym się można zgodzić, zresztą przy Leonardo to moje takie fantazyjne marzenie. Najbardziej to bym widział Spalettiego albo Lippie, no ewentualnie można by też zaryzykować z przebojowym trenerem Cagliari.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lut 2009, 16:56

co nie zmienia faktu ze jako drugi trener byl 2 razy w finale LM. To tez sukces.

Co do Ryjka to on jest tworca taktyki dla swojej Barcy, ktora np wielki Mou probowal skopiowac.

nie wiem jak wyglada pozycja Carlo w Mediolanie ale Frank sie rozwodzi badz juz to zrobil i chyba juz teraz znajdzie czas na trenerke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”